Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

декември 12, 2024, 18:44:15

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 15 16 [17] 18 19 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Клуб на "БЕБЕправещите" - 12 част  (Прочетена 175036 пъти)

echy_
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1009

Моят сватбен албум

« Отговор #240 -: септември 26, 2009, 14:15:22 »

valka27 ,
незнам какво да ти кажа. решението трябва вие да си го взмете. всеки иска бебо да стане след един бурен и страстен секс, но не винаги е възможно.  чрез инсеминация пак ще е вашето бебе на теб и съпруга ти, но дошло след малко чужда намеса. но няма гаранция че и от първото инсе ще стане. откриха ли някаква причина за да не става?
самоо не се отчайвай и спи да плачеш.
Активен
angel4e
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1058

Моят сватбен албум

« Отговор #241 -: септември 26, 2009, 14:56:36 »

valka,предлагам ти нещо,към което мился да пристъпя другия месец.Вземи си отпуска-седмица,отидете някъде,на хубаво,на чист въздух,спокойно и красиво място.Разхождайте се по цял ден,излежавайте се.
Дълбоко в себе си вярвам,че огромното ми желание за дете ме депресира.Всичко около мен ме дразни.Имам нужда от спокойствие.След сватбата ходихме заа 3 дни на море и така се отпуснах,забравих дори за прохождащия си бизнес(който ми  е непрекъснато  вв главата) и не се обаждах на никого.Бях почти убедена,че ще стане.Щом лекарите не откриват причината,това е по-добрата новина-трябва ти спокойствие.Хайде,засичай овулацията и бягай от тази забързана София.
И ние в края на септември правим 2 години.
Активен
gostenka_82
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2663

Моят сватбен албум

« Отговор #242 -: септември 26, 2009, 17:10:58 »

кали, мила, поне от това, което аз знам, имплантиране се нарича захващането на ембриона в матката; мога да попитам док, за да си го изясним, защото и аз не съм сигурна; затова и при липса на имплантация си има конкретни изследвания, които се правят, а когато е извънматочна...знаем -  лапаро и...
но моля те, точно аз хич не си го представям да се вози напред-назад из организма, като футболист на терена...

значи, аз ще се повторя, че на предната стр. съм сложила 1 линк, тя темата е малко от типа да се посмеем, но ще се радвам, ако успеете да вникнете зад смисъла на всичко това...

неизяснените причини за безуспешно бебеправене са най-твремеемката труднопреодоляема причина за незабременяване. Не за друго, а защото, когато не се знае причината, не се знае и как да се преодолее.

Няма да споря, че спокойствието е много важно, но искам тези, които приемат думите инсе, ин витро, икси, като присъда, като най-страшното на света, за миг да затворят очи и да си помислят какво биха правили, ако наистина имат проблем, бебто не става, години наред, година след година, разочарование, мъка и единственото, което имат, да е надежда. Тези АРТ процедури не са присъда, те са надежда, шанс.

Едно ин витро, икси, пък да не говорим за инсе, бебе по нищо не се различава от такова, заченато по естествен начин. Дори статистически е доказано, че при ин витро родените деца, %-ът на децата с отклонения е почти равен на този при естествено заченатите деца, като се уточнява, че тази минимална разлика идва от броя на ин витро заченатите деца, които, за щастие, все още са твърде много по-малко от децата, заченати по естествен начин.

Всичко това с най-добри чувства. При липса на имплантация се правят допълнителни изследвания, за да се види дали причината не е в имунната система на жената. При силен имунитет, организмът изхвърля ембриона, защото за него това е чуждо тяло.

подробности, тук
Активен
valka27
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1103

http://www.panoramio.com/user/3830585

Моят сватбен албум

« Отговор #243 -: септември 26, 2009, 19:07:34 »

vanessssa дай Боже!
echy_ причина не се откри, освен леки полипи по тръбите, които вече са чисти след хидротубация и нисък прогестерон, заради който пия Дуфастон.
angel4e и тази схема сме я пробвали и на море и на планина и в предбалкана... Ову си имам редовно , док ми следи всеки месец фоликулите и дебелината на лигавицата. Цитирам "Както всеки път при теб всичко е перфектно"
gostenka_82, определено фактът, че незнам причината просто ме съсипва.Моята надежда е в инсето.Мисля за него от около половин година ,просто съм сигурна, че то ще ни дари бебо, но половинката твърдо вярва, че ще стане по естествен път, само трябва да се успокоя и всичко щяло да е наред.
( съпругът ми е вярващ и според него Господ си знае работата)
Активен
tasty
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1186

Моят сватбен албум

« Отговор #244 -: септември 26, 2009, 21:09:30 »

как ти е пролактина миличка, това е проблема обикновенно? той се влияе много от стреса и от желанието за забременяване?
Активен
gostenka_82

Моят сватбен албум

« Отговор #245 -: септември 27, 2009, 09:26:45 »

Валка, ами при съпруга ти?
Там как са нещата?
Една разширена СГ (с крит. по Крюгер) ще покаже дали не сте с МФ.
Също така и антиспермални антитела при него и при теб (те са причина да не се забременява, дори, когато СГ е перфектна).
За имунологичните вече споменах. Те също могат да пречат на ранна имплантация.

Дано откриете причината, наистина. За полипите ще ти кажа само, това, което съм чела в интернет, споделено от други жени. Знам, че премахването на полипите и срастванията е с временнен ефект. После пак се появяват.

Тейсти, миличка, аз също така знам за пролактина, но и аз, и съпругът ми, когато си изследвахме хормоните, бяхме толкова стресирани и напрегнати, че просто не мога с думи да го опиша, но и при двама ни този хормон си е в норми. Не оспорвам, само споделям личен опит.

« Последна редакция: септември 27, 2009, 09:28:23 от gostenka_82 » Активен
teddystone
Новак
*
Публикации: 9

Моят сватбен албум

« Отговор #246 -: септември 27, 2009, 16:12:47 »

привет и от мен
да се запиша и аз в тази темичка
ето и моята история
при мен бебеправенето започна юни, получи се от първия път
докторите в търново 2 седмици не разбраха, че съм бременна - освен моите 4 положителни теста, виждаха нещо, ама не били сигурни... и така след като ме бръкнаха с вагиналния ехограв в 4 гс - прокървих, но нищо не видяха отново и така... пих дуфастон, бах нон стоп на работа /много стрес и нерви/ имах ужасни болки, за тях ми изписаха нош па и папаверин и в 6 та седмица пак на преглед, събраха се комисия да ме гледат има или няма нещо..../чувставах се ужасно/
решиха, че има, но плодното сакче, не им харесва - изписаха ми някакъв антибьотик, за да изхвърля плода. Личната ми лекарка беше бясна - как може да се чудят има, или няма и просто така без никакви изследвания, даже кръвни ЧХГ не ми бяха пускали, да предизвикват аборт. Същия ден отидох в инвитро центъра в Плевен при доц Стойков. Страшно съм доволна, невероятен професионализъм.
Приеме, венага ми направи 3Д и кръвни изследвания, съмняваше се за извънматочна, но за щастие се случи по-малкото зло. След още едно посещение при него се оказа, че се налага абразио /аборт/. Всъщност диагнозата беше мисет аборшън. Изписаха ми антибиотици и линдинет 30 /3 месеца/. Хистологията на плода беше ок, така че ми казаха че било мал шанс и следващия път щяло да стане. ДАНО!!!!  Вече изпих и последното противозачатъчно и смятам да започваме с опитите. Само се чудя дали трябва да чакам месец или още от сега?!?!? От 2 месеца пия фолиева киселина, от няколко дни давам и на милото, посъветваха ме да му купя и геритамин, така че и той ще се включи активно в подготовката smile. Пожелавам Ви успех момичета и скоро да се видим в другия форум good
Активен
liva82
Сватбен ГУРУ
Публикации: 972

Обичам те повече от всичко!!

Моят сватбен албум

« Отговор #247 -: септември 27, 2009, 17:48:16 »

момичета хормона почва да се повишава след като зиготата /оплодената яйцеклетка/ зашпочне да се дели т.е започне бластогенезата. Тя може да е прикрепена към лигавицата но не и имплантирана. точно в това е проблема на голяма част от бебеправещите жени невъзможността оплоденото яйце да се задърйи, развие и иплантира причините са различни те водят до аборти през различен период от бременността. За това се казава , че ЧХГзапочва да се увеличава средно след 8-10 ден от забременяването защото средно яйцеклетката се придвижва до залавното си място за 4-5 дена , през този период хормона е увеличен и с чувствителни тестове може да се регистрира бременност.Затова и повечето специалисти препоръчват да се правят тестове от 7-10 дена след датата на цикъла като се има в предвид превужването на яйцеклетката и възможността да се или да не се имплантира на правилното за не я място
« Последна редакция: септември 27, 2009, 21:08:12 от liva82 » Активен
gostenka_82

Моят сватбен албум

« Отговор #248 -: септември 27, 2009, 20:18:37 »

На 7-8 ден след оплождането на яйцеклетката, то се вгнездява в стената на матката - това е имплантация.

При извънматочна бременност не се говори за имплантация.

ЧХГ е тест, който отчита човешки хорионгонадотропин, който хормон се отделя от хориона (обвивката на ембриона). По принцип и при извънматочна бременност се отделя, но е много по-нисък.

Активен
Капризче
Наблюдаващ
Публикации: 3244

Baby Time

Моят сватбен албум

« Отговор #249 -: септември 27, 2009, 21:24:03 »

Момичета, колкото повече чета, толкова по-объркано ми става честно казано.  Да ви кажа този месец макар и с 14 дни закъснение ми дойде. Деня преди да ми дойде бях на лекар, същия при когото ходих преди 2 месеца. Той смята че може би имам хормонален дисбаланс, на който да се дължи също и напълняването. Каза ми кои хормони трябва да си изследвам и в кои периоди, но аз май изтървах момента за някои от тях. Лошото е че лекаря ми е в Пловдив, а аз съм в София. Но след изложението съм решила да си намеря добър лекар(дано да случа на такъв) в София и малко по-сериозно да се заема с въпроса.
Активен
gostenka_82

Моят сватбен албум

« Отговор #250 -: септември 28, 2009, 07:52:31 »

Капризче, мила, кое ти е объркано?
Кажи, да обясним.
Само не се притеснявай излшно.
Активен
uliaulia
Сватбар
Публикации: 298

« Отговор #251 -: септември 28, 2009, 11:17:34 »

Мерси, Маги, gostenka за отговорите.

В крайна сметка се спрях на друг доктор, ще видим другата седмица. Най-много ме притеснява да не се наложи да ми махнат яйчника, на много жени са им отстранявали при такава операция.
Активен
Капризче
Наблюдаващ
Публикации: 3244

Baby Time

Моят сватбен албум

« Отговор #252 -: септември 28, 2009, 13:20:53 »

Капризче, мила, кое ти е объркано?
Кажи, да обясним.
Само не се притеснявай излшно.

Ми не знам и аз. Толкова много въпросителни има, хормони, изследвания, стойности, неща с които не съм се сблъсквала до сега и ме плашат...Такива ми ти глупости. Ще се оправя. Само да мине 8-ми октомври и да отида на лекар в София и да направя изследванията и ще се успокоя. Поне нещо ще съм направила. Сега само го мисля и премислям и нямам време нищо да направя...
Активен
gostenka_82

Моят сватбен албум

« Отговор #253 -: септември 28, 2009, 14:44:25 »

Капризче,

я вземи се успокой, няма нужда толкова да го мислиш. То и аз преди не знаех доста работи, но пък на теб ти пожелавам никога да не ги разбереш и съвсем скоро да ни напуснеш. Но, пак казвам, внимателно подбирайте докторите си и преди да направите, каквато и да е процедура или да пиремете какъвто и да е медикамент - четете в интернет и питайте!!!

А за хормоните, лесна работа, имаш си на резултатите реф. ст-ти за всяка една фаза и в зависимостот тази, в която са пуснати - нея гледаш. По принцип за репродуктивните говоря, се правят на 3-4 ден от МЦ и после се гледат границите за фолекулярната фаза (ф.). Това са FSH, LH, E2, PROLACTIN, Testosteron. За щитовидната жлеза са TSH, TAT, MAT, FT3, FT4 - тях няма значение кога ще ги пуснеш (т.е. може заедно с репродуктивните, да минеш с 1 боцкане);

Единствено репродуктивинят хормон Прогестерон се пуска на 21-22 ден от МЦ (правилото е 7-8 дни след доказана ову, посредством фоликуметрия).
« Последна редакция: септември 28, 2009, 14:46:17 от gostenka_82 » Активен
tasty
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1186

Моят сватбен албум

« Отговор #254 -: септември 28, 2009, 15:30:43 »

и хормоните се правят сутрин до 9 ч задължително на гладно и жадно и ако може възможно най малко стресове до лабораторията защото всичко се отразява. Аз не го знаех и си ги правех по което време на деня ми падне и се оказа, че не винаги са им точни резултатите.
Активен
Страници: 1 ... 15 16 [17] 18 19 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: