Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 22, 2024, 11:21:07
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Любовта и ... брака
(Модератор:
fiibi_bg
) > Тема:
А как се разбирате със свекървата? - част 3
Страници:
1
...
12
13
[
14
]
15
16
...
32
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: А как се разбирате със свекървата? - част 3 (Прочетена 188585 пъти)
van4ii
Професор
Отг: А как се разбирате със свекървата? - част 3
«
Отговор #195 -:
април 20, 2010, 12:30:05 »
Темата е за свекървите!
Активен
Mrs.™
Заслужил майстор на спорта
«
Отговор #196 -:
април 20, 2010, 21:54:05 »
Цитат на: Dallila в април 20, 2010, 11:46:10
А как се разбирате с братята или сестрите на половинката ви?
Мисля,че имаше някъде подобна тема,ако искаш създай нова
http://forum.svatbata.bg/index.php/topic,11940.0.html
«
Последна редакция: април 27, 2010, 19:57:49 от fiibi_bg
»
Активен
asseto
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #197 -:
април 27, 2010, 19:01:43 »
Леле, мацки, някои от вас наистина имат уникални свекърви, да пази Господ от такова...
van4ii и sladur4eto_90, вашите май ми водят класацията до момента.
Аз направо не съм за тая тема, защото при нас за такива неща не може и да става дума (да чукам на дърво...), но умът ми не побира как може да се държат така.
sladur4eto_90, според мен няма какво да казваш на мъжа ти, настъпи я ти директно. Мисля, че ако я поставиш на място достатъчно решително, ще се постресне и може би ще се позамисли, преди да се заяде следващия път.
Активен
Vessi
Професор
«
Отговор #198 -:
април 27, 2010, 23:03:32 »
От цялата работа нищо няма да излезе наи много да я нарече неблагодарница или нещо по страшно да я обиди.Извинявам се нямам нищо лично към никого просто много съм разтроена....моята госпожа се канела пак да идва да помага .....
Бременна съм с второ ...такова безочие в живота си не съм срещала
Като доиде да помага за Тиа един път не е пуснала прахосмукачка, или да си почисти стаята или тоалетната /имаше си отделни/ или да изглади или да сложи маса ....... Какво ще правя акъл не ми стига
......пред полудяване съм само при мисълта , че тя ще си чете книжка легнала , пък аз с детето в едно кенгуро с прахосмукачката ......
Активен
asseto
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #199 -:
април 27, 2010, 23:25:18 »
Ами не знам, според мен тя атакува при нея, а не при сина си, точно защото не получава сериозен отпор.
А като я нарече неблагодарница, та голямо чудо, най-много да поразредят контактите поне за известно време – sladur4eto_90 не вярвам да си разплете чорапите заради това.
А при тебе няма ли как да се предотврати идването? Само ти трябва да я дондуркаш и нея, то мерси за такава помощ...
Мъжът ти няма ли как да ѝ намекне, че ще се справите отлично и сами...
Активен
van4ii
Професор
«
Отговор #200 -:
април 28, 2010, 08:38:42 »
Нали, и аз така мисля, че моята във всички класации по простотия е първа
Народа е казал - каквото не искаш, то ти идва на главата(аз винаги съм искала да се разбираме със свекървата, която и да е тя, но точно такава ми се падна дето няма как да стане).
А сега да ви кажа направо се родих, нито я чувам, нито я виждам, толкова съм спокойна и толкова сме добре с мъжа ми, няма вече напрежение
Активен
LoveAndLove
Сватбар
«
Отговор #201 -:
април 28, 2010, 14:18:31 »
таака като чета се надявам да нямам проблеми със свекърва си
по редица проблеми които не искам да коментирам от около 2 седмици или мойе би малко повече сме при нея с бъдещия ми съпруг откакто съм с него долу горе по4ти веднага се запознах и с нея долу горе и знам характера и т.н. но едно си за една две вечери да преспим и после да ни няма и друго постоянно да си край нея нямам оплаквания за сега надявам се и за напред да нямам както и тя от мене по принцип с нея не си говорим като снаха и свекърва така че се надявам това да е добре за напред....
момичета дайте някакво предлойение как да викам на свекърва си и на свекъра си по име не стана защото не съм им на годините някак си все едно не проявявам увайение един вид поне аз така си мисля и просто не се 4увствам комфортно а пък ще ми е малко странно да им викам мамо и татко като си имам едни и нз вие какво ще кайете
Активен
angel4e
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #202 -:
април 28, 2010, 15:37:19 »
LoveAndLove , имената са за това,хората да се объщат един към друг.Как викаш на приятелите на родителите си-лельо,чичо?Аз отдавна викам на хората по имена,приятелите на мъжа ми викат на родителите му по име,следователно ще се чувствам неловко ако аз им викам "леля и чичо".За "майка и татко' дума да не става-имам си майка;за да заслужи някой за "майка" трябва да го уважавам повече от майка си,такъв човек засега няма.
Активен
Мименце
Професор
Искам всичко!!!
«
Отговор #203 -:
април 28, 2010, 15:48:53 »
LoveAndLove
аз бях за три дни на гости на кандитат-свекърите си. Вече една година живеем с Митко, но никога не сме имали обръщение нито той към моите, нито аз към неговите
Обаче така не върви и за пръв път се престраших да кажа на майка му леля Нуши. Ами тя се казва Теменужка и предизвиках доста усмивки.
Обаче идеята на
Ангелче
, като че ли е по-добра
Само да се оплача и аз, докато си съблека якето първата дума на кандидат свекърва ми и на майка и бяха - "Ох , че си напълняла"
Просто няма да коментирам, от утре започвам диета, не заради тях-бях си го решила, но ми стана доста тъпо
Активен
gostenka_82
Публикации: 2663
«
Отговор #204 -:
април 28, 2010, 15:49:42 »
Цитат на: LoveAndLove в април 28, 2010, 14:18:31
момичета дайте някакво предлойение как да викам на свекърва си и на свекъра си по име не стана защото не съм им на годините някак си все едно не проявявам увайение един вид поне аз така си мисля и просто не се 4увствам комфортно
Моята свекърва сама ми каза да се обръщам към нея по име. Самата тя каза: ти си имаш родители, на които да викаш майко и татко. Към мен - на име, малко име. От първите дни си я наричам по име. Е, в началото ти е странно, предвид разликата във възрастта, но, ако те нямат нищо против, защо не. Та нали затова са имената, за да реагираме, като ни наричат по име.
Активен
bubka
Загубил всичко, не загубвай себе си ...
«
Отговор #205 -:
април 28, 2010, 16:12:06 »
LoveAndLove
, или направо по име - както Ангелче и Гостенка са писали, или другия вариант е да ги питаш и да се уточните.
И при мен те подеха инициативата и се разбрахме да е по име, без обръщения и т.н.
Мименце
, това, което са ти "изцепли" няма да го коментирам, че .....
Активен
Vessy
Сватбар
влюбена в живота и в мъжа си :-)
«
Отговор #206 -:
април 29, 2010, 10:34:51 »
Моята свеки е направо слънце. Живее доста далече от нас и се чуваме повече по телефона, понякога ме нервира с това, че милото се ядосва. Тя е един дразнител за него и много лесно го ядосва. Иначе мене си ме обича и засега (да чукам на дърво) се държи много добре. Ще видим
Активен
Бела
Ентусиаст
Публикации: 124
Моят съпруг е моят свят!
«
Отговор #207 -:
април 29, 2010, 10:51:23 »
и аз съм привърженик на обръщенинето по имена към свекито и свекъра,дори към родинните ни ,но за жалост ,повечето от тях имат съвсем друго възпитание и манталитет ,не го приемат, но ето ,че нещата вече започват да се променят!Аз уча дори малките ми племеннички да ми викат по име,какво ще ме лельосват
На свекито си ,поради тяхно настояване и това на майка ми ,трябваше да се науча да й викам >майко"- еми,какво да ви кажа,езикът ми се обърна един път,на коледа,след сватбата ,след порядъчно много чашки винце :danceg:а сега ,ми е трудно ,чакам ги обикновено да ме погледнат или аз отивам пред тях и им говоря ,без майко и татко....
Активен
sladur4eto_90
Ентусиаст
«
Отговор #208 -:
май 05, 2010, 14:34:25 »
Добре де немога да си обясня едно за тези свекърви,нима са забравили че и те са били някога снахи....мойта мн ме ядосва,но се опитвам да не и забелязвам вече.тя е
..Ето не съм първата която не вика майко и татко.от началото си свикнах да им казвам лельо и чичо...Болно й било защото хората говорели...Ох..настъпвала съм я директно мн пъти..всичко си и казвам директно в очите и пак си е същото,да вече бях и неблагодарница...че не съм ходела да й помагам,а те строят къща за нас и така..а съм при нея по цял ден откакто не работя...а като си остана вкъщи за 1-2 дена да си пооправя,тъй като се прибираме у нас само за спане и пак ходя при нея..пак се оплаква...като съм си вкъщи ми звани по 100 пъти да чуе какво толкова правя у нас..ама се опитвам да не забелязвам..още малко остана и строежа е готов,а забременея ли по което работим отново...ще си стоя във вкъщи,за да не ме натоварва отново и да не ми пълни главата с щуротии..както първия път ме стресираше......първия път когато забременях и пометнах когато излязох от болницата казах на мъжлето да й каже да не ме безпокой за да се успокоя че не съм на себеси....а ето сега си продължава,всеки път ме пита имали "нещо"...(бебе).....Не пожелавам на никого такава свекърва дори и на най-големия си враг....
Активен
Vessi
Професор
«
Отговор #209 -:
май 12, 2010, 22:33:17 »
Да не заспахте момичета или ви налегна пролетната умора или ....свекървите си укротиха ....Моя дзвер умора нема щото....Още удържам фронта с неиното пристигане да помага да видим до кога ....
Активен
Страници:
1
...
12
13
[
14
]
15
16
...