Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

януари 15, 2025, 23:35:23

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 33   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Всичко около кърменето - 2 част  (Прочетена 178380 пъти)

Kiksi
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2440

Моят сватбен албум

« Отговор #105 -: февруари 09, 2010, 18:23:20 »

mamcheto, на мен 15 дни след раждането ми се наложи изваждане намъдрец, че нямаше накъде - много ме болеше. Зъболекарката каза, че ползвала някакви много пречистени упойки и нямало проблем за кърменето. Единствено каза да не пия никакви аналгини, аулини и т.н. след това, колкото и да ме боли.

Но ако ще ти е по-спокойно, можеш да пропуснеш едно-две кърмения, ако ти се наложи такова нещо и да нахраниш Вени с предварително изцедена кърма. Аз не го направих и не знам колко правилно постъпих като послушах зъболекарката, но смятам, че жената не ме е излъгала.
Активен
Zahira
Публикации: 2242

Моят сватбен албум

« Отговор #106 -: февруари 10, 2010, 09:36:22 »

Виждам, че сте отговорили и на моите въпроси относно зъболекарите. Скоро ще трябва да ходя,а и ми се обажда един мъдрец. Преди да забременея отложих ваденето на мъдреците, но сега няма къде да ходя, а моите за съжаление са хоризонтално разположени. Много ме е страх от самата интервенция. Хубавото е че не пречи на кърменето.
Активен
Gerit0
Новак
*
Публикации: 16

Консултант по кърмене към НКК

« Отговор #107 -: февруари 10, 2010, 16:30:09 »

Много са неприятни тези проблеми със зъбите, въобще посещението при зъболекаря си е гадно изживяване, но понякога е наложително. При обичайната употреба (за лечение на зъб или малки хирургични интервенции) местните упойки могат да се прилагат по време на кърмене. Майката може да продължи да кърми в момента, в който се почувства добре.
Има съвместими с кърменето болкоуспокояващи, например нурофен или парацетамол.
Kiksi, срокът за съхранение на замразена кърма е до 6 месеца. Ако обаче преди да бъде прибрана във фризера, е престояла на стайна т-ра, времето за съхранение е по-малко. Удобно е  тази кърма да се използва при захранването на децата good!
Активен
Zahira

Моят сватбен албум

« Отговор #108 -: февруари 10, 2010, 16:36:58 »

Гери да те питам - аз не слагам кърма или адаптирано мляко към пюретата, но винаги кърмя бебка дали преди, дали след пюрето, та мисля, че общо взето са взаимозаменяеми двете неща нали?
Активен
Gerit0
Новак
*

« Отговор #109 -: февруари 10, 2010, 23:49:13 »

Zahira, до навършване на първата годинка не бива да има изцяло заместено млечно хранене, т.е. правиш много добре, че след порцията твърда храна предлагаш кърма good
Активен
Zahira

Моят сватбен албум

« Отговор #110 -: февруари 11, 2010, 09:14:05 »

Е ако издържа до годинка ще я кърмя, но напоследък положението е доста тежко и не знам какво да правя. През нощта постоянно се буди и иска да суче, не приема чай, вода, биба и т.н. ,а иначе пие в смисъл, че умишлено си търси гърда. Аз съм склонна да я кърмя 3-4 пъти, но през половин час е кошмар и за нея и за мен. Съня й се разбива, а не може да заспи по друг начин освен със сукане. Вече не е мъничка за да треперя за всеки мл. който изпива, а пък и аз съм човек и за да се грижа за нея трябва да съм в кондиция.
Активен
maria_lakova
Публикации: 4170

Моят сватбен албум

« Отговор #111 -: февруари 11, 2010, 10:13:01 »

Е ако издържа до годинка ще я кърмя, но напоследък положението е доста тежко и не знам какво да правя. През нощта постоянно се буди и иска да суче, не приема чай, вода, биба и т.н. ,а иначе пие в смисъл, че умишлено си търси гърда. Аз съм склонна да я кърмя 3-4 пъти, но през половин час е кошмар и за нея и за мен. Съня й се разбива, а не може да заспи по друг начин освен със сукане. Вече не е мъничка за да треперя за всеки мл. който изпива, а пък и аз съм човек и за да се грижа за нея трябва да съм в кондиция.
Аз бях в същото положение с нощното кърмене до преди 10 дена, а моя хубостник е на 1 г и 6 м вече.  crazy Вечер постоянно се будеше и само с кърмене заспиваше и нищо друго не приемаше като "заместител" (той биберон почти не е смукал).  girl_impossible Това с недоспиването ми е много познато и миналата седмица вече реших да го отбивам, защото не е толкова малък, а и ме ползваше повече за успокоение и приспиване, отколкото за самото мляко. Сега също се буди нощем и плаче, но вече не ми рови в деколтето да си иска и само с гушкане и приказки си запива пак. Надявам се скоро да започне да спи цяла нощ, че откакто се е родил му се събират общо 15-20 дни най-много, в които не се е будил.  angry

А за това, че до годинката не трябва да има напълно заместено хранене не съм много съгласна.  nea колкото по-голямо е детето толкова по-трудно е да му спреш кърменето, а на всяко хранене да се кърми до годинката ми се вижда наистина много. Поне това е моето мнение. Все пак те вече не са толкова малки и могат да ядат и кисело мляко, сирене или извара, даже и след 10 месеца кремчета с прясно мляко и като им се дават такива неща, пак има мляко в храната.  pardon
Активен
Zahira

Моят сватбен албум

« Отговор #112 -: февруари 11, 2010, 10:35:49 »

Ние досега нямаме  нито една нощ в която да е спала без да се буди да суче. Виждам, че не съм единствената с подобни проблеми, но преди поне се издържаше по 3-4 пъти на нощ.
Мими права си, че не е проблема в глада - просто имат някаква пристрастеност, успокояват се от сукането, заспиват и съм много съгласна, че колкото по-големи стават тази привързаност става все по осезаема.
Активен
Gerit0
Новак
*

« Отговор #113 -: февруари 11, 2010, 10:45:27 »

Zahira, мъниците се будят нощем, независмо дали са кърмачета, или се хранят с АМ. Сега е периодът, в който я тормозят зъбките и сънят й е неспокоен. А и характерно за малките деца, че те нямат плавен преход от едната фаза на съня в другата. За да заспят отново им трябва нещо, което да ги успокои. Всяко едно детенце си има някакъв ритуал, едни се приспиват с биберон, други с прегръдка, трети сучейки и така. Когато се сдобие с пълен комплект млечни зъбки, най-вероятно нещата ще се успокоят. Аз например за удобство си взимам дъщеря ми в моето легло и така ми е много лесно. Кърмя я в легнало положение. Ако това е вариант и при теб, можеш да опиташ smile
А за заместването на храненето - до края на първата годинка, млякото е основното в храната на децата. Някои майки добавят кърма или АМ в пюретата и кашите. После вече около годинката може да се въведе и кисело мляко. Всяка майка избира своя план на действие в зависимост от това дали си е поставила някаква граница по отношение на кърменето.
Активен
Zahira

Моят сватбен албум

« Отговор #114 -: февруари 11, 2010, 10:50:38 »

Гери допреди 3 дни и ние спяхме заедно и то откакто се е родила. Чак не мога да повярвам, че сега спи в друго легло,а не при мен. Сигурно е от зъбките както казваш, но въпросът е как да й създам друг ритуал за приспиване, а не с постоянно сукане. Накрая от изтощение ще вземе да ми спре кърмата, което е по-лошото от двата варианта. И друг път съм споменавала, че до такава степен ми е паднал имунитета от недоспиване, че от една настинка влизам в друга, постоянно съм с хрема, херпеси и т.н. Според мен по-добрия вариант е аз да съм здрава и да я кърмя, макар и по-нарядко и да сме наспани, отколкото аз да се разболея и да не мога да я гледам, а същевременно да ми спре и кърмата.
Активен
goldi
Баш Майстор
**
Публикации: 1871

Моят сватбен албум

« Отговор #115 -: февруари 11, 2010, 11:36:40 »

Според мен по-добрия вариант е аз да съм здрава и да я кърмя, макар и по-нарядко и да сме наспани, отколкото аз да се разболея и да не мога да я гледам, а същевременно да ми спре и кърмата.

Напълно те подкрепям, аз бях по същия начин, и моя педиатър ми каза, когато ти не си пълноценна, не си полезна и за детето си.
Активен
Gerit0
Новак
*

« Отговор #116 -: февруари 11, 2010, 11:40:45 »

Разбира се, че здравето ти е много важно и трябва да си обръщаш внимание give_rose
Просто трябва да намериш подходящия начин за успокояване и приспиване. Можеш да опиташ с гушкане, с милване по гръбчето, потупване по дупето или нещо, което има ефект при вас smile
Старай се преди лягане да няма много силни емоции и луди игри. Можеш да опиташ да мажеш венците с някакво гелче за успокояване на дискомфорта от зъбоникненето.
Поговори с твоя лекар и за някакви витамини за подсилване на имунната ти система. Храни се добре и не отказвай никога, ако някой ти предложи помощ в домакинството или в отглеждането на бебка smile
Сигурна съм, че ще намерите решение smile
« Последна редакция: февруари 11, 2010, 13:34:34 от Gerit0 » Активен
Ел
Сватбен ГУРУ
Публикации: 999

Моят сватбен албум

« Отговор #117 -: февруари 12, 2010, 12:13:13 »

Захира, колко време продължава този период при вас? Предполагам знаеш, че има такива периоди на развитие, които траят до 2,3 седмици. Тогава детето започва да се буди доста по-често. При нас също имаше такъв перидод и се бях притеснила, но при по-емоционалните деца е неизбежно и е свързано с техния темперамент. През деня, когато спи Анди, използвай и ти да почиваш.
Активен
Zahira

Моят сватбен албум

« Отговор #118 -: февруари 12, 2010, 12:50:04 »

Ел вече повече от месец е.  Не е фаза на растежа, защото доволно си похапва и пюрета и кърма, а през  деня може да издържа  3-4ч. без  да яде. Само нощно време ги прави тези номера.
Активен
kali_gali
Публикации: 2243

Моят сватбен албум

« Отговор #119 -: февруари 12, 2010, 21:52:28 »

Е и аз да се включа тука най-сетне.Аз май ще да имам кърма този път.Или поне повече от предния.Ако знаете обаче какво направих вчера направо не знам как да ви кажа.Каза ми приятелка да пия сокове и ядки да ям за лактация.И аз като се опънах та изпих цял сок голям и едно пакетче ядки.След което детето,което беше много спокойно до тогава като получи едни силни болки в коремчето и рева 12 часа с леки спирания.Днес ще почива от кърмене а аз ще внимавам какво ям и от утре пак сме на кърма.Ама как си поревахме с бебчо.Той реве и аз оплаквам кухата си глава дето не се сети по-рано до какво ще доведат тези сокове и ядки.Колкото рева той,толкова и аз та да ми дойде акъла в главата
Активен
Страници: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 33   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: