Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

декември 12, 2024, 21:54:56

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 12 13 [14] 15 16 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Клуб на "БЕБЕправещите" - 12 част  (Прочетена 175147 пъти)

Рени
Баш Майстор
**
Публикации: 1994

Аз дочаках своето малко чудо*2!

Моят сватбен албум

« Отговор #195 -: септември 16, 2009, 20:49:14 »

liva82 Незнам дали знаеш, но в България без снимка на тръбите и спергмограма не правят стимулация и има логика -няма да ти гърмят патроните напразно.
А и наистина неможе повече от няколко месеца да се използват такива препарати -никак не са безобидни, изчерпват яйчниковия резерв и става  Oh my ...

Не искам да влизам в спор с никого, само, ще кажа, че в България правят стимулация на овулация с Клостилбегит и без да ти гледат проходимостта на тръбите. При мен беше точно така когато през април правихме стимулацията. Единственото, което лекарят погледнаха беше спермограмата на мъжа ми, която беше правена по искане на друг лекар няколко месеца преди това. Лекарят ми обясни е, че има различни видове стимулация в зависимост от хормонните показатели на жената. Има стимулация за предизвикване на овулация с по-ниска доза и с по-висока доза за образуване на повече фоликули. Човекът беше категоричен, че ако не стане от първия път стимулация ще правим чак след 4-5 или шест месеца, защото както ми каза той "не съм в първа младост" и може да изчерпим яйчниковия резерв.

Напълно подкрепям мнението, че това което лекарите кажат е да се проверява поне още веднъж, ако имате някакво вътрешно съмнение за истинността на диагнозата. Заради лекарска грешка, която ме изкара с огромна киста без малко да ме срежат за няма нищо. Второто мнение бе капсулован неспукан фоликул - нещо, което се оправи с лекарства.
Активен
Вероника
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 3502

Моят сватбен албум

« Отговор #196 -: септември 16, 2009, 21:01:48 »

Рени знам за дозите и е според реакцията на организма - максимума е 3 таблетки на ден. На мен ми  изписаха по 1 на ден и само с искане за спермограма, която така и не направихме и така и нямаше доминантен фоликул и спрях да се занимавам.
Обаче знам, че за стимулация, която нали се прави с цел забременяване и трябва да се играе на сигурно задължително се прави снимка на тръбите и спермограма, за да не се хабят яйцеклетки напразно при лоша спермограма и запушени или изкривени тръби и т.н. И доколкото знам такива лекари, които не го правят... не са за предпочитане, а иначе съвсем друг е въпроса как се стига до стимулация изобщо  pardon
Нищо лично -мое мнение, след много интересуване и питане и ровене  good
Лека вечер и Успех на всички момичета. smile
Активен
liva82
Сватбен ГУРУ
Публикации: 972

Обичам те повече от всичко!!

Моят сватбен албум

« Отговор #197 -: септември 16, 2009, 21:02:16 »

liva82 Tи си полезна аз те разбрах и съм напълно съгласна с теб, но.. не точно така като идеш на лекар и съответно не знаеш кое какво е и т.н и се стига до положение,ч ес е образоваш повече от лекаря за да можеш да реагираш.
Сори ако ти не си ме разбрала - хихих, ще се разберем  good blum
Рони , разбрах какво имаш в предвид..истината е че някой колеги малко притупват работата си и това обърква и на моменти плаши младите майки а не бива да е така аз съм за това че всеки трябва да е наясно какво се случва и защо за какво пие дадено лекарстрво и какъв ефект може да очаква... Flower
Активен
gostenka_82
Публикации: 2663

Моят сватбен албум

« Отговор #198 -: септември 17, 2009, 08:12:12 »

момичета,
проходимост на тръбите се прави не само, за да не ти хабят напразно ЯР. Представете си, че имате запушени или силно нагънати тръби, сраствания и пр. Подлагат ви на стмулация, озряват повече от една яйцеклетки, да речем, че от всичките се оплодят две...къде мислите ще се развие бременността....тези неща не са шега работа; ЦС е сравинтелно скъпа, затова не е сред първите изследвания, а и тя диагностицира тубарен стерилитет; когато жената е с нередовен цикъл снимката не е на първо място по важност като изследване; прави се диагностика на ЯР и въобще на репродуктивния статус на жената във фолекулярната фаза чрез хормоните FSH, LH, E2, Prolactin; след овулация, по принцип 7-8 дни, се изследва хормонът Прогестерон, той има отношение към лигавицата, нейната дебелина, тъй като след ову лигавицата се подготвя за евентулното посрещане на ембриона и трябва да е в определени граници, да не е много тънка и да не е прекалено дебела; ако този хормон не е наред, то и лигавицата също няма да е добра, а от там....

Една жена може да образува фоликули, но те да не се пукат, за пукане на фоликулите (ову) отговорник е ЛХ. ФСХ пък е отговорник за образуването им. Е2 е отговорник за нарастването на фоликулите, само пролактина сега ми се губи за какв оточно се грижи (опитвам се да го обясня с прости думи);
Другите хормони - на щитовидната жлеза не се влияят от фазите на МЦ; те взаимодействат с репродуктивните и взаимно си помагат; има и други репродуктивни хормони, но тези са основните;

Пролетина е напълно права, така е. Само за едно не е права - ЦС при някои боли, при други - не; т.е. не е задължително да е силно болезнена. Болките са като при цикъл, при някои по-силни, при други - по-леки; някои пък и не усещат нищо;

ЦС се прави задължително преди стимулации, дори ипри напълно здрава жена! Задължително е.

Тносно самообразоването - така е и в другите страни, не е само пир нас. В това спор няма; затова, ако имам някакви притеснения, чуденки и пр., отварям интернет и намирам какво споделят други жени по въпроса, който ме вълнува. Пък и аз винаги си питам, даже понякога докторите ми сенервят, че много съм била чела...чета, защото и докторите са хора, а всички хора допускат грешки!!! Затова гледам, колкото се може да се информирам и да разбера кое защо се парви и какво може да стане, ако НЕ се направи. Тогава сипреценявам дали да си направя някое изследване на моя глава (а такива съм направила много);

п.п. и моето не е да ви се карам, само за инфо!
днес не съм във най-добрата си форма за писане

Активен
uliaulia
Сватбар
Публикации: 298

« Отговор #199 -: септември 18, 2009, 18:15:12 »

На мен ми ще ми правят лапароскопия (вече окончателно)  sad

Само едно не разбрах дали може по здравната каса и каква е разликата? Ако някой е проучил, да сподели.

А и дали в КИРМ Плевен правят такава.
Активен
ivkam82
Ентусиаст
**
Публикации: 103

сем.Маринови

Моят сватбен албум

« Отговор #200 -: септември 20, 2009, 12:30:33 »

Здравейте,
Искам да попитам някой ползвал ли е това лекарство Pre-seed имитира напълно естествения състав, Ph и осмолалитет на цервикалния мускус в период на овулация. Някой изпозвал ли е този препарат  и ако да какви са отзивите.
Ето и електронната страница на препарата http://preseed.bg/index2.html
Активен
Anne
Ентусиаст
**
Публикации: 73

Вече Боянови!!!!

Моят сватбен албум

« Отговор #201 -: септември 22, 2009, 11:16:18 »

Здравейте,

след сватбата на 12.09.2009, преминаваме към следващата фаза... :danceg:Почнахме с опитите, но за съжаление "старата госпожа дойде..." sad Е, то нямаше много време, тъй че след като премине започваме да действаме отново..... *YAHOO*Нямам търпение да видя заветните две чертички, стискайте палци.... *THUMBS*и успех на всички... Good luck
Активен
liva82
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #202 -: септември 22, 2009, 12:47:51 »

пожелавам ти успех и скоро да се похвалиш Doubt bigthanx
Активен
LOSHKA
Сватбар
Публикации: 164

Моят сватбен албум

« Отговор #203 -: септември 22, 2009, 15:48:50 »

Притеснява ли Ви цялата тази информация за свинския грип, за това че мутирал и че няма ваксини за населението?Трябва ли противогрипна ваксина преди бебеправене?И бихте ли отложили докато отмине свинския грип, който очаквали през октомври?
Активен
liva82
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #204 -: септември 22, 2009, 16:15:09 »

човешкият организъм е податлив на инфекция от всякакъв вид.Един организъм се разболява друг не всичко зависи от индивидуалният имунитет не от груповият, всеки вирус мутира хиляди пъти това е тяхно характерно свойство така се образуват различни щамове, едни са болестотворни други смъртоностни а трети непатoгенни, затова принципа на ваксините е че се създава срещу най разпространеният щам не е възможноп да се създаде срещу всеки.При нормална имунна система организма не е предразположен към болестен процес затова един човек се разболява означава се като възприемчив , а друг не той е не възприемчив.Така че това е нещо което не може да се предвиди
« Последна редакция: септември 22, 2009, 16:16:54 от liva82 » Активен
gostenka_82

Моят сватбен албум

« Отговор #205 -: септември 23, 2009, 09:20:18 »

Юлия, защо ще ти правят лапаро?

не съм сигурна дали се поема от касата, трябва да попиташ док, който ще ти я прави дали изобщо работи със ЗК; след това питай личния...

Ани, успех, дано бързичко напуснеш клубчето!
Активен
uliaulia
Сватбар
Публикации: 298

« Отговор #206 -: септември 23, 2009, 13:18:15 »

Юлия, защо ще ти правят лапаро?

не съм сигурна дали се поема от касата, трябва да попиташ док, който ще ти я прави дали изобщо работи със ЗК; след това питай личния...

Ани, успех, дано бързичко напуснеш клубчето!

Гостенка, заради киста на яйчника, дермоидна, не се повлиява от хормонална терапия. За сега съм се ориентирала към д-р Бързашки, от Авис медика, той работи със здравната каса. Но още съм в чуденка, защото много противоречиви мнения чувам за тия доктори.
Активен
магито
Global Moderator
*
Публикации: 4922

яхнала метлата

Моят сватбен албум

« Отговор #207 -: септември 23, 2009, 13:21:12 »

Аз за Бързашки съм чувала и добри и лоши  неща от много мой близки хора и честно да си кажа не знам какво да ти препоръчам.Майка си прави операция преди две години при Стойчев(мисля че прави лапароскопии) той работи в Света марина и в КИРМ и оперирва отделно в АГ-то в Плевен, но трябва да се пита все пак.
Активен
gostenka_82

Моят сватбен албум

« Отговор #208 -: септември 23, 2009, 14:39:26 »

уви, не мога да изкажа мнение в този случай;
знам, че една моя позната е много довлна от една лекарка в МД София, но не й знам името...

лично бих те посъветвала да отидеш при доктор, за който + мнения преобладават...или поне е специлист в областта;

защо не поровиш в сайтовете за забременяване...поне можеш да попиташ и там....
Активен
StAsSi
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1458

Аз истински вярвам, че стават чудеса!

Моят сватбен албум

« Отговор #209 -: септември 23, 2009, 15:32:35 »

Здравейте,
Искам да попитам някой ползвал ли е това лекарство Pre-seed имитира напълно естествения състав, Ph и осмолалитет на цервикалния мускус в период на овулация. Някой изпозвал ли е този препарат  и ако да какви са отзивите.
Ето и електронната страница на препарата http://preseed.bg/index2.html
ivkam82, скоро четох за точно този "препарат" една статия, но нещо немога да я намеря в нета. Пишеше, че действа много добре. За жалост нямам нито познати, нито аз съм го ползвала. От месец обаче имам такъв проблем и се реших да си го купя и този месец да пробваме с него. Преди това обаче задължително ще се консултирам с гинеколога ми, така че като имам някаква по-подробна информация ще пиша пак.
А ти купи ли си го вече? Доволна ли си? Има ли ефект?
« Последна редакция: септември 23, 2009, 15:52:08 от StAsSi » Активен
Страници: 1 ... 12 13 [14] 15 16 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: