Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

януари 15, 2025, 23:36:06

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 27 28 [29] 30 31 ... 33   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Всичко около кърменето - 2 част  (Прочетена 178384 пъти)

fiamaa
Сватбен ГУРУ
Публикации: 885

www.pukamuka.com

Моят сватбен албум

« Отговор #420 -: април 14, 2011, 17:29:44 »

Ооо Зори и аз съм със същия проблем  huhhuh.gif
На следващото папкане предлагам и от двете, за да се облекчи, че иначе лошо става и с това цедене край няма.
Но като почнем и следобедното заместване, не знам какво ще правим, но няма начин трябва да се регулира.
Активен
sunray
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2805

Имам всичко.

Моят сватбен албум

« Отговор #421 -: април 14, 2011, 17:58:35 »

Гледам че сте на сходна тематика в момента, та да ви питам: Когато бебето откаже нещното хранене, какво правите? Вече три нощи Елица пропуска нощното хранене, като първите две сутрини нямах никакви проблеми с гърдите - бяха си меки, а си имаха кърма. Уви, днес, на третата сутрин гърдите бяха напрегнати, а лявата (която по принцип пуска по-малко) направо ме болеше angry Дадох на Ели да суче от нея първо, усетих някакво облекчение, но не кой знае какво. Наложи се да си взема един горещ душ и да масажирам гърдата. Но малко след това ме заболя глава, зави ми се свят, заспах и като се събудих имах температура 37.7 shok Веднага увеличих още повече течностите, пих един парацетамол, дадох на Ели пак да суче, ама все още не ми олекваше. Взех помпата и изцедих още 20-30 мл (за 3-4 минути shok ) и тогава вече "светна" пред очите, а температурата ми падна. Та, сега съм ок, де, но въпросът ми е какво да правя - да се цедя нощем по малко ли? И ако го правя, не стимулирам ли все пак лактацията?
Активен
Zori83
Сватбен ГУРУ
Публикации: 542

Моят сватбен албум

« Отговор #422 -: април 14, 2011, 20:57:46 »

gostenka_82 след пюренцето пак предлагам на бебо да суче, но той отказва, т.к. е изял 200 гр вече, а и много наддава от кърмата (вече е 10,4 кг) и гледам да не го прехранвам, че си е лакомник и рядко отказва да суче.
Фиамче и аз се чудя какво ще правя като заместя и следобедното хранене. Това цедене край няма. Ти двете гърди ли предлагаш на кърмене или ги редуваш?
sunray  дълго време и аз го имах този проблем. Вече започна да се регулира. Изцеждай по-малко само да облекчиш гърдите, когато усетиш напрежение, че иначе може да си направиш някоя бучка.
Активен
sunray

Имам всичко.

Моят сватбен албум

« Отговор #423 -: април 14, 2011, 21:01:39 »

Бучката вече е факт. Пак си направих масаж с гореща вода, изцедих още 30-на мл и Ели посука от нея. Притеснява ме това, че мястото е зачервено....
Активен
Zori83
Сватбен ГУРУ
Публикации: 542

Моят сватбен албум

« Отговор #424 -: април 14, 2011, 21:55:49 »

sunray  аз като имах бучки си правех горещи компреси, а през останалото време си слагах едно шише от минерална вода на бучката. Вземи си и един горещ душ, като масажираш гърдата. Слагай малката по често да суче и се опитвай да цедиш на ръка, а не с помпа, т.к. аз уставих, че така може да се изцеди много по голямо количество кърма. Друго, което на мен ми помага е листо от зеле, което се слага в сутиена. Звучи странно, но лекар ми го е казал, а и съм го чела, като препоръка от ЛЛЛ.
Активен
matsinka
Сватбен ГУРУ
Публикации: 571

Моят сватбен албум

« Отговор #425 -: април 14, 2011, 22:18:24 »

И аз имах подобни проблеми. Ще сложа един линк,майка ми ми го беше пратила,незнам до колко е вярно инфото в него,но ако някой се интересува http://xedra.wordpress.com/2008/01/02/79/
Активен
moyra
Професор
Публикации: 413

Моят сватбен албум

« Отговор #426 -: април 15, 2011, 12:14:51 »

sunray,наистина с ръка се изцежда повече и най-добре под горещ душ и течностите би трябвало да ограничиш в критичния момент,а не да увеличиш,след няколко дни ще се регулират гърдите girl_wink
Активен
Svilena
Сватбар
Публикации: 271

Моят сватбен албум

« Отговор #427 -: април 15, 2011, 13:06:37 »

sunray,наистина с ръка се изцежда повече и най-добре под горещ душ и течностите би трябвало да ограничиш в критичния момент,а не да увеличиш,след няколко дни ще се регулират гърдите girl_wink

Това е абсолютно вярно, поне при мен се получава така - има моменти, когато с ел. помпа едва прокапва, та се чудя и мая какво става, и после пробвам ръчно и чудо! - има си кърма бол, че чак цвърчи като излиза. Не знам защо така.

Аз исках да благодаря за подкрепата мамите, които ме окуражиха преди няколко дена, когато ми бяха потънали гемиите около кърменето! Много сте мили, хиляди пъти благодаря!  give_rose При нас нещата са на приливи и отливи - вчера беше бебе модел Матео, а днес пак се поспречкваме край гърдите...  crazy  обаче много се напъва и пъшка, за да напълни памперса, кой знае какво има... Предполагам от това е цялата трудност край кърменето, но все още държа фронта! Вчера (вместо днес) бяхме на контрола при педиатърката, и установихме тегло 4600г (от 2740 при раждането на 26.02), 4см пораснал и обколката на главата му с 3 санта по-голяма -  извинете за спама, ама това е за да кажа,  че явно си взема нужното и си расте, въпреки кризите с цицата... Ама дай ми на мен повод за тревога  crazy

Приятен ден от нас!
Активен
sunray

Имам всичко.

Моят сватбен албум

« Отговор #428 -: април 15, 2011, 13:42:08 »

Течности трябва да пия, заради рисковете от инфекция. Тогава те помагат да се "изчистиш". Аз не споменах, че при мен се получи зачервяване на участък от кожата, въпреки че гърдата е почти толкова мека, колкото и другата. Напипвам бучката, но не е толкова болезнено. При кърмене също не усещам болка.
Чух се с консултант по кърмене - започнах да пия Лецитин, който спомага за разграждане на големите мастни молекули, и налагам на зачервеното място зелеви листа. Масажите, горещия душ и цеденето са ясни. Аз се цедя с механична помпа, на ръка ми е трудно, защото става въпрос за лявата гърда - просто не ми е удобно huhhuh.gif
Естествено, продължавам да си кърмя. Направих едно контролно кърмене преди малко - Ели е изсукала 130 мл за 19 мин, значи всичко е ок. Засега.
Активен
Lupercola
Гост
« Отговор #429 -: април 15, 2011, 13:52:36 »

Дани, зелевите листа са нож с две остриета - намаляват лактацията.
Намери поза на кьрмене, при която брадичката на бебето е в посока кьм зачервеното място (акушерките ми правиха специален урок за това). Прекарваш мислено две линии през зьрното на гьрдата - вертикална и хоризонтална. Това разделя гьрдата условно на 4 участька. Установяваш в кой от тях е зачервеното и настаняваш детето да суче с брадичка кьм мястото под вьпрос.
Активен
sunray

Имам всичко.

Моят сватбен албум

« Отговор #430 -: април 15, 2011, 14:40:45 »

Да, Инка, разбрах и това - че намалява кърмата. Затова ме посъветваха да налагам с листа не повече от 24 часа. Утре по обяд спирам.
И за брадичката знам, но най-странното е, че точно този участък пък е където сочи брадичката на Ели по принцип. Аз карам на поза "люлка" и брадичката винаги сочи точно към проблемната зона....Тя е от вътрешната страна на гърдата, преди да се съединят двете гърди и позата е идеална. Най-вероятно проблема е, докато се нагодим и урегулираме с това пропуснато нощно хранене. Да се надявам, че до ден-два всичко ще е ок. Снощи и температура вдигнах, ама парацетамола ме спаси...
« Последна редакция: април 15, 2011, 14:43:15 от sunray » Активен
Lupercola
Гост
« Отговор #431 -: април 15, 2011, 17:31:33 »

Кофти работа... Дано ти мине бьрзо give_rose give_rose give_rose
Активен
gostenka_82
Публикации: 2663

Моят сватбен албум

« Отговор #432 -: април 15, 2011, 17:41:45 »

Аз редовно имам бучки, вдигам висока температура, втриса ме и пр. (точно затова внимавам много с количеството кърма). Най-добре е да се слагат топли и сухи кърпи (затоплени с ютия) само на бучката. Детето трябва да изсуче всичко (на мен ми е по-лесно, защото слагам и двете да сучат от тази гърда). Последно вдигнах 39.5 градуса за около 10-15 минутки. Втресе ме, пих 1 парацетамол, налагах кърпи (в такива случаи горещ душ не се препоръчва, защото често запуш. канал е съпроводен с вдигане на температура и ако си вземеш горещ душ....). Минава за 1 ден, зачервеното също ще мине от самосебе си, но ще отнеме ден-два (поне на мен лично за толкова ми минава). Може да те боли, коагот бебето суче, но и това ще отмине.
Активен
♥_Veni_♥
Сватбен ГУРУ
Публикации: 584

Г-жа Ангелова

Моят сватбен албум

« Отговор #433 -: април 15, 2011, 18:26:16 »

Мами да ви попитам след всяко хранене изцеждам малко кърма и я съхранявам в контейнер на Виа Авент.Но понеже за сега не съм се запасила с повече мога ли да смесвам няколко цеденета в един контейнер.
И колко часа издържа кърмата в хладилника.
Активен
dodo23
Публикации: 2192

Моят сватбен албум

« Отговор #434 -: април 15, 2011, 20:16:18 »

Мами да ви попитам след всяко хранене изцеждам малко кърма и я съхранявам в контейнер на Виа Авент.Но понеже за сега не съм се запасила с повече мога ли да смесвам няколко цеденета в един контейнер.
И колко часа издържа кърмата в хладилника.
В хладилника до 3 дни,във фризер до 3 месеца,на стайна температура 6-8 часа.
Можеш да смесваш кърма,препоръчва се да е изцедена в рамките на 24 часа(да не смесваш от 2-3 дни,ама не знам защо).
Можеш да изливаш върху вече замразена кърма и пак да слагаш във фризера.
Аз използвам същите контейнери,не ги пълни до горе,че като всяка течност като замръзне увеличава обема си.  good
Активен
Страници: 1 ... 27 28 [29] 30 31 ... 33   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: