Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 13, 2024, 01:39:23

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 26 27 [28] 29 30 ... 33   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Булченския букет -част 5  (Прочетена 193257 пъти)

Ariel
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1083

Моят сватбен албум

« Отговор #405 -: май 13, 2010, 18:11:28 »

Денито, мерси за линкчето, наистина е полезно, както и за имената. Сега знам всичко без името на първото цвете. За тези, които се интересуват второто е паяк хризантема в буквален превод от английски (Spider Chrysanthemum).  smile
Активен
lunno momiche
Баш Майстор
**
Публикации: 1602

"Има само едно щастие в живота: да обичаш и да бъд

Моят сватбен албум

« Отговор #406 -: май 13, 2010, 18:16:21 »

На мен 2-то ми прилича на далия/гергина, ама по-рехавка малко...  pardon
Активен
mal_genio
Новак
*
Публикации: 17

Моят сватбен албум

« Отговор #407 -: май 14, 2010, 08:39:25 »

Денито, мерси за линкчето, наистина е полезно, както и за имената. Сега знам всичко без името на първото цвете. За тези, които се интересуват второто е паяк хризантема в буквален превод от английски (Spider Chrysanthemum).  smile

Първото ми прилича страшно много на гербер. Обаче не го намирам никъде.
Активен
Ariel
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1083

Моят сватбен албум

« Отговор #408 -: май 14, 2010, 15:10:34 »

lunno momiche , вярно, че прилича... ама със сигурност не е.  smile

mal_genio , може и да си права, някакво странно хибридно зелено герберче. Но предполагам, че щом не мога да му намеря името може да се окаже и приключение да се внесе в България, така че може да го пропусна, макар много да ми харесва.  sad
Активен
mal_genio
Новак
*
Публикации: 17

Моят сватбен албум

« Отговор #409 -: май 15, 2010, 08:03:47 »

lunno momiche , вярно, че прилича... ама със сигурност не е.  smile

mal_genio , може и да си права, някакво странно хибридно зелено герберче. Но предполагам, че щом не мога да му намеря името може да се окаже и приключение да се внесе в България, така че може да го пропусна, макар много да ми харесва.  sad

Защо не отидеш при някой цветар да попиташ все пак е много неприятно да се отказваш от нещо, което харесваш?!
Активен
didiilko
Ентусиаст
**
Публикации: 66

Моят сватбен албум

« Отговор #410 -: май 18, 2010, 19:47:40 »

Здравейте! Бихте ли ми казали какви са тези цветя на снимката освен рози? Свалих я тази снимка от svatbata.bg, но така не си спомням как е ника на това момиче, че искам да разгледам и другите нейни снимки с букета. Ако някой знае, нека да ми пише. От Пловдив е момичето.

* 7027_101272949890748_100000241300694_37083_5061553_n.jpg (53.7 KB, 431x604 - видяно 381 пъти.)
Активен
roumyana
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2648

Моят сватбен албум

« Отговор #411 -: май 19, 2010, 09:11:30 »

аз мисля, че цветята са от тези виенските розички, мисля че така се казваха, те са едни такива мънички и са на клонче.
Активен
elica_arteks
Ентусиаст
**
Публикации: 70

« Отговор #412 -: май 20, 2010, 09:43:20 »

Казха ми, че имало букети, които приличат на чанта. Дали някой е виждал нещо подобно. Нямам предвид тези, които са като топка. Аз си представям някаква конструкция, която е като чанта и на нея да се нанижат цветята.  pardon Незнам дали някъде могат да ми направят нещо подобно. Аз не искам да нося чанта и без друго нищо не мога да събера в нея, а пък не ми се носи и букет и чанта, та затова си мислих да са 2 в 1. Да ама къде? crazy
Активен
Lionelsa
Баш Майстор
**
Публикации: 1616

Моят сватбен албум

« Отговор #413 -: май 20, 2010, 09:46:39 »

По-назад в темата имаше показани снимки на чантите и ги коментирахме.
Активен
diminioni
Любопитен
*
Публикации: 45

« Отговор #414 -: май 30, 2010, 00:00:35 »

Момичета от София, споделете къде поръчахте букетите си и какви са горе долу цените. Аз вчера питах на три места и цените ме изумиха безумнооооооо - при положение че искам рози - само претендирам за цветът им - цените варираха от 70 до 120 лв - прилоша ми - букетът който си представях е от рози в два цвята или рози и ххризантеми - без "микрофон" и вързани с панделка - накрая сама ще си го правя /и него/
Активен
merylu
Ентусиаст
**
Публикации: 92

« Отговор #415 -: май 30, 2010, 13:20:12 »

diminioni,аз вече процедирам така-като видя цветарски магазин ,влизам и почвам да разпитвам.Почти навсякъде ми казват цени от 70 до към 100-120 лв.Много ми се виждат за 1 букет(само защото е булчински).Та завчера влезнах в едо магазинче на Денкоглу(от Витоша в посока Гарибалди).Жената беше много любезна.Цените й варират от 40 до към 70 лв(поне така ми каза де,ще видим като наближи момента).Всичко зависи от вида и броя на цветята,и дали са от съответният сезон.Можеш да отидеш да попиташ,да видим какво ще ти каже...
Успех!
Активен
diminioni
Любопитен
*
Публикации: 45

« Отговор #416 -: май 31, 2010, 12:32:11 »

merylu мерси, и аз така като в всеки магазин взех да влизам и да питам и това 70 лв - като най-ниска цена направо ми се струва безумие при положение че искам рози /сега им е сезона/ нямам претенции за някакво супер специално цвете и булека не искам да е голям, а малък /защото него ще хвърлям по-късно/. Ще мина и през това магазинче. Вече и по пазарите съм решила да обикалям.
Активен
roxanne
Професор
Публикации: 329

Моят сватбен албум

« Отговор #417 -: май 31, 2010, 14:45:17 »

diminioni, май за съжаление са такива цените. Като чуят за сватба, и им светват очичките sad
И аз искам рози, не много на брой цветове, защото все пак ще го мъкна цял ден този букет, решила съм да е каскаден, рози и маргарити (които май ще се наложи да заменим със хризантеми, че маргарити август нямало sad), плюс някаква зеленина. Не повече от10-тина цветчета, макс. 15. Ами - под 100лв цена не съм чула sad Чист обир си е това...
Отделно, харесах едни икебани за масите за гости - 2 или 3 цветчета хризантеми, върху гъба, със зеленина. Казват ми - около 25 лв. Предполагам, че очите ми са станали на понички...
И аз ще посетя магзинчето на Денкоглу, дано ме зарадват.
Активен
tweety bird
Сватбен ГУРУ
Публикации: 908

Моят сватбен албум

« Отговор #418 -: май 31, 2010, 20:55:42 »

diminioni, май за съжаление са такива цените. Като чуят за сватба, и им светват очичките sad
И аз искам рози, не много на брой цветове, защото все пак ще го мъкна цял ден този букет, решила съм да е каскаден, рози и маргарити (които май ще се наложи да заменим със хризантеми, че маргарити август нямало sad), плюс някаква зеленина. Не повече от10-тина цветчета, макс. 15. Ами - под 100лв цена не съм чула sad Чист обир си е това...
Отделно, харесах едни икебани за масите за гости - 2 или 3 цветчета хризантеми, върху гъба, със зеленина. Казват ми - около 25 лв. Предполагам, че очите ми са станали на понички...
И аз ще посетя магзинчето на Денкоглу, дано ме зарадват.
ето един каскаден, но ти трябвая специална дръжка...или използвай от гъбите
http://www.youtube.com/watch?v=WZj8tTFdUVI

Активен
merylu
Ентусиаст
**
Публикации: 92

« Отговор #419 -: май 31, 2010, 22:46:15 »

Ей,това е много интересно!!!И полезно,за тези които искат сами да си направят букета! Bravo
Активен
Страници: 1 ... 26 27 [28] 29 30 ... 33   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: