Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 14, 2024, 18:26:39

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 13 14 [15] 16 17 ... 33   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Булченския букет -част 5  (Прочетена 193395 пъти)

michelle
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1484

« Отговор #210 -: февруари 23, 2010, 19:59:07 »

velvet, страхотен е  Bravo Благодаря  give_rose
Активен
divaorhidea
Любопитен
*
Публикации: 40

« Отговор #211 -: февруари 28, 2010, 17:23:51 »

Здравейте и тук.
Влизам, за да попитам колко време преди сватбата трябва да започна да се подготвям с букет, да търся, избирам и т.н.? blush
И как да разбера кой е "моят" букет? blush Роклята ми е тип "римска богиня" и отсега съм се зачудила какво ще и отива. Цветът е между бяло и шампанско, по-скоро много бледо шампанско. smile
Активен
michelle
Сватбен ШАМАН
*

« Отговор #212 -: март 01, 2010, 12:16:23 »

divaorhidea, първо поздравления за хубавия избор на рокля give_rose  Не знам дали има определен вид букет за този вид рокля Wink Като се размислих, си го представих семпъл, елегантен. Нещо като тези по-долу :

Но нищо не ти пречи да си развихриш въображението  Wink Ето ти една снимка от сватбата на Мила Йовович, която е като една римска или гръцка богиня  Wink , а я и виж букета  Wink От орхидеи  smile
  http://www.growingyourbaby.com/wp-content/uploads/2009/08/spl121109_023.jpg
Активен
damira
Любопитен
*
Публикации: 34

« Отговор #213 -: март 02, 2010, 01:57:27 »

Ох, много красиви букети! Аз харесах най-много този с жасмина. Но къде ли ще могат да ми го направят?
Активен
pepche
Сватбар
Публикации: 250

« Отговор #214 -: март 02, 2010, 11:06:00 »

damira ето една извадка от едни легенди за цветята:
"Но като че ли най-красива е римската легенда. Влюбената в Амур богиня Диана била ужасно ревнива. Най-силно ревнувала своя любим от нимфата Розалия. И един ден, разгневена, тя примамила съперницата в гората. Бодливите храсти разранили тялото на Розалия и тя издъхнала от раните. А от сълзите на Амур по клоните на храстите разцъфнали рози.
Розата се смята за едно от най-древните цветя на планетата. Зад това твърдение стоят и научни доказателства. Преди години край Бон бе открита вкаменелост, чиято възраст експертите определят на милиони години. Рози са украсявали и едно от чудесата на света - прочутите висящи градини на Семирамида. Като градинско растение обаче цветето става популярно в Древен Египет, години след построяването на митичните градини.
От Египет страстта по розата се пренася в Древна Елада през V в. преди Христа. Елините издигат в култ розите и ги използват за най-тържествени случаи.
По уханните цветя се пристрастяват и римляните, които дори ги увековечават на монети. Именно те първи включват розите и в кулинарията.
През Средновековието цветето започва да се използва масово из цяла Европа като лечебно средство. Откритието за чудодейните му способности е на бенедиктински монаси."
Активен
pepche
Сватбар

« Отговор #215 -: март 02, 2010, 11:12:52 »

Ето няколко  предложения от мен:

Активен
michelle
Сватбен ШАМАН
*

« Отговор #216 -: март 02, 2010, 11:15:59 »

damira, имаш предвид букета, който velvet сложи - с големите бяло-жълти цветове и малките розови ? Предполагам на всяко място, където се наемат да ти доставят такива цветя, може да се направи. Жасмин, мисля че се намира в България, но плумерията май не я отглеждат много. Най-вероятно ще се наложи да я внесат.
« Последна редакция: март 02, 2010, 11:18:11 от michelle » Активен
Trufel
Ентусиаст
**
Публикации: 54

Обичам да съм обичана...

Моят сватбен албум

« Отговор #217 -: март 02, 2010, 11:45:35 »

момичета, извинявам се, ако някой вече е пускал този линк, но има доста букетчета и може да е полезен и на вас  good
http://www.ideas-for-a-wedding.com/en/component/option,com_rsgallery2/Itemid,53/catid,6/limit,12/limitstart,0/
Активен
Lionelsa
Баш Майстор
**
Публикации: 1616

Моят сватбен албум

« Отговор #218 -: март 02, 2010, 11:55:41 »

Trufel, сайтът е истинска находка good Поне аз не съм попадала на него до сега. Има страхотни идеи не само за букетите.
Активен
pepche
Сватбар

« Отговор #219 -: март 02, 2010, 12:05:27 »

Trufel, сайтът е истинска находка good Поне аз не съм попадала на него до сега. Има страхотни идеи не само за букетите.
съгласна съм, веднага си харесах 10-на букетчета и то само на пръв поглед  infatuated Bravo
Активен
Trufel
Ентусиаст
**
Публикации: 54

Обичам да съм обичана...

Моят сватбен албум

« Отговор #220 -: март 02, 2010, 12:08:28 »

girl_wink радвам се, че ви допада, наистина не е само за букетчета, и прическите са хубави  good, и други нещица, ама да не съм Offtopic
Активен
Dinna
Професор
Публикации: 310

« Отговор #221 -: март 02, 2010, 12:50:21 »

Offtopic Обещах да пиша, когато проверя за цената на лалетата и то специално на Pepche . Във Варна ми казаха, че могат да поръчат холандски лалета и в комбинация с рози букета ще струва между 80-100лв. Също ми казаха, че няма проблем букета да е само от лалета, тъй като издържат. Незнам доколко е така, но съм склонна да вярвам  smile Дана до съм била полезна girl_wink
Активен
pepche
Сватбар

« Отговор #222 -: март 02, 2010, 14:00:04 »

Dinna  kiss2 благодаря ти за информацията, аз тъкмо се бях отказала от лалетата, но тази цена ми се струва приемлива  Bravo Дори и да не включа лалета в украсата задължително ще има в букета. На мен агентката ми каза, че може да ми каже цена най-рано един месец преди сватбата  crazy
Активен
Dinna
Професор
Публикации: 310

« Отговор #223 -: март 02, 2010, 17:38:46 »

Pepche много се радвам, че съм ти помогнала.    danceg На мен също ми казаха, че ще имат крайната цена месец преди сватбата, но ме увериха, че в никакъв случай няма да е повече от 100лв, тъй като се оказва, че лалетата са доста разпространени  и не сме първите булки с подобен букет и то в средата на лятото  girl_wink
Активен
loni_guapa
Любопитен
*
Публикации: 22

« Отговор #224 -: март 03, 2010, 14:58:58 »

moga da predloja tova moje bi vetriloto da e oble4eno s plat

* tn_IMG_0021.jpg (42.16 KB, 509x420 - видяно 330 пъти.)
Активен
Страници: 1 ... 13 14 [15] 16 17 ... 33   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: