Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

януари 15, 2025, 23:17:51

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 10 11 [12] 13 14 ... 33   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Всичко около кърменето - 2 част  (Прочетена 178359 пъти)

Gergancheto
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2366

Моят сватбен албум

« Отговор #165 -: февруари 25, 2010, 10:24:26 »

Герганче, лохии са това според мен и моите така намаляха почти до спиране и после пак почваха силно и така до 45-тия ден, когато спряха окончателно.
Цикълът ми дойде малко след 4-тия месец, но кърмата ми не намаля, а беба не искаше да суче в дните преди да дойде.
Не че съм много компетентна, но според мен е рано за цикъл, особено при положение, че кърмиш на поискване. Не че лактационната аменорея е някакъв абсолютен факт за всички, но все ми се струва, че при това положение няма как да ти дойде толкова скоро.

Ами аз се поразрових малко в интернет, пише че колкото по големи са паузите между кърменията толкова по голям е шанса да те "зарадва" цикъла, а ако ти кажа колко големи паузи прави понякога....  Oh my ...

Ох имам един въпрос, ама дали е за тука или за темата "всичко което ни интересува за бебето..."   crazy Ще пробвам тука  blum
Та почна моето девойче много често да връща кърма, не е на фонтан. Суче, суче насуква си се за десет минути примерно, пуска зърното и аз докато я вдигна вече е изтекло едно доста голямо количество. Случвало се е и след като я изправя да връща. Питах докатора казва ми че връща излишното защото е преяла, няма и час след това обаче започва едно звучно дъвкане на ръцете, абсолютен сигнал за глад  huhhuh.gif Четох за някакви кризи на растежа  crazy Дали за такова чудо става дума
Активен
Kiksi
Публикации: 2440

Моят сватбен албум

« Отговор #166 -: февруари 25, 2010, 12:10:17 »

Ами аз се поразрових малко в интернет, пише че колкото по големи са паузите между кърменията толкова по голям е шанса да те "зарадва" цикъла, а ако ти кажа колко големи паузи прави понякога....  Oh my ...

Ами да...така си е с паузите, така че може наистина да е било цикъл при теб. Аз просто изказах предположение, че не е, защото при мен лохиите бяха до 45-тия ден - ту по-силни, ту по-слаби, ту изчезваха напълно на моменти.
А цикъл ми дойде чак след 4-тия месец, и сега за 2-ри път, точно 30 дни след предния, но аз в началото я карах почти без паузи smile, а при теб може наистина това да е оказало влияние.

За връщането - Малена също често връщаше, че и сега пак, май наистина е излишното и както знаеш, ако не е на фонтан не е притеснително.
Но това, че много скоро иска да суче пак, нищо чудно да е скок в растежа, въпреки че преди това е преяла. Все пак тя може и да е преяла, но нали кърмата се обработва много бързо от бебешкото стомахче и не е невъзможно много скоро да огладнее пак, особено ако е скок в растежа.
А и дъвкането на ръцете и аз винаги съм го възприемала като сигнал за глад /в началото, после вече е сигнал за други работи smile /, но сега като ти прочетох поста се замислих, дали пък не е сигнал за незадоволен сукателен рефлекс. Защото поне според това, което съм чела по дебелите книги, понякога не сучат само от глад, но и за да си задоволят сукателния рефлекс. Пробва ли с биберон?
Това е, което мисля аз, но ако има някой по-компетентен или с повече опит, нека да сподели.
« Последна редакция: февруари 25, 2010, 13:44:42 от Kiksi » Активен
Ел
Сватбен ГУРУ
Публикации: 999

Консултант по кърмене към НКК

Моят сватбен албум

« Отговор #167 -: февруари 25, 2010, 13:39:42 »

Момичета, пускам едно инфо, което би помогнало при увеличаване на лактацията.
http://atwins.wordpress.com/2010/01/18/fenugreek/
Активен
Fenix
Професор
Публикации: 424

Идеееее пролет! :))))

Моят сватбен албум

« Отговор #168 -: февруари 26, 2010, 12:17:39 »

Момичета, на всички, които кърмите, ли ви се възвърна цикълът, бреее?  cray cray cray Искам и аз! Има ли някоя, при която цикълът се е възобновил, скоро след като е спряла да кърми?  crazy
Активен
mariana
Баш Майстор
**
Публикации: 1535

« Отговор #169 -: март 01, 2010, 22:21:12 »

Фениксче,споко, не си единствената, моят още го няма. Но на мен ми е добре, хич не го ща!
Активен
malinkata
Сватбен ГУРУ
Публикации: 921

Моят най-голям трумф:) ; Чакам те Нати

« Отговор #170 -: март 03, 2010, 14:47:37 »

Момичета, извинете ме за въпроса, но  blush кога започва да изтича от гърдите и какво и  .... в този род?
Активен
Gerit0
Новак
*
Публикации: 16

« Отговор #171 -: март 03, 2010, 15:12:44 »

malinkata,
Много е хубаво, че търсиш информация за онова, което те очаква Bravo
По време на бременността гърдите ни се подготвят за изхранването на нашите дечица. Мастната тъкан отстъпва място на жлезистата. Гърдите стават по-тежки, а вените по тях сякаш прозират. Това са нормални промени. При някои жени през последния триместър може да започне да изтича коластра. Това е първото мляко, което се синтезира в гърдите ни. Не е задължително обаче това да стане и в никакъв случай не е показател за това дали ще имаш мляко след като родиш.
Активен
Gergancheto
Публикации: 2366

Моят сватбен албум

« Отговор #172 -: март 03, 2010, 17:52:23 »

На мен ми намаля кърмата, сега пак се дохранваме (днес за пръв път с АМ иначе със замразена кърма си я дохранвам) sad Защо така става немога да разбера, храня се нормално, приемам повече от 2литра течности, не се ядосвам с нищичко, спокойна и щастлива и съм... обаче кърма не стига и това е  nea Буди се през час, слагам я на гърдата суче и после продължава да е неспокойна, яде си ръцете, а когато и дам от шише си изяжда към 30-40мл. Започнах да я будя за да суче през два часа, да стимулирам малко лактацията, ама пак не става  blush Това кърмене толкова е трудно, тъкмо всичко тръгне по ноти и айде пак проблем  sad
Активен
maj4eto
Публикации: 2067

Моят сватбен албум

« Отговор #173 -: март 03, 2010, 18:02:24 »

Гери,може пробрема да не е в колчеството кърма-тоöва е много рядко явление нямането на кърма pardon
Може да е дизкомфорт на коремчето, а също при някои бебета много рано почват да се наместват зъбите във венеца.Ние сме имали 1000 таква фази pardon и сме ги минали без дохранване!
Ние се кърмихме до 6 месец на 2 часа.
Активен
moyra
Професор
Публикации: 413

Моят сватбен албум

« Отговор #174 -: март 03, 2010, 20:20:41 »

Ох,Гери,като чета какви проблеми имате и не само с кърменето и имам чувството,че аз съм писала редовете Oh my ...,може би е защото имат много малка разлика нашите госпожички pullpigtails ,но съвпаденията просто ме изумяват crazy Аз няколко дни също бях с доста намаляла кърма,но като си хапна орехчета и от чайчето на Hipp веднага се оправят нещата,но понякога дори да имам предостатъчно кърма пак си се събужда през час и плаче,суче,но сякаш наистина има дискомфорт на коремчето,както ти е казала maj4eto give_rose 
Активен
Fenix
Професор
Публикации: 424

Идеееее пролет! :))))

Моят сватбен албум

« Отговор #175 -: март 04, 2010, 10:25:21 »

Момичета, като чета вас, други майки, и като се сещам при мен как беше, там някъде около първия месец- 40-я ден настъпва някаква криза с лактацията, май всички я минават, така че споко!  good
Активен
Ел
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #176 -: март 04, 2010, 10:49:11 »

Така е, аз съм кърмила и през 15 мин. good
Активен
moyra
Професор
Публикации: 413

Моят сватбен албум

« Отговор #177 -: март 04, 2010, 14:07:44 »

Ах,това много ме успокоява Bravo,защото се видях в чудо,само кризи-първо имахме криза на растежа,сага пък на лактацията girl_impossible и то посредата на всеобщата финансова криза tease
Активен
malinkata
Сватбен ГУРУ
Публикации: 921

Моят най-голям трумф:) ; Чакам те Нати

« Отговор #178 -: март 05, 2010, 11:53:42 »

malinkata,
Много е хубаво, че търсиш информация за онова, което те очаква Bravo
По време на бременността гърдите ни се подготвят за изхранването на нашите дечица. Мастната тъкан отстъпва място на жлезистата. Гърдите стават по-тежки, а вените по тях сякаш прозират. Това са нормални промени. При някои жени през последния триместър може да започне да изтича коластра. Това е първото мляко, което се синтезира в гърдите ни. Не е задължително обаче това да стане и в никакъв случай не е показател за това дали ще имаш мляко след като родиш.

ами още не съм в последния триместър и затова се притесних, че е рано ? pardon
Активен
Ел
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #179 -: март 05, 2010, 13:04:59 »

Имах коластра още от втория, третия месец, индивидуално е при всеки good
Активен
Страници: 1 ... 10 11 [12] 13 14 ... 33   Нагоре
  Изпечатай