Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

януари 15, 2025, 22:48:54

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 25 26 [27] 28 29 ... 33   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Всичко около кърменето - 2 част  (Прочетена 178153 пъти)

m_eleva19
Сватбен ГУРУ
Публикации: 813

Моят сватбен албум

« Отговор #390 -: април 07, 2011, 17:24:43 »

Да различни са и се разтварят в малки шишенца от аптеката купени с капачка и дозатор. Взима се шишенцето и се изплаква с чист спирт. След това се налива дестилирана вода и пак се изплаква, за да не остават следи от спирта (ако е за възрастен, се оставят по 2-3 капки спирт). шишенцето се пълни с вода и му се слагат по 3-4 зрънца (само от едното, в другото шише от другото) и се чака да се разтворят. Преди даване се удрят 2-3 пъти в дланта и се капе в устичката, като гледаш да не докосваш устичката...по капките не трябва да има никакви бактерии. Може да увиеш шишенцето от капките в алуминиево фолио, или да ги държиш на тъмно и хладно...Сменяш с нови гранулки след 1-2 седмици, защото в тях няма спирт...Изобщо такава е системата на даване на хомеопатични, когато са от тези на гранулките и за възрастни и за деца...прилагам и снимки на моите капки good

* IMG_1076.JPG (56.32 KB, 400x300 - видяно 2726 пъти.)
« Последна редакция: април 07, 2011, 22:00:51 от m_eleva19 » Активен
m_eleva19
Сватбен ГУРУ
Публикации: 813

Моят сватбен албум

« Отговор #391 -: април 07, 2011, 17:27:32 »

И да допълня...ако ги оближи бебка правиш нови и капките не трябва да се държат близо до мобилни телефони...заради незнам как да го кажа, че ми бяга думата, абе все едно да ги сложиш в микровълнова...
« Последна редакция: април 07, 2011, 21:59:41 от m_eleva19 » Активен
sunray
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2805

Имам всичко.

Моят сватбен албум

« Отговор #392 -: април 08, 2011, 12:38:13 »

Взех си протекторите/ колекторите на Медела:

http://kasida.bg/medela-predpaziteli-za-razraneni-zyrnakolektori-za-kyrma-109-5329.html

Бастет, мерси, че ме светна, защото определено покупката си струваше всеки лев good От вчера съм с тях и съм наистина доволна. Оформят зърната, защото силикона притиска ареолата, събират кърмата, която изтича и най-важното за мен - вече не се търкат в материите, което ме дразнеше и болеше smile Само трябва да не забравям, че като се навеждам, ако се е събрала кърма, ще изтече, защото снощи така направих локвичка вкъщи на паркета funnytooth
Даже сега Ели много по-лесно и безболезнено засуква от лявата гърда, защото зърното е по-оформено и изпъкнало smile
Активен
dodo23
Публикации: 2192

Моят сватбен албум

« Отговор #393 -: април 08, 2011, 20:14:40 »

Мами,помагайте.
Моята мадама доста често взе да повръща.
Помня от лекциите,че беше важно дали повръща мляко като водичка или като старо,като кисело мляко,ама не помня каква беше връзката.
Мен ме притеснява това повръщане на сгъстено мляко.
Повръща върху гърдата,но иска още да суче. huhhuh.gif
Активен
sunray

Имам всичко.

Моят сватбен албум

« Отговор #394 -: април 08, 2011, 20:25:31 »

Диде, ти ще споделиш с педиатъра си, сигурна съм, но да ти кажа как беше/ е при нас. Ели повръща - преди повече, сега не толкова, но все пак...Понякога дори на фонтан, вече не. Ако е лакомо бебчето и поглъща повече отколкото може да побере стомахчето му, няма как да не върне. Също така, ако суче бързо. Има и друго - в началото хранопровода на повечето бебета не е толкова стегнат и затова лесно връщат храна.
Не съм убедена, че е проблем, ако връща пресечено мляко. При нас и това се е случвало. Ако беба наддава, то тя е от т.нар. "щастливо повръщащи" бебета. Ако не я боли като повръща, ако не се извива на дъга, тоест назад с главичката и ако си има апетит, няма за какво да се тревожиш.
Прави и ти паузи по време на кърменето, много внимателно я мести, дръж я повечко време в себе си (полуизправена) след папане (аз преди я държах поне половин час) и така.
Притеснително ще е ако не наддава, дори отслабва, ако прави гримаси на болка и...не връща само мляко, ами и кръв или нещо друго.
Сигурна съм, че всичко е наред и просто бебка сега, в стремежа си да навакса пропуснатото сукане, е по-лакома и нетърпелива. Може да пробваш и по-начесто да и даваш да суче, за да не е толкова натърпелива и бърза.
Късмет! good
Активен
leni_beni_
Публикации: 2061

Моят сватбен албум

« Отговор #395 -: април 09, 2011, 22:44:25 »

Хора, имам нужда от съвет!

Има ли някой с опит в такова чудо?  SUICIDE  да не би да е заради нараснали нужди от кърма, та сега да се нагажда, стимулирайки гърдите? Благодаря ви предварително!!!  give_rose
Относно тези периоди :
http://www.biberonbg.com/info/plach.htm
Активен
Miri
Баш Майстор
**
Публикации: 1748

Моят сватбен албум

« Отговор #396 -: април 11, 2011, 05:33:57 »

Мамчета и аз имам въпросче относно кърменето. Ние се храним на поискване, но всеки път като го храня едната гърда започва да тече като чешма и не малка част от кърмата се пропилява. Другото е че едната гърда произвежда много по-малко количество кърма от другата, това нормално ли е? И последно , на мен май ми се възстанови цикъла  Oh my ... , а аз мислех ,че докато кърмя няма да имам .. аз ли нещо съм повредена  bqsnasym или това просто не е правило,че докато кърмиш цикъла не трябва да идва. Забелязах също ,че в този период на кървене , като че ли кърмата малко намаля, но пак му стигаше. Виждам ,че обсъждате стимулиращите кърма билки. Аз взимах фенугрик с още 3 били , казва се Lactate Support  на Gaia. Мисля,че имаше ефект, всъщност аз предозирвах и в един момент детето се изприщи с едни червени точки по лицето. Върху мен ефекта беше ,ч еми падаше много кръвното , защото фенугрика се използва и за сваляне на кръвната захар. При нас всичко това се получи от предозиране - вместоо да взимам по една капсула 3 пъти на ден , аз си ги ядях като бонбонки по 10 на ден.
Активен
dodo23

Моят сватбен албум

« Отговор #397 -: април 11, 2011, 08:20:49 »

Мири,2-3 страници по назад коментирахме едни накрайници за гърди.Аз ползвам тези на Авент-не ги препоръчвам,но все пак събират кърмата.Бастет беше писала,че пластмаса съдържа бифенол и не е добра идея да се дава после събраното,но поне не ти изтича по корема.
Това,че едната гърда произвежда повече го споделят много мами,и при мен е така.Обяснение нямам,но беба доста й се сърди на въпросната гърда и не я иска.
За цикъла знам,че се възстановява когато се премахне нощното кърмене.
Активен
sunray

Имам всичко.

Моят сватбен албум

« Отговор #398 -: април 11, 2011, 08:58:22 »

Мири, мисля, че е доста често срещано явление едната гърда да има повече мляко, не се тревожи good И аз съм така - лявата пуска по-малко, какво да се прави pardon Пия чайове, много течности като цяло и ВЕЧЕ гледам да се храня редовно, че доста бях позанемарила хранителния си режим huhhuh.gif Има известен напредък, защото Ели вече не се боричка така с гърдата и се застоява спокойна на нея поне 7-8 минути. После я дохранвам с дясната. Другото, което правя е да цедя докрай по-малко дащната, за да стимулирам лактацията (съжалявам, че се повтарям). Не го правя редовно, но поне сутрин, след дългите нощни паузи на беба. Но знам, че е по-добре, ако се цедиш да е 4-5 пъти на денонощие по 30-40 мл, отколкото веднъж - 100 мл. Количествата дори и да са едни и същи накрая, ефектът е различен - по-честото цедене стимулира и подава сигнал за повече производство good
За цикъла нямам наблюдения, може би Додо е права, не го знаех това. Ще видим при нас какво ще стане.

Аз се чудя и мая - абе, бебетата не плачат ли, когато са гладни? Извинете за абсурдния въпрос, ама Ели не мога да разбера кога и дали е гладна. Ще се учудите как така. Ами, заради коликите. Като почне да става неспокойна и като се събуди, не знам дали е будна от това, че се напъва и и се опитва да пръцне, или от това, че е огладняла. Като отминат, знам, че ще мога безпрогрешно да разчитам знаците и, но сега се обърквам. Ще ме посъветвате може би да я храня всеки път като се събуди, ама се въздържам не за друго, а защото изчаквам да мине време, защото си повръща като е преяла или като още няма място за новата порция кърма.
През нощта например я чух да пъшка, ръмжи, напъва се. Ясно ми беше, че иска да пръцне. Но не плачеше. Това продължи около 20 минути и реших, че така и така е будна - ще я накърмя. Беше към един. Отидох да взема изцедената кърма, за да и разтворявътре капките за колики, връщам се и какво да видя - тя спи. Естествено, не я събудих. И така откара още час в сън, когато пак почна да пъшка, за да пръцне. Тогава вече я взех и нахраних. Чудя се просто да не би да я науча аз да се храни и да свикне да суче нощем, без да има потребност вече.
Странно звучи, ама нещо майчинският ми инстинкт тук се пропуква явно и съм сериозно раздвоена всеки път в подобна ситуация.
« Последна редакция: април 11, 2011, 09:00:17 от sunray » Активен
dodo23

Моят сватбен албум

« Отговор #399 -: април 11, 2011, 09:17:02 »

Дани,аз слагам бебето на гърда всеки път щом е нервна или нещо я тормози.
Ако суче за успокоение,то тя суче доста по-бавно и поема малко количество,което не може да замести хранене.Случва ми се 2-3 пъти на ден.Знам от консултанта по кърмене,че кърмата съдържа хормони,които успокояват коликите.
Не мога да кажа обаче дали подхода ми е правилен,защото от цялата работа нямаме никакъв режим и храненето е изключително хаотично.
Активен
Svilena
Сватбар
Публикации: 271

Моят сватбен албум

« Отговор #400 -: април 11, 2011, 10:02:50 »

Ето ме и мен покрай това кърмене!

Аз кърма имам (все още) много, обаче докато миналата седмица питах за засиленото "поискване", тези дни ново двайсет при нас  sad  ПО повод споделеното от вас по-горе, Маттео също се опъва и недолюбва лявата гърда, но си е сукал винаги, въпреки "протестите". Тези дни нощем се събужда, уж да яде - отваря уста, позадъвква ръка. и т.н. На гърдата обаче, максимум 10 минути обкновено се труди (има и случаи на 15-20, но...) и заспива. Нищо не може да го пробуди, така че Често не може и дума да става за втора гърда. Изчаквам, оригваме, пак пробвам като видя търсене, но все така е - или заспива, или леко захваща зърно и се хили. Накрая го и пробвам да спи - ако си спи, хубаво, ама Често реШава, че пак ще яде след около половин час, примерно. В шах съм, ви казвам!  sad Засега си качва грамчетата, ама докъде ще я докараме с този мързел? В петък сме на контролен месечен преглед и естествено Ще говоря с педиатърката, но дотогава имах нужда да споделя и евентуално да съпоставя своя опит с други такива. Не разбирам заЩо така се получава, къде бъркам, как да го стимулирам да е по-активен...  sad

Дани, и при нас има голямо пъшкане и напъване за да пръцне или да ака! Голям тормоз с тези стомахчета!!

leni_beni_, благодаря ти за линка!  good
« Последна редакция: април 11, 2011, 10:31:33 от Svilena » Активен
Scarlett
Сватбен ГУРУ
Публикации: 681

Моят сватбен албум

« Отговор #401 -: април 11, 2011, 10:30:42 »

Дани,аз слагам бебето на гърда всеки път щом е нервна или нещо я тормози.
Ако суче за успокоение,то тя суче доста по-бавно и поема малко количество,което не може да замести хранене.Случва ми се 2-3 пъти на ден.Знам от консултанта по кърмене,че кърмата съдържа хормони,които успокояват коликите.
Не мога да кажа обаче дали подхода ми е правилен,защото от цялата работа нямаме никакъв режим и храненето е изключително хаотично.
Абсолютно ти е правилен подхода! Режимът сам ще се намести, не го мисли от сега, много сте мънички още. Пък и доста се променя режимът с времето, така че това е доста относително понятие. Кърми си на поискване и при всяко неразположение - на гърда, няма по-добро лекарство за бебчето от мама. Като навършите три месеца ще се разредят от самосебе си храненията и бебка няма да иска да виси непрекъснато по мама, само малко търпение трябва да се израсте този период. smile

Svilena, аз през деня винаги съм кърмела на едно хранене и от двете гърди. През нощта обаче моят суче на една и заспива, както го описваш. Явно си сучат тогава повече за успокоение и приспиване, отколкото за наяждане. Води си се по бебчо, давай когато иска и така, постепенно ще се разредят нощните ти будувания.
Активен
Svilena
Сватбар
Публикации: 271

Моят сватбен албум

« Отговор #402 -: април 11, 2011, 10:34:50 »

Мерси, Скарлет! Аз така действам - предлагам винаги като си поиска детето - но понеже е нещо ново в поведението му, изпитвам известна обърканост.  pardon  Надявам се лека-полека да си влезе в ритъм момчето, че и аз барабар с него!  smile
Активен
Scarlett
Сватбен ГУРУ
Публикации: 681

Моят сватбен албум

« Отговор #403 -: април 11, 2011, 10:42:11 »

Всичко ще се нареди, много сте мънички още.  good
Иван вече е почти на 9 месеца и като му се суче, сега ме захапва за рамото със зъбите или директно ми рови в блузата да си търси правата. Обаче като беше на вашата възраст нямахме такава комуникация, видех ли да си хапе ръчичките, особено дланта, пръстчетата, някоя играчка и хайде - на гърда. Ако не му се яде, ще посуче минута-две и ще пусне. То на тази възраст и те не знаят какво искат точно, ама гърдата винаги помага. smile Отлично се справяш, не го мисли толкова. smile
Активен
dodo23

Моят сватбен албум

« Отговор #404 -: април 11, 2011, 10:43:28 »

Благодаря,Скарлет! give_rose
Аз забелязвам противното на това,което Свилена описва.
През деня Дари иска да суче често,но изсуква малки количества 70-90мл на всеки 2 часа или 2 часа и половина,а нощем за кратко време изсуква около 100-120мл,но прави паузи от по 4 часа.През ноща задължително се храни и от двете гърди,а денем често и едната й стига.
Активен
Страници: 1 ... 25 26 [27] 28 29 ... 33   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: