Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
декември 12, 2024, 22:44:57
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
Клуб на "БЕБЕправещите" - 12 част
Страници:
1
...
10
11
[
12
]
13
14
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Клуб на "БЕБЕправещите" - 12 част (Прочетена 175190 пъти)
krisipisi
Ентусиаст
Любовта ще спаси света,обичайте се!
Отг: Клуб на "БЕБЕправещите" - 12 част
«
Отговор #165 -:
септември 14, 2009, 15:30:25 »
Благодаря за подкрепата момичета @}->--знамрче е рано за разочерованиярно наистина ми стана гадно
Както и да е!Дай Боже да има резлутат следващия път и кога стане ще се опитам да не го мисля ама малко ми е трудно
Активен
˙·٠Outono Bolboreta™٠·˙
ヅ
Leader
·٠•●♥☆Щастлива, Слънчева, Успешна ☆♥●•٠·
«
Отговор #166 -:
септември 14, 2009, 15:53:50 »
krisipisi
, споконо, мила!!!
Разбирам те!!! И аз бях така
, плачех като ми дойдеше след 3-5 дневно закъснение, мъжа ми чак се ядосваше, като не му казвах защо плача, а като разбереше, се чудеше как може да плача за такова нещо!!!
Спокойно, ще стане бебчето!!!
Когато не го мислиш и най-малко го чакваш!!!
armani_code
, стискам палци закъснението ти да е 9-месечно!!!
Стискам палци и на всички вас, мили момичета, скоро да се махнете от тук!!!
Активен
gostenka_82
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2663
«
Отговор #167 -:
септември 14, 2009, 15:58:51 »
арманчеее
, мноого стиснати палци - тест да се окаже +!!!!! Напълно възможно е
крисиписи
, един - тест не е повод да плачеш, да се настройваш негативно, да си мислиш глупости, да се разстройваш!!!
Не го мисли толкова, рано е още, сигурно ти е тъжно, таила си надежда, настройвала си се и си се надявала. Но въпреки това няма смисъл да плачеш чак! Ще стане, когато - тогава!
Активен
eliss
Професор
«
Отговор #168 -:
септември 14, 2009, 16:18:11 »
Армани, стискам ти и аз палци да видиш тези дни
Крисиписи, изобщо няма място за каквото и да било отчаяние, горе главата и споко, ще видиш че ще стане .
Аз да се отчета, нали имах намерение да се записвам при доктор Александров, за съжаление, ударих на камък. В момента не водели график и не записвали нови пациенти, тъй като доктора бил зает и при изричното ми настояване да се обадя по-късно ми казаха, че нямало смисъл да им се обаждам по-рано от края на октомври.
«
Последна редакция: септември 14, 2009, 16:24:29 от eliss
»
Активен
Капризче
Наблюдаващ
Baby Time
«
Отговор #169 -:
септември 14, 2009, 21:54:46 »
Хайде и аз да се оплача и да оспамя темата. Уж трябва да се съобразявам и да не пиша глупости, но не мога...На мен ми закъснява вече 9 дни, болят ме ужасно гърдите, вчера правих тест-отрицателен. В петък ще отида на лекар, да видим там какво ще стане и ако не съм
започвам по-сериозни изследвания, не знам какви честно казано, но трябва да направя нещо иначе ще се побъркам... Сори за досаждането, знам че няма какво да ми кажете, освен че ми стискате палци и осъзнавам че принципно няма смисъл да пиша, но така ми става малко по-леко...
крисиписи, не се впрягай. То ако ставаше от първи път тази тема нямаше да я има
Смело напред и ще станат нещата, сигурна съм!
Армани, и аз ти стискам палци!
Активен
beb4eto_na_me4o
Сватбен ГУРУ
Невероятно е да си родител....
«
Отговор #170 -:
септември 14, 2009, 22:38:48 »
Милички, извинете ме, че ви притеснявам с такива малко глупави въпроси, но има нещо, което ме тревожи и искам да знам. На нас с милото нали ни изписаха Клацид, че направихме бронхит и двамата. Трябва да го пием 10 дни и личната каза, че не е желателно да правим бебе през това време. Какво мислите? Дали би навредило по някакъв начин на евентуалното бебе, ако сме приемали този антибиотик по време на бебеправенето? И друго, което ме интересувва повече - някоя от вас знае ли колко време след спирането на антибиотика може да подновим опитите? Принципно специално за Клацид не пише, че пречи при плануване на бременност, а само, че не е желателен прием по време на бременност, тъй като не е известен ефекта му върху плода,за разлика от други антибиотици, при които е указано, че не трябва да се приема и по време на бебеправене. Ние се пазим от както започнахме приема, остават ни още само няколко дни да го пием, но не знам колко време след това можем да подновим опитите...то въпроса е, че го пием до 20, а на мен овулацията ми би трябвало да е към 23-24 някъде и...не ни се искаше да пропускаме тази възможност, но ако се налага..Е, това са ми двете въшросчета, де, извинявайте пак за безпокойството и благодаря предварително за отговора.
Активен
vanessssa
Сватбен ГУРУ
Когато сме двамата всичко е по- хубаво!
«
Отговор #171 -:
септември 15, 2009, 07:47:35 »
Попринцип на твоя въпрос може да отговори само лекар. Всяко друго мнение би било некомпетентно. Лично аз мисля, че може да си бебеправите след спирането на лекарството на 20. Не би трябвало да има проблем. Ние също не сме спирали бебеправенето по време на прием на антибиотици
Но пак казвам само на лекар можеш да се довериш
Активен
gostenka_82
«
Отговор #172 -:
септември 15, 2009, 08:03:57 »
елис
, мила, ти си запиши час, дори и за края на октомври; ще видиш колко бързо ще мине времето, а, ако имаш проблем, този доктор ще ти помогне; толкова време чакаш +++резултат, та какво остава да почакаш, хммм... месец и половина за преглед при доктора; всъщност, може да изгубиш още много време, нерви и средства да обикаляш по обикновени доктори, които да ти дават препарати, за които са чували, че помагат при проблемно забременяване...
ти си решаваш, аз само ще ти кажа, че за среща с доктора, когото посещавам, съм чакала много повече от 1 месец!
бебчето на мечо
, аз също смятам, че антибиотиците и повечето медикаменти имат отношение към бременността!! Но съм съгласна с Ванеса, че това трябва доктор да ти каже, защото все пак те се натрупват в твоя организъм и трябва време, за да се пречисти;
Капризче
, аз имам какво да ти кажа и то е
отивай на доктор, ама на добър доктор, който да те прегледа, да те изследва и да ти помогне!!!
Недей така, трябва да си обръщаш внимание на здравето, защото, ако има нещо и го отлагаш във времето....знаеш, че после по-трудно ще ти помогнат!!!
Не съм специалист, но предполагам, че ще ти изпишат препарат, с който да ти регулират МЦ; спомням си, че беше споменала, че си с нередовен цикъл. Ти сега нали си в София?
«
Последна редакция: септември 15, 2009, 08:06:32 от gostenka_82
»
Активен
eliss
Професор
«
Отговор #173 -:
септември 15, 2009, 08:49:16 »
добро утро на всички!
Бебчето на мечо, по твоя въпрос мисля , че Ванеса е права, че компетентен съвет би могъл да ти даде само лекар. Аз лично, когато пия антибиотик , а и изобщо целя месец, когато го пия, преустановявам всякакви опити. Но , предвид това, което е станало при мен, това си ми е един вид презастраховане.
Капризче, щом си с нередовен цикъл и аз, като гостенка смятам, че трябва да идеш на лекар, за да се вземат мерки навреме.
Гостенка, аз може би не обясних добре в предния си пост.БИХ била щастлива, ако ми дадат час за края на октомври. С ъгласна съм и за декември да е часа, стиха да съм записана и да знам, че така или иначе ще ме прегледа този доктор и ще ме поеме. Проблемът обаче е, че изобщо не искат да ми дадат никакъв час, за когато и дае, защото сега не водели график.И да се обадя най-рано в края на октомври, за да ми запишат час кой знае за след колко месеца. И аз затова се ядосвам, чувала съм че организацията при д-р Александров не е добра, ама какво да се прави, другия месец пак ще се обаждам, дано да ме запишат вече.
Активен
gostenka_82
«
Отговор #174 -:
септември 15, 2009, 09:37:31 »
опа, ами ти може и да си си обяснила, ама аз да не съм разбрала
дано др. месец ти запишат час! А защо не му пишеш на мейла, той отговаря!!!!
Активен
eliss
Професор
«
Отговор #175 -:
септември 15, 2009, 09:54:37 »
така ли, незнаех, веднага ще му напиша мейл
Благодаря ти , гостенка
Активен
gostenka_82
«
Отговор #176 -:
септември 15, 2009, 09:59:21 »
моля, пак заповядай
п.п. кажи после какво ти е отговорил (може и на лични)
Активен
beb4eto_na_me4o
Сватбен ГУРУ
Невероятно е да си родител....
«
Отговор #177 -:
септември 15, 2009, 12:20:13 »
Мили дами, много благодаря за бързите отговори! Аз постъпих като отговорен бъдещ родител
и преди малко говорих с моя гинеколог, който между впрочем е наистина страхотен! Та ето какво ми обясни той, ако се случи и на някоя друга бебеправеща да знае: Клацид попада в групата на антибиотиците, за които не се знае със сигурност, че не вредят по време на бременност. Особено през първия триместър той просто не се изписва на бъдещата майка. За това не се препоръчва при планиране на бременност да се прави непротектиран секс по време на прием на Клацид. Обаче, животът на таблетка антибиотик е 24 часа - след това той не се натрупва в организма и изтече ли това време, все едно не си го пил.
Така че живот и здраве в понеделник можем да спрем да се пазим отново. Стискайте палци!
Целувки и успех на бебеправещите!
Активен
liva82
Сватбен ГУРУ
Обичам те повече от всичко!!
«
Отговор #178 -:
септември 15, 2009, 15:02:44 »
[
color=pink]аз като лекар да се намеся..действието на антибиотика тоест премахването му от кръвта е различно зависи от времето на полувивот от плазмената концентрация и още 2 - 3 неща.Спокойно можеш да бебеправиш дори още на 22. По принцип антибиотици които преминават трансплацентарната бариера/ тоест достигат до бебето/ не се препоръчват.Клацид е антибиотик от вида наречени макролиди..всеки не до там проъчван антибиотик относно бариерата за която споменах се разглежда като потенциално опасе, ако бебеправите в каря на приема няма проблем..защото още няма плацентарна бариера още всичко е на ниво зигота и имплантиране на толкова ранен етап антибиотика не оказва влияние. Дано да съм била ясна в отговора си
[/color]
Активен
gostenka_82
«
Отговор #179 -:
септември 15, 2009, 17:21:09 »
ами друго си е, когато и мед. лица си кажат думата!!!
лива
, мерси за поясненията
бебчето на мечо
- ами сега ви остана само да се обичате!!!!
а ние ще чакаме да се похвалиш!!!
Активен
Страници:
1
...
10
11
[
12
]
13
14