Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

януари 15, 2025, 23:10:36

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 23 24 [25] 26 27 ... 33   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Всичко около кърменето - 2 част  (Прочетена 178308 пъти)

sunray
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2805

Имам всичко.

Моят сватбен албум

« Отговор #360 -: март 27, 2011, 18:34:22 »

Не, за тези
http://kasida.bg/medela-predpaziteli-za-razraneni-zyrnakolektori-za-kyrma-109-5329.html

Аз ги взех, когато не можех нищо да изпомпам с помпата, а от гърдите ми течеше страховито, с идеята да събирам кърмата и да я давам на бебето. Оказа се, че не може, защотот са "бисфенолени". Обаче е рай за разранени или просто раздразнени зърна, перфектна хигиена, можеш да обличаш тесни дрехи.. моите сутиени за кърмене явно са толкова дебели (триумф), че не си личат колекторите под дрехите.

Проветряват се идеално през отворите, това е идеята. На сайта на медела има някакви с по-различен отвор, но не съм ги виждала в бг.

Тези колектори помогат и срещу запушване, защото, като натискат гърдата, изцежат по мъничко и не й позволяват да се препълни.

Бастет, доколкото виждам на зърната има отвори? Колебая се дали ще ми свършат работа, не за друго, ами защото мен много ме дразнят материите на сутиен, тениска и и т.н. Мислех си, че просто е изпъкнала предната част на протекторите, за да "дишат" зърната, а не че направо е отворена...Как е всъщност?
Активен
BASTET
Сватбен ГУРУ
Публикации: 699

пак съм се размечтала..

Моят сватбен албум

« Отговор #361 -: март 27, 2011, 18:42:58 »

Има 2 части - от твърда пластмаса отпред и от мека гума към кожата ти. Меката част е различна на два от моделите - с по-големи и с по-малки отвори за зърната. Предната твърда част също има отвори, защото иначе запарва.Този третия вид не съм го виждала да се продава никъде и не мога да ти кажа какви са му отворите. Обаче и първите два вида на Медела, и тези на Авент не са от пластмасата за шишета, а от друга, която не е подходяща за съхранение на храна, затова млякото, събрано в тях НЕ се дава на бебето. За тоя последния вариант на Медела не знам, трябва да се прочете на опаковката. Да, пази зърната от допира на дрехите, затова и на мен толкова ми харесват smile

inaxastra, със затаен дъх чаках да прочета как се справяш с кърменето и много се радвам, че нещата се нормализират! Прегръщам ви силно с Мартичка!
« Последна редакция: март 27, 2011, 18:44:37 от BASTET » Активен
sunray

Имам всичко.

Моят сватбен албум

« Отговор #362 -: март 27, 2011, 18:47:04 »

О, аз нямам намерение да съхранявам кърмата от колекторите. По-скоро ми трябват за проветряване и предпазване от допира на плата good Благодаря ти give_rose Значи определено ще си взема от тези, които ти си дала в линка smile
Активен
Svilena
Сватбар
Публикации: 271

Моят сватбен албум

« Отговор #363 -: април 01, 2011, 17:14:19 »

Здравейте, момичета!

Имам едно питане около кърменето - ако е обсъждано веЧе, моля за линк, че с ограниченото време тези дни, гледам да напиша набързо.... Извинете предварително!

От ден-два насам, моят хубостник се "цигани" понякога и се опъва, когато поизсуче гърдата и тя омекне - решава, Че не му се дърпа кърмà, щото е мека...  crazy Уточнявам, Че мляко си има, ама той се опъва, та в тези случаи си имаме кратка схватка, която засега побеждавам аз, ноо.. Питах се дали ви се е случвало и как сте процедирали? Моята тактика е упорито да си настоявам, да изправям малко за евентуално оригване, пак да предлагам гърдата, и т.н.

Ще съм много благодарна на всякакви мнения, и се надявам да отшуми тази дивотия  huhhuh.gif
Активен
Lupercola
Гост
« Отговор #364 -: април 01, 2011, 17:36:56 »

Често ми се случва. При Марта е знак, че или й се орига или й се ака. След като се облекчи си цока нормално.
Активен
BASTET
Сватбен ГУРУ
Публикации: 699

пак съм се размечтала..

Моят сватбен албум

« Отговор #365 -: април 01, 2011, 19:16:58 »

Според мен да насилваш детето да яде когато не иска не е печеливша стратегия. Аз никога не съм настоявала - понякога яде, понякога - не. Ако не ще - не ще. Със захранването направих тази грешка, защото реших, че "ще слагам ред", "ще правя режим" и стана една .. ревящо неядящо бебе, което плюе храна по мен - супер просто. И ми трябваше около месец, докато бебко отново почне сам да амка лъжицата. Добре че имах нерви с кърменето да не правя така, когато бях на твоя хал  girl_wink
Активен
gostenka_82
Публикации: 2663

Моят сватбен албум

« Отговор #366 -: април 01, 2011, 20:44:07 »

Свилена, може да е т.нар. кърмаческа стачка (май така се наричаше). Май редуването на гърдите помагаше. Трябва да свикнеш детето да суче и от по-мека гърда, защото по-натам вече няма да са твърди  smile Гушкане, пеене, изтискавне малко мляко в устичката, да го подмамиш, галене със зърното по устните, ей такива разни трикчета помагат, но пак зависи от самото дете и причината.
Активен
Svilena
Сватбар
Публикации: 271

Моят сватбен албум

« Отговор #367 -: април 02, 2011, 16:08:51 »

Благодаря ви за включването!  smile

Бастет, разбира се, че не става въпрос да се насилва детето - не съм обяснила като хората и наистина излиза така!  pardon Настоявам в случай, че откровено дава сигнали за глад, а се нерви, защото му е меко  smile Иначе, да - изправям за оригване и аз, и понякога това е причината за "бунта", или се мъчи да пълни памперса.

gostenka_82
, и аз съм Чувала за кърмаческата стачка, но не знам подробности nea И това ще мине, както се казва - даже смея да твърдя, че отшумява сякаШ, ама да не казвам голяма дума! Иначе аз гърдите ги редувам обикновено, а гушкане не му спестявам  Wink Тук педиатрите са в силна подкрепа на интензивния контакт с бебенцето - поощряват гуШките още от родилното  gu6

Инче, използвам тази тема, за да ти благодаря за инфото относно кърмата в моята лична темиЧка!  LOVING
Активен
sunray

Имам всичко.

Моят сватбен албум

« Отговор #368 -: април 02, 2011, 16:29:09 »

Свилена, при мен също е така с лявата гърда и го отдавам на факта, че просто не тече така силно като другата. Те не са никак глупави и правят разлика, според мен blum Почва да рита с крачка, мачка гърдата като мекица pleasantry, плюе зърното, ама аз я оставям да се боричка и после пак и подавам гърда и тя засуква. Е, понякога го правим този номер по 5 пъти, ама важното е да суче, че иначе ще спре да произвежда кърма тази гърда good Плюе я, а после с такова настървение пак лапа, все едно не я е изплюла преди минута huhhuh.gif Търпение му е майката май... smile
Аз започнах да изцеждам докрай лявата, за да стимулирам лактацията, че нали не пуска колкото другата...Така хем ще складирам кърма във фризера. Вече имам събрани в едно пликче 120 мл, сега работя по пълненето на второ sarcastic Болката в зърната доста намаля, за моя радост!
Айде, пак отивам да доизцеждам!
Ааа, и в тази връзка. След пълно изцеждане - в първия час след това се образуват 75% от кърмата, в следващия час още 20% и през третия - останалите 5% good Това само за информация, че аз днес го научих smile
Активен
m_eleva19
Сватбен ГУРУ
Публикации: 813

Моят сватбен албум

« Отговор #369 -: април 02, 2011, 21:39:09 »

Раличка все още си цока така...започна да го прави от втория месец...дръпне два пъти и със силно примляскване пуска и започва да си зяпа някъде на страни, бърка си в устата, смее ми се, после пак се обръща и бясно засуква и аз аха да се зарадвам и тя пак се обърне...ако я оставя може и цял ден да си похапва така и затова сега я слагам на леглото в спалнята, където няма телевизори и дърпам пердето, заклещвам я от едната страна аз а от другата една възглавница и се храним така...и ми отнема около 15 мин.
Активен
sunray

Имам всичко.

Моят сватбен албум

« Отговор #370 -: април 02, 2011, 21:57:29 »

M_eleva, 15 минути от едната гърда ли? Или общо?
Аз исках да питам дали е нормално да съкрати времето на сукане от 30-ина минути, че и повече, на 20? Знам че не трябва така стриктно да се следи, но искам да добия представа за нещата и тогава да спра да наблюдавам. Спи си по 3-4 часа, имаме по 4-5 наакани или напишкани памперси на денонощие. Би трябвало това да е достатъчно показателно, нали?
Активен
Lupercola
Гост
« Отговор #371 -: април 03, 2011, 17:11:17 »

Нормално е  good

Като пораснат дьрпат по-силно и могат за 10 мин да се нахранят стабилно. Щом пишка обилно и ака системно  danceg
Активен
m_eleva19
Сватбен ГУРУ
Публикации: 813

Моят сватбен албум

« Отговор #372 -: април 03, 2011, 21:35:15 »

Ина е отговорила...като ни изписаха тя беше 2.800 и акушерката ми даваше наставления, че е малка, че ще се храни бавно и ми вика...ще видиш като стане 4-5 килограма как дърпа...а 9-10? Може даже и за по-малко от 15 мин. да се наяде...Напълно нормално е да съкрашава времето за ядене...
Активен
gostenka_82
Публикации: 2663

Моят сватбен албум

« Отговор #373 -: април 04, 2011, 14:23:55 »

Елева, стига да не се разсейва много....иначе... и по повече може да се мъчите....
Активен
dodo23
Публикации: 2192

Моят сватбен албум

« Отговор #374 -: април 04, 2011, 17:34:22 »

Чували ли сте за нежелани реакции при предозиране на лактогонния чай?
Активен
Страници: 1 ... 23 24 [25] 26 27 ... 33   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: