Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

януари 15, 2025, 23:05:47

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 2 [3] 4 5 ... 33   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Всичко около кърменето - 2 част  (Прочетена 178272 пъти)

mariana
Баш Майстор
**
Публикации: 1535

« Отговор #30 -: октомври 07, 2009, 16:25:01 »

Наталия, как става с пликчетата точно? Изцеждаш първо в контейнерче и сипваш в пликчето или може направо в пликчето да изцеждаш? И при размразавянето дали няма да му стане нещо на найлона?
Аз си мислех да пробвам контейнерчета за стерилна урина, но не знам колко мл. са най-големите?
Активен
Nataliya
Баш Майстор
**
Публикации: 1630

Щастлива мама

Моят сватбен албум

« Отговор #31 -: октомври 07, 2009, 18:50:30 »

Първо изцеждах в контейнерчето и после прехвърлях в пликче, защото пликчето няма накрайник и няма как да се свърже с помпата. Пликчетата са специално за кърма и мисля, че е съобразено от какъв материал са.  good

В контейнерчета от урина също става, но мисля че най- големите са 50 мл., а като цена май се вързва същото.
Активен
Zahira
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2242

Моят сватбен албум

« Отговор #32 -: октомври 14, 2009, 13:07:48 »

Колко време след като родихте ви се възстанови цикъла и това повлия ли по някакъв начин на количеството кърма? На мен днес ми дойде,а бебка вчера беше страшно неспокойна, цяла вечер вися на гърди и ми се стори, че не й достига просто.
Активен
Harmonia
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1039

хубавото винаги предстои ...

Моят сватбен албум

« Отговор #33 -: октомври 14, 2009, 14:04:54 »

Вики, на мен ми дойде един месец след като спрях да кърмя.
Но има момичета, които кърмят успешно дълго време и с цикъл. Доколкото знам преди да ти дойде даден месец, мъничко се намалява лактацията, но то е за ден-два, после всичко се нормализира. Освен това по време на цикъл се променя и хормоналният баланс, поради което може бебето да е по-неспокойно. Слагай малката по-често на гърда good
Активен
kleo_20
Leader
Публикации: 5436

Мама на едно малко диване!!!

Моят сватбен албум

« Отговор #34 -: октомври 14, 2009, 14:13:18 »

Вики това,което зная аз,е че непосредствено преди и по време на цикъл кърмата е с променен вкус *THUMBS*Това се дължи на хормоните *THUMBS*Нормално е детето да откаже сучене или да не се храни както обикновенно *THUMBS*Не се притеснявай good
Една позната даже се шегуваше,че бебчето и 'казва'кога ще и дойде
Активен
mamcheto
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1158

« Отговор #35 -: октомври 15, 2009, 08:25:21 »

Вики на мен ми дойде на 51-вия ден след раждането и тогава нямаше някаква промяна в беба, но този месец като ми дойде първата вечер сякаш наистина не й достигаше кърмата и даже малко си притесних, но нещата се оправиха smile
Активен
Zahira
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2242

Моят сватбен албум

« Отговор #36 -: октомври 15, 2009, 08:49:10 »

Благодаря за отговорите и успокоението. Аз вчера цял ден ядох фурми, орехи и леща от която много ми се засилва кърмата и нещата се нормализираха. Явно ще трябва ориентировъчно около датата на цикъла и да се поизцеждам за да засилвам лактацията.
Активен
Nelkata
Сватбар
Публикации: 284

Моят сватбен албум

« Отговор #37 -: октомври 15, 2009, 09:39:05 »

Аз кърмя и все още нямам цикъл, но въпреки това преди около месец и половина имаше период в ,който Илиана беше много неспокойна . Толкоз се бях притеснила ,че кърмата не и стига ,но пък когато се стисках в гърдата ми имаше кърма .Неспокойсвието и го отдавах на това ,че и се иска млякото да тече по-бързо  smile
Активен
Rodi
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1384

Моят сватбен албум

« Отговор #38 -: октомври 15, 2009, 11:48:43 »

На мен още не ми се е появил цикъла и се надявам искренно докато се кърмим да не се появи blum
Активен
Rossistela
Баш Майстор
**
Публикации: 1863

Моят сватбен албум

« Отговор #39 -: октомври 24, 2009, 22:04:05 »

Парацетамол и кърмене съвместими ли са?И изобщо какво болкоуспокояващо мога да взема без това да се отрази на кърменето?Че един зъб реши да ми се обади,от пет години поне насам не съм имала проблеми от този род,а утре сигурно няма да открия зъболекаря,та да знам ако нещо стане нетърпимо...
Активен
jasmine
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1188

Моят сватбен албум

« Отговор #40 -: октомври 25, 2009, 21:35:15 »

Аз знам за Аналгин че може,но за друго не
Активен
Nataliya
Баш Майстор
**
Публикации: 1630

Щастлива мама

Моят сватбен албум

« Отговор #41 -: октомври 26, 2009, 13:16:15 »

Аз мисля, че само парацетамол може (както по време на бременност). Бях вдигнала един ден много висока температура и само това си позволих да пия.  pardon
Активен
Rodi
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1384

Моят сватбен албум

« Отговор #42 -: октомври 26, 2009, 14:36:20 »

Да ипределено само парацетамол - аз така се лекувам smile
Активен
BeRa
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1454

Мечтите се сбъдват!

Моят сватбен албум

« Отговор #43 -: ноември 01, 2009, 22:43:04 »

аз като ходих на основен преглед при гинеколога си и ми погледна и гърдите за бучки...и като ги видя каза че ще имам проблем при кърменето един ден живот и здраве...понеже зърната ми не са такива изпъкнали...и ми каза че по време на бременността ще трябва да ги издърпвам с мокро парцалче...
не ми стана много много ясно как и какво ще трябва да стане но се надявам като дойде момента да ми го обяснят по подробно...
имала ли е някоя от вас подобен проблем  huhhuh.gif
Активен
Ел
Сватбен ГУРУ
Публикации: 999

Консултант по кърмене към НКК

Моят сватбен албум

« Отговор #44 -: ноември 02, 2009, 12:27:59 »

За кърменето и сикъла - от самото начало съм с цикъл, дойде ми веднага след лохиите. И аз като Захира имам спад на лактацията около периода, но както тя самата е предположила - ползват се методи за увеличаване на кърмата. Аз приемам повече течности и чай за кърмачки. Ето близо 8м. без проблем girl_wink
 Бера, бях на изложението Бебемания, което се проведе току що. На щанда на Лансинох и Плейтекс ни показаха уредче за корекция на формата на зърното. Виж къде се предлагат и попитай или потърси инфо в Гугъл като начало smile
Активен
Страници: 1 2 [3] 4 5 ... 33   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: