Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

декември 26, 2024, 21:55:04

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 26 27 [28] 29 30 31   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Всичко,което ни интересува за бебето и детето - 2 част  (Прочетена 158705 пъти)

Gery79
Сватбен ГУРУ
Публикации: 974

На най-важните житейски пътища няма пътни знаци

Моят сватбен албум

« Отговор #405 -: април 04, 2010, 11:27:38 »

Ади Оливър е на 4.5 месеца но и на него му е адски скучно и тясно в коша затова от днес сме с седналия. Нашия има 5 степени и пълно легнало положение и от днес сме с него.
Като му е скучно на детето го слагай и да си гледка.
Активен
maria_lakova
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 4170

Моят сватбен албум

« Отговор #406 -: април 06, 2010, 08:10:02 »

Ади, след 3 месец може да се слага детето на 30 градуса наклон, а при вас вече няма проблем и на 45.  good
Активен
Рубин
Публикации: 2491

« Отговор #407 -: април 06, 2010, 22:05:11 »

Мами,можете ли да ми кажете какъв термометър да взема за беб? *crazy*Аз мислех от тези с гумираните накрайниици!Някоя марка може ли да ми препоръчате?
Активен
Zahira
Публикации: 2242

Моят сватбен албум

« Отговор #408 -: април 07, 2010, 11:56:10 »

Руби няма значение марката. Общо взето всеки дигитален ще ти свърши работа. Моят е от Джъмбо най-обикновен.
Активен
Рубин
Публикации: 2491

« Отговор #409 -: април 07, 2010, 12:01:26 »

Zahira  give_rose,благодаря!
Активен
ellie_bellie
Баш Майстор
**
Публикации: 1738

мрън-мрън, мяу-мяу

Моят сватбен албум

« Отговор #410 -: април 13, 2010, 22:43:36 »

Момичета, вие как санитизирате играчките - говоря за тези най-малките плюшени дрънкулки. На моите пише да не се перат, само с влажен парцал да се почистят, но като си помисля какви мръсотии са обрали преди да попаднат в моите ръце....
Активен
Ели .
Публикации: 4472

имаме си Теди - най-сладкото дребси

Моят сватбен албум

« Отговор #411 -: април 14, 2010, 07:45:19 »

Момичета, вие как санитизирате играчките - говоря за тези най-малките плюшени дрънкулки. На моите пише да не се перат, само с влажен парцал да се почистят, но като си помисля какви мръсотии са обрали преди да попаднат в моите ръце....

и на моите пишеше така, но ги 'изкъпах' в пералнята smile
Активен
leni_beni_
Публикации: 2061

Моят сватбен албум

« Отговор #412 -: април 14, 2010, 07:52:08 »

И аз съм прала плюшени играчки в пералнята  good Само не ги центруфугирай на високи обороти  Wink
Активен
KlaraFina
Баш Майстор
**
Публикации: 1620

« Отговор #413 -: април 14, 2010, 09:22:36 »

Аз срам-несрам да си призная, че едва онзи ден изсипах всички плюшени и текстилни играчки на Филипа в пералнята и ги изпрах на 30 градуса. Тя вече предполагам е изяла цялата мърсотия и химия от бойте по тях, но  pardon И на супер високи обороти специално ги центрофугирах и в сушилнята ги изсуших - нищо им нямаше, като нова са.
Активен
mariana
Баш Майстор
**
Публикации: 1535

« Отговор #414 -: април 14, 2010, 12:20:24 »

Аз откакто слага всичко в устата давам само играчки които се мият- гумени, пластмасови. Имаме една книжка от плат  с гумени краища и нея я пера на ръка, когато пия и другите играчки. Един път от смучене на една плюшена играчка и беше посиняла устата  nea
Активен
cherry_tea
Професор
Публикации: 364

« Отговор #415 -: април 14, 2010, 12:26:41 »

Един път от смучене на една плюшена играчка и беше посиняла устата  nea
От какво е посиняла устата - от боята ли?

Миещите се играчки мия с гореща вода, а тези от плат - както пише на упътването - с влажна кърпа.
Активен
mariana
Баш Майстор
**
Публикации: 1535

« Отговор #416 -: април 14, 2010, 12:31:40 »

От какво е посиняла устата - от боята ли?

Да, от боята. Първо си мислех, че се е ударила, но като се изми при къпането и на следващия ден пак се появи синината на устата й, разбрах че е от играчката.
Активен
cherry_tea
Професор
Публикации: 364

« Отговор #417 -: април 14, 2010, 12:38:20 »

Представям си какво си изживяла с тази синина... Когато бях малка бях стресирала родителите ми с подобна синина около устата, но получена от вакуума при смукане на пластмасова играчка.  crazy
Активен
ani4ka1710
Сватбен ГУРУ
Публикации: 871

Никога не е късно да постъпиш правилно!!!

Моят сватбен албум

« Отговор #418 -: април 14, 2010, 18:38:16 »

Нашата докторка каза плюшените играчки да ги затворя в плик и във фризера едно денонощие, незнам файда има ли , но в началото го правех, сега срам не срам нищо такова не правя...
Активен
KlaraFina
Баш Майстор
**
Публикации: 1620

« Отговор #419 -: април 18, 2010, 10:45:27 »

Нашата докторка каза плюшените играчки да ги затворя в плик и във фризера едно денонощие

Има бацили, които умират при минусови температури. Може би за това ти го е казала. При нас на бременните се препоръчва да замръзяват колбасите преди консумация за 3 денонощия при минимум -18 градуса по същата причина.... Това, обаче, не елиминира проблема с багрилата, ама аз какво да разправям, като моето дете вече свичко е яло...

Сега да ви кажа за децата и гледането на телевизия. В детската градина ни дадоха да четем едни брошури на тази тема. За тези, които ги интересува ще споделя информацията: деца под две години не трябва да гледат никаква телевизия. Обяснението беше, че в този период мозъците им се развиват много интензивно, преработват невъобразимо количество информация и с телевизията синапсите в мозъка (местата, където информацията се предава информация между невроните) се затормозяват ужасно много. Да не говорим, че деца под 3 години не могат да възприемат бързата смя на образи и картини, което допълнителни ги натоварва и пречи на работа на мозъчетата им. След две годишна възраст е резонно да се гледа до 1 час телевизия на ден, детски предавани, най-добре "стимулиращи" мозъчетата им. Добре е един от родителите да гледа заедно с детето и да обяснява и коментира какво става, за какво говорят... Прекаленото гледане на телевизия води до проблеми в съня по-голяма възраст, проблеми в социализирането и адаптирането на детето, понякога агресивитет (според типа предавания).
С компютерните игри е добре да се изчака до 4-годишна възраст, по 2 часа на ден. Изрично е да споменавам, че трябва да се подбират внимателно, по-добре педагогически игри. Да се спазва възрастовара маркировката на играта.
Активен
Страници: 1 ... 26 27 [28] 29 30 31   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: