Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 25, 2024, 01:15:05

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 19 20 [21] 22 23 ... 32   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: А как се разбирате със свекървата? - част 3  (Прочетена 188915 пъти)

michelle
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1484

« Отговор #300 -: септември 29, 2010, 11:46:43 »

В крайна сметка търпение, търпение и пак търпение  Wink И много внимателно наблюдаване и обмисляне на ситуациите. Аз чак след сватбата установих колко бързо трябва да се помъдрее.
 Маги, ако измисля нещо за ситуацията с децата, задължително ще споделя. Само си повтарям да няма по възможност "опит-грешка"...
 Благодаря на всички  give_rose
Активен
asseto
Сватбен ГУРУ
Публикации: 557

Моят сватбен албум

« Отговор #301 -: септември 29, 2010, 14:50:36 »

Аз от доста време не бях отваряла тази тема и чак сега виждам какво сте писали...
Мишел, ако ми позволиш съвет – не допускай мъжът ти да изгражда стена помежду ви. По-добре наистина повече да не говориш за случилото се. Мъжете по-бавно възприемат някои неща, а ако им ги навира човек в очите, най-много да постигне обратния ефект.
Намирам съвета на lionelsa за много правилен:
Цитат
при лошо отношение спрямо теб, само отбележи случката и не влизай в подробности, защото ще се обърне срещу теб после, но не бива и да си премълчаваш. Рано или късно ще си отвори очите.

Аз например с времето престанах да критикувам свекърва ми пред мъжа ми. То критикувам по принцип е силно казано, но в някои ситуации много съм ѝ се ядосвала. Оставям го сам да види какво прави, той достатъчно ѝ се дразни за много неща, няма нужда и аз да му намилам. Тя просто не се съобразява с другите, прави си каквото си е наумила, независимо, че това засяга и други хора, да не говорим, че я гонят някакви мании за "показване на класа"... С тези неща доста ни вгорчи подготовката за сватбата.

Относно бъдещите деца – универсално решение там няма, всеки трябва да намери оптималния вариант за своето семейство. За мен е перфектно, че живеем толкова далеч от тях, макар че няма да ни е никак лесно и няма да има на кого да оставим децата за една вечер, за да излезем, да речем. Но пък във всяко семейство условията са различни и съответно правилното решение е различно.
Активен
michelle
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1484

« Отговор #302 -: септември 29, 2010, 19:44:37 »

Така е, Асе. Благодаря ти за съвета. Много намясто е и ми се струва най-правилното възможно решение. Както и Нина е казала, просто трябва да се изчака и да се разчита сам да види всичко. И аз съм забелязала, че има обратен ефект и даже споменаването на негативни неща води до отдалечаване на двама ни. А точно с топлина и нежност се постига най-хубавото.
 Асе, стискам палци да преминат за постоянно подобни ситуации при вас  give_rose
Активен
Lionelsa
Баш Майстор
**
Публикации: 1616

Моят сватбен албум

« Отговор #303 -: септември 30, 2010, 08:41:41 »

Щом веднъж се е стигнало до дадана ситуация, пак ще се стигне. Не може да разчитаме, че нещата ще се променят. По-скоро ние трябва да се променим - да спрем да обръщаме внимание на изцепките им и най-вече да не си ги слагаме на сърце. А ако успеем спокойно с любимия да коментираме дадена ситуация и дори да ѝ се смеем отстрани, за мен би било най-голямата победа.  Yes Но моята прекалена чувствителност много ми пречи в това отношение. Изживявам всичко като за последно. huhhuh.gif

Пожелавам ви (както и на себе си) бързо да се научите на непокизъм!
Активен
asseto
Сватбен ГУРУ
Публикации: 557

Моят сватбен албум

« Отговор #304 -: септември 30, 2010, 13:01:45 »

lionelsa, с риск да решиш, че те четкам, отново ще се съглася на 100% с теб. Като цяло съм умерен оптимист за повечето неща, но не смятам, че нещо в тези отношения за в бъдеще може да се промени към по-добро. По простата причина, че огорчение неизбежно се натрупва и от двете страни и всяка следваща ситуация е потвърждение на предишните... а и нека бъдем честни, с напредването на възрастта хората ще започват да реагират все по-малко адекватно. С голямо съжаление ставам свидетел на това при други мои близки хора и ми е ясно, че свекърви, свекъри, та и собствените родители полека-лека вече няма да са хората, които познаваме, нито пък можем да очакваме по-голямо разбиране от тяхна страна с времето. С това ни най-малко не искам да обидя никого, просто това е нормалният ход на нещата и неизбежно някой ден ще ни сполети и нас.
Непукизмът се учи, но за съжаление учебният процес там е много мъчителен. По-добре е да ти е вроден.  pardon
Активен
wanting
Професор
Публикации: 314

Моят сватбен албум

« Отговор #305 -: октомври 11, 2010, 11:20:38 »

ето я и темата, в която ще се оплача  Bravo
аз проблеми със свекървата ми нямам - не ми помага, но не ми и пречи, нооо за сметка на това си имам свекър като за 5 свекърви - той ме възприема като прислужница - трябва да му сложа,да му дигна, да му сипя ракийката и въпреки че живее на 200 км все успява да се намеси и да ме издразни  angry
като дойде да види бебето за 2  нощувки ме изкара извън релсите - постоянно някакви забележки -не съм я държала правилно, пък този шезлонг как съм го избрала - изкривявал й гръбначния стълб  girl_impossible
тича на всяка смяна на памперса да види какво ще й правя  angry и да даде мнение  diablo
е друго си е човек като си изплаче мъките  smile
Активен
rozovka
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1031

« Отговор #306 -: октомври 19, 2010, 20:21:48 »

Wanting, ти ме разби - за пръв път чувам мъж да иска да се доближи до памперс  funnytooth. Ми като се вълнува толкова, давай му да го сменя, дето ще гледа отстрани и ще дава акъл  tease.

Шегата настрана - хич да не ти пука, а колкото до свекървата - според мен имаш късмет. Според мен е по-добре да не ти се меси, и ако не може да помогне, поне да не пречи. Аз съм в подобно положение - моите свекита не помагат супер много, но пък са много либерални, не ми се месят и така май е най-добре.
Активен
katya26
Ентусиаст
**
Публикации: 68

« Отговор #307 -: октомври 21, 2010, 15:25:48 »

Направо трябва да се пусне нова тема за свекърите, че някои от  тях са  crazy не като за 5 ами казто за 50 свекърви.
Wanting какво да ти кажа той и моя е нещо подобно, всичко знае и на всякъде се меси, в редките случаи, когато съм готвила у тях ми виси на главата като квестор на държавен изпит  beating.

Активен
mimoza11114
Новак
*
Публикации: 17

« Отговор #308 -: ноември 07, 2010, 00:05:48 »

Моята свекърва пък е много мила жена. Много е раязбрана и до сега само ми е помагала. Даже ще споделя, че готви много вкусно. Има и добри свекърви, не се настройвайте негативно, няма да ви е от полза. Всички си имат слаби места .
Активен
Aleksandra1
Регистриран

Публикации: 5

« Отговор #309 -: ноември 16, 2010, 19:01:01 »

Принципно,свекърва ми е добра,мила жена,НО никога няма да й простя,това което направи...Дъщеря ми беше на 4 месеца,аз имах работа и оставих Ева при свекървата,връщам се следобяд да си я взема и какво да видя-Ева е с обици,свекърва ми най-нагло и нахално я беше завела да й продупчат ушетата...От тогава като я видя,направо всичко отвътре ми се преобръща,не мога да водя нормални разговори с нея,просто ме дразни....
Активен
Mariaid
Сватбен ГУРУ
Публикации: 883

« Отговор #310 -: ноември 16, 2010, 19:08:45 »

crazy Eй, винаги съм се чудила на този ентусиазъм на някои свекърви да пробиват уши без майката да знае  Oh my ...
Моята също е добра жена, лоша дума или отношение от нея не съм видяла. Но май аз правя понякога грешката да сравнявам с майка ми, например, и много се възмущавам на някой нейни действия/изказвания. Но пак казвам, че досега не е правила нищо с цел да ни навреди. Има си трески за дялкане, но и аз не съм идеална  tease
Активен
fashion
Професор
Публикации: 399

« Отговор #311 -: ноември 26, 2010, 16:20:38 »

Момичета знаете ли че думата ,,СВЕКЪРВА,, идва от ,,ВСЕ Е КЪРВИ,, т.е. всичко е кръв. Свекървата няма как да бъде човек с който се обичате и разбирате(с много,много малки изключения),тя е кармично просто(това е човек с които в минал живот сте имали много лоши отношения и в сегашния са ви събрали уж да ги поизгладите, но това трудно става защото подсъзнателно душата има спомени.. ). Вариант при който нямате взимане даване с нея е да живеете на няколкостотин км.(и това не е гаранция де..)Както има и кармично събрани съпрузи, това вече е по-сложно,защото това са много проблемни бракове. Та не се давайте, имайте си достойнството и най-вече никога под един покрив със свекървата,както е казано 2 жени(домакини) в една къща са много...
Успех на всички със свекитата good
Активен
fashion
Професор

« Отговор #312 -: ноември 26, 2010, 16:27:19 »

Само се моля след години и ние да не сме такива свекърви барабар с климактериума...хихиих нещо страшно ще е  girl_haha
Чесно вече ми се ще да имам момиченце,не момченце...Отношението на майките към момичетата явно е по-различно,но си има и бащинската ревност де ... Wink
Активен
Vessi
Професор
Публикации: 340

« Отговор #313 -: ноември 30, 2010, 00:13:04 »

Поразмъдала се е темата smile Аз влизам само да отбележа, че с две малки деца имам повече време и почивам повече от колкото с бебе и свекърва в къщи. Те свекървите не са лоши в никакъв случай просто имаме различни разбирания и повечето от тях гледад да си ги натрапват . Аз не съм голям "Листопад" фен но тамошния бабок в много случай прилича на моя даже си мисля , че прототипа е мойто цвете:)
Активен
fashion
Професор

« Отговор #314 -: декември 03, 2010, 17:28:33 »

Здравейте момичета, I-love-winter
Коледа наближава и вече е време за покупката на подаръците... girl_impossible santz

Споделете какви подараци сте наумили да купите на свекъра и свекървата,както и на вашите родители... smile Santa Christmas tree

Вече седмица обикалям по магазините и единственото което измислих е колие за свекървата (но незнам дали ще и хареса), а за другите нищо не ми хрумва...

Дайте идейййкии santz
« Последна редакция: декември 03, 2010, 17:39:02 от fiibi_bg » Активен
Страници: 1 ... 19 20 [21] 22 23 ... 32   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: