Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

декември 05, 2024, 04:38:12

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 27 28 [29] 30 31 32   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: " Очакваме нашите съкровища АПРИЛ - МАЙ - ЮНИ 2010 - 4 част "  (Прочетена 128661 пъти)

Мама на Ангел
Ентусиаст
**
Публикации: 109

« Отговор #420 -: ноември 16, 2009, 11:48:34 »

То за спешно незнам колко е, но щях да се регистрирам и ако отложа още една седмица ще ми изтече направлението. Ама той доки знае и ще направи всичко необходимо доколкото зависи от него. Иначе съм решила да ходя в частния кабинет за видеозон, че много време мина и незнам дали всичко е наред с бебчо.
Активен
Вероника
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 3502

Моят сватбен албум

« Отговор #421 -: ноември 16, 2009, 11:49:58 »

angel_aura Ти сърчице чула ли си? То си трябва видеозон според мен, бебчо завърши органогенезата вече , мърда се от 9г.с и е хубаво да го видиш  smile
Активен
Мама на Ангел
Ентусиаст
**
Публикации: 109

« Отговор #422 -: ноември 16, 2009, 11:54:37 »

Не съм. Точно затова искам да отида на видеозон. Бях в 6та г.с. да ми потвърди, че бременността е нормална и да отида за направление при джипито, но от тогава все карантини, все забрани...
Днес като говоря с него ще му кажа, че държа за частен преглед, че поне за себе си да съм спокойна. Пък изследванията от първия преглед могат да се направят и после. Трябва да го разпитам и за ФМ, че наближава 12та и трябва от рано да се ориентирам, защото доколкото чета по форумите за специалистите се чака с месеци наред за час. Ще видим какво ще стане - следобед имам уговорка да се чуя с него.
Активен
liva82
Сватбен ГУРУ
Публикации: 972

Обичам те повече от всичко!!

Моят сватбен албум

« Отговор #423 -: ноември 16, 2009, 16:23:40 »

не знам как си издържала и не си на минала нна платен преглед до сега ..аз като знам на колко минах  Girl_hide
Активен
flower84
Професор
Публикации: 370

« Отговор #424 -: ноември 17, 2009, 15:07:46 »

Здравейте,
аз днес ходих на преглед и вече сме 57.5 мм, по размер излизаме с една седмица назад, но доктора каза че не е обезпокоително. Каза ми за изследването за синдрома на Даун (не се покрива от ЗК и възлиза на 75 лв), което за моята възраст било по желание и тъкмо когато реших да го направя се оказа, че съм изтървала ранния период. Разбрах че следващия е между 14,4 и 19,3 г.с. От друга страна сестра ми ме посъветва да не го правя защото из интернет имало много изписано по въпроса и резултатите били много объркващи, тя ми каза да направя фетална морфология, където също можело да се види за Даун чрез някаква гънка на врата. Искам да ви попитам правили ли сте изследване за синдрома на Даун и за фетална морфология? На какво мнение сте за тях и в коя седмица се прави ФМ?
Активен
maia_svet
Сватбар
Публикации: 275

Моят сватбен албум

« Отговор #425 -: ноември 17, 2009, 15:21:14 »

flower84 добре дошла в отбора и аз като теб се чудя какво да правя , има различни мнения за това изследване на Даун .Трябва с мъжа си да си решите най-добре.Аз смятам да отида на ФМ към 19 г.с и ако там има притеснения относно резултатите тогава ще си правя други изследвания .Мисля че ФМ е достатъчна но ти си реши ,незнам дали успях да ти помогна по някакъв начин.Аз поговорих с мъжа си и това ме успокои и взех такова решение. smile
Бъди сигурна че ще вземеш правилното решение.
Активен
flower84
Професор
Публикации: 370

« Отговор #426 -: ноември 17, 2009, 18:51:51 »

maia_svet  и аз засега съм на мнение да направя само ФМ, ще попитам лекарката, чийто номер имам, за която съм сигурна, че прави ФМ в коя седмица е най-подходящо да се отиде.
Сега ме мъчи и друго, разбрах че по здравна каса се полага в 16 г.с. AFP туморни маркери, но не зная за какво точно е изследването, а това за спина бифида то за какво е всъщност, кога се прави, по ЗК ли е? Ако някой може да отговори на въпросите ми ще съм благодарна.
Активен
ellie_bellie
Баш Майстор
**
Публикации: 1738

мрън-мрън, мяу-мяу

Моят сватбен албум

« Отговор #427 -: ноември 17, 2009, 19:24:08 »

Момичета, има доста информация за всички прегледи и изследвания. Доста от тях не са задължителни. Затова направете си домашното и прочетете информацията. Тогава ВИЕ ще може да прецените кое да направите. Никой друг не може да ви посъветва кое е правилно за вас, дори ако щете и лекарят ви.
Като бъдещи родители това са първите решения, които трябва да вземем.
Информация за биохимичен скрининг
За синдром на Даун
Фетална морфология
Алфа фетопротеин (AFP)
Спина бифида

Активен
KlaraFina
Баш Майстор
**
Публикации: 1620

« Отговор #428 -: ноември 17, 2009, 19:30:59 »

Абе мацки, не четете ли постовете на съфорумките ви? Тия въпроси с ФМ и изледванията за Даун и спина бифида се дъвчат във всяка тема по няколко пъти.
Така наречения биохимичен скрииниг, БХС, (троен тест му е другото име) е кръвен тест, при който се изследват 3 хормона на бременноста. Теста може да се направи в два периода на бременността, чували сте за "ранното и късното изследване". При двете изследвания се изследват различни хормони и е много важно да се направят в определени седмици, щото иначе нищо не показват. Ехографското измерване на транснухалната гънка и носовата кост на бебето е комплемент към БХС и двете изследвания в никакъв случай не са взаймно заменими.

Уф, докато си напиша поста и ellie_bellie ме е изпредварила. Спирам да пиша, че да не се повтарят нещата.
Само да кажа, че Даун и спина бифида се установяват с едно и също изследване, но сигурно и това го пише в линковете долу.

Аз като вече минала по вашия път, чудесно разбирам терзанията ви, но като страничен четец  ми се струва, че много от бъдещите мами, правят всички възможни изследвания за собствено успокоение, без съвсем да си дават сметка за смисъла им и още по-малко за резултата. Иначе нямаше да има коментари от типа на "само ми изкараха ангелите", "така ни объркаха", "сега не знам какво да правя" и един куп такива.

Дано поста ми не ви прозвучи грубо. Много се радвам за всяка една от вас и от сърце ви пожелавам лека бременност и прекрасни бебета накрая.
« Последна редакция: ноември 17, 2009, 19:43:12 от KlaraFina » Активен
Рубин
Публикации: 2491

« Отговор #429 -: ноември 18, 2009, 16:34:13 »

Момичета искам да ви попитам кква е нормалнта температура при бременните!Защото аз преди малко я мерих-37,2!А до скоро беше 36,8???
Нормално ли е следобед да се покачва?Това го бях чувала!
Мерих я защото мепонаболява,ама лекичко главата и се чудя дали да пия едно парацетамолче!Нали е за главица girl_impossible
Активен
liva82
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #430 -: ноември 18, 2009, 16:57:02 »

това е нормалната температура в следобедните часове не се шашкай тя се покачва от 16-19 часа а най ниска е сутрин give_rose
Активен
Рубин

« Отговор #431 -: ноември 18, 2009, 16:59:19 »

Благодаря мила!Знаех го това,ама с това главоболие се чудех да гътна ли един парацетмол??
Активен
gostenka_82
Публикации: 2663

Моят сватбен албум

« Отговор #432 -: ноември 18, 2009, 17:19:02 »

Ели бели  give_rose, КлараФина   give_rose, не се ядосвайте, тези неща са дискутирани в предни теми.

Нормално е човек да не се връща назад в стари теми, където дори не може да коментира с други хора въпроса. Нормално е, като ги вълнува сега, да питат сега. Изследванията ще се коментират във всяка една тема и то поне по 2-3 пъти.

Друг е въпросът, че БХС се е коментирал скоро в настоящата темичка.
Активен
liva82
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #433 -: ноември 18, 2009, 17:54:25 »

Благодаря мила!Знаех го това,ама с това главоболие се чудех да гътна ли един парацетмол??
да можеш да вземеш един ...но по добре си виж кръвното ако има кой да ти го измери..защото може и да ти е паднало
Активен
Рубин

« Отговор #434 -: ноември 18, 2009, 18:01:18 »

Аи ако от ниско кръвно бол глава,значи е от него!Постоянно ми пада,дори минлта седмица ми стн лошо!Постоянното ми 100 на 60!Ще направя един таратор с млко чесън и ще оставя компютъра,че от него също може да е!Благодря ти мличка give_rose!
Активен
Страници: 1 ... 27 28 [29] 30 31 32   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: