Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

декември 12, 2024, 18:31:04

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 11 12 [13] 14 15 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Клуб на "БЕБЕправещите" - 12 част  (Прочетена 175019 пъти)

liva82
Сватбен ГУРУ
Публикации: 972

Обичам те повече от всичко!!

Моят сватбен албум

« Отговор #180 -: септември 15, 2009, 18:02:48 »

няма нищо като мога ще ви помагам а като не мога на себе си Вие ще ми помагте...радвам се че съм била полезна дано да съм го казала ясно без много термини Speech Good luck
Активен
ivkam82
Ентусиаст
**
Публикации: 103

сем.Маринови

Моят сватбен албум

« Отговор #181 -: септември 15, 2009, 20:02:27 »

Здравейте момичета,
Аз продължавам да съм тук . Лелката дойде дори по рано от 28дни  sad  Тази сутрин  видях, че нищо не се е получило от стимулацията, едва 25-ти ден е днес и цъфнах  cray  Незнам защо толкова рано дойде, никога не ми се бее случвало, винаги ми е закъснява и  дори прекъсвам някой месец.
Да се надявам, че следващия месец ще стане. Ще продължим със стимулация и опитите

« Последна редакция: септември 15, 2009, 20:09:49 от ivkam82 » Активен
Рени
Баш Майстор
**
Публикации: 1994

Аз дочаках своето малко чудо*2!

Моят сватбен албум

« Отговор #182 -: септември 15, 2009, 20:17:36 »

ivkam82, лекарят ли ти каза че и този месец ще сте със стимулация, защото моят казва че стимулация на овулация може да се прави само шест месеца в живота на жената иначе се изчерпвал яйчниковия резерв и ми препоръча стимулацията да е поне през 4-5 месеца.
Само не се разочаровай от това, че не е станало от първия път със стимулация. Стискам ти палци скоро всичко да се нареди, както го искаме всички тук.
Активен
Proletina_1983
Любопитен
*
Публикации: 47

Нищо не се случва....преди първо да е било мечта!!

« Отговор #183 -: септември 15, 2009, 20:20:02 »

ivkam82 съжалявам,че този месец не се е получило при теб.Знам колко зле се чувстваш в такъв момент от личен оптит,но не бива да се отчайваме,нали?Би ли ми казала кой е лекарят,който ти следи стимулацията и в коя клиника?
Активен
ivkam82
Ентусиаст
**

сем.Маринови

Моят сватбен албум

« Отговор #184 -: септември 15, 2009, 20:42:58 »

Благодаря ви момичета за подкрепата,
Клиниката в която ми направиха стимулацията и едната фоликуметрия е "Олимед" Варна при д-р Монастирска. Другата фоликуметрия при която беше установена овулация беше в Силистра от докторка която също се е занимавала много със стерилитет.
Ами за стимулацията ще разберя утре дали ще правим или не, ще ходя на преглед да видим какво ще ми каже докторката.   
Активен
Proletina_1983
Любопитен
*

« Отговор #185 -: септември 15, 2009, 22:12:57 »

ivkam82 какво ти е мнението за клиниката "Олимед" Варна?Цветна снимка на тръбите правиха ли ти?
Активен
gostenka_82
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2663

Моят сватбен албум

« Отговор #186 -: септември 16, 2009, 09:55:41 »

това, което Рени е споменала за яйчниковия резерв има резон; но при всяка жена е индивидуално;

добре е контролно да се пускат хормони, защото иначе в такива безрезултатни стимулации, продължителни и неконтролирани, може да се стигне до изчерпан яйчников резерв!!!!

а после....единственият вариант е да се намери донор на яйцеклетки...което пък е доста трудно, поне за момента в БГ.
Активен
ivkam82
Ентусиаст
**

сем.Маринови

Моят сватбен албум

« Отговор #187 -: септември 16, 2009, 16:43:54 »

Proletina_1983  не ми е правено изследване за проходимост на тръбите. Като внимание и отношение съм доволна, но малко сякаш не гледат на сериозно на проблемите които имаш и сякаш целта им е задължително да се запишеш към фонда за инвитро. Те спечелиха тази година канкурса по по държавната субсидия и на всяка втора дума ти казват "да ви дадем формуляри за инвитро", може би гонят някакъв % кандидати или какво незнам. Общо взето не съм особенно доволна.

Активен
Proletina_1983
Любопитен
*

« Отговор #188 -: септември 16, 2009, 17:27:16 »

ivkam82 как така ще те стимулират без да са ти направили снимка,ами ако тръбите са ти запушени какъв е смисъла от тази стимулация?Задължително преди някакъв вид стимулация се прави спермограма на мъжа и цветна снимка на жената иначе няма смисъл.А за ин витро от фонда можеш да кандидатстваш ако са ти запушени тръбите или имаш направени 4 инсеминации иначе нямаш шанс да те одобрят.Моят съвет е да се насочиш към друг лекар.
Активен
liva82
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #189 -: септември 16, 2009, 18:30:31 »

изследвания за проходимостта на тръбите не се преави просто така...ако има показания само например салпингит- възспаление то им, или такова което обхваща яйччника с тръбата или е имало тъбарна бременнност или някое дръго показание... всеки лекар при добре снета гинекологична анамнеза и направени изследвания сам мобе да прецини дали има нуйда или не от дръг вид жизуализиране на тръбите..момичета ходете на специалисти питайте като не ви е ясно ако трябва и по 100 пъти търсете и второ мнение но не се лекъвайте и взимате мерки въз основа на нечий дръг опит защото здравето е мнйого индивидуално организма и повлияването също не случайно за лечение на едно и също заболяване при 2 ма души лечението е различно..МОЛЯ ВИ ПОСЛУШАЙТЕ МЕ  форума е да се коментира всеки да казва при него как е било а не този който чете да мисли че и при него е така дори симптомите да си приличат заболяванията ако има такива мобе да са различни Дано да сте ме разбрали правилно говоря ви от статута си на специалист който всеки ден се сблъсква с лечения по интернет                                                                           
Активен
liva82
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #190 -: септември 16, 2009, 18:33:24 »

надявам се да ме разберете правилно а не да си помислите че ви чета конско аз съм в този форум от дълго време и всяка от вас вече приемам като близка приятелка от която мога да поискам съвет за всичко и да се възползвам от опита ви за което БЛАГОДАРЯ ПРИЕМЕТЕ ТАКА И МОЯТ ПОСТ
Активен
Вероника
Публикации: 3502

Моят сватбен албум

« Отговор #191 -: септември 16, 2009, 19:00:06 »

liva82 Незнам дали знаеш, но в България без снимка на тръбите и спергмограма не правят стимулация и има логика -няма да ти гърмят патроните напразно.
А и наистина неможе повече от няколко месеца да се използват такива препарати -никак не са безобидни, изчерпват яйчниковия резерв и става  Oh my ...
Аз не съм лекар, но за съжаление съм чела много заради опита си.
Скоро ми бяха изписали кломифен (познат в Бг като клостилбегит) без да знам какво е помислих че е за хормона който ми беше завишен и като се порвоих и онемях.. както и да е.
Няма как да се "визуализират" тръбите по друг начин и точно специалистите процедират така, останалите предписват  препарати без да назначат необходимите изследвания.
Ти правилно казваш, че не се правят просто така изследвания за проходимостта на тръбите но наясно ли си, че където и да отидеш в Бг уж с малък проблем или просто си решил да бебеправиш но искаш преди това като грамотен съвременен човек да се изследваш се почва -спергморама, снимка и т.н. дори без причина, така че специалистите ни поставят в такива "излишни" ситуации.
« Последна редакция: септември 16, 2009, 19:01:39 от Вероника » Активен
liva82
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #192 -: септември 16, 2009, 20:41:37 »

явно не съм била много ясна аз исках да подчертая, че при всеки диагностичният и лечебният план е различен и индивидуален...и аако нещо не ви е ясно питате по 100 пути щом трябва а ако не ви отговорят сменяте лекарят или ако неговото закючение ви притеснява търсите друго мнение пределно ми е ясен реда на изследвнията и етапа н алечението..винаги се почва от параклиника към клиника никога не се почва първо от най тежката артилерия..но при всеки е много различно и е по преценка на лекарят..всеки лекар прави заключения на базата на своя опит на базата на изследванията и проведеното лечение и е нормално мнението на 2 ма да се различават затова моя съвет е пробвайте да получите всички отговори на въпросите си от вашият лекар птреди да го смените зашото отй най добре ви познава не вземайте кардинални решения за здравето си от форуми...винаги ходете на лекар това исках да кажа не знам колко си ме разбрала надявам се не погреешно исках в дадения случй да бъда полезна не просто безмъло да чета темата
Активен
Вероника
Публикации: 3502

Моят сватбен албум

« Отговор #193 -: септември 16, 2009, 20:47:09 »

liva82 Tи си полезна аз те разбрах и съм напълно съгласна с теб, но.. не точно така като идеш на лекар и съответно не знаеш кое какво е и т.н и се стига до положение,ч ес е образоваш повече от лекаря за да можеш да реагираш.
Сори ако ти не си ме разбрала - хихих, ще се разберем  good blum
Активен
Proletina_1983
Любопитен
*

« Отговор #194 -: септември 16, 2009, 20:48:22 »

liva82 това за необходимите изследвания го казвам от личен опит моята лекуваща лекарка,която е един от специалистите по проблемно забременяване във Варна беше категорична,че при започване на стимулация задължително трябва да направим тези изследвания,независимо ,че до тогава не бях имала никакви сериозни инфекции или влошени изследвания,редовно бях ходила на гинеколког и т.н.Аз също мислех,че тези изследвания са излишни,но по нейно настояване ги направихме.Няма да описвам колко е болезнена самата процедура но както и да е радвам се,че при нас нещата са добре и сега спокойно можем да започнем стимулация,а не да губим време.
Активен
Страници: 1 ... 11 12 [13] 14 15 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: