Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

януари 15, 2025, 23:00:48

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 7 8 [9] 10 11 ... 33   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Всичко около кърменето - 2 част  (Прочетена 178245 пъти)

Nataliya
Баш Майстор
**
Публикации: 1630

Щастлива мама

Моят сватбен албум

« Отговор #120 -: февруари 12, 2010, 21:56:33 »

Ами защо така се е получило?  huhhuh.gif Аз още от родилния дом се наливах със сокове и доста ядки си похапвам, особено орехи.
Активен
Fenix
Професор
Публикации: 424

Идеееее пролет! :))))

Моят сватбен албум

« Отговор #121 -: февруари 12, 2010, 22:03:30 »

И при мен пиенето на сок се отразяваше на Дари с колики. Кали, просто спри сока, а ядки можеш да хапваш, но само лешници и бадеми- по 100г. на ден от двете максимум- това беше мнението на моята педи, а за сока- от личен опит го казвам. Детето е с по-чувствително коремче просто. give_rose
Активен
kali_gali
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2243

Моят сватбен албум

« Отговор #122 -: февруари 12, 2010, 22:43:22 »

А моята педиатърка пък каза ядки само няколко.Те стимулират кърмата,но правят силни колики.Абе хора аз ядки не обичам.Аз ги ядох само от зор за кърма.Сигурно някой ако ми каже да ям камъни за кърма ще го правя.Ама ето че направо му разбих мисленето на бебчо.Горкичкия цяла нощ рева-два часа реве,един спи,два реве един спи.И аз така съм спала последната нощ.Днеска давах инфакол и сме на ам и сега е много спокоен.От както сме в къщи само спинка и папка.
Активен
ina_lemon
Наблюдаващ
Публикации: 2310

Моят сватбен албум

« Отговор #123 -: февруари 13, 2010, 08:09:48 »

Кали, без да се бъркам, бих те посъветвала да не редуваш кърмене с АМ, особенно ако кърмата ти вече е тръгнала. Те са с различен състав и по този начин се променя флората на стомахчето на детето, още повече, че то е толкова мъничко /и сладичко, пу пу пу/.....

А и в тези първи дни, когато самият процес на кърмене е в период на напасване и от двама ви, едва ли има нужда от допълнително объркване. Кърми си на поискване, а коя храна как ще се отрази на детето ще се разбере в движение, всяко е различно и едва ли може да се прогнозира. Аз лично ядки изобщо не ядях, изхождайки от факта, че са силен алерген. Соковете би могла да замениш със супи, които и ще те заситят.
Активен
kali_gali
Публикации: 2243

Моят сватбен албум

« Отговор #124 -: февруари 13, 2010, 11:22:23 »

Аз сега се наливам с много айрян.Не ми казвайте,че и това не трябва.Моля кажет какъв чай за лактация да си купя.Има на хип и някакъв друг.Кажете кой действа.Изобщо приемам всякакви съвети за лактация.Е после резултата може да е като със сока и лешниците,но дано да не е.
Иначе,ние възстановихме кърменето,но май няма много защото откакто бебо е на кърма положението стана ревливо.След 15-20 минути кърмене/през които той дърпа яко/ той реве неистово.
Активен
Fenix
Професор
Публикации: 424

Идеееее пролет! :))))

Моят сватбен албум

« Отговор #125 -: февруари 13, 2010, 12:21:09 »

Кали, чай на Хип пий, на гранулите. Освен това, както е казала Ина- всеки ден супа, аз ще добавя и пържоли  blush Аз в началото докато работата заприлича на истинско сукане, давах от всяка гърда по 20 минути- да стиска, да дърпа, както иска детето, тя ще тръгне в един мокмент, дори да е "на сухо" отначало.
Активен
Gerit0
Новак
*
Публикации: 16

Консултант по кърмене към НКК

« Отговор #126 -: февруари 13, 2010, 14:09:25 »

Kali, честито бебче:)
За да имаш мляко, най-важното е честото и ефективно сукане на бебчо. Кърмата се произвежда на принципа на търсенето и предлагането. Колкото по-често се изпразват, толкова повече ще се пълнят. Опитай да предлагаш гърдата при всеки признак на глад денем и нощем, независимо от това колко време е минало от последното хранене. Просто някои бебенца приемат по-малки порции храна на по-малки интервали. Бебешкото стомахче няма часовник, а и не всеки плач означава непременно глад. Може би детенцето иска гушкане и сукане за спокойствие, уют и комфорт, то е много малко и всичко наоколо му е непознато:)
Важно е да е поставено правилно. Седни удобно, обърни го хубаво към теб, коремче в коремче. Брадичката, рамото и хълбока да са в една линия, изчакай да отвори хубаво устичката и да обхване зърното и част от ареолата. Можеш да следиш движенията на челюстта, за да се ориентираш дали наистина суче ефективно. Не го ограничавай времето на къремене. Остави малчо сам да реши кога се е нахранил. Наблюдавай колко често ака и пишка бебчо. Мръсните пеленки ще са ти показател дали наистина поема достатъчно мляко.
А ти пий повече течности, за предпочитане водичка. Преди всяко кърмене можеш да пиеш по една чашка. Момичетата по-горе са ти препоръчали и повече супички. Кисело мляко - по кофичка на ден е ок, прясното - не повече от чаша. Приема се, че е по-силен алерген. Можеш да си вземеш и от българския лактогенен чай. Има много доволни от неговия ефект майчета.
И наистина избягвай да предлагаш шише, техниката на сукане от гърда и от биберон е много различна и има вероятност бебенцето да се обърка тотално.
« Последна редакция: февруари 13, 2010, 16:12:18 от Gerit0 » Активен
sl1ncata
Гост
« Отговор #127 -: февруари 13, 2010, 20:50:11 »

ох аз да пишани тук за нашия проблем аз си имам кърма обаче Ники май не суче или аз тъй си мисля значи като съче я дохрнавам с още 60 мл АМ а като се изцедя изцеждам 60-70 и дохранвам с 30 и не мога да я разбеа.В началото си мислех ,че аз нямам кърма ама май не е така ,а да кърмя ми е толкова приятно и тъй като гледам сте писали какво може да се яде и какво не ?а за лактацията пробвах чайчета и ядки но не помага.
Активен
Ел
Сватбен ГУРУ
Публикации: 999

Моят сватбен албум

« Отговор #128 -: февруари 15, 2010, 11:05:39 »

Според мен си имаш достатъчно кърма. А както Гери е обяснила, бебето всеки път изсуква различно количество кърма и през различни интервали. Според мен нямате нужда от добавка. Опитай един ден без да даваш АМ, следи за признаци на глад и предлагай да суче, колкото пъти поиска, дори и да е минал половин час от предишното сукане. Виж дали редовно пълни памперсите, дали е спокойна. Освен това, както казва Гери механизмът на сукане от шише и гърда е съвсем различен и бебето може да се обърка..Опитай без да дохранваш и сподели резултатите:)
Активен
sl1ncata
Гост
« Отговор #129 -: февруари 15, 2010, 16:30:02 »

Ел пробвах но се съдрахме от рев не се стърпях и си дохраних и сега си спи спокойно.и май проблема е в мен.или да се цедя и тъй да давам.
Активен
Gerit0
Новак
*
Публикации: 16

« Отговор #130 -: февруари 15, 2010, 20:00:06 »

sl1ncata, би ли разказала малко по-подробно как е организиране кърменето при вас - колко пъти в денонощието кърмиш бебка и каква е бройката на пълните памперси. Имате ли нощно кърмене?
Важно е да следиш за признаците на ефективно сукане - движението на челюстта при преглъщане и да чуваш как малката гълта. Как усещаш гърдите си след кърмене?
Нормално  е бебенцата да сучат 10-12 пъти в денонощието, а някои и по-често. Кърмата преминава по-бързо от АМ през храносмилатения тракт и децата огладняват по-често. С времето сами си изработват някакъв режим на хранене и тогава и за теб ще бъде по-лесно give_rose
Активен
Zahira
Публикации: 2242

Моят сватбен албум

« Отговор #131 -: февруари 16, 2010, 08:25:11 »

sl1ncata  мое мнение е че на някои бебенца просто им е по-лесно да сучат от шише и научат ли се като новородени почват да имат предпочитания. И двете момичета с които лежах в болницата имаха много мляко, а аз нямах нищо, помпах с помпата на празни обороти, но нищо. И двете след това по съвет на педиатри започнали да дохранват, кърмели на 3ч. интервали и т.н. - е резултатът е че и са кърмили криво ляво сокъм 2-3 м. и сега и двете хранят с адаптирано мляко и пюрета. Аз обаче съм голям инат и въпреки всички подмятания около мен, че не й стига кърмата, че нямам мляко и т.н. не дохранвах, бебка сигурно седмица буквално си гладуваше, обаче денонощно ми висеше по гърдите и така лека полека млякото се появи. Сама за себе си се убедих в това, че колкото повече суче и по-начесто бебето толкова повече мляко има. Има и друго - недей да гледаш милилитри и т.н. - колко изцеждаш - по всяко време на денонощието млякото е различно, обикновено най-много сутрин и най-малко следобед и вечер. А пък и както ние не изяждаме еднакви количества храна и ядем в различни часови интервали през деня така и бебенцата. За мен тези стойности по кутиите с мляко са силно завишени.
Активен
no4ko24
Сватбен ГУРУ
Публикации: 971

Моят сватбен албум

« Отговор #132 -: февруари 16, 2010, 10:27:02 »

Много хубаво го е казала Вики - трябва да си голям инат, за да успееш да кърмиш и да издържиш, когато нямаш достатъчно кърма. Аз нямах и се мъчих доста време, с помпа нищо не изкарвах и си мислех, че нямам кърма изобщо, обаче Еленчето много хубаво и силно сучеше и успяваше да си издърпва мляко. Така че и показанията от цедене не са реални, защото бебето суче повече отколкото човек успява да изцеди с кърма. Но е много трудно когато нямаш достатъчно и бебето плаче постоянно. Защото - както се получи при нас - не знаеш от глад ли плаче, от колики ли, от какво ли. Аз ако я оставех Елена можеше 1 час да си суче. А от шишето изобщо не се отби, карахме си на смесено хранене 3 месеца без изобщо да ми намали количеството на изсуканата кърма. Може би можех да си увелича количеството с постоянно висене на гърда няколко дни, но нямах сили за това, психически. Та това, което искам да кажа е, че ти трябват сили и воля, и ако искаш ще успееш да си "създадеш" достатъчно количество кърма.  good
Активен
sl1ncata
Гост
« Отговор #133 -: февруари 16, 2010, 11:20:25 »

ами нощно хранене още от болницата нямаме храним се на 3 часа през тези 3 часа детето ми е спокойно или спи или си гледка,но си кротува и не реве.памперсите си пълним по 1 път на ден,но знам че като храниш с АМ е нормално да се запече детето.и аз като но4ко24 кърмя и дохранвам.и просто не мога да слушам детето да плаче и да е гладно пък и мисля,че нямам психическата нагласа за това да е постоянно на гърдите ми.
та въпроса ми беше какво мога и какво не мога ям?и как да си засиля кърмата?
мерси за отговорите на последния въпрос но психически не бих го изтърпяла.
Активен
Zahira
Публикации: 2242

Моят сватбен албум

« Отговор #134 -: февруари 16, 2010, 11:24:30 »

За храните - на мен ми действат най-вече грах и леща, въпреки, че казват, че образуват колики на бебетата, досега не е имало проблем, ядки също, чай на Хипп за кърмачки, орехи, жито и др. ядки. Не трябва да се прекалява с млечни храни и яйца тъй като са алерген.
Активен
Страници: 1 ... 7 8 [9] 10 11 ... 33   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: