Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

декември 04, 2024, 21:26:02

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 28 29 [30] 31 32   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: " Очакваме нашите съкровища АПРИЛ - МАЙ - ЮНИ 2010 - 4 част "  (Прочетена 128633 пъти)

flower84
Професор
Публикации: 370

« Отговор #435 -: ноември 18, 2009, 19:25:27 »

Нормално е кръвното в момента да ти е по-ниско от обичайното.

Активен
flower84
Професор

« Отговор #436 -: ноември 18, 2009, 19:34:47 »

gostenka_82 благодаря за думите, за мен си права, но явно други не са съгласни със зададените въпроси. Мисля, че целта тук е да си помагаме, да се съветваме и да сме съпричастни, а не да се укоряваме за въпроси, чийто дискусии вече са се водили. То по тази логика дайте да закрием темата, да не сме единствените, които ще раждат. Съжалявам, ако в момента ще прозвуча грубо за някои, но аз лично доста се смутих от назидателните думи, които прочетох. Явно ще си спестя повече, ако отделя няколко дни, за да измъна материал самообразовайки се, отколкото да питам и да ми бъде точно отговорено.
И все пак благодаря!
Активен
ellie_bellie
Баш Майстор
**
Публикации: 1738

мрън-мрън, мяу-мяу

Моят сватбен албум

« Отговор #437 -: ноември 18, 2009, 19:59:41 »

flower84, съжалявам, явно не си разбрала какво съм искала да кажа. Информацията, с която разполагам аз, е същата до която имаш достъп и ти (Гугъл). За да ти отговоря точно на въпроса, тъй като не съм медицинско лице, и аз трябва да прочета тези линкове, които дадох. Тъй като си задала доста въпроси в последните си постове, предпочетох направо да сложа линковете, защото е добре да се прочетат от всяка бременна жена, за да сме наясно какво и кога се прави. Не мисля, че отнема няколко дни да се прочете това, статиите не са никак дълги. Пък и какво лошо има в самообразоването?
По отношение на това, че се чудиш какво да правиш - сестра ти ти е казала нейното мнение, всяка от нас си има нейно си мнение за това дали трябва или не да се правят тези изследвания. Решението е лично. За мен данните не са никак объркващи, за други майки са и всяват тревога, вместо успокоение. Аз правя всички изследвания. Затова казвам, че никой не може да ти даде съвет какво да правиш, всичко е въпрос на вътрешно убеждение и това дали можеш да си го позволиш. Виж, за това дали се покриват от здравна каса или не, нямам информация. Някой друг, който знае, да сподели.
И аз смятам, че форумът е  да си помагаме и точно исках да помогна, а то какво излезе....
Активен
Рубин
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2491

« Отговор #438 -: ноември 18, 2009, 20:22:25 »

Благодаря ви милички,сладички! give_rose
Хапнах тараторче и ми мина главоболието!
Аз и преди да забременнея бех с ниско и съм припадала 2 пъти,а сега е нормално да ми е още по ниско!
Това е положението!Ще хапвам повече кис мрекце и така!
Активен
flower84
Професор

« Отговор #439 -: ноември 18, 2009, 20:34:13 »

много ми е объркващо за седмиците, в които се правят... както и да е, решила съм да изкарам информация достъпна за моите елементарни разбирания и да я постна Wink

Рубин, пий повече вода!  good
Активен
ellie_bellie
Баш Майстор
**
Публикации: 1738

мрън-мрън, мяу-мяу

Моят сватбен албум

« Отговор #440 -: ноември 18, 2009, 20:55:13 »

flower84,
това е за феталната морфология:
Всяка бременна трябва да бъде проследена със специализирано ултразвуково изследване за откриване на вродени малформации поне 3 пъти:
- в 11-13
- 16-20
- и 22-26 седмица на бременността

за Даун:
Бременността Ви да е между 15-19 седмица на бременността. За предпочитане по-рано - около 16-та седмица на бременността.

За спина бифида изследването се извършва заедно с това на Даун:
При дородовия серумен скрининг в 15-18 седмица

за AFP сама си казала, че е в 16-та седмица.
Ако имаш възможност в 16-та седмица да направиш всичките - даун, спина бифида, AFP и ФМ, ми се струва, че най-малко време ще си загубиш. Това е в случай, че искаш да ги правиш, де.

Момичета, а лекарите не ви ли казват в коя седмица какво се прави? Т.е. не са ли те тези, които ви дават час, направление и т.н.?
Активен
flower84
Професор

« Отговор #441 -: ноември 18, 2009, 23:02:28 »

Много ти благодаря ellie_bellie, това наистина беше информацията, от която се нуждаех. За лекарите и аз си мислих, че ще получавам подробна информация, но явно не е точно така, и започвам да си мисля, че аз трябва да стана повече лекар от тях, но както и да е. Притеснявам се просто, чакайки следващата консултация, да не би да пропусна нещо, за което после може да съжалявам. Благодаря ти и прятна вечер!  give_rose
Активен
shampioni
Любопитен
*
Публикации: 20

www.shampioni.com

Моят сватбен албум

« Отговор #442 -: ноември 19, 2009, 00:34:20 »

Ако се движим по разписание работата, ще е на 29 май 2009 г. smile
Активен
darling
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1371

....братска обич.....

Моят сватбен албум

« Отговор #443 -: ноември 19, 2009, 08:51:24 »

Flower, ако гинеколога при който ходиш не ти отговаря на въпросите или не ти дава съвети, а за направления да не говори, бих те посъветвала да я/го смениш. Все пак колкото и образовани да сме ние не сме лекари и трябва да се доверим на някои в тези важни за нас месеци. Иначе спор няма, четях всичко и навсякъде по време на бременността и сега когато бебчо расте, но решениеята си ги вземам с помощтта на гинеколога и педиатъра.
Относно изследванията аз направих две основни - Даун и спинабифида в едно изследване, ако не се лъжа беше 17 седмица и само една фетална морфология - втората. Не помня точно седмиците защото лекарят ми казваше кога какво да правя. Третата морфология щях да я правя ако имаше съмнения от втората. Ако не дай си Боже излезе проблем може да отидеш и на специалист, например лекар който гледа основно бебешките сърчица.  Две изследвания съм правила и на моите показатели за кръв и урина.
Дано съм била полезна...
Активен
desislavka
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1146

Моят сватбен албум

« Отговор #444 -: ноември 19, 2009, 09:55:34 »

Здревейте мамита  smile аз се включвам да дам малко отчет за вчерашният ни преглед! Нашето мъниче е много добре според докторката, има си по 5 пръстчета на всяка ръчичка - броихме ги и не спира да шава Wink Расте и вече е станало 139гр. yahoo Пускаха ни да чуем и сърчицето и е като на зайче, толкова бързо и силно бие  heart Не може да се види още дали ще е момченце или момиченце, но няма значение за нас важното е всичко да е наред, пък затова ще изчакаме още малко! Sunshine
А относно изследванията - аз лично колкото и да се доверявам на докторката не спирам да чета в нета кое кога се прави и защо, тъй като си мисля че не е лошо човек да и по-информиран!
Активен
liva82
Сватбен ГУРУ
Публикации: 972

Обичам те повече от всичко!!

Моят сватбен албум

« Отговор #445 -: ноември 19, 2009, 10:58:39 »

браво миличка много се радвам , че при вас всичко е наред
ние утре сме при доки и чакаме с нетърпение да видим за 3 седмици колко е пораснало нашето фъстъченце give_rose
Активен
Вероника
Публикации: 3502

Моят сватбен албум

« Отговор #446 -: ноември 19, 2009, 11:05:15 »

desislavka Браво за хубавите новини, много е хубаво да идеш да го видиш малкото бебошанче, Иние така брояхме пръстчета в 14 г.с  smile
staleff Мисля, че не се изрази добре и никой не те разбра  -тоа което казваш означава че очакваш бебе на 29.05.10г и по лентичката в синьо е момче значи ли  crazy Добре дошла   Welcome
Аз пък продължавам да се ослушвам за движение на бебка  sad на моменти усещам нещо ама мисля,ч е си въобразявам, защото то толкова чакане - хахаха. Та така. Началото на декември ще ходя на док, преди да се прибера към Бг за да види всичко наред ли е.
Роднините се притесняват че ще пътувам толкова сега до Бг после наобратно и февруари пак натам. На всичкото отгоре юни-юли пак трябва да идвам, живот и здраве комплект двама ще сме  smile
Че ме ядосаха, път, път, ама като съм ОК -няма проблеми. Не стига че не ходя на работа, по цял ден съм като кокошка и мътя ми сега да не мърдам и да стоя тук за празниците - пуууу, ама трябваше да не давам обяснения на никой значи, лекаря ще ми каже кво мога и не мога- че ако има риск, аз да не съм луда да го поема  diablo
Активен
liva82
Сватбен ГУРУ
Публикации: 972

Обичам те повече от всичко!!

Моят сватбен албум

« Отговор #447 -: ноември 19, 2009, 11:16:14 »

Верони, съмнявам се синият цвят да означава момченце...твърде е рано тя да знае пола на бебето не мислиш ли girl_wink
Активен
Вероника
Публикации: 3502

Моят сватбен албум

« Отговор #448 -: ноември 19, 2009, 11:25:29 »

По принцип е възможно в 12 седмица да се "предположи" пола, вече ги има външните полови органи, но мисля, че просто и харесва цвета и за това и казах на мамчето  give_rose
Активен
maia_svet
Сватбар
Публикации: 275

Моят сватбен албум

« Отговор #449 -: ноември 19, 2009, 11:30:55 »

Вероника мила и аз съм така с движението на бебчето , тъй като нямам търпение вече да го усетя постоянно се услушвам и немога да разбера дали го усещам или не го усещам , шантава работа.

Много добра информация давате момичета , всеки има правото да си каже мнението , нормално е да ни влизат в главите какви ли не филми и да се притесняваме ,но аз вярвам че всичко при всички ще е на ред и като му дойде времето АПРИЛ - МАЙ - ЮНИ 2010 всички ще се хвалим с нашите бебоци-сладки.

Тази сутрин ме подсетихте че е дошло и времето да си запиша час при доктора за втора ФМ ще ми се и изследването за Даун да направя , но ще видим дали ще може и как ще се развият нещата.
Стискайте ми палци всичко да е наред ,че понякога се побъквам от притеснения незнам защо  crazy

Активен
Страници: 1 ... 28 29 [30] 31 32   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: