Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

декември 26, 2024, 22:29:27

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 24 25 [26] 27 28 ... 31   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Всичко,което ни интересува за бебето и детето - 2 част  (Прочетена 158732 пъти)

KlaraFina
Баш Майстор
**
Публикации: 1620

« Отговор #375 -: март 23, 2010, 11:16:59 »

Хич не ми се искаше да се намесвам в разразилия се спор, защото ми се струва много безсмислен, но нещо не се стърпявам. Само да кажа, че независимо дали бебето ще спи при родителите си или в самостоятелна стая, когато реши да плаче и двамата се будят. Друг е въпросът, че този който остане в леглото има шанс да продължи да спи. Освен това в първите седмици инстинкта на майката към бебето е толкова силно развит, че като парвило тя е първата, която реагира. Освен това ми се струва логично, дори когато бебето спи при родителите си, да се изнесе от спалнята когато се разплаче неутешимо, няма нужда като единя не спи и другия да будува. Та да обобщя накратко, детското легло в самостоятелна стая е само затруднения за родителите. Едно бебе предполага безсънни нощи и докато се живее на 50-60-70 кв все ще се чува като плаче.

Активен
Рубин
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2491

« Отговор #376 -: март 23, 2010, 11:21:08 »

Цитат
Хич не ми се искаше да се намесвам в разразилия се спор, защото ми се струва много безсмислен, но нещо не се стърпявам. Само да кажа, че независимо дали бебето ще спи при родителите си или в самостоятелна стая, когато реши да плаче и двамата се будят. Друг е въпросът, че този който остане в леглото има шанс да продължи да спи. Освен това в първите седмици инстинкта на майката към бебето е толкова силно развит, че като парвило тя е първата, която реагира. Освен това ми се струва логично, дори когато бебето спи при родителите си, да се изнесе от спалнята когато се разплаче неутешимо, няма нужда като единя не спи и другия да будува. Та да обобщя накратко, детското легло в самостоятелна стая е само затруднения за родителите. Едно бебе предполага безсънни нощи и докато се живее на 50-60-70 кв все ще се чува като плаче.

Ей това имах предвид!Явно не можах да се израза правилно!Ние живем в малък апартамент и е ясно че всичко ще се чува!

А основната ми мисъл бе тази че като единия родител е буден не е нужно другия да стане и да седи и да бъде просто свидетел на случката!Каква е поолзата му все пак!А и не вярвам да има такава майка(поне аз съм така),която да чуе че бебето плаче и да продължи да си спи спокоино,докато таткото се опитва да го успокои!
А то е ясно е щом проплаче мъничето и двамата се будят good
Активен
KlaraFina
Баш Майстор
**
Публикации: 1620

« Отговор #377 -: март 23, 2010, 11:31:41 »

А и не вярвам да има такава майка(поне аз съм така),която да чуе че бебето плаче и да продължи да си спи спокоино,докато таткото се опитва да го успокои!
А то е ясно е щом проплаче мъничето и двамата се будят good

Сега аз ще те цитарам  Wink И аз не вярвах, но ела ме виж сага, осем месеца и половина по-късно. Скачах като ужилена само бебка да се размърдаше, а сега като се разплаче, първо се обръщам на другата страна за минута-две и чак после реагирам (аз или татко й, както дойде). Свършиха ония хормони дето те държат буден, какво да се прави  pardon
Активен
Рубин

« Отговор #378 -: март 23, 2010, 11:42:01 »

О,дааа,разбирасе!Аз не казвам че до 5 годинки трябва да сме на бутон за малките!Аз говоря за това начало което е най-трудно!Че самата майка ще скача на всяко гъкване,както казваш ти!А и аз съм на мнението,че трябва и бащата да се оставя сам с детето!В смисъл,че самия татко има нужда да се почувства нужен и потребен за детето си!
Активен
hukuta
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1022

Мама на сладко бебе Ивелина

Моят сватбен албум

« Отговор #379 -: март 23, 2010, 11:48:32 »

Аз пък по едно време пращах нашия татко да спи в хола, защото ми беше по-удобно бебка да спи до мен на спалнята (нищо, че кошарката й е на една ръка разстояние от моята страна на леглото  pardon) и за него нямаше място  funnytooth изобщо всеки с проблемите си май  blum
Активен
ivaiva
Баш Майстор
**
Публикации: 1750

Моят сватбен албум

« Отговор #380 -: март 23, 2010, 11:52:06 »

funnytooth изобщо всеки с проблемите си май  blum

Да съгласна съм и затова си мисля, че като се появи бебчо ще видим кое как ще организираме и той сам ще ни покаже как да правим нещата.
« Последна редакция: март 23, 2010, 12:19:35 от ivaiva » Активен
rozovka
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1031

« Отговор #381 -: март 23, 2010, 11:53:04 »

Offtopic Момичетаа, май го обърнахте на чат - никой никого не обвинява, няма нужда от оправдания и обяснения. Днес всички са поразително и драматично сериозни.
Активен
leni_beni_
Публикации: 2061

Моят сватбен албум

« Отговор #382 -: март 23, 2010, 11:55:52 »

И аз мисля, че това със спането на бебчето, всеки го нагажда според нуждите си. А и всяко бебе си е с различен характер.
Ние също нямаме отделна стая, която да бъде за бебчо, при мен въпроса е дали ще си спи в кошарката до леглото или в ще спи при нас на спалнята  pardon Както казва hukuta , май всеки с проблемите си  tease
Активен
rozovka
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1031

« Отговор #383 -: март 23, 2010, 12:32:24 »

На спалнята до нас ще се притеснявам да не го нараним нещо... ако един от двама ни с таткото се обърне по-рязко в съня си или отметне ръка... всичко става, за мен не е вариант  sad.
Активен
ellie_bellie
Баш Майстор
**
Публикации: 1738

мрън-мрън, мяу-мяу

Моят сватбен албум

« Отговор #384 -: март 23, 2010, 14:43:09 »

Лени, аз също се "приготвям" за варианта бебето да спи на спалнята. Не ни е от най-големите леглата, но при нощно кърмене може и да се окаже най-добрия вариант. Ще сложа един непромокаем протектор на матрака и една преграда:

Друг вариант за в леглото е това:
Активен
leni_beni_
Публикации: 2061

Моят сватбен албум

« Отговор #385 -: март 23, 2010, 14:53:19 »

ellie_bellie ,  това второто, сякаш по-добър вариянт ми изглежда за нас (имам предвид в моя случай). то и нашето легло не е много широко  А дали трябва да е в нещо такова  crazy дали не може да си е само така  pardon Не мога още да ги осмисля нещата, а и незнам как ще е всъщност, но да имам готовност все пак  Wink
« Последна редакция: март 23, 2010, 14:54:53 от leni_beni_ » Активен
Gergancheto
Публикации: 2366

Моят сватбен албум

« Отговор #386 -: март 23, 2010, 14:53:59 »

Някой преди време беше показвал и това, страшно удобно ми се струва на първо време  good
http://www.album.bg/geri_87/images/22308963/

Активен
ellie_bellie
Баш Майстор
**
Публикации: 1738

мрън-мрън, мяу-мяу

Моят сватбен албум

« Отговор #387 -: март 23, 2010, 15:02:43 »

Кларафина го беше показала. На мен ми идват много скъпи тези легла. Горните две са ми достъпен вариант.
Лени, зависи си от теб, но аз не бих могла да оставя бебето в леглото ако няма преграда точно защото не ни е голяма спалнята. Ако падне?
А ако го слагам между мен и мъжа ми, ще ме е страх, че мъжа ми както се върти и може да сложи я завивка, я ръка отгоре му.
Активен
Рубин

« Отговор #388 -: март 29, 2010, 08:37:13 »

Момичета,днес почнах с прането на дрешките и даже първата пералня се върти в момента danceg!Ей,много ми е готино значи!От кога чакам да дойде този момент!
Докато преглеждах етикетите и забелязах че на повечето бебешки дрешки има знака-без центруфугиране! *crazy*Ами как без него?Вие имате ли такъв случай и трябва ли без центруфуга????Как ще съхнат тея дрешки!Аз не мисля да го спазвам!
Активен
pleasure
Баш Майстор
**
Публикации: 1975

love is in the air....

Моят сватбен албум

« Отговор #389 -: март 29, 2010, 08:47:14 »

Рубин-че пускай ги на най-кратката и щадяща програма, която имаш на пералнята.Обикновенно тази програма няма дълга центрофуга(провери, някои перални имат програма з бебешки дрехи) Целта в момента е дезинфекцират от праха и мърсотията и местата на които са били, преди да станат твое притежание Wink
Пък и след това се налага преобличане по няколко пъти на ден, ако ги переш на програма с центрофуга...скоро ще се развлекат или избелеят, така че избери нещо щадящо.
« Последна редакция: март 29, 2010, 08:49:27 от pleasure » Активен
Страници: 1 ... 24 25 [26] 27 28 ... 31   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: