Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

януари 15, 2025, 20:56:37

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: [1] 2 3 ... 33   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Всичко около кърменето - 2 част  (Прочетена 178087 пъти)

˙·٠Outono Bolboreta™٠·˙

Leader
Публикации: 8604

·٠•●♥☆Щастлива, Слънчева, Успешна ☆♥●•٠·

Моят сватбен албум

« -: септември 07, 2009, 18:44:49 »

Ето я и новата тема! good

Всичко около кърменето - 1 част
Активен
Rodi
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1384

Моят сватбен албум

« Отговор #1 -: септември 07, 2009, 20:00:10 »

Момичета тези от вас който са позвали чая на Хип за кърмачки коа горе долу осетихте дали имате полза. Аз вчера сиго купих и пия по две чаши на ден , но засега не виждам разлика sad
Активен
hrisig
Сватбен ГУРУ
Публикации: 505

Карина е моята сладка принцеса!!!

Моят сватбен албум

« Отговор #2 -: септември 07, 2009, 21:51:41 »

Роди,аз съм го пила няколко пъти,но още на втория прием усетих как гърдите ми се "напълниха".скоро не съм пила ,но няма и смисъл де.Тя Кари е вече на 3-4 кърмения.Пий повече течности и си почивай.Повечко спокойствие и сън ако ти е възможно...Ако бебето не те оставя ,да почиваш много,много, продължавай всеки ден да го пиеш.
Успех,дано скоро има резултат
« Последна редакция: септември 07, 2009, 21:56:20 от hrisig » Активен
Kiksi
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2440

Моят сватбен албум

« Отговор #3 -: септември 08, 2009, 13:58:20 »

А този чай на Хип от някакви специални билки ли е? В смисъл, може ли човек да си го приготвя в домашни условия или има някакви много специални тайни съставки?  blum
Активен
hukuta
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1022

Мама на сладко бебе Ивелина

Моят сватбен албум

« Отговор #4 -: септември 08, 2009, 15:09:12 »

Rodi аз лично го пия от 3 дни и още като започнах на следващия ден имаше подобрение, ама го съчетавам с едно хомеопатично лекарство и не знам от кое е по големия ефект  pardon
Kiksi едва ли ще ти остава време да си го приготвяш, мила покрай грижите за бебка  blum не си ли е готовите гранулки да ги залееш с гореща вода и готово!  good
Състав-декстроза, малтодекстрин, екстракти от маточина, коприва, кимион, анасон копър, седефче  girl_impossible
Активен
Kiksi
Публикации: 2440

Моят сватбен албум

« Отговор #5 -: септември 08, 2009, 15:29:34 »

hukuta , благодаря за информацията, то много сложно  pardon, най-добре да си го купи човек, просто ми беше любопитно какво съдържа. 
Активен
Ел
Сватбен ГУРУ
Публикации: 999

Консултант по кърмене към НКК

Моят сватбен албум

« Отговор #6 -: септември 09, 2009, 09:07:51 »

Кикси, има един български чай, нарича се просто "Лактогонен чай". Той си е от билките, които подпомагат образуването на кърма, приготвя се като запарка. Аз съм ги пила всичките, има и чай на Веледа, който е на пакетчета.
 Роди, ефектът при мен идва в рамките на същия ден. Аз имам периоди на спад на количеството на кърмата и тогава пия чай.
Активен
no4ko24
Сватбен ГУРУ
Публикации: 971

Моят сватбен албум

« Отговор #7 -: септември 11, 2009, 11:56:49 »

И аз по съвет на Хукута си го лупих и го пия, миеля, че има ефект, лошото е, че е доста скъп - 7.50лв. струва, а отива за 1 седмица максимум. Щом свърши ще пробвам българския. Иначе Хип май имат и друг вид - който не е инстантен, но не мога да го намеря. Също така доскоро пиех един билков чай от билковата аптека до църквата Св. Седмочисленици в София (по съвет на Булечка), мисля, че също има ефект.
Активен
Zahira
Публикации: 2242

Моят сватбен албум

« Отговор #8 -: септември 14, 2009, 17:06:54 »

Аз пиех и чая на Хипп и сега пия един на който пише лактогонно средство, но честно казано не мога да преценя докъде има ефект и докъде просто бебето си изработва повече кърма, чрез сукане.
Активен
Zahira
Публикации: 2242

Моят сватбен албум

« Отговор #9 -: септември 15, 2009, 09:54:52 »

Вчера да ви кажа сме се кърмили от 9 и 30 до 1ч. и всеки опит да сваля Андреа от гърда водеше до истерия. Вярно, че я мъчат коликите и така се успокоява, но гърдите ми в момента са направо възпалени. Да не говорим, че през цялата нощ след това се кърмихме на интервали около 2ч. Мляко ли не й достига не знам, обаче и коликите доста ни мъчат и си го обяснявам, че на гърда се успокоява.
Активен
maria_lakova
Публикации: 4170

Моят сватбен албум

« Отговор #10 -: септември 16, 2009, 08:59:53 »

Според мен просто така се успокоява, а не че не й стига кърмата. На мен когато ми беше намаляла кърмата, Жорко пищеше, че е гладен, но докато засуче и пускаше, защото вече течеше по-малко от гърдата и като му давах другата си ядеше. Но щом Андреа не пуска, значи се успокоява.  good
Активен
Fenix
Професор
Публикации: 424

Идеееее пролет! :))))

Моят сватбен албум

« Отговор #11 -: септември 16, 2009, 10:55:55 »

Аз малко се видях в чудо с кърменете след толкова доброто начало  angry Снощи през 1 час искаше да яде! И беше едно сърденеееее..не знам защо така, през деня си спи между храненията, даже откара вчера 6 часа интервал- не успях по никакъв начин да я събудя и това е! Дано пак влезе в ритъм, че се притесних какво става, кърмата ли е малко...уж не е  pardon

И в петък сме на педи, а свекървата ми заобяснявала как другото внуче кат било малко не било наддало и лекарката казала да го дохранват и т.н. и много ме дразни!  beating beating beating

ДА ВИ КАЖА НАЙ-НЕВЕРОЯТНИЯ ЛЕК, С КОЙТО СИ ОПРАВИХ /почти  Wink, още малко има/ РАНИТЕ НА ГЪРДИТЕ- милото отиде в една аптека да ми търси мазила и билки, а аптекарката казала да ми вземе нишесте- от това най-обикновеното, за бисквитена торта!  Oh my ... Е няма такова омекване и изчезване на болката!  Girl_hide Girl_hide

Активен
Gery79
Сватбен ГУРУ
Публикации: 974

На най-важните житейски пътища няма пътни знаци

Моят сватбен албум

« Отговор #12 -: септември 16, 2009, 10:58:54 »

ДА ВИ КАЖА НАЙ-НЕВЕРОЯТНИЯ ЛЕК, С КОЙТО СИ ОПРАВИХ /почти  Wink, още малко има/ РАНИТЕ НА ГЪРДИТЕ- милото отиде в една аптека да ми търси мазила и билки, а аптекарката казала да ми вземе нишесте- от това най-обикновеното, за бисквитена торта!  Oh my ... Е няма такова омекване и изчезване на болката!  Girl_hide Girl_hide

Феникс, а как го използва нишестето? Да не взема да спретна без да искам някой бисквитена торта на гърдите като му дойде времето. crazy
Активен
Fenix
Професор
Публикации: 424

Идеееее пролет! :))))

Моят сватбен албум

« Отговор #13 -: септември 16, 2009, 12:14:23 »

Ами, Гери, след кърмене си намокрям гърдите и с потупване слагам нишесте на тях да полепне  pardon И слагам 2 подплънки /карам на безшевни сутиенчета или блкузки с презрамки/ и преди следващото кърмене мия гърдите да падне нишестето.  pardon И след 1 ден мазане коричката /разраненото/ почти падна от едното зърно, а сукането е без болка.  good
Активен
Gery79
Сватбен ГУРУ
Публикации: 974

На най-важните житейски пътища няма пътни знаци

Моят сватбен албум

« Отговор #14 -: септември 16, 2009, 12:17:48 »

Феникс, много благодаря за бързия и из4ерпателен отговор.
Не си падам много по разните му там аптекраски мазила и мислех ако имам проблем да пробвам само с кърма както препоръчват тук но ако не помогне определено пробвам твоят вариант.
Мерси много че го сподели с нас
Активен
Страници: [1] 2 3 ... 33   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: