Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
декември 02, 2024, 11:39:49
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
За нея
(Модератор:
miauka
) > Тема:
"Булченски рокли - 12 част "
Страници:
1
...
10
11
[
12
]
13
14
...
35
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: "Булченски рокли - 12 част " (Прочетена 202742 пъти)
asseto
Сватбен ГУРУ
Отг: "Булченски рокли - 12 част "
«
Отговор #165 -:
декември 29, 2009, 15:57:03 »
Да, нали, с розите на мен ми прилича малко на покривка за маса
Иначе много се чудих и някои от мненията отново ме хвърлиха в размисъл, но истината е, че колкото и да беше нежна тази с цветята, ми идваше малко нещо в повече. По-ефирна е, по-свежа като че ли, но на мен твърде многото детайли не ми стоят добре и малко противоречат на същността ми.
Та колкото и да го мисля, ще си остана с тази на Астела май, няма какво да се втелясвам. А и там ако нещо не ми допада, могат да го променят, докато при Проновиас могат само да ми коригират дължината и евентуално да махнат някое и друго цвете, ако се заинатя.
Rossito, аз хубаво я предплатих само, ама то предплащането хич не беше малка сума, та ако се отказвам, трябва да е тази седмица, преди да са поръчали платовете.
А и както не съм в България, трябваше да пращам майката на приятеля ми да се разправя, нямаше да мога сама.
Та това май ми бяха последните терзания, надявам се поне. Сега само трябва да издържа до първата проба края на май, тогава предполагам, че ще се успокоя вече.
Активен
Dallila
Професор
Публикации: 423
«
Отговор #166 -:
декември 29, 2009, 17:24:36 »
Здравейте, момичета.
Не зная как успявате да си харесате само една рокля.Аз уж си бях намислила модел, но колкото повече гледам, толкова повече се чудя дали точно това искам и дали ще ми стои добре.
Вчера влизах в един магазин да поразгледам и жената ми каза, че било прекалено рано да гледам за рокли (тъй като сватбата ми е през юни) и до тогава можело да забременея.
Asseto, кога е твоята сватба?
Активен
roumyana
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2648
«
Отговор #167 -:
декември 29, 2009, 17:55:59 »
довери се на вътрешната си интуиция, щом така си решила , това е правилно, още повече както каза на проновиас са готови роклите и ако си беше харесала някоя, тя просто щеше да те грабне и щеше вече да си я взела, така че споко
Активен
ellie_bellie
Баш Майстор
мрън-мрън, мяу-мяу
«
Отговор #168 -:
декември 29, 2009, 18:52:02 »
Цитат на: Dallila в декември 29, 2009, 17:24:36
Здравейте, момичета.
Не зная как успявате да си харесате само една рокля.Аз уж си бях намислила модел, но колкото повече гледам, толкова повече се чудя дали точно това искам и дали ще ми стои добре.
Вчера влизах в един магазин да поразгледам и жената ми каза, че било прекалено рано да гледам за рокли (тъй като сватбата ми е през юни) и до тогава можело да забременея.
Asseto, кога е твоята сватба?
Според мен щом ти е трудно да се спреш, няма да можеш да прецениш докато не видиш как стои на тебе. А на тази жена, която ти е дала този прекрасен съвет, аз и бих отговорила, че по нейната логика може пък тя утре да не е жива
! Такива като нея да ги заблъскаш направо. Сега било рано, после ще ти кажат, че са заети с абитуриентите, аман! Хич не им обръщай внимание, а си преследвай целите. Успех!
Активен
asseto
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #169 -:
декември 29, 2009, 18:58:48 »
Roumyana, аз просто съм човек, който трудно избира и за да е спокоен, иска да види нещата в готов вид.
Ей те това ми е проблемът, ама сигурно като стигна до първата проба, ще се успокоя поне донякъде. Затова и не исках да шия, защото се знам що за идиот съм в това отношение. Но здраве да е, може би просто по магазините е нямало "моята" рокля.
Dallila, моята сватба е август. Ако не планираш забременяване дотогава, проблем с роклята няма. При мен случаят е такъв, то не че има 100%-ово предпазване, ама ако чак такова изключение ми се случи, ще измисля друг вариант за роклята. Юни хич не е толкова далече, а и винаги е хубаво да пробваш предварително разни модели, за да видиш поне как ти стоят. Повярвай ми, разликата между това да гледаш роклята на снимка и това да я видиш на себе си, е от земята до небето. Не всяка фигура понася много различни модели.
Но виж, ако правите опити за бебе, е хубаво да го вземеш предвид това. То не пречи сега да си харесаш някои модели, но си остави опция за корекции или нещо от сорта.
Ох, пак се олях с писането...
Активен
sunray
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2805
Имам всичко.
«
Отговор #170 -:
декември 29, 2009, 19:05:02 »
Dallila,
и аз събирах ли, събирах снимки на рокли...Сигурно от половин година вече. И имах фаворити, които обаче нямаха нищо общо с това, което ме грабна като мерих и това, което си избрах всъщност
Просто, теоретично ти отива едно, а като облечеш, се оказва друго.
Пробвай и тогава решавай. Само със снимки и гледане ще ти е по-объркано. Съдя по себе си.
За забременяването, да, добре е да се вземе предвид, ако се планира. Ние го оставяме за март някъде. Така че, ако живот и здраве, бебчето стане бързо, да съм най-много в 3 месец.
По принцип всяка рокля, ми казаха, че може да се отпусне до 2 см, от самия подгъв.
Активен
Dallila
Професор
«
Отговор #171 -:
декември 29, 2009, 19:40:35 »
На този етап не мисли да правим бебе.Иска ми се първо да мине сватбата и тогава вече както дойде.
Но май трябва вече да се захващам по-сериозно с избора на рокля и от Януари да се хващам да меря, за да добия представа.
Да ви питам още нещо.За шиене на роклята какви платове взимате?Много не съм наясно с това нещо.
Активен
michelle
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #172 -:
декември 29, 2009, 20:12:21 »
Цитат на: Dallila в декември 29, 2009, 19:40:35
Да ви питам още нещо.За шиене на роклята какви платове взимате?Много не съм наясно с това нещо.
И аз още не съм се ориентирала за роклята
, но след като попитах няколко познати и почетох тук, стигнах до извода, че човекът, който ще шие роклята може да даде най-добър съвет за платовете. А в някои ателиета предлагат и платове
Активен
asseto
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #173 -:
декември 29, 2009, 20:24:48 »
Да, в Астела примерно ми наизвадиха едни мостри с платове, обясняваха ми разликите (понеже аз хич не съм наясно), вадиха топчета дантела и въобще ми бяха много полезни в това отношение.
Предполагам, че в някои ателиета ще са по-склонни да работят с твои платове, но като цяло мисля, че по-големите салони поръчват, без да те занимават теб с това. Само се уточнявате какво искаш като ефект от платовете и колко ти е бюджетът разбира се. Все пак те са специалисти и трябва да са в състояние да те насочат.
Активен
Dallila
Професор
«
Отговор #174 -:
декември 29, 2009, 21:13:42 »
В Астела има ли модели тип принцеса(по-голям обем и най-горния плат да е тип тюл или не знам как точно се казва този прозрачния плат)?
Asseto, как вървят горе долу цените там и можеш ли да ми кажеш адреса на магазина?
Активен
asseto
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #175 -:
декември 29, 2009, 23:37:25 »
Далила, аз такива рокли точно не видях, но честно казано, не съм и търсила подобен модел. Ето ти адресите им
http://www.astellaatelier.com/bg/За_контакти/7/contacts.html
, според мен иди и разгледай. Аз бях само в бутика на Витошка, понеже ме замъкнаха в последния момент и не остана кога да ходя до шоурума на "Сребърна". Може би в шоурума има повече модели.
Нищо не пречи и да ти ушият рокля по твоя идея, дизайнерката ми се стори страшно отзивчива и дава наистина добри съвети. Сестрата на приятеля ми си е шила там преди две години роклята за абитуриентския бал - модела са го измислили с общи усилия, а роклята е супер.
Относно цените - роклите не са евтини, но това е основно заради използваните материи. Личи си, че са качествени, а самите рокли с повече от добра изработка. Ще ти пиша на лични, пък ти ще си прецениш дали те устройват.
Активен
yeni
Регистриран
Публикации: 1
«
Отговор #176 -:
декември 30, 2009, 00:09:06 »
Здравейте, сватбата ми е след месец и още си нямам рокля. Проблема ми е, че се колебая между 2 и не зная коя да избера. Едната е по-пищна и е с обръч, а другата е по-семпла и е права по тялото... Нямат нищо общо, но не мога да се реша коя да си купя. Бихте ли изказали мнението си? Благодаря предварително
Активен
asseto
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #177 -:
декември 30, 2009, 00:13:51 »
yeni, пусни някакви снимки, така ще можем да преценим на теб коя ти стои по-добре. Че то иначе колкото хора, толкова и вкусове.
Активен
simoneta
Любопитен
Публикации: 29
«
Отговор #178 -:
декември 30, 2009, 00:25:37 »
Asseto,не се притеснявай толкова, нали вече си решила. Наистина последната рокля от "Астела" с плата на цветята, ако трябва да съм честна ти стои най-зле от всички други рокли в галерията. Но щом ще ти се шие на теб друга рокля, мисля, че няма да има проблем. А и доколкото знам в "Астела" се смениха няколко дизайнерки от 2 години насам. Изисквай да ти се изработи добре задната част на роклята. Преди ги изработваха по-добре, а сега гледам, че е по по-елементарен начин с връзки, а не с метални гайки или скрит цип както преди. Yeni, пусни снимки да гледаме!
Активен
DaBulka
Професор
«
Отговор #179 -:
декември 30, 2009, 00:51:12 »
Asseto, роклята с розите (без тях), на която си се спряла, на мен ми харесва най-много как ти стои. Особено отпред и отстрани платът пада много хубаво. Разбира се, всичко е въпрос на вкус. Но simoneta е права за гърба - на пробата уточни да го направят по-добре. Панделката също ти е малко голяма за фигурата, както ти сама отбелязваш. Като те гледам на снимките, ще бъдеш много хубава булка.
Активен
Страници:
1
...
10
11
[
12
]
13
14
...