Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

януари 15, 2025, 23:37:41

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 12 13 [14] 15 16 ... 33   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Всичко около кърменето - 2 част  (Прочетена 178398 пъти)

Kiksi
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2440

Моят сватбен албум

« Отговор #195 -: март 15, 2010, 15:53:56 »

Лени, от това, което аз знам е, че няма лошо да се предлага вода на кърмачето. Ако иска - да пие, ако не - няма проблем, защото така или иначе то си задоволява жаждата с т.нар. предно мляко, което потича в началото и е водно и нехранително, именно защото неговата задача е да утоли жаждата на бебето.
Затова е и важно да се кърми на поискване, защото понякога бебето търси да суче само, защото е жадно и бързо спира да суче - напило се е вече. А не е задължително да ожаднява на 3 часа, нали.
Добре е да се следи да има не само наакани, но и напишкани памперси.
Но при неурегулирана лактация /в началото/, доколкото знам, даването на вода може само да навреди на кърменето, защото наливането с чай, вода и т.н. пълни ненужно бебешкото стомахче и съответно то изсуква по-малко кърма и в резултат организмът получава сигнал да произвежда по-малко кърма.

Така или иначе май много бебета, които са изцяло на кърма, не искат да пият вода. Аз в началото предлагах, но Малена правеше такива отвратени физиономии, че спирах да го мъча горкото дете и накрая ми писна само да преварявам вода всеки ден и да стерилизирам шишета и спрях.
От миналата седмица пак поднових опитите (засега неуспешни), защото ни предстои захранване, а знам, че при захранването бебето трябва да пие вода. Но колко - идея си нямам.

Даването на вода със захар не е добра идея, защото освен, че бебето поема празни калории, я пие само, защото се лъже, че това е храна по думите на една от педиатърките в болницата.
Активен
leni_beni_
Публикации: 2061

Моят сватбен албум

« Отговор #196 -: март 15, 2010, 16:04:32 »

Значи за предпочитане е , когато се започне захранване и естествено ако бебето иска. Защото реално преди това , то няма нужда . Поне аз така разсъждавам, а и мисля да кърмя на поискване, а не по час
Активен
moyra
Професор
Публикации: 413

Моят сватбен албум

« Отговор #197 -: март 16, 2010, 13:20:17 »

Лени,аз преди да родя също бях твърдо за кърмене на поискване според това,което бях чела и като се роди Мая в родилното така процедирах,обаче заради по-тежката жълтеница тя спеше с паузи от по 6 часа и съответно аз не я будех с идеята за поискване,започна да губи много тегло и ме "заплашиха",че няма да ни изпишат докато не качи,все пак се прибрахме вкъщи,започнах да я будя на 3 часа,като буденето отнемаше около 1 час и така интервалите,на които сучеше бяха 4 часа и едва когато тя сама започна да ме буди преди часовника разбрах,че е заякнала и може да си позволя вече кърмене на поискване,но трябва да знаеш,че когато са новородени и минават през жълтеница,някои бебета спят дори и да са гладни,така че моят съвет е да не правите големи паузи в началото,ако само не се събужда и губи тегло  повече от нормалното след раждане give_rose
Активен
mariana
Баш Майстор
**
Публикации: 1535

« Отговор #198 -: март 17, 2010, 18:22:47 »

Някой ползвал ли е подплънките на Авент за многократна употреба? Искам да знам дали пропускат, могат ли да издържат цял ден?
Активен
Gergancheto
Публикации: 2366

Моят сватбен албум

« Отговор #199 -: март 18, 2010, 11:53:03 »

Дали някой може малко да надникне в нашата темичка http://forum.svatbata.bg/index.php/topic,24016.180/topicseen.html или да взема направо тук да го копирам:

Друго дето прави напоследък е че страшно ми дърпа зърното. Яде десетина минути след което като някое бясно куче започва да го тегли нагоре, недоло, наляво, надясно...  crazy И е болезнено, защото вакуума си е доста силен....Мисля си че иска да го пусне, ама не знае как, лего й помагам като си пъхна малкия пръс в ъгъла на устата й, обаче като пусне почва пак да търси..  crazy Чувала съм че така се изнервят при хиперлактация, но при мен няма как да е това  blush
Активен
mariana
Баш Майстор
**
Публикации: 1535

« Отговор #200 -: март 18, 2010, 12:05:30 »

Герганче, след като казваш че вече е сукала 10 мин може да се е наяла и да си играе  pardon Според мен за 10мин сучене трябва да е напълнила това малко коремче. А щом търси като я махнеш от гърдата сигурно просто още иска да си цока, да си задоволи сукателния рефлекс. Ако смяташ че се е наяла пробвай да й дадеш да си цока бибата.
Активен
Kiksi
Публикации: 2440

Моят сватбен албум

« Отговор #201 -: март 18, 2010, 17:24:23 »

Герганче, и Малена правеше така преди понякога.
Пробвай да я оригнеш, като вземе да прави така и пак й дай да суче. онякога помага.
Активен
moyra
Професор
Публикации: 413

Моят сватбен албум

« Отговор #202 -: март 22, 2010, 12:46:08 »

Някой ползвал ли е подплънките на Авент за многократна употреба? Искам да знам дали пропускат, могат ли да издържат цял ден?

mariana ако говориш за тези http://smehurko.com/catalog/popup_image.php?pID=49&osCsid=1544863a30c773f2a8ed88411919909e въобще не попиват NO NO NO никаква работа не ми вършат и само съжалих за дадените пари girl_impossible
Активен
darling
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1371

....братска обич.....

Моят сватбен албум

« Отговор #203 -: март 23, 2010, 12:05:53 »

Някои може ли да ми даде съвет как безстресово да отбия Александър ? Задължително ли е да пия медикамент ? За дневният  ни режим съм писала в нашата темичка, но ако някои се интересува ще го напиша и тук. В тази темичка преди се беше включил и консултант по кърменето, дано скоро пак ни прочете Wink
Активен
Ел
Сватбен ГУРУ
Публикации: 999

Консултант по кърмене към НКК

Моят сватбен албум

« Отговор #204 -: март 23, 2010, 21:00:38 »

Ето тази статия може да ти даде основни насоки, първо я прочети, ако има нещо неясно, питай.
http://xedra.wordpress.com/2010/01/01/weaning/
Активен
Рубин
Публикации: 2491

« Отговор #205 -: април 04, 2010, 18:37:04 »

Христос Воскресе!
Здравейте!
Аз имам едно запитване към вас-зърната ми имат една коричка ,жълтеникава! *crazy*И като я барна с нокът и ми е много твърда!Трябва ли да взема специален крем за мазане преди кърмене,защото ако от сега са ми така сухи,после ще имам маи много проблеми? nea
Активен
maria_lakova
Публикации: 4170

Моят сватбен албум

« Отговор #206 -: април 06, 2010, 13:48:43 »

Христос Воскресе!
Здравейте!
Аз имам едно запитване към вас-зърната ми имат една коричка ,жълтеникава! *crazy*И като я барна с нокът и ми е много твърда!Трябва ли да взема специален крем за мазане преди кърмене,защото ако от сега са ми така сухи,после ще имам маи много проблеми? nea
Според мен това е засъхнала коластра. До колкото знам няма гаранция, че ако се мажеш предварително после няма да имаш проблеми и болки при кърмене.  pardon
Активен
Рубин
Публикации: 2491

« Отговор #207 -: април 06, 2010, 15:32:01 »

maria_lakova,така ли?Засъхнала коластра ли?Ами то ще е много хубаво ако имам,защото аз все си мисля,че няма да имам!Ама аз даже не съм намирала и капка по дреха или сутиена,а коричката си е жълта и като че ли си е от кожата,не знам!
Аз споделих днес на консултацията и ми казаха да си взема гермастан да се нажа!не толкова за подготовка,а защото от сега са ми сухи зърната!
Активен
maria_lakova
Публикации: 4170

Моят сватбен албум

« Отговор #208 -: април 06, 2010, 15:37:01 »

Ако е коластра, като го бутнеш с нокът ще пада и отделя от кожата без да те боли. Аз също не бях виждала капки коластра нито по дрехи, нито по гърдите, но имах засъхнала по зърната и много лесно падаше. Възможно е и да са ти сухи зърната, но чак толкова че да се белят?  crazy Иначе за Гермастана - няма лошо да се мажеш, тъкмо ще имаш и за после, че на мен по спешност ми купуваха в болницата като бях, а помага!  good
Активен
Gerit0
Новак
*
Публикации: 16

Консултант по кърмене към НКК

« Отговор #209 -: април 17, 2010, 08:56:51 »

Аз по-скоро бих препоръчала за мазане Лансинох. Той е  удобен за периода на кърмене, тъй като не се налага да се отмива преди сукане. А прекалено честото миене на зърната с вода и сапун изсушава кожата допълнително и я предразполага към разранявания. За хигиената на гърдите е достатъчен ежедневния душ.
А иначе сега докато си бременна също можеш да мажеш зърната. Опитай да ги държиш повече на въздух, а ако имаш възможност - и на слънце smile
Активен
Страници: 1 ... 12 13 [14] 15 16 ... 33   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: