Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 22, 2024, 15:53:48
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Любовта и ... брака
(Модератор:
fiibi_bg
) > Тема:
А как се разбирате със свекървата? - част 3
Страници:
1
...
6
7
[
8
]
9
10
...
32
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: А как се разбирате със свекървата? - част 3 (Прочетена 188650 пъти)
LOSHKA
Сватбар
Отг: А как се разбирате със свекървата? - част 3
«
Отговор #105 -:
ноември 05, 2009, 16:43:37 »
Цитат на: angel4e в ноември 05, 2009, 13:43:36
.При мен случая е малко по-различен и предпочитам да си остана така,отколкото да се мъкна по квартири и едвам да връзвам двата края.още повече ,че съвсем ще загубя неговите родители като помощ.Абе,мои си разсъждения,но напускането на свекърската къща може да създаде много повече главоболия.
Понякога по-добре да запази човек нервите си и уважението си, вместо да се гледат хората с изкривени физиономии .....нищо че е по-трудно...
Активен
beb4eto_na_me4o
Сватбен ГУРУ
Невероятно е да си родител....
«
Отговор #106 -:
ноември 14, 2009, 11:19:19 »
Ангелче, като ти прочетох поста, се сетих, че и с мен е така...Преди на всякъде като говореше за мен, бях слънчицето, дето е влязло в дома й, най-много Гери да каже...сега като говори нещо за мен, задължително е "Гергана", което тя знае много добре, че ми е страшно неприятно, просто си свързвам цялото име все с неприятни емоции и един ден Жоро й беше казал, така, че е наясно с този факт, но..уви. Разбирам те прекрасно за изнасянето - ние живеем при моите родители, не при свекърва ми, но въпреки това има натоварващи и изнервящи моменти, просто в момента никак не е период да се изнасяме, само защото се дразним от време на време взаимно. При нас е по-сложно с отношенията със свекървата, много пъти съм разказвала, така че искрено се моля да не се налага някой ден да сме при нея, не е каприз, а реално оценяване на ситуацията. Евала, че ти се справяш с това, може би е и въпрос на ситуация, на обстоятелства, а до голяма степен и на човек. Аз наистина не мога. Твърде дълго ни се бъркаше, така че решението да не сме при нея беше правилно във всички посоки - нищо, че продължава да създава напрежение по между ни при всяка такава възможност.
Няма да се оплаквам пак, де. Ако почна, знам, че ще се натоваря страшно, има толкова нови неща, закоито не съм ви разказвала, че сърцето ме боли понякога, но се старая да не се напрягам - заради бебето и заради нас с Жоро, който поне вече не се потдава толкова на манипулации. С Божията помощ ще се справяме, пък нека свеки да е жива и здрава, не й искам лошото, искам само повече спокойствие за семейството ни.
Активен
Gergancheto
Заслужил майстор на спорта
«
Отговор #107 -:
ноември 14, 2009, 12:10:43 »
Гери нали последно бяхте в добри отношения? Пак ли има проблеми?
Иначе относно съжителството, на дали на някого му е приятно, но наистина понякога от финансова гледна точка това е най-доброто. Вярно е че с пари здраве не се купува и т.н. и т.н. но обстоятелствата са такива
Пак казвам въпреки че мойте свекър и свекърва са като цяло добри хора, възникват неща който ме дразнят, премълчавам ги и вярвам че трябва да запазим добрия тон, живея с надеждата за наш дом един ден и съм сигурна че тогава всичко ще си дойде на мястото
Общо взето при нас най-големия проблем идва от там че не ми дават да си живея с кучето и в момента чужди хора се грижат за него, от което ми е ужасно тежко и ... много малко хора могат да ме разберат
Ама в крайна сметка те какво са виновни че не обичат домашни любимци
Други неща който ме дразнят са предимно някакви остарели схващания на свекър ми, примерно лятото трябваше да ходим в Турция, неговите думи бяха "ааа никаква Турция, когато всички сме здрави тогава"
Е че аз не съм болна, ама каквод а го правиш. Сега му казваме че за 8ми декември ще бъдем някъде на Балкана, на врачанския си балкан, за десетина минути се качваме до горе с автомобил, той пак "ааа не, декември месец да не съм чул"
И най-лесно е да отидем въпреки неговото мнение, ама после трябва да се цупи дълго време, слава богу офертата за Балкана отпадна, тъй че ще сме си някъде тука в града
Та ей такива неща ме дразнят до не знам каква степен, ама на тоя етап успявам да премълча
Активен
angel4e
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #108 -:
ноември 14, 2009, 12:48:06 »
Ама,вие н а колко години сте?!Как ще ви се меси така!Вече сте отделно семейство.
Най-мразя да се съобразявам с тях.И даже понякога правя напук,за да не си помислят,че ще им играя по свирката.
Активен
valia_diva
Баш Майстор
«
Отговор #109 -:
ноември 14, 2009, 13:07:43 »
Опитах се да изчета цялата тема. Като гледам преобладаващата част от момичетата тук си имат сериозно влошени отношения. Хич не ми се иска и аз да ги имам. За сега проблеми нямам, гледа с шега да отблъсквам сяка намеса, която не ми отърва и не е по моите разбирания и гледам да не се настройвам негативно, че тогава ще я загазя сериозно. Аз като се знам как мога да се настря против хората от няма нищо. Но в интерес на истината, моята свекърва се държи добре с мен. Купува ми разни неща от време на време, дрехи, ама при последните щях да се карас мъжо, защото искаше дори и да не ми харесат, да кажа ,че ми харесват. Но както той е прям и искрен с макй ми така и аз искам. И едната дреха не ми хареса и си й казах. Преди няколко дена дори тя сподели неин личен проблем, който не можеше да спидели със синовете си. Аз от своя страна показах, че може да ми има доверие и ще я подкрепям, когато има нужда. Но от друга страна аз съм човек, който държи страшно много на личното си пространство и не понасям някой да ми се бърка в моите неща без да съм го поискала или да ми се наватн напътствия като на малко дете и се надявам никога да не стигнем до там.
Никой до момента не ни се меси, но то е защото живеем сами на квартира.
Активен
sl1ncata
Гост
«
Отговор #110 -:
ноември 14, 2009, 17:52:10 »
аз пък мн и се нревя на мойта свекърва от няколко дни насам тя по-принцип рабпти в чужбина ама се върна и сега всеки божи ден ми се мъкне вкъщи и на всичкото отгоре ходила на гледачка и тя и казала че някакво тъмно момиче хвърлило око на мъжа ми ама той нямало да и обръща внимание ама аз щяла съм мн да плача и да страдам и ми вкарва едни такива психози ужас а на мен само туй ми трябва сега .
Активен
tsvet_3
Професор
«
Отговор #111 -:
ноември 16, 2009, 11:09:19 »
sl1ncata на такива хора дето се занимават с гледачки и други подобни простотии не им обръщай внимание изобщо.
Активен
Боги
Заслужил майстор на спорта
I can't live in a world, where you don't exist...
«
Отговор #112 -:
ноември 16, 2009, 11:37:42 »
sl1ncata, тия дето вярват на гледачки
А и като ще ходи на гледачка да пита за себе сии, какво ще се меша в живота на другите, я и тегли една и не си го слагай присърце. Гледай себе си, мъжо а скоро и бебока и не и обръщай внимание, ама много се ядосах
Активен
valia_diva
Баш Майстор
«
Отговор #113 -:
ноември 17, 2009, 13:53:21 »
sl1ncata
тая жена наред ли е да те притеснява с такива приказки. Защо са толкова откачени хората. Много ме е яд на тъпи реакции и приказки. Няма нито такт, нито адекватно поведение.
Яд ме е така.
Активен
milenastef
Ентусиаст
«
Отговор #114 -:
ноември 18, 2009, 09:12:51 »
sl1ncata хич н е й обръщай внимание на глупостите, които ти говори свекърва ти. Имах една приятелка, която като се раздели с тогавашното си гадже и отиде на врачка. Врачката й каза, че кандидат свекървата й е направила черна магия да се разделят, но врачката щяла да напарви някакви заклинания и да оправи нещата, така че до края на годината да се съберат. Това беше 2007 година. Още не са се събрали и определено няма никакви изгледи за това (и двамата си имат нови половинки). А за кандидат свекървата мога да ти кажа, че толкова не й пукаше за сина й, че го беше зарязала заедно с брат му на по 12 и 16 години да се гледат сами тя докато си живее в голяма къща с новия си мъж. Сещаше се веднъж на десет дни да отиде да им изчисти и да им сготви. Та тази жена не ми се вярва да тръгне да прави черни магии
Активен
Мименце
Професор
Искам всичко!!!
«
Отговор #115 -:
ноември 19, 2009, 12:27:40 »
Като чета какви проблеми имате, ми става зле. Незнам как могат да се даржат така тези жени, не им ли идва на акъла, че и те имат дете, ако някой се държи така с него.
Ние с моето кандидат-свеки почти не си говорим, тя вечно е с главоболие, получава го като ме види. Мен чак ми става смешно вече. Дабре, че живеем на 450 км. от нея и се виждаме веднъж на месеца, че и по рядко. Никакво внимание, никакъв опит да ме заговори, а е интелигентна жена с добра професия.
Имам чувството, че има някаква ревност, че съм отделила милото и синче от нея
Последният път като ходихме даже се беше нацупила и му направила забележка, че не и обърнал достатъчно внимание и не си говорил насаме с нея. А тя за 3 дни седна 2 пъти с нас на масата
Даже не ща и да ходя в тях другия месец, ама заради милото май ще трябва да се жертвам
Активен
rsstankova
Сватбар
Обичаме се!
«
Отговор #116 -:
ноември 19, 2009, 12:38:25 »
Цитат на: angel4e в ноември 14, 2009, 12:48:06
Най-мразя да се съобразявам с тях.И даже понякога правя напук,за да не си помислят,че ще им играя по свирката.
.
Аз съм абсолютно същата и даже понякога си мисля 4е прекалявам
, оба4еееее всеки да си знае мястото
Активен
van4ii
Професор
«
Отговор #117 -:
ноември 19, 2009, 13:24:43 »
Ох, какво да ви кажа момичета, при нас пък положението става все по-зле!
Не можем да си намерим квартира, отделно тя ни изгони от къщата, каза че не искала да живее с нас, а да поясня, че тя няма да живее с нас, а на долния етаж, но това нямало значение за нея, това била нейната къща и не ни искала. Мъжът ми й каза, че повече няма да я погледне след тази постъпка, но на нея не й пука, искаме да се махнем, но не можем засега. И идват празници и посред зима и направо ще откача!
Активен
rsstankova
Сватбар
Обичаме се!
«
Отговор #118 -:
ноември 19, 2009, 14:39:04 »
Ужас
van4ii
толкова ми е гадно всеки пък
, когато чета разказите ти за тази -без извинения -АБСОЛЮТНО ЛУДА ЖЕНА
-бягай мила, колкото се може по- бързо и колкото се може по- дале4.
на съпругът ти че те подкрепя .Всичко ще свърши някой ден, а дотогава просто си мисли колко ще ти е хубаво като си надалеч от свекито, и може би ще бъде по- поносимо за теб -ако е възможно де
и стискам ти палци
Активен
Мименце
Професор
Искам всичко!!!
«
Отговор #119 -:
ноември 19, 2009, 14:47:30 »
van4ii
мила, много хубаво че съпругът ти е до теб и те подкрепя.
Сигурна съм, че заедно ще намерите своя уютен и слънчев дом.
А тази лоша жена - свекърва ти, незнам какво иска да постигне
Желая Ви много късмет
Активен
Страници:
1
...
6
7
[
8
]
9