Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

януари 15, 2025, 23:00:39

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 22 23 [24] 25 26 ... 33   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Всичко около кърменето - 2 част  (Прочетена 178243 пъти)

mimozka
Сватбен ГУРУ
Публикации: 750

Моят сватбен албум

« Отговор #345 -: март 24, 2011, 17:26:02 »

Додо е права, много течности минимум 2литра на ден smile
Активен
Lupercola
Гост
« Отговор #346 -: март 24, 2011, 18:06:49 »

Аз не сьм забелязала нищо нередно, но за една седмица е качила само 120г, та в консултацията казаха, че вероятно имам временен спад на лактацията. Искам да предприема превантивни мерки.

Благодаря ви за сьветите. Жалко, че тук няма боза. Бадеми ям много. Сигурно трябва да пия повече течности. За млякото не знаех, но ще почна да пия и мляко, ще си взема и бира.

На гьрда слагам на поискване, но ще гледам да я натисна да цока малко повече.

Пак ви благодаря
 give_rose give_rose give_rose
Активен
gostenka_82
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2663

Моят сватбен албум

« Отговор #347 -: март 24, 2011, 18:19:26 »

Kак се  увеличава лактацията?
Кърмене на поискване (вие сте така), много течности, лактогонен чай (препоръчвам ти БГ, не хип, защото БГ е от билки, като нормален чай, а хип е гранулат - химия), ако искаш, ще погледна какви са билките; lactation up - био продукт (в него има сминдух, резене и още нещо, анасон май, не помня), fenugreek (сминдух в капсули), хомеопатичното е ricinus communis 5ch, помага също бирената мая, жито, просо. Много вода, супи и хубава храна. Никакви ядове, не трябва да се ядосваш за нищо, отроазява се веднага.
Ще има дни, в които кърмата ще намалее много, но това са кризи, които преминават, ще има дни, в които ще се препълват гърдите, но после пак ще се регулира лактацията и ще са наред нещата.
При теб май още е рано да се регулира лактацията, така че кърмене на поискване, доизцеждане (пробвай, докато Марта суче на едната гърда да изцедиш другата, става много по-бързо и лесно), не махай поне едното нощно кърмене, защото веднаг аще се отрази на лактацията (докато не се установи лактацията не е хубаво да има големи паузи).
Активен
КатиНка
Публикации: 2469

« Отговор #348 -: март 24, 2011, 18:21:28 »

inaxastra, най-добрия метод за увеличаване на лактацията е честото слагане на гърда. Чела си много по въпроса, вярвам, че ще се оправи положението и Марта ще започне да качва. Не забрявай и че, напред в месеците бебчетата качват вече по по-малко, не така ударно като в началото. Може и да е в период на скок в растежа, предположение много може да има, само споко Wink За храните и напитките освен всичко написано по-горе, съм чела и че нямат особено отношение към лактацията. В един момент спрях да им "робувам". Имала съм дни, в които не ми е оставало време да ям и не ми е повлиявало на лактацията.

echy_, можеш да вземеш лецитин. В началото вземи ударно три, после по едно. Не веднъж съм стигала до това състояние, цедя на ръка под горещ душ както са ти писали по-горе, това най-много помага, както и кърмене от "болната" гърда. Другата можеш само да цедиш докато се оправи положението. Успех!!!  

Активен
gostenka_82
Публикации: 2663

Моят сватбен албум

« Отговор #349 -: март 24, 2011, 18:24:38 »

Аз не сьм забелязала нищо нередно, но за една седмица е качила само 120г, та в консултацията казаха, че вероятно имам временен спад на лактацията. Искам да предприема превантивни мерки.

Благодаря ви за сьветите. Жалко, че тук няма боза. Бадеми ям много. Сигурно трябва да пия повече течности. За млякото не знаех, но ще почна да пия и мляко, ще си взема и бира.

На гьрда слагам на поискване, но ще гледам да я натисна да цока малко повече.

Пак ви благодаря
 give_rose give_rose give_rose
Боза не ти препоръчвам, има поне три Е-та в нея, спокойно можеш да ядеш жито и просо и това е достатъчно, боза не ти трябва в такъв случай.
Внимавай с млякото, че понякога се отразява н астомахчето, засилва коликите и дискомфорта, а даже при АБКМ май е и непрепоръчително (а ти реално не дзанеш дали Марта има такава алергия).
Активен
Lupercola
Гост
« Отговор #350 -: март 24, 2011, 18:53:59 »

Аз боза и да искам няма. Чай Бг сьщо няма. Пия тозина Wеlеdа който е за кьрмене - той е само от билки. Ще си взема и хомеопатията  good

Какво е АКБМ ??

Катинка и тук казват, че реално не е доказана врьзката между храненето и лактацията. Казват да ядеш от всичко по малко и мног наблягат на почивката - всеки пьт питат да ли сьм изморена и дали имам реме да почивам.

Кога се установява лактацията? Имам спомен някакьв за 4ти месец, така ли е ?

Иначе аз никакви хранения не махам, много далеч сьм от тази мисьл. Както казах, работя на поискване   Wink
Активен
sunray
Публикации: 2805

Имам всичко.

Моят сватбен албум

« Отговор #351 -: март 24, 2011, 19:12:01 »

Доколкото аз знам ядките,бозата и прясното мляко  е мит,че увеличават лактацията.
Вчера четох в едно спец.списание,че помага бирата-но да е безалкохолна.На какъв принцип не знам-не пише.

За суровите ядки от много близка приятелка знам, че са и помогнали, и то много good
За бозата вече е мит, защото бозата не е тази, която е била преди. И за бирата четох, че не помагала, но не знам...
С прясното мляко е добре да се внимава, защото може да предизвика алергична реакция в бебето.
Активен
dodo23
Публикации: 2192

Моят сватбен албум

« Отговор #352 -: март 24, 2011, 19:56:40 »

Доколкото аз знам ядките,бозата и прясното мляко  е мит,че увеличават лактацията.
Инче,чела си ме по периферията!
Това са неща,които не ти ги препоръчвам!
Активен
Lupercola
Гост
« Отговор #353 -: март 24, 2011, 20:03:11 »

Инче,чела си ме по периферията!
Това са неща,които не ти ги препоръчвам!

Верно, да  badgirl badgirl badgirl badgirl Сьжалявам.

Активен
m_eleva19
Сватбен ГУРУ
Публикации: 813

Моят сватбен албум

« Отговор #354 -: март 24, 2011, 22:00:41 »

Инче, казали са ти почти всичко, а за билките в БГ чая са анасон, копър и още нещо, но го забравих...киселото мляко помага за лактацията и ricinus communis 5ch, а аз си правих и ашуре...варено жито с нишесте, стафиди и сурови ядки...но си трябва и вода и почивка...аз два дена се наспивам и гърдите са ми препълнени...и при мен имаше спад в лактацията през последната седмица, но това са периоди...най-важното е слагане на бебка на гърдата...Колкото до чая на Хип, пила съм и от него, и също помага, но не е за препоръчване. А ricinus communis 5ch се пие вечер на някое от нощните кърмения по 5 гранулки и сутрин 30 мин. преди ядене пак, като не пиеш кафе, и изчакаш с миенето на зъбите и пиене на вода...

Активен
Lupercola
Гост
« Отговор #355 -: март 24, 2011, 22:07:02 »

Значи два пьти се взима така ли? Оказа се,че го имам, акушерката ми беше дала нещо за идване на млякото и сега видях, че е точно това  good
Активен
valka27
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1103

http://www.panoramio.com/user/3830585

Моят сватбен албум

« Отговор #356 -: март 25, 2011, 12:44:43 »

Вчера четох в едно спец.списание,че помага бирата-но да е безалкохолна.На какъв принцип не знам-не пише.
Доколкото знам заради хмела.

Ина, толкова съвети си получила нямам какво повече да кажа.Най-важно според мен е храненето.Хубава, сготвена храна.Една позната ми сподели, че празът много добре пълнел гърдите и, но аз лично не съм пробвала, беше ме страх, че ще увеличим коликите с този праз.
Активен
m_eleva19
Сватбен ГУРУ
Публикации: 813

Моят сватбен албум

« Отговор #357 -: март 25, 2011, 22:38:44 »

Да Инче пие се по два пъти...сутрин и вечер, но на гладно...аз затова го взимах вечер на някое от кърменията ибикновено към 2 и сутрин към 5-6, като първото ми ядене е поне 30 мин. след гранулките (по 5)...и пак като съм писала никакво кафе, както и трябва да знаеш, че всичко, което съдържа мента и кофеин спират въздействието на хомеопатичните лекарства...има специална хомеопатична паста за зъби, която тук в БГ струва около 2-3 лева...
Активен
Lupercola
Гост
« Отговор #358 -: март 25, 2011, 22:41:09 »

Да, наясно сьм за кафето. Почнах ги тази сутрин  good Мерси за инфото  Wink
Активен
Lupercola
Гост
« Отговор #359 -: март 26, 2011, 16:09:41 »

Момичета, засили ми се кьрмата.

Два дни почивка, силна храна, много вода, два кьрмачески чая на Wеlеdа дневно (фенугрек, анасон, кимион, копьр, вьрбинка), бирена мая, ricinus communis 5ch и едни витаминно-енергийни барчета дето ги четох по френските форуми Ovоmаltine се казват, плюс Марта на гьрдата почти постоянно (изнасилих го горкото дете, но то не се оплаква де)  - днес подльнките ми преливат. Ще видим в четвьртьк дали и на нея й се е отразило.

Благодаря много на всички ви  thank you thank you thank you
Активен
Страници: 1 ... 22 23 [24] 25 26 ... 33   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: