Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 25, 2024, 09:49:44
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
СВАТБА В ПЛЕВЕН
Страници:
1
...
16
17
[
18
]
19
20
...
33
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: СВАТБА В ПЛЕВЕН (Прочетена 195630 пъти)
fetska
Любопитен
Публикации: 32
Отг: ИМА ЛИ БУЛКИ ОТ ПЛЕВЕН?
«
Отговор #255 -:
септември 27, 2010, 23:42:52 »
на мен от агенцията ми предложиха връзка с цветар и ще ползвам него,гледах в интернет естествени цветя,които са стерелизирани,но предполагам са адски скъпи и несам и пробвала да питам.А за тези цветя ми звучат по нетрадиционно,но мисля че в по-голямо количество всеки magazin ще направи отстъпка.А на теб магито за какво са ти цветя на мен ще ми трябват само за украса у нас и в мъжа ми ,букета ми го купува кръстницата какъвто си избера и всички други цветя сам уточнила с агенцията и си влизат в цебата.
Активен
магито
Global Moderator
Заслужил майстор на спорта
яхнала метлата
«
Отговор #256 -:
септември 28, 2010, 07:22:26 »
На мен цветя не ми трябват, аз преди 2 години минах по вашия път, просто казвам, че не знам да има борса за цветя в Плевен.Моя букет беше от зелени орхидеи, ако цветето което сте избрали е по-нетрадиционно, говорете по-от рано с цветарите, за да ви кажат дали ще могат да го намерят за този период от годината когато е сватбата ви.Защото аз замалко да остана без букет.
Активен
fetska
Любопитен
«
Отговор #257 -:
септември 28, 2010, 11:35:25 »
Да съжалявам Магито имах предвид милото_ка ,но се обърках.Тя се е спряла на по-нетрадиционно попринцип,аз искам да са рози ,но не червени.А сега като казваш аз без малко да остана без букет и се сетих аз какъв сам карак и просто как сигурно за мен пратката с рози няма да е доставена
.Я ми дайте инфо за венците над вратата ,които се слагат,че навсякъде чета различни неща и всеки ми казва различно.
Активен
магито
Global Moderator
яхнала метлата
«
Отговор #258 -:
септември 28, 2010, 11:48:06 »
На мен ми казаха, че трябва един за младоженеца и един за булката.Окачват се вечерта преди сватбата от неомъжени момичета, на който и двамата родители са живи, това е.Седят една година и на следващата в деня на сватбата се пускат в тчаща вода т.е. река.
Активен
miloto_ka
Новак
«
Отговор #259 -:
септември 28, 2010, 13:25:07 »
Хей това за венците на вратите е много интересно- по нашият край няма такива обичаи
Има ли нещо което да си е традиционно само за Плевен
Активен
магито
Global Moderator
яхнала метлата
«
Отговор #260 -:
септември 28, 2010, 13:30:34 »
Не знам за само Плевенска традиция, но тук за разлика от много места в България, на кума се играе с 3 или 5 неща.Торта, ракия(вино), пиле, може да добавите пита и баница.На много места е само торта и алкохол, или торта и пиле, а в Петричко се играе с печено прасенце
Активен
miloto_ka
Новак
«
Отговор #261 -:
септември 28, 2010, 16:02:04 »
При нас се играе само с пиле и торта- пилето за кума а тортата за кумата
С милото ще поспорим по въпроса колко да са нещата
Ама то да стигнем дотам
Активен
fetska
Любопитен
«
Отговор #262 -:
септември 29, 2010, 07:32:38 »
Специално за типично плевенска традиция не се сещам,но ако сте избрали при взимане на булката да има музика може да си наемеш северняшкия ансанбал казаха ми 150лв струвало,някъде бях чела,че в Плевен са браднали младоженеца и кума на сватбата ,но това май си е българска традиция не точно плевенска.Аз също знам,че пред кръстника се играе с пиле ,алкохол,торта,баница и питка.А като се ходи да се кани се носят същите неща плюс букет за кръстницата и покана.
Активен
miloto_ka
Новак
«
Отговор #263 -:
октомври 12, 2010, 07:16:45 »
Здравейте, момичета! Виждам, че темата е замръзнала пак
Да ви се похваля! Вече съм си в къщи, но в предните 10 дни свърших много работа. Имам си агенция . Правили сватбата на приятелка и тя е повече от доволна. Успокояващо е, че в Плевен сватбата ще ми я направи жена от моя край
Правят уникални украси!!! А за ритуалите... тази жена има невероятен глас! Сега с милото обмисляме да изтеглим малко датата за началото на лятото ( заради ресторанта). Спартак ми хареса, но за лятна сватба :mad_girl:От друга страна дали ще е май или юни няма толкова голямо значение, но пък сватба на зелено ще стане много по-добре. Ориентирах се и към цвят- искам ябълково зелена градинска сватба. Имам си вече и примерен проект на украсата. Ох, да ви кажа нямам търпение да дойде денят
Стига съм ви занимавала със собствената си особа вече. Пишете и вие докъде сте стигнали!!!
«
Последна редакция: ноември 16, 2010, 12:24:48 от gucci
»
Активен
fetska
Любопитен
«
Отговор #264 -:
октомври 29, 2010, 06:52:26 »
Здравейте!Аз стигнах до роклята честно казано в Плевен ми се струват роклите се едно са от 100 години някак си твърде традиционни и остарели и след търсене намерих уникалните рокли,но има един проблем.Давам си размерите шият ми модела,които съм си избрала,но няма как да я премеря предварително,затова се колебая и то много ,но ще видим най-вероятно ще рискувам,защото роклите са наистина уникални като по филмите.
«
Последна редакция: ноември 16, 2010, 12:26:44 от gucci
»
Активен
miloto_ka
Новак
«
Отговор #265 -:
ноември 02, 2010, 16:17:23 »
fetska , благодаря ти за отговора! Вече се бях примирила, че в този форум сме много малко.
Относно поканите- и аз искам дървени. В една агенция ми показаха мостри- направо са уникални! А цената им е супер- по 4.20 бройката!!! Още не съм готова с текста, а и нали бистрим още датата.... А пък и за мен има много време- поканите ставали за 1 седмица. Незнам как се качват снимки тук, затова ще кача в галерията ( помолих да ги снимам, за да ги покажа на милото и на свекито, че иначе ще има... пак решаваш всичко на своя глава
)
«
Последна редакция: ноември 16, 2010, 12:21:52 от gucci
»
Активен
stoya
Новак
Публикации: 8
«
Отговор #266 -:
ноември 07, 2010, 13:15:39 »
Здравейте, не съм от Плевен, дори сватбата ми беше на другият край на България, но си купух роклята от магазин в Плевен. Казва се "Happy day". Много любезни и отзивчиви и се поръчах роклята при тях. Шият ги някъде в София и поради тази причина пробата е след като ти донесат готовата рокля. Както и да е. Ушиха ми я хората за 2 седмици и то точно така, както трябва да бъде. Обаче проблемите започнаха когато се наложи да се коригира дължината. Тази корекция се прави от шивачка в Плевен и това скъсяване на роклята отне близо 3 седмици. През това време три пъти ходих до Плевен напразно, все не бяха готови, измисляха някакави глупави оправдания и накрая си получих роклята крива отдолу с някакъв супер аматьорски тегел. Внимавайте на кого се доверявате, за да не съжалявате за избора като мен. Изключително недоволна останах. Бях помолила да ми у ишият една и презрамка от едната страна. Нея също я правиха на място в Плевен. Не стига, че ми я таксуваха 20лв, ами и тя не приличаше на нищо!
Активен
fetska
Любопитен
«
Отговор #267 -:
ноември 13, 2010, 00:23:42 »
Знаеш ли stoya аз в Happy day си поръчах рокля доставиха ми я от София и роклята беше 100% по-различна от каталога много зле за тях само негативни отзиви бих дала а Happy day работят със фирма LITA имат сайт и каталози в интернет ,но всеки сам си преценява. MILOTO_KA Дървени покани купихме за родителите и за кръстниците ,а за гостите са много красиви папируси на перлен картон със канелени пръчки и сатенена роза за завързване много са красиви те са по 3лв.Дървените покани имат минус лесно се разлепя хартията от дървото и на нас ни се наложи да се правим на домашни майстори.
Активен
fetska
Любопитен
«
Отговор #268 -:
ноември 13, 2010, 00:37:13 »
Сега намерих уникални рокли и от тях ще поръчвам.Те са по чуждестранни модели поне според мен.
Активен
miloto_ka
Новак
«
Отговор #269 -:
ноември 13, 2010, 12:44:45 »
fetska , каква хартия по поканите?! Говорех за дървени покани, където текста е резбован направо върху дървото, не е залепен. А за роклите- дайте идея.
Активен
Страници:
1
...
16
17
[
18
]
19
20
...