Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
декември 12, 2024, 20:50:44
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
Клуб на "БЕБЕправещите" - 12 част
Страници:
1
...
8
9
[
10
]
11
12
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Клуб на "БЕБЕправещите" - 12 част (Прочетена 175122 пъти)
Вероника
Заслужил майстор на спорта
Отг: Клуб на "БЕБЕправещите" - 12 част
«
Отговор #135 -:
септември 08, 2009, 18:52:06 »
ivkam82
извинявай че се меся в лекарските работи, но щом пролактина ти е висок защо те стимулират просто пиеш малко Парлодел за да вкараш в час пролактина и сама ще си овулираш или има др причина за стимулацията.
Момичета не разбирам защо след като има причина за нямане на овулация, която може да се оправи и организма пак да и "бачка" нормално, трябва да ви тъпчат с тези стимулиращи хапове.
Казвам това защото аз имах завишен пролактин, не висок а завишен, но си беше достатъчно да нямам ову, пих хапчета и веднага след това забременях (това беше преди 3 год)
Сега тук ми пробутаха Клосилбегита, ама ще имат да взимат...казвала съм вече
Активен
beb4eto_na_me4o
Сватбен ГУРУ
Невероятно е да си родител....
«
Отговор #136 -:
септември 09, 2009, 06:58:10 »
Е, аз оставам този месец тук. След почти 20 дни закъсне ние вчера изведнъж ми дойде...и то след като вече си бях записала час при гинеколога за кръвен тест. Карай, ще стискаме палци за следващия месец.
Активен
gostenka_82
Публикации: 2663
«
Отговор #137 -:
септември 09, 2009, 07:45:05 »
Бебчето на мечо
, ще стискаме палци за следващия месец!!!
Веронче
, мила, може би си права, но ...предполагам, за вкарване на пролактина в граници също се пият лекарства, или...???
може да споделиш ти как си успяла да го нормализираш!!!
Активен
vanessssa
Сватбен ГУРУ
Когато сме двамата всичко е по- хубаво!
«
Отговор #138 -:
септември 09, 2009, 08:20:40 »
Цитат на: beb4eto_na_me4o в септември 09, 2009, 06:58:10
Е, аз оставам този месец тук. След почти 20 дни закъсне ние вчера изведнъж ми дойде...и то след като вече си бях записала час при гинеколога за кръвен тест. Карай, ще стискаме палци за следващия месец.
Ще ти стискам палци за следващия месец, мила!
Тест прави ли? Много голямо ми се струва това закъснение от 20 дена!
Активен
Вероника
«
Отговор #139 -:
септември 09, 2009, 11:28:16 »
Цитат на: gostenka_82 в септември 09, 2009, 07:45:05
Бебчето на мечо
, ще стискаме палци за следващия месец!!!
Веронче
, мила, може би си права, но ...предполагам, за вкарване на пролактина в граници също се пият лекарства, или...???
може да споделиш ти как си успяла да го нормализираш!!!
Има си лекарства за пролактина -аз пих Парлодел и още едно има, но е същото като Парлодела, в зависимост от стойностите лекаря ви изписва дозата и така, не се пие алкохол докато се взима, аз май месец го пих и бая се смъъкна, че после трябва пък постепенно да го намаляваш а не да го спираш извведнъж. Това с мен иначе има си хапове за всичко, за хормоните, що трябва непременно стимулация на млад организъм, който го може и сам. И другото ако всичко е в норма и липсва доказано овулация доказано следяща 2-3 месеца тогава разбирам ама така ... си е все едно бързане, хубаво прочетете в нета всичко са клосилбегита, знам какво е мерак ама...
Цитат на: beb4eto_na_me4o в септември 09, 2009, 06:58:10
Успехх , дано скоро се похвалиш, все пак иди провери на какво се дължи закъснението
Активен
beb4eto_na_me4o
Сватбен ГУРУ
Невероятно е да си родител....
«
Отговор #140 -:
септември 09, 2009, 16:14:53 »
Мацки, най-вероятно на стреса покрай сватбата. Иначе теста до последно си беше отрицателен - правих на 8 сутринта....вечерта ми дойде....Благодаря за стиснатите палци, стискам силно и за вас, момичета!
Активен
bubka
Загубил всичко, не загубвай себе си ...
«
Отговор #141 -:
септември 09, 2009, 16:28:21 »
Гери, точно и аз това щях да ти пиша - че сигурно ти е закъсняло от стреса, макар че са си доста дните. То сватбата си е емоция, макар и приятна (за самата подготовка пък да не казвам - знаем как е) и доста може да се отрази на човек
Хайде, следващото закъснение вече да е по хубав повод
Активен
liva82
Сватбен ГУРУ
Обичам те повече от всичко!!
«
Отговор #142 -:
септември 09, 2009, 16:48:47 »
и аз стискам палци на всички момичета дано на края на месеца пове1че да се похвалим
Активен
Рени
Баш Майстор
Аз дочаках своето малко чудо*2!
«
Отговор #143 -:
септември 09, 2009, 16:55:16 »
Лили, какво става с теб? Как си?
Активен
ivkam82
Ентусиаст
сем.Маринови
«
Отговор #144 -:
септември 09, 2009, 18:08:48 »
Вероника
няма друга причина. Пролактина ми е 31 при норма 25. и док ми изписа Достинекс /по 1/2хапче на седмица/ заедно с всички други лекарства за стимулация. Аз не го пих, защото има над 20 странични ефекта и се притесних, че е много силно. И заради повишението имам прекъсване на цикъл и съответно липса на овулация. През 2004 си бях правила изсладвания на половите хормони и пролактина ми бешие много висок, а това изследване го показах на док в клиниката, незнам дали това не е повлиало на решението да ме стимулират.
Ами на мен ми остава да чакам резултата и силно се надявам на
«
Последна редакция: септември 09, 2009, 18:14:17 от ivkam82
»
Активен
Вероника
«
Отговор #145 -:
септември 09, 2009, 18:27:39 »
ivkam82
Незнам откъде си къде ходиш но моя съвет е смени гинеколога със специалист по безплодие - да не те плаши думата, просто тез хора знаят как се правят бебета и как се износват.
За хормоните ти трябва
ендокринолог
, аз знам че гинеколозите се занимават със органите (аз му викам хардуерната част -техниката), а ендокринолозите с цикъла и хормоните (софтуерната - програмната част) . Това от мен, решението си е твое, не ме взимай толкова на сериозно - все пак при всеки е различно, но се допитай до ендокринолог.
Е няма как да имаш цикъл и овулация с висок пролактин, пролактина накратко е хормона на кърмата - той е висок по време на бременност и трябва да подготви организма за кърмене - предполагам си чела из нета има много инфо. На мен ми казаха просто -висок ти е пролатина и тва беше и гледах ето така
и после четох в нета.
Успех!!!
Активен
liva82
Сватбен ГУРУ
Обичам те повече от всичко!!
«
Отговор #146 -:
септември 09, 2009, 20:39:20 »
Цитат на: Рени в септември 09, 2009, 16:55:16
Лили, какво става с теб? Как си?
ами добре съм след няколко дена и ние ще работим по въпроса с бебеправенето
Активен
gostenka_82
Публикации: 2663
«
Отговор #147 -:
септември 10, 2009, 08:21:57 »
ивкам
, аз съм на същото мнение като Вероника, да потърсиш помощ от специалист по стерилитет е правилното решение, тъй като тези хора са специалисти точно в тази област и най-добре знаят как да вкарат даден хормон в граници (ако това е възможно, тъй като високите стойности на някои хормони показват доста сериозни проблеми); при теб е пролактинът, затова, смятам, че е добре да се консултираш с добър доктор, а не да пиеш всевъзможни препарати, които не са най-удачните за конкретния случай;
лива
, мила, как си ти, виждам, че още този месец ще пробвате, аз не съм много навътре в конкретната тематика, но знам, че понякога препоръчват известен период на изчакване (поне 1 цикъл); защо не се посъветваш и ти с поне още 1 доктор...
момичета, аз ще ви посъветвам, вие си преценете дали ще ме послушате, но всеки 1 препарат, който ви изписват, както и всяка несполучлива бременност, се отразяват на цялостния репродуктивен статус на организма; 1 лекарство, помага за даден случай, но винаги се отразява на организма, повлиява да речем даден хормон в + посока, но същевременно има отрицателно действие върху друг хопмон...затова е добре, когато приемате лекарства, да са ви предписани от специалисти, които се занимават именно стова;
като цяло, основни показатели за репродуктивното здраве на една жена са хормоните, хормоналният баланс, когато има нарушения, добре е лечението да се проведе от специалист (това важи за всяко едно заболяване, когато се налага операция на апандисит, например, не ходим за този случай при джи пито да ни оперира, когато имам проблем съсзъбите, не ходим при уролог, нали??... така е и с обикновните АГ-та и специалистите по стерилитет);
всеки един експеримент с вашия репрдуктивен статус може да усложни нещата и после да се чудите откъде ви е дошло до главата;
спонтанните аборти, както може да се дължат на недобра яйцеклетка, респ. сперматозоид, така може да се дължат на генетично заложена предразположеност и/или състояние на имунната система, което също води до спонтанни аборти; възможно е също така, да има някакъв вирус, който да доведе до това (активна инфекция на хламидия, уреаплазма, микоплазма, листериоза, токсоплазмоза, цитомегаловирус и др.);
специалистите по репродуктивно здраве точно с такива проблеми се занимават, от тубарен, през хормонален стерилитет, до неизяснен стерилитет;
спирам да пиша, защото стана много дълго, но ви моля, момичета, когато усещате, че имате проблем с репродуктивното здраве, не си правете експерименти...защото нещата могат много да загрубеят; един-два прегледа при съответен специалист никога няма да ви навредят...
Активен
ivkam82
Ентусиаст
сем.Маринови
«
Отговор #148 -:
септември 10, 2009, 17:54:29 »
Лива
пожелавам ти от сърце скоро да се похвалиш с ++++ резултат
Това което съм пила до сега ми бе предписано точно от доктор по репродуктивно здраве и съответно в такава клинка. Е доверих се на тази клиника, понеже за първи път търся помощ за този проблем. Ако не се получат нещата този път мисля да се насоча към клиника "Щерев" чух доста добри отзиви за нея, а и прочетох тук във форома, че много жени са доволни от там.
Благодаря Ви момичета за съветите и подкрепата която ми давате и стискайте палци да не ми се налага да търся друга клиника
Вероника
аз съм информатик по образование и аз съм съгласна с теб за софтуера и хардуера, но нали знаеш, че едното с другото има много тясна граница и се допълват взаимно
Пожелавам успех на всички и да ви няма в 13 част на темата
Активен
Agent T
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #149 -:
септември 10, 2009, 22:45:30 »
Момичета, връщам се пак при вас!
Ние със съпруга ми си дадохме почивка 2-3 месеца и сега ще се отдадем на бебеправене
В интерес на истината преди не бяхме сериозни, а както се каза, аз съм доста късна овулация, а пиех хормони от 15-ден на цикъл (разказвала съм за това)...Сами можете да се сетите, че е нямало никакъв шанс да забременея...
..както и да е..Господ си знае работата...
Пожелавам си много скоро
, както и на всички вас...Ще се включвам вече по-често
Активен
Страници:
1
...
8
9
[
10
]
11