Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
декември 05, 2024, 04:05:05
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
Клуб на "БЕБЕправещите" - 12 част
Страници:
1
...
3
4
[
5
]
6
7
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Клуб на "БЕБЕправещите" - 12 част (Прочетена 174329 пъти)
leni_beni_
Заслужил майстор на спорта
Отг: Клуб на "БЕБЕправещите" - 12 част
«
Отговор #60 -:
август 31, 2009, 13:57:52 »
Щом не пречи , ще я почна, но трябва ли да ми я изпише лекар? И ако може да се вземе свободно, как се пие, то предполагам че си има описание де , ама аз да питам
Активен
gostenka_82
Публикации: 2663
«
Отговор #61 -:
август 31, 2009, 14:02:09 »
по 1 таблетка на ден се пие;
без рецепта е, представлява витамин Е;
аз си взех неофолик мета; има и други разбира се;
отиваш в аптеката и искаш фолиева, в по-прединте теми сме обсъждали, прочети ги (ако не 11 част, то в 10 част, но мисля, че беше 11 част; в нач. на тази тема има линк);
Активен
leni_beni_
«
Отговор #62 -:
август 31, 2009, 14:05:38 »
Благодаря, сега ще разгледам по-внимателно и предните теми, че да не задавам вече излишни въпроси, а и такива на които е отговаряно
Активен
ivaiva
Баш Майстор
«
Отговор #63 -:
август 31, 2009, 14:09:19 »
gostenka_82, до колкото знам не е витамин Е, а е витамин Б12.
но да може да се вземе и без рецепта, на мен докторката ми беше изписала при последния генекологичен преглед преди нашето събитие, предписа ми Флоацид
и така.
Активен
gostenka_82
«
Отговор #64 -:
август 31, 2009, 14:12:45 »
ох, ами така си е де, Иве,
добре, че ме поправи, щях да подведа момчето...хихихи...явно маят бушон нещо напоследък почна да сдава багажа...
поне се подсетих да си пийна моята, че съм толкова нередовна....
Активен
StAsSi
Сватбен ШАМАН
Аз истински вярвам, че стават чудеса!
«
Отговор #65 -:
август 31, 2009, 18:00:07 »
Цитат на: gostenka_82 в август 29, 2009, 17:47:32
Стаси
, ти май правеше тестове за ову, нали? и все +++ бяха....?????
ако си решила да следиш ову, най-добре отиди на док и да ти направи фоликуметрия;
не разчитай на тестове и сметки
Извинявам се, че чак сега ще отговоря, но нямах време тия дни. Значи относно тестовете - бях мислила да взема такива (овулационни тестове), но реших този месец да пробвам с мерене на температурата, а другия да пробвам и с тестове...Проблемът е, че малко поизостанах - има няколко дни, в които не мерих температурата, така че незнам този месец с две думи какво ще анализирам
Явно другия месец ще направя и двете - тестове+температура.
А относно фоликуметрията - какво е това изследване и как може да ми се направи. В смисъл мога ли да отида на лекар и да кажа: "Мисля, че овулацията ми е на 14-15 ден и искам тогава да си направя изследване, за да съм сигурна?" Или трябва да има някаква причина и тогава да ми го пуснат...
(леле, ама как се изказах, чак аз не се разбирам вече какво пиша)
Активен
Рени
Баш Майстор
Аз дочаках своето малко чудо*2!
«
Отговор #66 -:
август 31, 2009, 19:45:27 »
Цитат на: StAsSi в август 31, 2009, 18:00:07
А относно фоликуметрията - какво е това изследване и как може да ми се направи. В смисъл мога ли да отида на лекар и да кажа: "Мисля, че овулацията ми е на 14-15 ден и искам тогава да си направя изследване, за да съм сигурна?" Или трябва да има някаква причина и тогава да ми го пуснат...
(леле, ама как се изказах, чак аз не се разбирам вече какво пиша)
Стаси, фоликуметрията е изследване, което най-често се прави с коремен ехограф и чрез него се измерва размера на образувания фоликул и може да се определи точния момент на овулацията. Аз лично ходех на фоликуметрия след 10-тия ден на цикъла, за да съм сигурна че ще проследим правилно развитието му, понеже цикъла ми варира и беше от 28 до 33 дни. Що се отнася до "пускането" отиваш при лекарката, при която ходиш и й казваш, че искаш да направите фоликуметрия и че си засичала овулацията с тестове, но искаш да си 100% сигурна и си готова. Късмет, морско момиче!
Активен
Anita81
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #67 -:
август 31, 2009, 19:54:50 »
Мацки, понеже в края на септември ще си ходя до БГ за 3 седмици и половина и съм решила да си направя изследвания, за да разбера защо не се получава при нас. Най - вече, въпреки че тестовете за овулация уж ме хващат, искам да се убедя че фоликулите ми наистина се пукат, и да разбера дали тестовете хващат правилния ден, също дали хормоните са ми наред и дали имам някакви инфекции. Решила съм да си пусна и цитонамазка. За да разбера кога реално ми е овулацията, кога се е спукал фоликула, нужна ли е фоликулометрия или лекарката може да види и с ехограф дали овулацията е минала или предстои и да каже след колко време горе долу ще бъде? Също ме интересува при кой да отида на преглед- при мойта си гинеколожка или при специалист по репродуктивно здраве? Като цяло съм доволна от мойта си гинеколожка, при нея съм от доста време, но все пак ако можете да ми препоръчате лекар в Пловдив.
Активен
gostenka_82
«
Отговор #68 -:
септември 01, 2009, 07:30:36 »
Привет, Стаси, Ренито ти е отговорила; така е; мерят се фоликулите, те започват от по няколко мм; обикновено един става доминантен и се пука (ову); това се мери с ехограф и може при твоето си АГ да отидеш; така със сигурност ще знаеш кога овулираш точно (добре е обаче да се прави поне 2-3 последователни месеца);
анита81
, в Пловдив мога да ти препоръчам д-р Даскалов; за фоликуметрия обаче трябва да си в около 10 ден на МЦ; за репродуктивните хоромони - 3-4 ден на МЦ;
добре е мъжът ти да направи спермограма, защото твоите изследвания са доста, на определени дни; при него СГ се парви след мин. 3 и макс. 5 дни сексуално въздържание; нея трябва при добър док. да си направиш; ако искаш, виж се с д-р Даскалов, той ще ти направи всички необходими изследвания;
Активен
leni_beni_
«
Отговор #69 -:
септември 01, 2009, 13:20:41 »
Момичета, можете ли да ми препоръчате добър гинеколог-ендокринолог във Варна. Мисля другия месец да отида на лекар, но тъй като няма да сме в града 20-тина дни, ми се иска да си запазя час, преди да заминем .
Активен
ivaiva
Баш Майстор
«
Отговор #70 -:
септември 01, 2009, 14:13:57 »
Цитат на: gostenka_82 в август 31, 2009, 14:12:45
ох, ами така си е де, Иве,
добре, че ме поправи, щях да подведа момчето...хихихи...явно маят бушон нещо напоследък почна да сдава багажа...
поне се подсетих да си пийна моята, че съм толкова нередовна....
а да не се забравят важните неща, да влизаш честичко във форума да си припомняш
Активен
uliaulia
Сватбар
Публикации: 298
«
Отговор #71 -:
септември 01, 2009, 15:00:35 »
Днес ходих на преглед и ми откриха киста 6 на 5 см. Предписа ми дуфастон за предизвикване на цикъла
и ако не се спука- операция
Каза, че единия вариант е лапароскопия, другия не запомних. Сега ще се поинтересувам за лапароскопията какви цени са и т.н. ,че съм чела добри отзиви за нея и мисля така да е, ако се наложи. А другото, което пише в диагнозата "с участък съмнителен за ембрионално хълмче", аз видях и хълмчето и кистата на ехографа. И се чудим с мъжа ми какво е това и ако има бременност (което е малко вероятно, защото вчера правих поредния тест) как ще пия хапчета за предизвикване на цикъл.
. Въпреки всичко се радвам, че отидох на преглед и се откри навреме.
Активен
fiamaa
Сватбен ГУРУ
www.pukamuka.com
«
Отговор #72 -:
септември 01, 2009, 15:08:03 »
Цитат на: uliaulia в септември 01, 2009, 15:00:35
Днес ходих на преглед и ми откриха киста 6 на 5 см. Предписа ми дуфастон за предизвикване на цикъла
и ако не се спука- операция
Каза, че единия вариант е лапароскопия, другия не запомних. Сега ще се поинтересувам за лапароскопията какви цени са и т.н. ,че съм чела добри отзиви за нея и мисля така да е, ако се наложи. А другото, което пише в диагнозата "с участък съмнителен за ембрионално хълмче", аз видях и хълмчето и кистата на ехографа. И се чудим с мъжа ми какво е това и ако има бременност (което е малко вероятно, защото вчера правих поредния тест) как ще пия хапчета за предизвикване на цикъл.
. Въпреки всичко се радвам, че отидох на преглед и се откри навреме.
Мила не се притеснявай......няма да е сериозно. Ще се спука като ти дойде и всичко ще е наред. Само не мога да разбера защо тея гинеколози ни стряскат така!?!?! Стискам палци, всичко да е ок. За колко дни ти го изписа Дуфастона?
Активен
uliaulia
Сватбар
Публикации: 298
«
Отговор #73 -:
септември 01, 2009, 15:26:59 »
fiamaa
за 5 дена, 4 пъти по една. Тя още докато ме преглеждаше каза, че съм за операция и после като каза, че може и да се спука сама при цикъла се поуспокоих
Активен
roumyana
Публикации: 2648
«
Отговор #74 -:
септември 01, 2009, 15:30:03 »
uliaulia много е важно при кой лекар ходиш, защото някои просто много обичат да правят операции, аз имах такъв проблем преди години и добре че имам познати лекари, че те ми казаха при кой гинеколог мога да ида, изписаха ми Логест, който пия вече много години и всичко е наред, и ми казаха че е много вероятно ако съм била отишла при друг да ме бяха оперирали.
иди при друг лекар, но се консултирай преди това с близки лекари, ако имаш такива
Активен
Страници:
1
...
3
4
[
5
]
6
7
...