Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 13, 2024, 01:32:06

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 33   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Булченския букет -част 5  (Прочетена 193253 пъти)

Боги
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2282

I can't live in a world, where you don't exist...

Моят сватбен албум

« Отговор #75 -: септември 27, 2009, 19:59:39 »

Момичета намерих къде да ми направят букета в Русе.Много съм щастлива. give_rose
Bravo мила, много се радвам Wink
Активен
Deliysky
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1353

www.Deliysky.com

« Отговор #76 -: септември 30, 2009, 12:49:00 »

Здравейте момичета, ще си позволя да ви дам един съвет, като човет от бранша.Виждам че обсъждате букета под най-различни гледни точки, но искам да ви посоча една която виждате едва на сватбения ден.Наред с желанието ви вашият букет да е уникален, много пъти забравяте  и малката подробност , че той трябва да е функционален.Гледайте букета да не е много тежък, както и да ви е удобен за носене.Също така обърнете внимание дръжката да не е много дебела, независимо с микрофон ли е или не.Все пак до ресторанта е неразделна част от вас.Повярвайте, виждал съм булки след един час носене, чудейки се как да се отърват от неудобното нещо което са си избрали.Мой съвет е също на едно място да изработите букета и украсата на колата, както и помощни аксесоари - ботуниери и др подобни, не само за да са от едни и същи цветя, а и за да са от един и същи човек с един и същи стил на работа.
Активен
Heartbreaker
Любопитен
*
Публикации: 21

« Отговор #77 -: септември 30, 2009, 13:41:37 »

Букетът може да е и уникален, и функционален. Щом сте от бранша, би следвало да знаете, че се пише бутониера. Ако бъдещите булки искат букетът им да има ексцентричен акцент, може да видите тази ферма за живи пеперуди www.peperudabg.com
Активен
DaBulka
Професор
Публикации: 304

« Отговор #78 -: октомври 02, 2009, 12:11:48 »

Извинявам се, че се отклонявам леко от темата, но извънредно много ме дразни това консуматорско отношение към природата. Сватбите са се превърнали в карнавал на суетата, в който от безбройните дрънкулки, вплетени в безброй ритуали, взети от къде ли не, не остава време младоженците да си поемат въздух нито докато подготвят сватбата, нито по време на нея. Минути и часове, в които не "трябва да се прави поредния ритуал" могат да бъдат шанс за хората наистина да помислят и да усетят какво им се случва в този уникален момент и да изразят чувствата си по естествен начин, а не чрез нещо материално или нещо ритуално. Знам, че част от хората няма да ме разберат, нито пък други, които си изкарват хляба с това, ще са доволни. Но пък всяко нещо си има граници. Новата мода с пеперудите прекрачва според мен тази граница. Пеперудите не са пощенски гълъби, които да пуснеш пред църквата и те да те чакат после на отсрещния покрив. Пеперудите не са летящи цветя и украшения, те са живи същества. На сватбите живеят толкова, колкото ви е сватбата и умират. Да не говорим как оцеляват между пияни сватбари, които могат да ги стъпчат, да ги намерят в чиниите си (не дай си боже умрели), издевателствата върху тях от страна на малки деца, никак не ми се струва добра идея.  sad
Активен
Мери
Любопитен
*
Публикации: 20

Моят сватбен албум

« Отговор #79 -: октомври 02, 2009, 14:56:26 »

здравейте на всички. аз имам един въпрос за букетите. понеже аз бях с 2 букета на сватбата - 1 за мен и 1 за хвърляне... та кумата ми каза, че тъй като не съм си хвърлила букета, сега трябвало да го закача на плодно дълво или нещо от сорта, че не било на хубаво да го пазя. та аз нали точно за да го пазя бях с 2  pardon

в общи линии въпросът ми е към тези, които са имало по 2 букета. какво правите с букета си след сватбата?

п.с. не че съм суеверна, моя стой на сватбената ми секция, просто ми е любопитно.
Здравейте, това което аз знам, е че букета се пази до първата годишнина от сватбата. Тогава в този ден се пуска в течаща вода. Тава знам че е традицията. Пък е и хубав повод за пиктник край някоя река  danceg
Активен
dezmand
Сватбар
Публикации: 185

Моят сватбен албум

« Отговор #80 -: октомври 04, 2009, 01:00:45 »

Толкова много поверия, че ако трябва да ги спазваме всичките просто ще се пбъркаме  insane Аз също имах два букета - този за хвърляне беше по-малък и много сладък и сега една мацка му се радва в къщата си , а другият букет е у нас и аз му се радвам и си спомням за най-красивия ден в живота ми  smile
Активен
Heartbreaker
Любопитен
*
Публикации: 21

« Отговор #81 -: октомври 04, 2009, 09:47:39 »

За успокоение на пеперудозащитника във форума ще кажем, че ако пеперудата, украсяваща букета, е пусната на свобода, логично, тя ще хвръкне без да може да бъде стигната. Следователно пеперудата се намира в прозрачно малко пространство, където тя е изолорана от стресови фактори, включително разни мъдреци във форума, и после, ако имаш желание, си я храниш със най-обикновен захарен сироп и си я гледаш вкъщи. По същата неконсуматорска логика, трябва и да не откъсваме цветята, защото и те са живи същества и ги боли. Така че хайде да не си говорим глупости и да не се правим на загрижени алтруисти.
Активен
DaBulka
Професор
Публикации: 304

« Отговор #82 -: октомври 04, 2009, 12:36:05 »

В случай, че пеперудите са защитени, ок. Това не променя консуматорското отношение, нито вашата грубост. Освен това, не съм чула растения да ги боли, докато за животните това е доказан факт. Това е странична тема и не смятам да продължавам с офтопика. И ако на вас ви идва да се "правите" на загрижени алтруисти, аз така си живея.
Активен
ani_4ka_p
Сватбен ГУРУ
Публикации: 571

Моят сватбен албум

« Отговор #83 -: октомври 07, 2009, 11:22:41 »

Моят букет стана то4но такъв какъвто си го представях
Активен
leni_beni_
Публикации: 2061

Моят сватбен албум

« Отговор #84 -: октомври 07, 2009, 12:04:13 »

ето го и моя  yahoo

много си ми е хубавичък  Girl_hide

Активен
Рубин
Публикации: 2491

« Отговор #85 -: октомври 07, 2009, 13:09:30 »

И аз да си покажа букетчето,което не само беше красиво,а и издържа 1 седмица след сватбата!

* 273.jpg (35.45 KB, 448x297 - видяно 366 пъти.)
Активен
creyzina
Новак
*
Публикации: 9

Моят сватбен албум

« Отговор #86 -: октомври 08, 2009, 13:08:44 »

Ето го и моят букет, стана много красив и романтичен  Flower

* manis_80lv.jpg (28.82 KB, 448x336 - видяно 386 пъти.)
Активен
Боги

Моят сватбен албум

« Отговор #87 -: октомври 08, 2009, 13:40:41 »

Ани, Лени, Рубин, creyzina, букетите ви са страготни judges , явно всички сме залагали на рози (или на комбинация с лилюм и орхидея) yahoo
Активен
voyager
Любопитен
*
Публикации: 20

« Отговор #88 -: октомври 08, 2009, 14:25:56 »

На мен много ми харесва този букет,но такива цветя май не се продават в България. petrova83 , мисля ,че тези цветя са най - издръжливи , а и стават красиви комбинации с тях smile

* 003_primary.jpg (39.47 KB, 340x340 - видяно 3382 пъти.)
Активен
Боги

Моят сватбен албум

« Отговор #89 -: октомври 08, 2009, 14:35:33 »

petrova83 , мисля ,че тези цветя са най - издръжливи
Розите ли?! не съм съгласна, повече от 2 дни никога не ми издържат и то при смяна на водата и на хладно, на сватбата флориската се наложи да смени розата на милото в ресторанта sad
п.с. герберите издъжат страшно много

а и стават красиви комбинации с тях smile
good съгласна съм, а букета който си харесала е прекрасен Wink
« Последна редакция: октомври 08, 2009, 14:37:56 от petrova83 » Активен
Страници: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 33   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: