Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
декември 12, 2024, 22:58:51
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
Клуб на "БЕБЕправещите" - 12 част
Страници:
1
...
6
7
[
8
]
9
10
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Клуб на "БЕБЕправещите" - 12 част (Прочетена 175227 пъти)
eliss
Професор
Отг: Клуб на "БЕБЕправещите" - 12 част
«
Отговор #105 -:
септември 04, 2009, 19:44:21 »
Здравейте и от мен. Завръщам се от клиниката в Плевен, но не с добри новини. Този цикъл ми е ановалуторен, на всичкото отгоре имам и поликистоза. И на мен ми изписаха клостилбегит за следващия месец, само че по половин таблетка на ден за 5 дни.Проблема е че докато го пия трябва да ходя поне два пъти да ме проследяват на ултразвук, а незнам дали ще имам възможност да ходя до Плевен.Абе объркана работа. Веднъж трябва да ходя до клиниката на 5,6 ден, после от 10 до 13 и после още веднъж, а можело да се наложи да ми се бие и прегнил мускулно.Нещо са ме обвзели напоследък мрачни мисли.
Активен
liva82
Сватбен ГУРУ
Обичам те повече от всичко!!
«
Отговор #106 -:
септември 04, 2009, 21:01:59 »
здравейте...искам само да ви попитам на някоя от вас която е била или е бременна дали слу4айно на 8 ден и е прокървило както на мен ..да припомня 4е си правих кръвен тест който беше положителен, но сега на 8-мия ден ми прокърви ..
Активен
Gery79
Сватбен ГУРУ
На най-важните житейски пътища няма пътни знаци
«
Отговор #107 -:
септември 04, 2009, 21:36:08 »
Лива, погледни в темата " Кога и как разбрах че съм бременна " Вероника последно разказва за нейните патила и там беше споменала прокървяване.
Но може и да не е страшно но аз бих се консултирала със специалист .
Активен
kali_gali
Заслужил майстор на спорта
«
Отговор #108 -:
септември 04, 2009, 21:50:01 »
Лива,непременно трябва да те види доктор.Утре е събота,но ти отиди непременно да те видят,да не е наистина извънматочна.Малко ти е закъснението,но поне ще се види дали е в матката.А освен това ако се нложи ще ти дадат и нещо за задържане,ако всичко друго е както трябва.
Активен
магито
Global Moderator
яхнала метлата
«
Отговор #109 -:
септември 05, 2009, 08:48:27 »
Елис, наистина е гадничко това което се е получило, но не е болка за умиране и се случва на доста момичета.Вдигай главата и с усмивка продължавай напред, всичко ще се оправи.Колкото до ходенето до Плевен за съжаление тръгне ли се по клиники е едно голямо ходене и нужда на много свободно време което ние за съжаление нямаме, но целта си заслужава жертвите.Пожелавам ти успех и скоро да видите
Активен
kali_gali
«
Отговор #110 -:
септември 05, 2009, 09:14:36 »
Елис,нямаш ли възможност някъде близо да отидеш да те наблюдават докато пиеш клостилбегит.Фуликометрията може да ти я прави и друг доктор според мен.Ти си решаваш.Пък ако си близо до Плевен е най-добре да си ходиш там.
Активен
eliss
Професор
«
Отговор #111 -:
септември 05, 2009, 10:30:21 »
Маги, Кали-Гали, благодаря ви за подкрепата. Не зная дали някой лекар ще се съгласи да ме следи при положение че друг лекар е назначил стимулацията.Иначе самият доктор от клиниката в Плевен ми каза, че нямало смисъл да бия път до Плевен няколко пъти месечно за преглед, който трае 10тина минути. Аз живея иначе във Варна. Сега реших да ида при моя доктор във Варна и да настоявам за фоликуметрия, без да му казвам че съм ходила в Плевен.Аз не съм ви споменавала, но имам два миседа и по този повод още пролетта бях направила изследвания в Плевен при доц. Конова, след това правихме и генетични излследвания пак в Плевен и затова исках и на гинеколог да отида пак там, все пак са специализирана клиника.Но няма как да ходя няколко пъти в месеца защото и за мен е проблем да излизам в отпуска, а и за мъжа ми.Така че си остава варианта за Варна.Неприятното е,че доктора при който ходя във Варна отрича предписаното ми от доц.Конова.
Другото което ме притеснява е, че клостилбегита водел до намаляване на нивото на естрогена и до изтъняване на лигавицата /това го прочетох в нета/, а аз съм с много тънка лигавица, заради което пиех и естрофем.И сега става един затворен кръг-дори да ми помогне клостилбегита, ако наистина води до изтъняване на лигавицата, която и без това е много оскъдна при мен, то дори да се развие и оплоди яйцеклетка, няма да се захване.Май е по-добре да не размишлявам повече, че все по-черни ги виждам нещата.
Активен
магито
Global Moderator
яхнала метлата
«
Отговор #112 -:
септември 05, 2009, 10:35:21 »
Елис след като си от Варна защо не отидеш в клиниката там, аз съм чувала и чела доста добри отзиви за доктор Александров(май така се казваше не помня имена сори) и много мой познати са правили там ин-витро и са доволни.Колкото до доц. Конова мисля, че тя е най-добра в имунологичните изследвания.А за фоликуметрия наистина може и друг гинеколог да те следи.Успех мила.
Активен
eliss
Професор
«
Отговор #113 -:
септември 05, 2009, 10:42:25 »
Да, и аз съм чувала добри отзиви за д-р Александров , знам че записванията вървят с около три месеца напред, но то времето така или иначе си минава, ще се обадя в понеделник да си запиша час.
Активен
kali_gali
«
Отговор #114 -:
септември 05, 2009, 10:49:42 »
Елис,клостилбегид се изписва заедно с дуфастон или друг прогестелонов препарат точно за това.Според мен не е добре да отидеш при доктора и да не му казваш защо трябва да ти се прави фуликометрия.От друга страна,клостилбегид без фуликометрия не бива.А преди клостилбегид се прави един чист месец само с дуфастон за прочистване от евентуални кистички.
Ако твоя доктор не приема лечението на Конова го смени.Аз имах предписан клостилбегид от ендокринолок.Отидох при моята гинеколожка,казах и какво е положението и тя нямаше нищо против да ме наблюдава докато протича терапията с клосилбегид.
Активен
магито
Global Moderator
яхнала метлата
«
Отговор #115 -:
септември 05, 2009, 10:58:23 »
Елис друго което се сетих е че хората от певенската клиника са се обучавали точно във Варна, затова не виждам смисъл да се разхождаш до Плевен всеки път.Тук апаратурата им е по-добра, но пък във Варна също са специалисти и да ти кажа без апаратура не може, но не всичко е апаратура.
Активен
eliss
Професор
«
Отговор #116 -:
септември 05, 2009, 11:16:31 »
Да, на мен ми е изписан дуфастон от доктора от Плевен за месеца,в който ще се пия клостилбегита.Но при мен, вследствие абортите лигавицата е тънка и от февруари до сега си стои 5 мм въпреки че пия от февруари дуфастон, а последните два месеца пих и естрофем с тази цел.Ще пробвам да намеря гинеколог, който да ме последи следващия месец, а иначе още в понеделник ще се запиша при д-р Александров, Маги и аз бях чела някъде че докторите от Плевенската клиника са се учили при Александров, мисля че за д-р Емин четох.
Лива, какво става, ходи ли на доктор, стискам палци всичко да е наред
Активен
gostenka_82
Публикации: 2663
«
Отговор #117 -:
септември 05, 2009, 11:19:02 »
елис
, мила, задължително фоликуметрия!!!
запиши си час при д-р Александров, поне няма да ти се налага да пътуваш...ако ....докато чакаш своя час ,той се окаже ненужен (което от сърце ти желая) - просто ще го отмениш!!!
лива
, отивай на доктор, аз вече съм ти го казвала няколко пъти, това не е шега работа!!!!
недей да чакаш, не е в твоя полза!!!
п.п. ние днес май чакаме да се върнеш от доктор, ако не се лъжа, дано всичко да е наред!!!
Активен
eliss
Професор
«
Отговор #118 -:
септември 05, 2009, 11:23:33 »
Кали Гали, Маги, Гостенка, благодаря ви за подкрепата и за съветите, чувствам се по-добре сега, все ще се намери изход, не може да е толкова лошо, колкото ми се струва.
Активен
liva82
Сватбен ГУРУ
Обичам те повече от всичко!!
«
Отговор #119 -:
септември 05, 2009, 11:42:54 »
в
ърнах се от доктор.....нищо не видя каза че може и да има и със сигурност съм била бременннна но дали още съм все още не е ясно...каза че нищо не вийда за сега и да дойда другата седмица или в понеделник да направя кръвен тест за да видя дали расте хормона или не...аз си купих щуар пак и вече е категорично отрицателен . Но и в понеделник ще дам кръв да видя и там, но ....
Активен
Страници:
1
...
6
7
[
8
]
9
10
...