Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

януари 15, 2025, 22:42:12

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 20 21 [22] 23 24 ... 33   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Всичко около кърменето - 2 част  (Прочетена 178114 пъти)

rozovka
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1031

« Отговор #315 -: март 09, 2011, 12:22:19 »

echy_, от моя опит - ако гърдата е пълна и още тежка след кърмене, изцеди докато се поизпразни, но не докрая, не докато вече няма и капка - просто докато стане мека и не е препълнена. Ако цедиш до дъно, може да си докараш хиперлактация, това и на лекциите на Ла Лече Лига ни го казаха.
Активен
Gergancheto
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2366

Моят сватбен албум

« Отговор #316 -: март 09, 2011, 14:27:00 »

Ечи и аз бих те посъвтевала да поизцеждаш малко..Примерно като изцедиш 60-70мл това до последна капка ли е? Опитай да цедиш около 40мл, колкото да не я чувстваш твърда, постепенно ще забележиш че все по малко ще се налага да цедиш до достигане на облекчаване  good
Активен
echy_
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1009

Моят сватбен албум

« Отговор #317 -: март 10, 2011, 13:33:09 »

Розовка, Герганчето, мерси за отговорите. обикновено цедя до последна капка, защото се страхувам като остане мляко в каналите да не се запушат след това. но ще пробвам по вашия съвет, да цедя по-малко.
Активен
m_eleva19
Сватбен ГУРУ
Публикации: 813

Моят сватбен албум

« Отговор #318 -: март 10, 2011, 21:59:03 »

Ами моя опит показва, че гърдите се запушват при някаква травма или притискане...на мен последно ми се случи преди 6 дена?! Винаги съм си мислила, че това възможно в началото, но не и след 5 месеца кърмене, но уви...Даже бебка, която според мъжът ми дърпа като "помпа" не можа да я отпуши и незнам каво ме накара след два дена мъки, (беше ми се запушил някакъв канал и само половината от гърдата ми беше на камък) и като си стиснах зърното и видях едноо миниатюрно "топченце" все едно съсирено мляко (как го обясних) и като го махнах с нокът и буквално започна да пръска от там и така..на бебка да свърши останалата част...няма да го заносвам я...Явно нещо като бях спала и съм я притиснала...
Активен
svetli
Баш Майстор
**
Публикации: 1959

Моят сватбен албум

« Отговор #319 -: март 10, 2011, 23:03:09 »

echy надявам се, че съм разбрала правилно, че кърмиш само от едната гърда на хранене. Както са ти казали момичетата пробвай да изцеждаш по-малко количество, а не до края. Иначе, ако кърмиш от двете гърди и тази е втората според мен не бива да я цедиш. Моя младеж и той заспиваше на десетата минута и никога не е сукал повече - просто бързо се справят децата. Аз го държах още малко - общо 20 минути, като го подбутвах и пощипвах, гъделичках и толкова. Никога не съм го кърмила по-дълго. Според това, което съм чела бебето изяжда 80% от нужното количество в първите 10 минути.
Иначе за запушванията - имам доста богат опит по темата - няма такова ужасно нещо. Според мен обаче е до определени анатомични особености на жената и не всички получават такива проблеми. Не е задължително като оставиш количество кърма в гърдата и да получиш запушване. Освен от притискане, се получават такива проблеми и просто без видима причина - при мен нямаше такава и ми обясниха, че явно такива са ми гърдите и това си е. При мен забелязах, че се получаваше и ако съм хванала някое вирусче, настинка и такива работи, особено, ако вдигна температура. Има едни компреси за гърди. Аз ги ползвах топли - слагам на гърдата, давам на дребо да суче /по-лесно се справя той отколкото помпата/ и като се изпразни гърдата - студен компрес.
Това за бялото топченце - и на мен ми се е образувало такова, което се вижда на зърното, но не винаги се маха заедно с отпушването. По принцип запушването си е в част от гърдата, а не в цялата.
Активен
echy_
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1009

Моят сватбен албум

« Отговор #320 -: март 12, 2011, 18:47:07 »

момичета пак съм аз, само че с друг проблем sad
тъкмо почнахме да намаляваме количеството изцедена кърма и си мислех че нещата са ок, когато от едната гърда ми потече кръв. четох че не е проблем но немога да дам на детето да суче млако с кръв. трябва по някакъв начин да заздавее зърното преди да и дам гърдата отново, но през това време какво да правя, редуването на гърдите става невъзможно. на всяко хранене само една и съща гърда ли да и давам?
Активен
gostenka_82
Публикации: 2663

Моят сватбен албум

« Отговор #321 -: март 12, 2011, 21:20:19 »

Ечи, скоро четох в една тема за кърмене на близнаци как една майка имала рана, кървяща на едното зърно и консултантката й отговори, че тов ане било проблем, стига да не емръсна и дълбока рана,но, за да не те подведа бих те посъветвал ад асе свържеш с консуртант по кърменето и да поговориш, защото те ще могат да ти дадт най-добрите съвети. Аз лично кърмих почти 3 месеца с незарастваща рана на зърното, отстрани, в основата (от помпата стана тази рана), но нямах кръв. Затова най-добре се посъветвай с консултант по кърменето, те не веднъж са имали подобни случаи и биха могли да ти дадът най-добър съвет.
Активен
m_eleva19
Сватбен ГУРУ
Публикации: 813

Моят сватбен албум

« Отговор #322 -: март 13, 2011, 17:47:33 »

Ечи, аз като имах такъв проблем кърмех от едната и паралелно изцеждах другата...на ранената гърда слагай нишесте, раната ще зарасне за два дена най-много
Активен
moyra
Професор
Публикации: 413

Моят сватбен албум

« Отговор #323 -: март 14, 2011, 00:18:20 »

Аз за запушените канали четох,че също причина е преумората на кърмачката,при мен първия път си беше точно от това,а следващите пъти от препълване,но наистината,както казва svetli,че си е до организъм и не всяка кърмеща се сблъсква с това,а други по няколко пъти pardon
« Последна редакция: март 14, 2011, 00:23:24 от moyra » Активен
dodo23
Публикации: 2192

Моят сватбен албум

« Отговор #324 -: март 21, 2011, 19:18:53 »

Мами,някоя от вас ползвала ли е тези накрайници: http://www.iventas.bg/iventas/index.php?/Philips-AVENT/Aksesoari-za-kyrmene/A00-30-Plastmasovi-nakraynitsi-za-gyrdi-ISIS.html ?
Опитах с подплънките за еднократна употреба,но те овлажняват бързо и поддържат кожата влажна и започна да ме сърби около зърната.Без подплънки не става-тече.

Не знам дали е възможно толкова рано да ми се урегулира лактацията.Кърмя на поискване.
Само един ден изцедих достатъчно,че да замразя кърма.Вече не цедя.
Сега гърдите са меки и дори беба да пропусне хранене не стават на камък.
Активен
Боги
Публикации: 2282

I can't live in a world, where you don't exist...

Моят сватбен албум

« Отговор #325 -: март 21, 2011, 19:26:01 »

Диде, аз ги имам, но на мен не ми понесоха нещо на кожата и ме дразнеха.
Аз ползвам на авент подплънките за многократна употреба и съм доволна. Успех.
Активен
Zori83
Сватбен ГУРУ
Публикации: 542

Моят сватбен албум

« Отговор #326 -: март 22, 2011, 10:27:03 »

dodo23 аз ползвам тези накрайници и съм много доволна, т.к. кърмата по време на кърмене се стича в тях. В началото даже си я изсипвах в шише и от няколко кърмения съм събирала по 60-70мл. За мен се оказаха много полезни и продължавам да ги ползвам good
Активен
dodo23
Публикации: 2192

Моят сватбен албум

« Отговор #327 -: март 22, 2011, 10:53:52 »

Боги,първата ми мисъл беше за многократните подплънки.
Но основния ми проблем е,че кожата остава влажна.
За това мисля,че накрайниците ще са ми по-полезни.

Зори,практични ли са накрайниците за ноща?Дари прави големи паузи и аз се събуждам подгизнала.Дискретни ли са,или много надуват сутиена?
Активен
Zori83
Сватбен ГУРУ
Публикации: 542

Моят сватбен албум

« Отговор #328 -: март 22, 2011, 11:25:42 »

dodo23 аз не спя с тях. Слагам ги през деня и по време на нощните кърмения. Не са много дискретни и ако си с тясна блуза си личат. И аз като бебо беше по-малък подгизвах и ми течеше постоянно кърмата, но сега това не се получава. Пробвала съм да спя с тях в началото, но се разместват, а и като си по гръб, ако има събрана кърма протича от чашките. Според мен дори да ги ползваш само по време на кърменията ще си спестиш доста от това да купуваш постоянно еднократни подплънки.
Активен
moyra
Професор
Публикации: 413

Моят сватбен албум

« Отговор #329 -: март 22, 2011, 11:36:23 »

Момичета,аз от многократните на Авент бях много разочарована,просто един плат и толкова,постоянно протичаха и като си купих еднократни се преродих,вече спокойно си излизах навън и вечер бях суха!Използвах на Chico и Tomi Tippee good
Активен
Страници: 1 ... 20 21 [22] 23 24 ... 33   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: