Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
януари 16, 2025, 00:01:48
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
Всичко около кърменето - 2 част
Страници:
1
...
26
27
[
28
]
29
30
...
33
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Всичко около кърменето - 2 част (Прочетена 178552 пъти)
sunray
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2805
Имам всичко.
Отг: Всичко около кърменето - 2 част
«
Отговор #405 -:
април 11, 2011, 11:04:11 »
Диде
, аз не държа режима ни да е прецизен. Ще ми се да имам поне някаква ориентировъчна представа горе долу колко часа са и нужни, за да огладнее. Може би усложнението при нас идва от факта, че има колики и е неспокойна. Тоест, няма как да преценя реално как стоят нещата, защото понякога е крива именно заради тях. Другото, до което водят е, че примерно като плаче или се напъва, тя не спи и така пропилява половин-един час между храненията си, после заспива, а има нужда от повече сън и така откарва, като измества следващото хранене, да речем.
Свилена
, нашата от няколко дни вече яде максимум 15 минути общо. Явно се засища, защото откъртва на втората гърда (аз ги редувам обикновено). А и после спи, ако не я боли стомахчето. Памперсите колко са пълни няма да говорим
Притеснявам се, че уж трябва да суче поне десетина минути от една гърда, за да стигне до хубавото мляко, ама ако я насилвам така, ще станат общо 20 минути и ще почне след това да връща. А и дясната ви гърда е толкова пълна, че горкото една насмогва да гълта и не смея да я карам да лапа зърното веднъж като го е изплюла. А и, предполагам, след като толкова бързо слиза млякото, това означава, че и по-полезното слиза също по-бързо, а не след десетата минута (или поне се надявам...).
За колекторите - аз нали си взех такива, като на Бастет. Много съм доволна, защото като с магическа пръчица ми решиха проблема със засмукването и сега нищо не ме боли при кърмене
А за изтеклата кърма - не бих я съхранявала
Пиша си поста от един час....
Диде
, ами то така се получава - суче повече през нощта, защото пък и спи 4 часа. Малко като в омагьосан кръг, ама...Не е нужно всеки път Дари да изсуква поне по 100мл...Все пак и 90мл не са толкова малко
Поне според мен. А и тя затова си суче по-начесто, така че според мен си компенсира.
«
Последна редакция: април 11, 2011, 11:07:23 от sunray
»
Активен
Miri
Баш Майстор
«
Отговор #406 -:
април 11, 2011, 15:46:11 »
Диде, аз нощното хранене не съм отказала. Имам моменти, когато Криси се буди няколко пъти през ноща на всеки час-час и половина. Ако се случи да спи повече от 3 часа , винаги се изцеждам и затова ми е странно, че цикъла може да се е възстановил.
Активен
matsinka
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #407 -:
април 11, 2011, 18:32:16 »
Miri, аз също очаквах докато кърмя да нямам мензис,но още към края на 2 рия или дефакто в третия месец ми доиде.Като казах на майка ми и баба ми и двете казаха,че и при тях е било много скоро след раждането.Аз все още кърмя на 3 -4 часа през ноща,но въпреки това мензисът ми си е редовен.
dodo23, не се тревожи че изглежда хаотично храненето.И при нас беше точно така,даже отстрани изглеждаше ,че за всяко нещо все гърда му бутам,но с времето както Scarlett kазва всичко се намерства.Срам несрам,но при нас по отчетливи паузи от 3-4 часа между храненията започнаха едва около захранването (6 месец).Преди това някои дни е сукал всеки час,понякога един път на 4 часа.
За подгизването нощем и аз бях така,акушерката ми беше казала да си слагам студени компреси и да пия ментов чай за намаляване на кърмата.НО аз не съм пила,само няколко вечери си слагах студени компреси и се саморегулира.
Активен
leni_beni_
«
Отговор #408 -:
април 11, 2011, 21:53:19 »
Да кажа и аз за паузите и времетраенето на кърменето
Не съм гледала, кога е сукал последно (и сега така продължавам) .Понякога е било след час, дори и по малко, понякога след 2 или 3 часа .Не съм и засичала колко време сучи - в началото му беше нужно повече от 30 минути , но като позаякна и започна по-бързо да се справя .
А и както всички знаем (извинявам се , че и аз пак ще го повторя ) кърменето не е само за наяждане. То е за успокоение, за допир до мама , за утеха и всички други мили неща
Активен
Svilena
Сватбар
Публикации: 271
«
Отговор #409 -:
април 12, 2011, 15:36:48 »
ВИждам, че много от вас са действали "маратонно" с кърменето - понякога се чудя дали е добре толкова начесто да иска да яде, но ето че и други споделят подобен опит.
Не знам... Понякога ми се струва, че детето не захапва добре гърдата - не само ми се струва де, наистина го прави - и в един момент почва да се изнервя, та го откъсвам деликатно и пак пробваме. МОже би е и поради факта, че го мъчат коликите, все се напъва, пъшка - а иначе почти всеки памперс е наакан, няма запек, примерно - та мисълта ми е, че вероятно затова е тъй неспокоен на гърда в един момент. Но как, да му се не види, да му помогна да засуче добре??
И така, просто исках да споделя, че днес ми е криво
Има моменти, когато се чувствам толкова некадърна и изцедена! Даже и не толкова за съвет пиШа, ами просто да не го задържам вътре в себе си.
Но ви благодаря, ако сте ме прочели!
Активен
Scarlett
Сватбен ГУРУ
Публикации: 681
«
Отговор #410 -:
април 12, 2011, 15:53:35 »
Свилена, горе главата!
Всички сме минали и още много пъти има да минаваме през това. Вечни съмнения, че не се справяш добре, струва ти се, че само ти не се справяш като хората, че на другите майки сякаш по-лесно им се отдава. Обаче истината е, че си най-добрата майка, най-добрата за своето бебе и всичко, което правиш за него, е повече от перфектно!
Дано бързо да ви отшумят коликите, та и мама малко да си отдъхне.
Иначе за засукването, процедираш много правилно. Леко пъхаш пръстчето, за да нарушиш вакуума и опитвате отново. Помагай му да захапва по-голямата част от ареолата, да не е само зърното, че ще е болезнено за мама иначе, пък и бебчо няма да поема достатъчно мляко.
Кърменето като цяло не е лесен занаят. Изисква много търпение и добра дисциплина. Обаче това е най-доброто, което можеш да дадеш на своето бебе, освен безграничната си любов разбира се. Така че действай смело. Съвсем скоро няма целият ти живот да се върти само около едната манджа.
Активен
sunray
Имам всичко.
«
Отговор #411 -:
април 12, 2011, 16:12:12 »
Цитат на: Scarlett в април 12, 2011, 15:53:35
Свилена, горе главата!
Всички сме минали и още много пъти има да минаваме през това. Вечни съмнения, че не се справяш добре, струва ти се, че само ти не се справяш като хората, че на другите майки сякаш по-лесно им се отдава. Обаче истината е, че си най-добрата майка, най-добрата за своето бебе и всичко, което правиш за него, е повече от перфектно!
Дано бързо да ви отшумят коликите, та и мама малко да си отдъхне.
Иначе за засукването, процедираш много правилно. Леко пъхаш пръстчето, за да нарушиш вакуума и опитвате отново. Помагай му да захапва по-голямата част от ареолата, да не е само зърното, че ще е болезнено за мама иначе, пък и бебчо няма да поема достатъчно мляко.
Кърменето като цяло не е лесен занаят. Изисква много търпение и добра дисциплина. Обаче това е най-доброто, което можеш да дадеш на своето бебе, освен безграничната си любов разбира се. Така че действай смело. Съвсем скоро няма целият ти живот да се върти само около едната манджа.
Свилена
, аз по-назад съм писала мисля за проблема със засукването на Ели. Лявото ми зърно беше дори леко разранено по едно време и се изправях на нокти направо, като дойдеше време да засуче
Като се сетех за болката, която ме очаква и ми се приплакваше. Миро дори ми е стискал ръката, толкова ми беше болезнено. Така откарахме може би месец...Проблемът беше, че лявото ми зърно не е добре оформено и изпъкнало като дясното. Съответно Ели не успяваше да засмуче достатъчно дълбоко и оттам почваха грижите. Сигурна бях че не е в бебето причината, защото с дясната всичко вървеше супер.
При теб как са зърната? Добре оформени и изпъкнали ли са? Ако не, преди да подадеш гърда, завърти с палец и показалец зърното леко и навън, за да е по-лесно за бебчо да засуче. И както Скарлет е казала - възможно най-дълбоко, за да не смуче самото зърно, а да притиска ареолата и така да предизвика млякото да "слезе". Изчаквай Матео да отвори възможно най-широко уста и тогава бутай зърното.
