Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

януари 16, 2025, 01:49:00

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 17 18 [19] 20 21 ... 33   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Всичко около кърменето - 2 част  (Прочетена 178598 пъти)

m_eleva19
Сватбен ГУРУ
Публикации: 813

Моят сватбен албум

« Отговор #270 -: октомври 23, 2010, 18:00:58 »

Ами да се отчета каква я свърших...благодарение на вашите съвети всичко тръгна по мед и масло...започна да си папка от едната гърда, която я доизцеждах, а другата само я облекчавах, но в един прекрасен следобед се събудих от болка в гърдата...иначе не беше твърда, но много ме болеше и се оказа, че съм си запушила канали  и стана...имах треска, температъра и малката не си дояждаше и ревеше на всеки час и сега няма никакъв режим, с изключение на нощите, в които си спи и яде пак на 3 часа, но денем е...пак съм в изходна позиция. Сега се кърмим на всеки час и ми спи в ръцете...Ше се мъчим пак...
Активен
svetli
Баш Майстор
**
Публикации: 1959

Моят сватбен албум

« Отговор #271 -: октомври 25, 2010, 09:48:32 »

m_eleva19 Запушването е много неприятно нещо. Аз имах постоянно такива проблеми, а сега само, ако се разболея от грип или настинка и вдигна температура. Не знам каква е връзката, но веднага ми се запушва гърда. Аз си мисля обаче, че сега като се кърмите толкова често кърмата ще е повече отколкото трябва и пак ще има запушвания. А защо толкова често се кърмите? Да не би да плаче от колики, а не от глад?
Активен
m_eleva19
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #272 -: октомври 29, 2010, 10:45:15 »

Ами вече незнам...аз все си мислех, че не си дояжда...после хвана някакъв режим и сякаш кърмата ми намаля и аз я дохраних и тя ми изпи 40 гр. АМ...аз се стреснах, че стои гладна и започнах да се доизцеждам...сега пък ми е много кърмата, но и тя като се нахрани и спи, като изключим моментите с коликите, но това е за друга тема...Сега се чуда...дали да продължа да се доизцеждам, или да оставя тя да регулира кърмата...абе те в болницата ми казаха, че малко бебе трудно се гледа Wink...но вече започна да суче добре...като помпичка Bravo, че иначе дръпнеше по два пъти и после почивка.
Активен
leni_beni_
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2061

Моят сватбен албум

« Отговор #273 -: октомври 29, 2010, 14:53:26 »

m_eleva19 , моя съвет е да не се доизцеждаш ако няма напрежение . Така ще се регулира кърмата според нуждите на бебо. Както всички знаем , тя се произвежда на принципа търсене-предлагане . Колкото му трябва на бебчо, толкова ще се произведе, за да му стигне  good
Активен
Zori83
Сватбен ГУРУ
Публикации: 542

Моят сватбен албум

« Отговор #274 -: октомври 30, 2010, 10:52:14 »

Момичета имам нужда от помощ. Като кърмя бебчо суче малко и заспива на гърдата и ако се опитам да го събудя той започва само да си играе със зърната и ги разранява. Не знам каква е причината да не иска да суче повече, т.к. после като му дам доизцедена кърма или АМ яде.
Активен
leni_beni_

Моят сватбен албум

« Отговор #275 -: октомври 30, 2010, 18:31:22 »

Zori83 , бебчо е много малък и най-вероятно се измаря. От шишето е по-лесно и затова след това го изяжда. Пробвай да прилагаш компресия на гърдата, за да помогнеш -това  е притискана на гърдата с ръка и задържане. Обикновенно това помага млякото отново да потече и бебето пак почва да гълта.
Ако не помага, можеш да се свържеш с някой консултант по кърмене , за да ти даде по компетентни съвети  smile
Успех  good
Активен
Zori83
Сватбен ГУРУ
Публикации: 542

Моят сватбен албум

« Отговор #276 -: октомври 30, 2010, 18:51:58 »

leni_beni_ благодаря ти мила, но и това рядко помага. Преди малко му дадох малко кърма от шише и после го сложих да суче и определено имаше по-добър резултат. Ще изчакам още един ден и ако нещата не се получават ще се свържа с консултант.
Активен
leni_beni_

Моят сватбен албум

« Отговор #277 -: октомври 30, 2010, 20:40:38 »

Zori83 , дано се оправят нещата  smile Но ако наистина нещо те притеснява, не се замисляй да се свържеш с консултантите  good
Активен
m_eleva19
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #278 -: октомври 31, 2010, 11:50:40 »

leni_beni_ мерси за съветите...и аз реших, да оставя тя сама да си регулира кърмата...сега просто като се събуди и давам а тя ако иска суче...но имам ии още един въпрос...нас вече ни морят коликите и аз и давам понякога, но винаги след ядене чай за колики на хип и ми прави впечатление, че тя винаги пие много лакомо и се притеснявам дали това не е индикатор че не си дояжда...моята педиатърка това ми каза, че ако бебето пие вода, значи е гладно...уф, ще взема да купя накрая един кантар и ще приключа с неведението и тревогите...
Активен
wanting
Професор
Публикации: 314

Моят сватбен албум

« Отговор #279 -: октомври 31, 2010, 12:43:07 »

m_eleva19, ние досега си пием чая от копър и бебка мн го обича smile
според мен това не е индикация, че е гладно  nea
Активен
leni_beni_

Моят сватбен албум

« Отговор #280 -: октомври 31, 2010, 14:43:32 »

m_eleva19 , не знам дали означава, че още е гладна . Аз не давам нито чай, нито вода и не мога да коментирам  pardon
Активен
svetli
Баш Майстор
**

Моят сватбен албум

« Отговор #281 -: октомври 31, 2010, 17:48:02 »

zori83 според мен изчакай бебо да е наистина гладен и му дай да суче и забрави за храненето със шише. Ти като го нахраниш с биберона, естествено, че после само ще си играе с гърдата. Все пак от биберон е по-лесно. Може би звучи драстично, но изчакай да огладнее наистина (при малките бебета това се случва след не повече от 3 часа обикновено), дай му да сучи колкото иска. И след това отново, когато пак е гладен - независимо дали това ще е след един или три-четири часа. Но да разбере и запомни, че ще трябва да се потруди за храната. Всичко това разбира се, ако говорим за бебче с нормално тегло, а не недоносено или болно. Наистина е добра идея да говориш и с консултант.  give_rose
m_eleva19 Кантарът е добра идея, но не бива да го ползваш постоянно - веднъж седмично е достатъчно, защото иначе на всяко хранене бебето яде различно количество и не може да се прецени точно. А пък чайчето на Хип е сладко и лесно се пие от биберона и според мен за това бебето го пие. Според мен обаче  те усещат кога е мляко или кърма и кога им се дава вода или чай. Все пак гледай да не пие много голямо количество, за да не пълни коремчето с него вместо с истинска храна.
Активен
gostenka_82
Публикации: 2663

Моят сватбен албум

« Отговор #282 -: ноември 01, 2010, 09:17:05 »

Аз шишето го оставих в болницата, само там съм давала, защото гонехме тегло, за да ни изпишат. Кърмила съм с часове в началото, само и само да са на кърма, кърмя и след това цедя, изпразвам гърдите, денем и нощем, почти не спях, основно кърмех и цедях, за да стимулирам лактацията. От самото начало си меря децата преди и след всяко хранене. В началото малките бебчета обикновено нямат сили, сучат и заспиват, дори предпочитат съня пред сученето - не всички са така, при мен, едната е точно обратното, в началото под часовник на всеки 3 часа надаваше страшен вой, а по-малката предпочиташе да си спи, вместо да яде, сучеше по малко, с часове, мъка страшна, но аз не се предадох. Цедях след хранене, никога не съм цедяла, за да давам от шише. Тук трябва да знаете, че помпата не стимулира отделянето на окситоцин, само изпразва гърдите, затова жените, които цедят и дават с шише в повечето случаи след месец-два започват и да дохранват. Да не говорим, че бебчетата свикват на лесното и после много трудно се свиква на гърда. Също и аз викнах консултант вкъщи, това са мили хора, които за без пари отделят от своето лично време, за да помагат на младитге майки да се справят успешно с кърменето.
Активен
svetli
Баш Майстор
**

Моят сватбен албум

« Отговор #283 -: ноември 22, 2010, 15:28:12 »

След проблемите с кърменето, идва ред на отбиването, което на мен ми изглежда също толкова сложно, колкото в началото и самото кърмене. Та въпросът ми към вече приключилите с кърменето е как разбрахте и решихте кога е моментът за отбиване? Тези приказки дето детето само щяло да се отбие - няма да стане скоро, ако въобще е възможно. Според мен не е.
Активен
Nataliya
Баш Майстор
**
Публикации: 1630

Щастлива мама

Моят сватбен албум

« Отговор #284 -: ноември 22, 2010, 17:12:58 »

svetli, при нас отбиването мина неусетно и наистина Дари сама се отказа.
В края беше останало само вечерното кърмене. При това ролята му не беше толкова хранителна, колкото приспивна. Просто предложих повече храна за вечеря и после не й дадох да суче. Не е търсила и не се е сещала от тогава.
Според мен зависи колко кърмения имате още. Ако прибягва до сучене, когато е гладен- тогава му предлагай сок, водичка или нещо друго за хапване. Подозирам, че суче глвано през нощта с цел успокояване и приспиване. Ако е така трябва да намерите друг начин- песничка, говорене, гушкане. Може да пробваш известно време тати да става през нощта.
Активен
Страници: 1 ... 17 18 [19] 20 21 ... 33   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: