Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
декември 02, 2024, 13:39:46
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
За нея
(Модератор:
miauka
) > Тема:
"Булченски рокли - 12 част "
Страници:
1
...
6
7
[
8
]
9
10
...
35
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: "Булченски рокли - 12 част " (Прочетена 203099 пъти)
Jorjeta
Сватбар
Публикации: 180
Отг: "Булченски рокли - 12 част "
«
Отговор #105 -:
декември 04, 2009, 22:24:00 »
franseto, точно това си говорих с една приятелка вчера...моделът на моята рокля не е нищо особено, но въпреки това като я видях и се влюбих...на повечето известни дизайнери (Ели Сааб примерно) моделите не са семпли, но платовете, от които са изпълнени са разкошни...
част от притесненията ми са, че роклята ми няма да изглежда така, както е на снимката, не защото шивачката няма да докара модела, а защото няма да се използват хубави платове (такива каквито са използвани от дизайнера на оригинала на роклята)
Активен
simoneta
Любопитен
Публикации: 29
«
Отговор #106 -:
декември 05, 2009, 00:52:59 »
Аз затова съм си избрала рокля на Проновиас, защото нямам вяра на нашите дизайнери. Кройката е също много специфична. Само с 2 мм да излезеш от нея и вече моделът си личи, че не е класен. Пък дори и с хубави платове. Затова скъпите дизайнери имат име. Защото нещата се правят с акъл и талант. Моята рокля е за 2 000 лева нито много скъпа, нито евтина, но за мен беше най-прекарсната, която облякох.
Активен
jewel7
Регистриран
Публикации: 4
«
Отговор #107 -:
декември 06, 2009, 09:39:08 »
Цитат на: tonipopova в ноември 28, 2009, 12:05:12
asseto здравей,моя съвет е направо да отидеш,няма спор че роклите им са красиви,просто не успяха да предложат на мен това което исках и затова останах малко разочарована.Това съвсем не означава,че ти няма да намериш именно там роклята на мечтите си!Все пак аз продължавам търсенето,но аз съм по взискателна и възнамерявам да обиколя навсякъде преди да се спра на нещо конкретно!Намалени модели имаше,но аз се интересувах от една конкретна рокля и не съм разпитвала за тях.Моята беше 6000лв.,но сигурно има и по евтини!И все пак не се ограничавай само с тях,ще се изненадаш колко по красива и достъпна рокля може да намериш в другите бутици,когато аз започнах търсенето си очаквах от тях най-доброто а не се оказа така.От м.тайлър и шу-ши съм много по доволна и като цени и като обслужване
Аз съм съгласна с горното мнение относно М.Тайлър и шу-ши- красиви рокли, достъпни цени и добро обслужване. Лично клоня към модел на Casablanca в М.Тайлър, но ще поръчам след празниците. Хубавото е, че имат сега имат сезонно намаление.
Активен
michelle
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #108 -:
декември 09, 2009, 20:39:08 »
Moмичета, все си мислех, че намалението на сватбените рокли в зимния сезон(точно преди новите колекции) няма да е кой знае какво, когато случайно попаднах на обява на Pronovias, на която пишеше, че цените почват от 500 лв
Наистина ли са толкова големи намаленията? Може ли някой, който е обикалял наскоро да си каже мнението?
Активен
lunno momiche
Баш Майстор
"Има само едно щастие в живота: да обичаш и да бъд
«
Отговор #109 -:
декември 09, 2009, 21:11:25 »
Не ми звучи реално намалението да е толкова голямо, но знае ли човек, тази криза какво може да направи.
Активен
simoneta
Любопитен
Публикации: 29
«
Отговор #110 -:
декември 10, 2009, 01:20:35 »
Аз когато ходих в Проновиас преди 2 седмици продавачката ми каза, че цените им започват от 1000 лева, което също ме изуми че има толкова евтини рокли от такава висок клас марка. Но имало някаква пилотна колекция 2010 която била предварителна и я нямало в сайта. Но роклите от тази колекция са почти едно към едно с останалите от основната колекция. Ето тези рокли са от 1000 до 1500 лева. Поне така разбрах. И тези рокли са много красиви, но ги няма в сайта. Моята рокля е от редовната колекция 2010 и струва 1950 лева. Най-добе идете на място.
Активен
sunray
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2805
Имам всичко.
«
Отговор #111 -:
декември 10, 2009, 08:25:39 »
Извинявам се, че няма да кажа нещо по същество, а просто ще изразя мнение. Според вас евтина рокля ли е рокля за 1000-1500 лв?
Все си мисля, че за средностатистическия българин това е скъпа рокля. Другото, което ме притеснява е дали макар и скъпа, тази рокля е като тези на същата марка, които се предлагат в чужбина или тук ни продават други материи и само заради марката е такава цената
Не искам да съм права, просто разсъждавам и съм леко скептична. Това е.
По темата, между Коледа и Нова година ще ходя до София на гости и ще премеря няколко рокли с различни кройки, за да преценя коя ми подхожда най-много. Ако ми разрешат да снимам, после ще ви покажа снимки
Активен
milio4ka
Ентусиаст
«
Отговор #112 -:
декември 10, 2009, 09:40:29 »
Velvet присъединявам се ....
супер е да имаш възможност за 1500 лв за рокля , но за мен със сигурност думата "евтина" не е особено точна.Аз също предполагам,че ще дам към 800-1000 лв., имам желание и ще намеря начин,но това са си доста пари и това е
Активен
michelle
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #113 -:
декември 10, 2009, 10:03:32 »
Така,понеже аз почнах тази история с намаленията. Вчера си купих едно от списанията, посветени на сватбите (не пиша кое, за да не се приеме като реклама). И какво виждам- под рекламните снимки на почти всички бутици има посочени и от колко почват цените на роклите. Във връзка с Pronovias за колекцията от 2010 пишеше, че почват от 1500 лв. Предполагам за колекциите от по-предни години важи, че цените са от 500 лв. нагоре
И аз се учудих, понеже съм свикнала да мисля, че такива рокли са с цени от 2-3000 лв нагоре...Споделих това с моето човече, а той каза : "Дай да погледна".Коментара беше : "Ако аз правех тези рокли, щях да искам даже и повече. Човек си купува такова нещо веднъж в живота". Това беше казано от мъж
Не знам,момичета
Вече се чудя кое е правилно. За мен и 800-1000 лв са много, но от друга страна това е единствения път в живота ми, когато ще си позволя подобно нещо. Много е сложно
Активен
sunray
Имам всичко.
«
Отговор #114 -:
декември 10, 2009, 10:21:59 »
Знаете ли, мисля си, че е най-добре да се намери златната среда. Да, това наистина трябва да е най-хубавия ден в живота ни, но пък това не се определя САМО от роклята, нали
Затова, поне според мен, роклята трябва да си ни харесва, да ни отива, но не и да ни "събяря кожите" финансово. И после да стискаме зъби и едва ли не да изстрадваме тази покупка. За мен например "тавана" е около 1000лв, защото сама ще си плащам роклята. Не повече. Незнам в крайна сметка какво ще стане, но така мисля към момента.
Активен
a_iordanova
Професор
«
Отговор #115 -:
декември 10, 2009, 12:09:13 »
Здравейте момичета, аз като вече минала по този път и тези размишления, искам да кажа, че всичко това, което сте написали е вярно. Особено когато сте гледали рокли само по интернет, когато тръгнете да мерите и да избирате тогава вече започва истинската чуденка и питанка......Заслужава ли си да дадеш толкова пари за една рокля, която ще облечеш само един ден?! Наистина скъпите рокли са страхотни, просто човек премерил такава рокля, трудно може да хареса от по-евтините.....(лично мнение)
На този въпрос според мен , всеки трябва да се съобрази с финансите си и с колко е готов да финансира роклята си.
Аз лично си бях харесала рокля на Madeline Gardner от Романтика (струваше 2000лв), роклята беше цялата от брюкселска дантела, беше страхотна, стоеше ми сякаш за мен е шита, но толкова пари бяха всички разходи по облеклото и на двама ни (бюджетът, който си бяхме определили с мъжът ми), реших че не трябва да постъпвам егоистично спрямо него и така намерих златната среда...... Взех си рокля двойно по-евтина, е разбира се не беше същата, но се постарах максимално да се доближа до това, което видях в огледалото като обляках скъпата рокля.
Сега с течение на времето и тези 980 лв., които дадах за по-евтината мисля,че са много като цена, защото в момента роклята стои в гардероба и най-вероятно ще остана само като един спомен, който с носталгия ще поглеждам с течение на времето....
Така, че напълно съм съгласна с Велвет, че трябва да намерите златната среда! Разбира се ако можете да си позволите спокойно рокля от 2000 лв , защо пък не!!!
Активен
melusina
Ентусиаст
Публикации: 130
Коя е думата с 4 букви, която се пише с 5 грешки?
«
Отговор #116 -:
декември 10, 2009, 12:59:17 »
a_iordanova, много полезна забележка - благодаря ти за което!
Момичета, може да прозвучи грубо, но толкова "скъп" спомен в гардероба си не бих желала да държа ... Ако някой друг го финансира и знам, че този разход няма да му се отрази по никакъв начин на бюджета - да, ама иначе ми се струва голямо изхвърляне в контекста на семейното планиране и бюджетиране.
По-склонна съм например да инвестирам в качествени и хубави обувки, които бих могла да нося след това, по същата причина съм на мнение, че е по-разумно да се инвестира повече в облеклото на младоженеца - защото така ще има хубав (а това значи скъп) костюм, който да може да използва при официални поводи. Или пък да се инвестират повече средства в качествени услуги - музикално оформление или вечерята за гостите ...
Моят личен таван е определен от самата мен и няма да надхвърли три цифри. Сигурна съм, че ако се положат усилия, е възможно да се намери златната среда, за която говори velvet - или поне е възможно извън София ...
А и доброто настроение според мен не зависи от това дали си с рокля за 500 или 3000 лева - важното е веселба да има
!
«
Последна редакция: декември 10, 2009, 13:07:10 от melusina
»
Активен
asseto
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #117 -:
декември 10, 2009, 13:09:31 »
Момичета, не искам да обидя никого, но хайде да спрем да се съдим една друга що се отнася до цените на роклите. Струва ми се, че тук въпроси, отнасящи се до Проновиас и марките им например, биват подминавани, а благосклонни коментари за марката не биват толерирани особено.
Не съм скрит агент на Проновиас, но истината е, че много ми харесват. И ако някой има възможност да си позволи такава рокля, нека не пускаме забележки разумна ли е цената или не е. Това всеки си преценява за себе си.
Ето, аз сравнявам например с цените на по-обикновени рокли, които се продават по булчинските магазини из Мюнхен. Ами нищо и никакви рокли ми ги предлагат на цени от 600-800 евро и нагоре, а не ми харесват нито кройки, нито материи. Ясно ми е, че стандартът в България е друг, съответно там "по-евтините" рокли не са на такива цени (и слава богу), но за мен ситуацията е същата, просто повечето не ми допадат.
Нямам нищо против българските дизайнери и шивачи. Но ако роклите им не ми харесват, моля това да не бъде приемано като снобарщина - Проновиас и някои други марки ми допадат, не защото са маркови и скъпи, а просто защото визуално и като материи са това, което искам. И това съм сигурна, че важи за повечето момичета, които са решили или обмислят да си купят техни рокли.
И ако наистина има такива намаления и при българските представители, тази информация може пък да послужи на някое момиче. Примерно както a_iordanova писа - роклята, която е искала, е била на цена от 2000 лв. Ако е била намалена наполовина, сигурно е щяла да си я купи. Не казвам, че 1000 лв. е евтино, но може пък да устройва някого, който има бюджет за рокля 1000, но не и 2000 лв.
Иначе, по същество, аз вчера бях в един от магазините, предлагащи Проновиас в Мюнхен и наистина има големи намаления. Една от роклите, които мерих, беше намалена точно на 50%, така че може и в софийския магазин да имат подобни отстъпки за старата колекция.
Активен
sunray
Имам всичко.
«
Отговор #118 -:
декември 10, 2009, 13:30:55 »
Asseto
, споко, аз не мисля, че някой съди някой друг конкретно. Просто всеки разсъждава от своята камбанария и е нормално. Но не е съдене.
А и аз друго отбелязах също така - че рокли на Pronovias в чужбина и в България може би са с различно качество, за съжаление. Просто сме заливани от толкова ментета, че вече...май не успявам да повярвам. Като приказката за лъжливото овчарче.
Хайде, да се хвалите като намерите ВАШИТЕ рокли
Активен
asseto
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #119 -:
декември 10, 2009, 14:37:28 »
Велвет, за качеството на роклите, предлагани в България под тази марка, не мога да кажа нищо. Факт е обаче, че магазинът на "Оборище" излиза на страницата на Проновиас като официален представител. Та се надявам, че не пробутват някакви ментета.
За камбанарията е ясно, аз затова казах, че ако имаш съответните възможности, е въпрос на личен избор. При мен примерно вариантът с шиенето няма как да се получи по различни причини, или пък би ми създал толкова главоболия, че направо не си заслужава. Затова ще съм принудена да си харесам нещо по магазините, съответно и да се съобразя с цените, които ми искат.
За хваленето - с удоволствие, като го докарам дотам, да имам с какво да се похваля.
Активен
Страници:
1
...
6
7
[
8
]
9
10
...