Няма страшно, ще се справите!
Една приятелка, която е на "ти" с кърменето, защото е минавала някакви курсове, ми каза следното: Дай 6 седмици след раждането на бебето да се адаптира, и после още 6 за теб самата за адаптация". Така че бъди уверена и не се отказвай, това е най-важното!
Активен
♥_Veni_♥
Сватбен ГУРУ
Г-жа Ангелова
«
Отговор #412 -:
април 12, 2011, 18:11:08 »
Мами да ви попитам за гърдите носите ли сутиен когато сте в къщи.Всеки ми казва различно.Лекарката ми каза сутиен с банели, а др акушерка, че е хубаво дори да ходя гола (разгърдена)
.
Активен
Lupercola
Гост
«
Отговор #413 -:
април 12, 2011, 18:34:09 »
Аз не сьм си сваляла сутиена не си спомням откога.... То хубаво да си на вьздух, ама аз тека като чешма
Та го нося денем и нощем. Предполагам, че няма правилен и грешен отговор. Всеки прави, както му е удобно
Активен
Nataliya
Баш Майстор
Щастлива мама
«
Отговор #414 -:
април 12, 2011, 21:52:20 »
Аз носех сутиен за кърмачки без банели денонощно. В началото беше задължителен заради подплънките за кърма. После продължих да го нося, за да поддържа наедрелия ми бюст (нещо непознато за мен).
Активен
leni_beni_
«
Отговор #415 -:
април 12, 2011, 21:56:24 »
Аз не носех сутиен в къщи. Отначало като ми течаха много гърдите ми се налагаше често да сменям потници и тениски (добре, че беше лято) , но така ми беше по-добре . Все още си карам така без , че даже и така излизам понякога
Важното е на теб да ти е удобно
Активен
valka27
Сватбен ШАМАН
http://www.panoramio.com/user/3830585
«
Отговор #416 -:
април 13, 2011, 08:27:31 »
Цитат на: leni_beni_ в април 12, 2011, 21:56:24
Важното е на теб да ти е удобно
И аз така мисля
Нося сутиен през деня, лягайки вечер го свалям.Всъщност както преди да стана мама.
Активен
sunray
Имам всичко.
«
Отговор #417 -:
април 13, 2011, 08:28:10 »
Това зависи основно от две неща: колко ти е голям бюста и дали тече кърма.
Моят бюст по принцип е по-голям и не мога да си позволя да не нося сутиен, че гравитацията ще направи поразии
А и тека доста често, така че е по-добре за мен със.
За първи път обаче чувам лекар да препоръча с банели. Знам, че тогава има риск да се запушат каналчета...Такъв слагам само като излизам навън, за да си оформя бюста, ама вкъщи карам на мекички, еластични сутиени за кърмачки. Всъщност не ги нося заради дупките, уж за кърменето, а защото са меки и удобни
Както си решиш, но ако ти се налага да ползваш подплънки, ще си принудена да носиш нещо - или сутиен, или стегнато потниче поне
Активен
Zori83
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #418 -:
април 14, 2011, 16:31:33 »
Имам питане към някоя от майките, които са заместили хранения. От два дни успешно заместихме обедното ядене, та въпроса ми е коя гърда да давам на следващото кърмене? Понеже аз редувам гърдите и като пропуснем едно кърмене се изцеждам малко за облекчение, но на следващото и двете ми гърди са пълни. Дали да не почна да предлагам отново двете на всяко кърмене
Вие как процедирахте? Така и не можах да си регулирам кърмата, т.к. имам много и вече няколко пъти си правих бучка, а сега й с това заместване съвсем се препълвам.
Активен
gostenka_82
Публикации: 2663
«
Отговор #419 -:
април 14, 2011, 17:17:27 »
Зори
, пробвай тогава да заместиш кърменето още по-бавно, като цяло гърдите ще се нагодят за няколко дни, но тези големи паузи и бързо заместване може да се отразят на лактацията каот цяло.
Друг вариант е да не заместиш изцяло кърменето, а просто да оставиш детето все пак да суче и малко мляко, каот десерт, течност и удоволствие след храненето.
Активен
Страници:
1
...
26
27
[
28
]
29
30
...