Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 14, 2024, 18:40:36
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
За нея
(Модератор:
miauka
) > Тема:
Булченския букет -част 5
Страници:
1
...
27
28
[
29
]
30
31
...
33
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Булченския букет -част 5 (Прочетена 193457 пъти)
Didkata1984
Сватбар
Отг: Булченския букет -част 5
«
Отговор #420 -:
юни 01, 2010, 07:19:39 »
Това клипче почти ме нави и аз да бъда с каскаден букет ....Може би ако го изгледам още 2-3 пъти и ще съм сигурна на 100%
Активен
gurugeri
Любопитен
«
Отговор #421 -:
юни 01, 2010, 10:22:38 »
Момичета, защо наистина, ако сте в София, не проверите по женския пазар какви цени ще ви предложат. Това, че е пазар не означава, че няма да намерите качеството, което търсите, а даже напротив, все пак там си е традиционно място за правене на добри букети. Да, има и лоши, но изборът е голям, а цените май са по-ниски от магазинчетата, които претендират за голяма подреденост и аранжорите вътре разбират колкото нас, ако не и по-малко.
Активен
roxanne
Професор
Публикации: 329
«
Отговор #422 -:
юни 01, 2010, 12:16:50 »
Tweety bird, страхотно е клипчето, но дори и не помислям да си правя букета. Едно че съм достоен член на кръжока "Ръцете ми пречат", но и просто няма кога
. Но за по-сръчните момичета това клипче е незаменимо ръководство.
Всъщност, едниственото, заради което мрънкам е, че щом чуят за сватба, цветарите имам чувството, че удвояват цената
.
Аз като цяло нямам претенции къде ще се правят моите цветя, но искам да имат каталог с вече изработени украси - едно да видя какво могат, и второ - само така мога да обясня какво искам.
Като се замисля, остават ми две големи задачи по сватбата - декорация и цветя. И имам чувството, че скоро пак ще почна да се събуждам с пристъпи на паника
Активен
gurugeri
Любопитен
«
Отговор #423 -:
юни 01, 2010, 12:54:21 »
roxanne, недей с пристъпите
Наистина ако искаш каталози с готова продукция, едва ли ще ги откриеш на пазара. Но ако вече си избрала как искаш да изглежда букета ти, това е добър вариант.
Активен
roxanne
Професор
«
Отговор #424 -:
юни 01, 2010, 13:05:05 »
Ох, gurugeri, ако беше само букета нямаше да го мисля... Само че има украса за колата, която трябва да е на вакуум, за да я преместим после като украса на официалната маса, трябват цветя за масите за гости, украса за църквата, бутониери и гривни за най-близките, и не на последно място, букет за хвърляне, който хем да е по-малък, хем да е каскаден и да наподобява моя... И всичко в един стил, с акцент рози, но и други цветя към тях, за да не е съвсем семпло, пък и не чак толкова скъпо. Направо мислите в главата ми се блъскат като муха в кутия...
Вече се хващам за главата защо избрах темата на сватбата да е розата
Активен
Didkata1984
Сватбар
«
Отговор #425 -:
юни 01, 2010, 13:46:35 »
roxanne
и аз съм любителка на розите и при мен ще бъдат като акцент в сватбата. Но, за да не се ограничавам само с "рози" (можеше да се окаже трудно за декорация, подаръчета и т.н.), а понеже искам всичко да е изпипано и в един стил, реших да са поне два вида цветята И по-конкретно мини гербери, все пак са ми л-бимци, колкото и розите
Та, помисли за варианта няколко вида цветя.
Активен
Nastiq
Ентусиаст
Бъдещо мамче :)
«
Отговор #426 -:
юни 01, 2010, 13:56:39 »
Момичета, случайно открих ето този сайт
http://gallery.weddingbee.com/gallery/bouquets
в галерията му има много интересни идеи за сватбени букети, бутониери от цветя и т.н.
абе накратко всякакви идеи за всичко около сватбата
Активен
roxanne
Професор
«
Отговор #427 -:
юни 01, 2010, 13:57:14 »
Да, Дидка, определено ще са поне 2 вида, плюс зеленина. Затова и казах, че само рози ще изглежда някак... незавършено.
Моите лични фаворити са маргаритите, но ми казаха, че през август с маргарити... меко казано трудно
. Поне могат да се заменят с определени бели хризантеми и визуално е почти същото.
Иначе, аз се постарах розата да присъства навсякъде - в поканите, подаръчетата за гости, дори в декорацията на чашите
Оказа се трудна задача, но не и невъзможна
Остана само декорацията на ресторанта и цветята да измисля. Човек би казал, че това е най-лесно, само че...
Но ще се справим, всички ще се справим, дори и да ни отнеме малко повече усилия
Активен
tweety bird
Сватбен ГУРУ
Публикации: 908
«
Отговор #428 -:
юни 01, 2010, 22:40:05 »
Ей, мацки, радвам се, че ви хареса клипчето. затова ви пращам още едно. На мен ми се прави това нещо ама нямам време, пък оттук няма и как да го мъкна, купила съм един такъв, но за малка шаферка да си го носи на китката
http://www.youtube.com/watch?v=G3u-W7b0XNQ
Много е елементарно, дори и за хората с вързани ръце.Не знам в бг как се казва, тук му викат с различни имена едно от които е kissing ball.
Активен
tweety bird
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #429 -:
юни 02, 2010, 01:54:30 »
Ето ви и клипче за hand tied bouquet
http://www.youtube.com/watch?v=FWxzsUr0CuQ&feature=channel
Някои момичета искаха да слагат перлички в букета си, аз мислях, че е лесно, ама май си е за специалист, защото можеш да нараниш цветото
http://www.youtube.com/watch?v=g37xVBqms2o&feature=related
Активен
Vessy
Сватбар
влюбена в живота и в мъжа си :-)
«
Отговор #430 -:
юни 03, 2010, 11:07:00 »
Искам моят букет да е от маргаритки, но никъде немога да открия такива букети. Намерих само това
http://manisto.com/image.php?id=1275
Топка е и доколкото разбирам се носи като чантичка(добре че нямам такава), но ако някой знае и е виждал и други
Активен
Katrine
Ентусиаст
«
Отговор #431 -:
юни 06, 2010, 11:10:01 »
tweety bird
ти може да си напуснала работа, но спокойно межеш да се ориентираш към организиране на сватби или консултант
Клипчетата са много добри.
Спокойно всяка от нас, може да се справи с първото, стига да има време и желание. Ще излезе по евтино да си направиш сам букета за хвърляне или шаферските букетчета
Още веднъж ти благодарим
Активен
tweety bird
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #432 -:
юни 06, 2010, 16:11:25 »
Мислех си и аз за това, ама много нерви, много чудо. Няма да издържа, иначе много обичам да правя нещо с ръцете си. Плюс това в БГ все още няма достатъчно материал. Тука има магазини големи като кауфланд да речем пълни с неща за правене. Хаусуйфовете ги обожават тези магазини. Аз първия път като влезнах не знаех откъде да почна. Първия букет с топката е много лесен. Чак ми се искаше оттук да ги направя, но тези материали ги има и в бг. Успех
Букет за бяла сватба ...
....розова
....лилава
....синя
...сватба с черен акцент, кафяв акцент
....жълта
.....оранжева
....червена
...зелена
Ами това е , дано някой си хареса идея за букет, гледах да има и hand tied букет и каскаден.
«
Последна редакция: юни 07, 2010, 04:03:50 от tweety bird
»
Активен
Didkata1984
Сватбар
«
Отговор #433 -:
юни 07, 2010, 08:05:06 »
Такива букети, такива красоти ... Останах без дъх! Аз лично харесах всичките
Но все пак се ограничавам в нещо в бяло и бордо, уви такова досега не съм открила в нета.
tweety bird
, очевидно има за всекиго понещо, ще съм ти благодарна ако откриеш нещо и ми го пратиш.
Искам рози и мини гербери и малко зеленинка, но да предобладава бялото ...
Сложна работа...
А каскадните букети издържливи ли са? Много ми харесват, но нямам впечатления от тях досега ....
Активен
michelle
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #434 -:
юни 07, 2010, 08:40:20 »
Didkata1984
, не съм tweety bird
, но ето ти вариант с рози и мини гербери. На първата снимка са бели гербери и червени рози, но букетът се вижда само отстрани. На втората е с изцяло червени цветя, но пък ще добиеш по-ясна представа за цялостния вид
http://wildviolet.com.au/yahoo_site_admin/assets/images/kerry_ovenden_bride_bouquet_29_march_2008.285184454_std.jpg
http://sherisflowers.files.wordpress.com/2010/01/132-copy.jpg
И един каскаден букет от бели рози и стефанотис. Нищо не пречи стефанотисът да се замени с мини гербери, а розите да придават дължина на букета в долната част
http://www.vogueflowers.com/images/items/White%20Cascade%20Bouquet.jpg
«
Последна редакция: юни 07, 2010, 08:57:57 от michelle
»
Активен
Страници:
1
...
27
28
[
29