Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
декември 12, 2024, 20:51:26
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
Клуб на "БЕБЕправещите" - 12 част
Страници:
1
...
13
14
[
15
]
16
17
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Клуб на "БЕБЕправещите" - 12 част (Прочетена 175123 пъти)
gostenka_82
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2663
Отг: Клуб на "БЕБЕправещите" - 12 част
«
Отговор #210 -:
септември 23, 2009, 15:40:14 »
момичета, не си самоназначавайте лекарства, моля ви....вместо да си помогнете, може да си навредите!!!
Всички тези препарати влияята върху здравето ви, не мже просто така да решите да пробвате с различни медикаменти....
Активен
fiamaa
Сватбен ГУРУ
www.pukamuka.com
«
Отговор #211 -:
септември 23, 2009, 15:56:16 »
Здравейте милички
Аз се завърнах от дълга отпуска и се зареждам с нови сили за бебеправене. Направихме първата стимулация, но май нямаше резултат. Лекарката не можа да ми проследи овуто, тъй като заминах....явих се на отчет при нея на 15 ден от цикъла, доминантен фоликул имаше, но не се беше спукал.......тя ми предложи да отида при нея на 18 ден, тъй като фоликула щял да стане необходимите см и да ми бие инжекция за спукване, но аз заминавах същия ден и нямаше как да стане. Та всичко беше на сляпо този месец..........дано др. да има по-голям успех...... Сега само се моля да ми дойде нормално и да няма кисти
Сладурки, искам да питам тези от вас, които са били на стимулация - идва ли ви нормално след стимулацията, дали сте имали закъснение или някакви др. проблеми? Благодаря ви предварително
Активен
ivkam82
Ентусиаст
сем.Маринови
«
Отговор #212 -:
септември 23, 2009, 19:02:29 »
StAsSi
не съм си го купила. Мисля да се консултирам първо с моята гинеколожка и тогава. Исках да разбера дали някой го е ползвал и какви са отзивите. Ако го ползвам ще ви пиша какви са резултатите. Този месец ми приписаха по 1 таблетка клостилбегит, намалиха ми дозата, само за да имам ову. Дано този месец се получи.
fiamaa
след стимулация при мен лелката дойде на 23-я ден, това никога не ми се беше случвало и беше много силно, повече от обичайното.
«
Последна редакция: септември 23, 2009, 19:07:48 от ivkam82
»
Активен
beb4eto_na_me4o
Сватбен ГУРУ
Невероятно е да си родител....
«
Отговор #213 -:
септември 23, 2009, 21:52:10 »
Дами, извинете ме за личния въпрос - много ми е неудобно, обаче не знам кой друг да попитам
Когато бебеправите..такова...всяка вечер ли бебеправите? Че ние сме скапани от умора тази вечер и май ще се ориентираме към заспиване
Иначе по изчисления в календарчето би трябвало да съм в овулация от днес, ние за всеки случай се започнахме от 20....вчера не сме пропускали, обаче тази вечер съм с кошмарно главоболие и...искаше ми се да знам дали има вариант да ..изпуснем за една вечер момента, знам ли...дано не звучи глупаво...
Активен
kali_gali
«
Отговор #214 -:
септември 23, 2009, 21:57:16 »
Неееее,през вечер.В противен случай скоро няма да имате сили и желание
да се погледнете камо ли за нещо повече.А и за да са качествени плувците им трябва 24 часа.Лягай и заспивай спокойно.Всяка вечер е само ако имате сили и желание,но по задължение всяка вечер...
Активен
beb4eto_na_me4o
Сватбен ГУРУ
Невероятно е да си родител....
«
Отговор #215 -:
септември 23, 2009, 22:09:22 »
ААааааамииии......то изобщо не беше по задължение да си призная...удари ни хормона нещо и то така, както за 7 години връзка не ни е удрял....младоженската явно
ииии само чакахме да си легнем
ама днес това главоболие ме изтощи, а като знам, че би трябвало тия дни да ми е ову-то и викам да питам, да не изпуснем момента
мн ти благодаря за бързия отговор, мила, много!
Активен
liva82
Сватбен ГУРУ
Обичам те повече от всичко!!
«
Отговор #216 -:
септември 24, 2009, 08:15:01 »
и ние минахме на вариант през ден два..всеки ден не става..много ни изморяват пациентите и вечер нямаме сили за почти нищо
Активен
eliss
Професор
«
Отговор #217 -:
септември 24, 2009, 09:58:47 »
Май това с умората е всеобщ проблем.
Аз да споделя, че ми закъснява с един ден, а и нещо не се чувствам никак добре. Вчера не се стърпях и си направих тест, но беше отрицателен. То няма как да бъде положителен всъщност, защото за този цикъл лекар ми каза, че е ановалуторен.ТА сега чакам лелката.
Активен
angel4e
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #218 -:
септември 24, 2009, 13:00:57 »
Току-що записах час при доктор,но на 15 ден от мц,а ми казаха да отида на 10-14.Но момичето от регистратурата ми каза,няма проблем,че е на 15.А сега влизам и чета,че на fiamma не и засекли овулацията,защото закъсняла с един ден!Някой да има да ми каже нещо успокояващо или да се обаждам да сменям часа.Проблема е ч е лякаря който съм си набелязала не е свободен в моите дни.
Активен
fiamaa
Сватбен ГУРУ
www.pukamuka.com
«
Отговор #219 -:
септември 24, 2009, 13:40:54 »
Цитат на: angel4e в септември 24, 2009, 13:00:57
Току-що записах час при доктор,но на 15 ден от мц,а ми казаха да отида на 10-14.Но момичето от регистратурата ми каза,няма проблем,че е на 15.А сега влизам и чета,че на fiamma не и засекли овулацията,защото закъсняла с един ден!Някой да има да ми каже нещо успокояващо или да се обаждам да сменям часа.Проблема е ч е лякаря който съм си набелязала не е свободен в моите дни.
Мила и ти ли си със стимулация? Дано да има резултат, стискам палци..........при мен се оказа, че фоликула не се е спукал и лекарката ми предложи да отида на 18 ден от цикъла, за да ми бие инжекция за спукване... но аз така и не успях да ида
Дано др месец да е ползутворен за мен
Активен
angel4e
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #220 -:
септември 24, 2009, 13:45:33 »
Нее(още)!Отивам на преглед след излезли ,там,първи резултати.Сефте ми е,още не знаем какво ми има.Дали е от значение?!
Активен
gostenka_82
Публикации: 2663
«
Отговор #221 -:
септември 24, 2009, 14:54:31 »
ангелче
, казали са ти 10-14 ден, защото при нормален цикъл о. настъпва в рамките на 10 до 14 дни; дори и на 14-ти ден да отидеш...ако ти е на 10-ти ден...пак ще е същото; общо взето мисля, че ще могат да видят дали е имало о. скоро, дали имаш задържан фоликул, ще видят и размер на лигавицата; матката...
ей такива разни работи; аз съм била точно при прясно спукан фоликул, била съм малко преди о. и също така на 24-ти ден от МЦ; като цяло, прегледът протича по един и същи начин;
идеята на прегледа до 14 ден е, ако си току що овулирала или пред о., да видят размерите на фоликулите, броят по-гели и доминантни, както и броят на по-малките; пак се гледа дебелината на лигавицата; както и дали матката е нормална;
ето препис от преглед на 11 ден от МЦ
: доминантен фоликул в дясно 21мм; множество по-малки в дясно и в ляво; лигавица - много добра; матка - нормална; взеха ми секрет за PCR тест за хламидия, уреаплазми имикоплазми, както и за цито намазка и МБ. Това по спомен съм го записвала след прегледа (хихи, аз нали всичко си записвам...)
на 24-ти ден от прегледа си спомням само, че ми казаха, че имам неспукан фоликул ок. 31мм. и само това си спомням, защото направо
въпреки това док си видя, каквото му трябваше...
освен това е важно да се проследи нарастването на фоликулите, а не само деня на ову-то; исках да кажа - нарастване и пукане на фоликулите (фоликуметрия);
всичко това обаче има различно значение за различните случаи; по спомен, при фиамчето случаят не е като при теб!!!
Активен
angel4e
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #222 -:
септември 24, 2009, 15:49:25 »
Много ти благодаря за подробния отговор и последно-този преглед нещо боли ли?и приблизително още колко пари ще ме ограбят за всички тези неща.Ама как си записваш само!Аз толкова съм зле,че нищичко не разбирам,чета и пак и викам,карай,те лекарите си знаят работата.
Активен
angel4e
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #223 -:
септември 24, 2009, 16:44:05 »
Ох,сега ми излязоха резултатите на хормоните:
Име на теста (изследването) Резултат Единици Референтни граници
FSH 7.02 mIU/ml Ф. 3,5 - 12,5 ; Ов. 4,7 - 21,5 ; Лут. 1,7- 7,7
LH (Лутеинизиращ хормон) 5.06 mIU/ml Ф. 2,4 - 12,6 ; Ов. 14,0 - 95,6 ; Лут. 1,0 - 11,4
Естрадиол (E2) 149.6 pmol/L Ф. 90,1 - 716 ; Ов. 243 - 1509 ; Лут. 147 - 958
Пролактин 231.8 mkIU/ml м. 86 - 390 ; ж. 72 - 511
какво ще кажете?
Активен
Godiva
Любопитен
Любима на двама мъже ;)
«
Отговор #224 -:
септември 24, 2009, 21:13:04 »
Здравейте момичета
Нова съм във форума , надявам се приемате нови попълнения в темата на бебеправещите . Ние опитваме от 4 месеца за второ детенце . Каката е вече трети клас и много иска сестричка
.
Пожелавам на всички успех и дано ското излезете от темичката .
Ако имате въпросчета относно мен с удоволствие ще ви отговоря
Активен
Страници:
1
...
13
14
[
15
]
16
17