Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 25, 2024, 03:50:47

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 33   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: СВАТБА В ПЛЕВЕН  (Прочетена 195335 пъти)

магито
Global Moderator
Заслужил майстор на спорта
*
Публикации: 4922

яхнала метлата

Моят сватбен албум

« Отговор #75 -: март 05, 2009, 20:57:30 »

Няма проблем, знам колко трудно ми беше на мен така че давам всякакви съвети.Значи на мен два букета с орхидей, един за хвърляне - 3 орхидей и моя - 7 орхидей плюс 9 бутониери и един букет за колата от тези големите бели цветя забравих им името и два венеца за вратите излезна около 270 лв.Като букета за колата е 40 лв, а двата венеца всеки по 15 лв.
Аз не съм копувала цветчета за всички гости, все пак имахме подаръци за тях пък и тези цветчета не ми харесват  nea
Активен
pampers4e
Любопитен
*
Публикации: 42

Моят сватбен албум

« Отговор #76 -: март 05, 2009, 21:16:43 »

Благодаря ти много Маги!  На мен също не ми харесват бутуниерите и за това не ми се иска да взимам тези гаости.Поканите същата работа.На мен лично не ми харесват.
Активен
siska_angelova
Любопитен
*
Публикации: 25

Моят сватбен албум

« Отговор #77 -: март 05, 2009, 23:43:55 »

Здравейте мили съгражданки! И аз съм от Плевен. Кажете ми кскво се прави при вземане на булка, какво значи "бутиниери", какви са традицийте за венеца. Въобще какво се прави и какво е необходимо за в булченската къща. Моята сватба е далече и е още рано, но си нямам представа как се процедира в нашия край. Моля ви пишете ми, благодаря!
Активен
магито
Global Moderator
*

яхнала метлата

Моят сватбен албум

« Отговор #78 -: март 06, 2009, 08:05:10 »

Pampers4e аз имах големи перипети с поканите.За съжаление не съм сръчна като повечето съфорумки, а и в Плевен няма такива материали и затова се наложи да си копувам.Добре де ами като хубавите покани са от 1.60лв нагоре.Аз си харесах едни много си ги харесвам и до сега ще пусна снимка.Покани има на малката будка до Цветан Спасов където е нещо като копирен център, има надолу по Старата главна от ляво има едно много малко магазинче за картички и там има, има и по сватбените магазини, но са  bad Лошото е че ти трябва да си ги печаташ или ако те ти ги напечата текста е какъвте терешат, което мен не ме устройваше и си ги печатах сама.
Сега понеже питаше за инфо за DJ и фото ще ти дам телефоните
DJ Слави 0888288188 за него мога да кажа, че се справи добре, но всеки има раличен вкус и не знам дали и на теб ще ти хареса.Ако искаш го потърси и говори с него.
Фото 0885249669 и 0887601631 не им помня имената  blush аз по принцип не помня имена и съм си написала Фото в телефона и така  blush

Сиска, традициите поне както аз ги знам за булченския дом са следните.Един ден преди сватбата идват само момичета  вас и закачат венеца на вратата, би трябвало с песни ама ние това с песните го пропуснахме Wink На другия ден у вас се събират близки роднини и приятели и залостват една врата по желание където е булката(при мен не се разбраха и ме искаха на две врати  pardon) Пуска се кумата да влезне напред да даде букета на булката и да я забули.Сега не знам дали в нашия край се търси обувката или се пълни с пари нашата я напълниха  pardon

Бутониери са цветята дето се закичват на реверите  good
Активен
Elena_Hristova
Любопитен
*
Публикации: 37

« Отговор #79 -: март 06, 2009, 08:07:14 »

Здравей siska_ancelova,по стара българска традиция когато се взима булта ,тя е скрита примерно зад врата,перде и т.н.,но днес буката просто чака младоженеца в стаята.Обезателно пред входната врата трябва да има бариера от моми които да държат,една от обувките ти и когато младоженеца дойде,трябва да си плати за да влезе. Влезат ли сватовете,кумати ти подарява булчинския букет,а младоженеца ти обува обувката,поздравявате се с всички гости,прави се малка почерпка и при излизане от бащиния ти дом те извежда баща ти,които пред входа те предава на бъдещият съпруг.Когато те изведат трябва да ритнеш менче с вода.
               Бутониерата е тази малка китчица,с която се закичват официалните гости на ревера на мъжете и вече започнаха да предпочитат на жените да се слага на ръцете.
              Венеца се вие от неомъжени жени-моми,като задължително се връзва с червена връзка,закичва се момината и момкова врата,преди изгрева или залеза на слънцето.
                Дано съм ти помогнала поне малко,ако имаш въпроси питай.
Активен
магито
Global Moderator
*

яхнала метлата

Моят сватбен албум

« Отговор #80 -: март 06, 2009, 08:10:37 »

Ей Елена добре, че каза за извеждането и менчето, че аз съвсем забравих, благодаря, голям съм заплес.
Активен
gucci
Leader
Публикации: 6319

Обичаме се!

Моят сватбен албум

« Отговор #81 -: март 06, 2009, 09:12:15 »

Айде и аз да се включа.
Само да добавя че при нас майката на булката плисва вода пред младоженците.Другото е че бащата извежда булката с кърпичка и я предава на кума-поне при нас който после я дава на младоженеца.
Иначе венеца се вие от неомъжени жени предния ден и се слага на вратата където знам че трябва да стои една година.Иначе в дома на булката има малка почерпка.На вратата се искат пари от младоженеца и кума за да влезнат.Другото които знам е че булката е с една обувка и младоженеца трябва да намери другата която е скрита и да я пълни с пари за да стане.При нас и при брат ми менчето се риташе в ресторанта.Другото което е че кумата закичва гостите а булката закичва с бутониера кумата.Кумата я пускат предварително да влезе при булката където я забулва и  и подарява букета.Другото е че булката се взима с музика и преди да се тръгне за ритуалната зала се играят хора пред къщата на булката и се черпи с бонбони и дребни сладки.Ако имаш други въпроси питай.
Активен
siska_angelova
Любопитен
*

Моят сватбен албум

« Отговор #82 -: март 06, 2009, 21:36:11 »

Много Ви благодаря, мили момичета. smile
Благодаря много на magi_st, Elena_Hristova, gucci и на всички вас, че ви има. Това за венеца при младоженеца, не го знаех, също незнаех, че венеца от неомъжени момичета се слага предният ден, въобще нищо незнаех. Имам още един въпрос. Чувала съм, че има традиция да се "краде" нещо от бащиния дом на булката. Вярно ли е това или аз не съм разбрала. Благодаря Ви още веднъж, усмивки. Wink.
Активен
pampers4e
Любопитен
*
Публикации: 42

Моят сватбен албум

« Отговор #83 -: март 06, 2009, 21:57:24 »

Още веднъж много ти благодаря Маги за отговора.Днес майка ми ми каза за това магазинче по старата главна.Наистина има разкошни покани но и цената им е "разкошна".Утре ще потърся това на Ц.Спасов.Аз мисля да отскоча другия месец и до Асеновград.Но не знам там....предполагам че има избор.Утре ще търся бонбонки.Дано намеря някакви които ме устройват.Още веднъж благодаря!
Активен
магито
Global Moderator
*

яхнала метлата

Моят сватбен албум

« Отговор #84 -: март 08, 2009, 17:51:29 »

Сиска има го този обичай и то в нашия край си се среща.На нашата сватба откраднаха две гипсови фигурки.Обичая е да се откупи от младоженците от тези който са го откраднали.Е ние не го откупихме върнаха ни го  pardon

Момичета ние сме насреща за да помагаме.На мен ми беше трудно с организацията, защото нямаше кой да попитам и за това съм готова да помагам. good
Активен
krasi_to
Новак
*
Публикации: 18

« Отговор #85 -: март 10, 2009, 12:44:24 »

Здравейте момичета,отговарям със закъснение,но работата нещо ме е затиснала  smile
Основния ни цвят ще е оранжев, може би оранжеви гербери с бели маргаритки около тях и малко зеленинка. Агентката е много идейна,но не сме обсъждали подробности за сега,имаме време да помислим още.В началото на май ще се срещнем и тогава ще говорим в детайли.
Активен
siska_angelova
Любопитен
*

Моят сватбен албум

« Отговор #86 -: март 10, 2009, 20:58:31 »

Мили момичета, имате ли идея, колко е цената на кувертите в ресторанти в Плевен, каква е цената на ритуали в гражданското и в църквата.Много ми се иска сватбата да е в църквата "Свети Николай", но незнам какви са цените. За ресторанта нямам претенции. Ако някой знае нещо за цени моля ви да пише, че милото постоянно ме пита какъв бюджет ще определим, а аз понястоящем не живея в Плевен и не мога да проверя. Благодаря ви.
Активен
магито
Global Moderator
*

яхнала метлата

Моят сватбен албум

« Отговор #87 -: март 11, 2009, 08:07:48 »

Красунчо супер е оранжевото, много хубави неща могат да се получат с него good

Сиска зависи от ресторанта.Ние миналата година бяхме в Будапеща и куверта беше 20лв, в същото време в хотел Кайлъка беше 40 лв.А кога ви е сватбата, защото мисля, че трябва да си дойдете и да погледнете ресторантите, че те бързо свършват.  pardon

Ето това бяха нашите покани

* pokana 1.jpg (8.78 KB, 250x333 - видяно 3641 пъти.)
« Последна редакция: март 11, 2009, 09:02:56 от magi_st » Активен
gucci
Leader

Обичаме се!

Моят сватбен албум

« Отговор #88 -: март 11, 2009, 09:00:21 »

Мили момичета, имате ли идея, колко е цената на кувертите в ресторанти в Плевен, каква е цената на ритуали в гражданското и в църквата.Много ми се иска сватбата да е в църквата "Свети Николай", но незнам какви са цените. За ресторанта нямам претенции. Ако някой знае нещо за цени моля ви да пише, че милото постоянно ме пита какъв бюджет ще определим, а аз понястоящем не живея в Плевен и не мога да проверя. Благодаря ви.
Ресторант Теодорос е 30 лв/септември 2008г/.Централ знам че е към 25лв.Това мога да ти дам като инфо.
Активен
gucci
Leader

Обичаме се!

Моят сватбен албум

« Отговор #89 -: март 11, 2009, 09:02:02 »

Здравейте момичета,отговарям със закъснение,но работата нещо ме е затиснала  smile
Основния ни цвят ще е оранжев, може би оранжеви гербери с бели маргаритки около тях и малко зеленинка. Агентката е много идейна,но не сме обсъждали подробности за сега,имаме време да помислим още.В началото на май ще се срещнем и тогава ще говорим в детайли.
Супер е оранжевото.Аз мн го харесвам като цвят-на нашата сватбата имаше доста прасковено.Айде стискам палци всичко да върви добре и чакаме снимчици на готовите неща.
Активен
Страници: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 33   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: