Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 24, 2024, 09:42:15

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 31   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: СВАТБА ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО - 3 част  (Прочетена 208926 пъти)

maidenly
Новак
*
Публикации: 9

« Отговор #105 -: март 01, 2010, 20:13:22 »

Здравей  smile Ужасно си прав, наистина снимките остават за цял живот. Просто в първия момент ни се стори много скъпо. Ние бяхме предвидили бюджет 1000 лв. за фото, видео и DJ. Оказа се, че нещата (качествените) не стоят точно така. Имаме още малко време да помислим. Благодаря ти за мнението.
Активен
Влади Балевски
Сватбар
Публикации: 158

« Отговор #106 -: март 04, 2010, 13:52:03 »

Здравей  smile Ужасно си прав, наистина снимките остават за цял живот. Просто в първия момент ни се стори много скъпо. Ние бяхме предвидили бюджет 1000 лв. за фото, видео и DJ. Оказа се, че нещата (качествените) не стоят точно така. Имаме още малко време да помислим. Благодаря ти за мнението.

„Радостта от ниската цена бързо отминава и никой не си спомня за евтината оферта. Но разочарованието и болката от недобре свършената работа се връщат всеки път, когато гледате сватбените снимки”
Активен
happyfoto
Любопитен
*
Публикации: 37

« Отговор #107 -: март 09, 2010, 17:32:39 »

Дааа!Бюджет от 1000лв. определено не стига за качествена работа.Сега за ресторанта-Момина крепост единствен плюс е тънката цена която ще успееш да договориш и за куверти и за нощувки.Лукс и екстри-забрави!За фотограф и оператор-качествени такива в Търново просто няма-можеш  да ми вярваш напълно защото тези услуги ги предлагам и аз и изобщо не съм доволен от наличните специалисти в бранша.По горе цитираните Краси и Венци няма да ги коментирам.Ще посоча само два линка на истински майстори:
http://www.kameliya-atanasova.com/
http://www.art-studio.tv/
Обърни внимание на сватбения филм-все пак сме 2010.Краси снима в стил 1990г.
Само едно уточнение -всичко струва много пари!Но и техниката не е евтина!
Когато платиш 350лв за видео и 300 за фотограф не искай такава работа като на по горе посочените:
Камелия Атанасова и Роберт Баласко(това с което прави филма струва колкото един апартамент-таланта отделно)
Активен
maidenly
Новак
*

« Отговор #108 -: март 09, 2010, 20:50:15 »

Happyfoto, за фотографите сигурно си прав. Аз съм обикновен потребител, дори не и любител в пълна степен на фотографското изкуството. Ще се поинтересувам от посочените фотографи. Интересно ми е мнението ти за работата на Димитър Яков и Георги Вачев (също така и за Влади Балевски, но не е коректно - все пак е съфорумник).
За Момина крепост не съм съгласна. Били сме с годеника ми на няколко софийски сватби и няколко в провинцията. Разликата е от земята до небето спрямо атмосфера, цялостна обстановка и отношение на персонала. В София (където живеем) всичко е сведено до това да ти вземат парите - колкото се може повече и ако може нищо да не дадат в замяна. Ако не си ти - друг ще е  sad  Сватбите са на конвейер  sad Задръствания, мръсотия, шум... А Момина крепост е едно райско кътче. Има и други, разбира се, във Великотърновския край, но за нас е подходящо, защото ще ни събере гостите и откъм хотелско настаняване, което ние ще поемем. Прехвалените арбанашки хотели нямат капацитет 90 човека. А и в Арбанаси някак си се усеща меркантилно отношение, по подобие на София. Вече резервирахме Момина крепост, запознахме се с момичетата, и с управителя - невероятно мили същества  smile Дано и след сватбата да сме доволни. Но мисля, че мястото заслужава да го похваля и да послужи на други бъдещи младоженци - такса тирбушон няма, за около 25-30 лева се прави изключително богато меню, обещанието е никой да не ти прави забележка за силната музика след 12 (в Арбанаси това е проблем), хотелът е след ремонт, ресторантът - просторен и една зеленина и гори отвсякъде, а в същото време си на  3 километра от Търново  smile
Активен
maidenly
Новак
*

« Отговор #109 -: март 09, 2010, 21:32:28 »

Happyfoto, майсторите са си майстори! Погледнах двата линка, страхотни са! Този фотограф от Арт студио сърбин ли е? Неговият сватбен филм прилича на клип към някоя песен girl_wink
Активен
kapriz
Регистриран

Публикации: 3

« Отговор #110 -: март 10, 2010, 14:45:59 »

Здравейте, момичета !

Поздравления за помощта и съдействието, което си оказвате една на друга- надявам се сватбите ви да се такива, каквито си ги представяте, а емоциите още по големи и прекрасни. Ние сме новооткрит магазин за цветя в град Велико Търново- един от основните ни приоритети са сватбените аранжировки и украса. За да не натварваме излишно свтбения бюджет цените за самите цветя са с големи отстъпки, като труда се заплаща допълнително. Много бихме се радвали да ви бъдем полезни - с идеи, съвети, и надяваме се успешни съвместни проекти. За мен би било удоволствие да ви помогна и консултирам. Консултцията ни и съветите от нас не Ви задължават да използвате услугите ни. Благодаря, Ви за вниманието и се надявам да успеем да Ви бъдем полезни.
Активен
happyfoto
Любопитен
*

« Отговор #111 -: март 11, 2010, 04:39:09 »

Много ми харесаха по горе посочените фотографи от пловдивската агенция.По добре си наеми екип от София или Пловдив,така като им гледам работата и я сравнввам с търновските продукции,хммммм разликата е като между мерцедес и голф.Просто в Търново е ефтина услугата.Влади Балевски перфектен избор-ако фотографа ти препоръча оператор довери му се.Ако си от София виж нещата на филмова къща"Виктор Попов".Сега е криза и цените подлежат на коментар.От Търново можеш да ползваш само фирма за украса-добре се справят хорицата.Например "Сиана"-няма да е много скъпо и са добри.
 heart heart *INLOVE*Робърт Баласко е хърватин -да филмите му приличат на клип,но това са тенденциите в момента,а и трудно се прави.Много са малко хората в България които могат да ти направят подобен филм-те просто не се занимават със сватби защото знаят че няма кой да им плати суми от порядъка на 3000-5000 евра.
Активен
Nina Style
Баш Майстор
**
Публикации: 1790

www.ninabg.com

Моят сватбен албум

« Отговор #112 -: март 13, 2010, 13:24:33 »

Дааа!Бюджет от 1000лв. определено не стига за качествена работа.Сега за ресторанта-Момина крепост единствен плюс е тънката цена която ще успееш да договориш и за куверти и за нощувки.Лукс и екстри-забрави!За фотограф и оператор-качествени такива в Търново просто няма-можеш  да ми вярваш напълно защото тези услуги ги предлагам и аз и изобщо не съм доволен от наличните специалисти в бранша.По горе цитираните Краси и Венци няма да ги коментирам.Ще посоча само два линка на истински майстори:
http://www.kameliya-atanasova.com/
http://www.art-studio.tv/
Обърни внимание на сватбения филм-все пак сме 2010.Краси снима в стил 1990г.
Само едно уточнение -всичко струва много пари!Но и техниката не е евтина!
Когато платиш 350лв за видео и 300 за фотограф не искай такава работа като на по горе посочените:
Камелия Атанасова и Роберт Баласко(това с което прави филма струва колкото един апартамент-таланта отделно)
Това, което си пуснал като линкове е просто жестоко. Гледала съм и други такива на чужди оператори ,но както сам казваш това е доста скъпичко . Не знам как работиш ти но за Венци и Краси /  Краси не го познавам лично / ,но сме имали съвместни сватби и от това, което съм видяла като краен продукт мога да кажа ,че се справя страхотно . Венци вече съм споменала ,че ми харесва неговата работа .  Не бива да се прави такова сравнение с чужди оператори ,защото в случая е смешно . Момичетата искат заснет сватбен ден ,а не филм, който да се бори за оскари! Предполагам ,че не са много хората , които могат да работят в Търново,но специално изброените по горе са от можещите . Пловдив е голям град и операторите и фотографи се броят на пръсти ,които влизат в списъка на добрите. Ако някой оператор от Търново прави клип като на Беласко, то със сигурност няма да стои в Търново,а ще има доста по сериозни проекти от сватбите.
« Последна редакция: март 13, 2010, 14:01:56 от NINA STYLE » Активен
happyfoto
Любопитен
*

« Отговор #113 -: март 13, 2010, 14:34:07 »

Ами работя,като теб-посредник между клиента и фотографа и оператора!Венци и Краси са добри-дано някой да ги наеме от форума,пък и ти ще им удариш едно рамо.Просто разликата между тях и други колеги от София,Пловдив,Варна е огромна особено за видеото-но пък в Търново е ефтина услугата.Дано да имат много работа!
Активен
Nina Style
Баш Майстор
**
Публикации: 1790

www.ninabg.com

Моят сватбен албум

« Отговор #114 -: март 13, 2010, 18:12:30 »

Ами работя,като теб-посредник между клиента и фотографа и оператора!Венци и Краси са добри-дано някой да ги наеме от форума,пък и ти ще им удариш едно рамо.Просто разликата между тях и други колеги от София,Пловдив,Варна е огромна особено за видеото-но пък в Търново е ефтина услугата.Дано да имат много работа!
Мисля ,че и без мен или друг те си имат работа ! Колкото до сравнението Търново -София като цени е доста неуместно ! А за наемането от форума на въпросните хора ,ако се зачетеш по назад ще видиш ,че има доста доволни техни клиенти с или без наша подкрепа !  good
« Последна редакция: март 13, 2010, 18:33:34 от NINA STYLE » Активен
Pachoran
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1044

« Отговор #115 -: март 13, 2010, 22:44:44 »

Колеги , според мен излишно дискутираме неща, които са далеч от сватбения филм и създаваме грешна представа и илюзия за нещо, което просто е реклама. Повярвайте ми, че дори и там, където е създадена тази реклама подобни сватбени филми няма или ако има е 1 на сезон /година/ за големи парички. Малко нещата ми заприличаха на тираж от тотото - даваме много малко и мечтаем за страшно много да спечелим. В живота  и реалността такъв филм няма.
 Относно цените в различните градове - логиката показва, че няма причина да са различни, но практиката показва, че са и то много. Там , където е по-ниска нека да се замислят клиентите - видеокамера и в София и във В.Търново се купува от едно или две места в България на приблизително еднаква цена. Говорим за сериозната техника. В провинцията за съжаление нещата се движат в обратна посока на движението в столицата. Трудът е без пари и на двете места. В столицата е по-добре заплатен, заради по-високите разходи за наем на офис или студио, транспорта и други несъществени неща.
Активен
Vesenceto
Регистриран

Публикации: 1

« Отговор #116 -: март 18, 2010, 15:58:47 »

здравеите все още съм нова в саита и биь желала да ми помогнете с инфо ако знаете нещо. някои знае ли телефон на катедралата в Тарново и на общината . Ще правим нашата сватба през юли и сам доста затруднена. моля помагаите. благодаря ви предварително
Активен
liva82
Сватбен ГУРУ
Публикации: 972

Обичам те повече от всичко!!

Моят сватбен албум

« Отговор #117 -: март 19, 2010, 12:33:47 »

иии така да се намеся лекичко , аз по принцип смея да твърдя , а и хората около мен са на това мнение , че съм много взискателен и пртенциозен човек, затова когато организирах сватбата ни за мен нямаше никакво значение в кой град се намирам аз и в кой  агенцията бях готова на всичко за да намеря човек или екип ,който да направи сватбата ни така както аз и съпруга ми вече искаме. Затова въпреки , че съм от Търново звънях и се срещах с агенции от Варна, от София от Пловдив..докато се спрях на агенция от Пловдив просто тя ми допадна, че иска да направи нещата както искам аз , а не както може тя искам дебело да подчертая, че това е най важния момент в подбора на агенция.
По същият начин си избирах и фото и видео и дж водещо беше качествота , а не цената ..затова смея да твърдя , че горепосочените хора/Краси и Венци/ направиха и изпълниха всички мои очаквания за професионализъм.Смея да твърдя, че видеото ми не е просто заснет ден с всички приказки на гости и познати а добре подбрани и рейисирани кадри подредени като сжатбен филм които си има начало среда и край не просто видеозаснемане някакво си.
жалко , че не мога да покажа, гледала съм много сватби на много оператори от различни градове на различни цени и трябва да ви кажа, че това което получихме ние беше на много високо ниво и в никакъв случай не струваше 300-350лв както се казва.

Относно снимките мнението ми е същото а за фотокнигата която ми направи Венци не е имало човек ,който като я е видял при това и професионалисти които да не са я харесали.
Така че когато се говори така за труда на някой няма значение с какво се занимава бива поне да е потвърдено с доказателства на лице а не само с думи.
« Последна редакция: март 19, 2010, 12:37:55 от liva82 » Активен
iroz
Новак
*
Публикации: 10

« Отговор #118 -: март 30, 2010, 21:44:09 »

Пак се загубихте.....имате ли представа колко струва церемонията в катедралата и какво се носи give_rose
Активен
¤ Enigma ¤
Професор
Публикации: 401

Моят сватбен албум

« Отговор #119 -: март 31, 2010, 16:52:36 »

iroz, копирам от първата тема какво съм писала за катедралата:
Цитат
Венчавката в катедралата е 140 лв., като в тази сума се включва допускането на видеооператор и фотограф в църквата. Хубавото е, че има и хор. Мога да допълня още, че в катедралата искаха 40 лв. капаро и още 5 лв. за самите документи, които ти издават за венчавката. Остатъкът се плаща на самата сватба. Освен това трябва всички гости да имат свещи /естествено закупени от там/ и се прави дар за църквата бутилка олио и брашно.
Относно това какво се носи преписвам буквално от листчето, което са ми дали от катедралата:
1.) кръщелни свидетелства на младоженците и кумовете;
2.) питка;
3.) бурканче с мед с пакет салфетки;
4.) бутилка червено вино;
5.) чаша
6.) почерпка за гостите по ваш вкус.
Само че информацията ми е от миналата година и не знам дали е актуална за момента, но предполагам, че освен да са сменили таксата за венчавка, другото си е все същото. Надявам се да съм ти била полезна good
Активен
Страници: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 31   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: