Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
декември 26, 2024, 22:24:31
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
Всичко,което ни интересува за бебето и детето - 2 част
Страници:
1
...
23
24
[
25
]
26
27
...
31
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Всичко,което ни интересува за бебето и детето - 2 част (Прочетена 158727 пъти)
ina_lemon
Наблюдаващ
Заслужил майстор на спорта
Отг: Всичко,което ни интересува за бебето и детето - 2 ча
«
Отговор #360 -:
март 22, 2010, 21:39:10 »
Рубин, съвсем ще стана офф, но просто разсъжденията ти ме потрисат, честна дума.
Значи недоспиването, ходенето като сомнамбул денем, будуването нощем, успокояването при колики, глад, тъга и прочие причини на бебето, та .... всичко това е привилегия само и единствено на майката ли??????
А таткото е татко по документи, или става такъв, когато бебето стане вече голямо и не реве денонощно???
Не се засягай, моля те, но винаги съм била адски против да се нагърбва жената с абсолютно всичко покрай детето с цел осигуряване спокойствието на мъжа.
Да го чуя от мъж като очакване от жена му - да, ще реагирам абсолютно идентично, но поне няма да се изненадана.
Активен
Рубин
«
Отговор #361 -:
март 22, 2010, 21:47:17 »
Къде съм написала,че бащата няма да присъства в грижите за детето си???????????????????
Ама къде ви виждате значи тези неща?????Кога съм написала подобно нещо!
Естествено,че и той ще става и ще сменя памперси,както се казва!
Не съм казала и,че бащата ще е само и единствено когато бебето е спокоино,усмихнато,нахранено......
Не съм и казала,че таткото няма и 1 път да стане за детето си!Но да будува абсолютно всяка вечер и на другия ден да се очаква от него да работи сериозни неща и изискват сериозна концентрация!
Сори,ама....
Ако някои прецени,че поста не е на мястото си,моля да бъда извинена и ако трябва може да изтрие разбирасе!
Просто си дадох мнение на зададен въпрос! *THUMBS*Никои не е длъжен да се съобразява с него!
«
Последна редакция: март 22, 2010, 21:50:58 от Рубин
»
Активен
Ел
Сватбен ГУРУ
Консултант по кърмене към НКК
«
Отговор #362 -:
март 22, 2010, 22:45:40 »
Еее, ама не слагайте тигана на печката, докато рибата е още в морето. Та бебето може да си спинка съвсем спокойно и да не плаче нощем, а само да се пробужда за кърмене, което не би нарушило съня на таткото
Активен
Рубин
«
Отговор #363 -:
март 22, 2010, 23:02:20 »
Ел
,мила и аз така казвам!
Говрех принципно!А стана една!
Бях изтълкувана погрешно и много се подразних!Ама караи!
Дай Боже всяко детенце да е спокоино и да не плачка и не заради таткото,а наи вече заради саммото то!
Активен
Данитка
«
Отговор #364 -:
март 22, 2010, 23:19:14 »
Ина
Честно казано не съм чула досега за бебе,което никога не е ревало
От все повече майки около мен го чувам това,аз ще спя с бебето в една стая таткото да може да почива....Той работи...изкарва парички....Да ОК съгласна съм,но това бебе само мое ли е ? А неее....ще става и още как,ще помага.Той като ходи на работа,аз да не би на сутринта да излизам в почивка и да си клатя краката,гледането на дете е също толкова отговорно,колкотоо и да ходи да работи.Но все пак не е луд тоя дето яде баницата,а тоя дето му я дава....
Моят не е случил на жена,грижил се е и ще продължава да се грижи....сега имам право на избор.Сама в стая с новото бебе и таткото сам в стая с каката или двамата в стая с бебето и каката сама в стая....Нека залагаме какво ще избера
Рубин
не мисля,че някой те е разбрал погрешно...
«
Последна редакция: март 22, 2010, 23:21:57 от Данитка
»
Активен
Gergancheto
«
Отговор #365 -:
март 22, 2010, 23:40:26 »
Цитат на: Данитка в март 22, 2010, 23:19:14
Ина
И ние сме всички в една стая и да имам възможност не бих отделила бебето
Имало е вечери (примерни 1- 2) в който съм искала да дремна за час време и мъжа ми отиваше с Дияна в хола, имало е вечери в който той е бил ужасно изморен и аз съм го щадяла, но пак казвам за два месеца се броят на пръстите на едната ми ръка
Щадя и себе си и него когато бебка спи при нас, в нашата стая
Рубинче замисли се (то ти после ще видиш какво е да, та пак ще говорим), обаче освен плача за който всички сме чули, бебетата сънуват, мрънкат си нещо и т.н. Ти като майка ще се будиш и на най-малкото промрънкване, ако бебо спи в друга стая, всяко едно такова мрънкане би означавало ти да станеш, да отидеш до другата стая за да провериш какво става, а там ще намираш обикновенно доволно спящо бебе... Сега кошарката й е срещу нашата спалня, само леко отварям око проверявам,в иждам че всичко е наред и продължавам да си спя
Таткото също спи ... Общо взето тя Дияна е едно спокойно бебепоне през нощта, предполагам че ако се случи да реве цяла нощ ще спим на смени ама хайде да не дава Господ
Активен
Рубин
«
Отговор #366 -:
март 23, 2010, 08:17:23 »
Данитка
,как да не съм разбрана погрешно?Ето пак!
Не знам по какъв начин да го напиша,а и не знам на какъв език ще е най-добре,за да ме разберете!
Никога и никъде не съм написала,че аз ще съм единствената която ще става нощем и ще пазя таткото и от наи малкия шум!Че няма да става нощем и да се грижи за детето си!
Разберете хора,не съм го казала!Някои написа един такъв пост и хайде аз била на това мнение!
Няма да се повтарям зако на.....които не е разбрал или ще се включва по тази тема,да се върне назад и да прочете внимателно какво съм написала и обяснила около3 пъти и до подробно
!
Gergancheto
,маи само ти разбра какво исках да кажа!
Единствената ми мисъл,бе че ако имахме избор щяяхме да гледаме бебето вдруга стая!Това сие мое мнение и си права че може да открия разликите едва кгато беба се роди! *THUMBS*Но на този етап все още съм на този избор!
Спирам с обясненията по горния въпрос,защото не малко изписах за да обясня какво исках да кажа а всеки разбрал еди си какво!Ами да се прочете поста ми назад,моля!
Активен
Рубин
«
Отговор #367 -:
март 23, 2010, 09:28:04 »
Хайде малко да отклоне темата,че много досадно стана вече!
Искам да попитам мами вие на колко градуса перете дрешките?Аз погледнах етикетите и видях че повечето ставт за 40 градуса,ама ви питам тъй като ми казаха че много дрешки се стеснявали???
Активен
hukuta
Сватбен ШАМАН
Мама на сладко бебе Ивелина
«
Отговор #368 -:
март 23, 2010, 09:59:02 »
Аз пера на 30 или 40 и до сега нищо не се е свило
В началото повече ги перях на 30, защото нямаше петна, но вече се налага и на 40
Активен
KlaraFina
Баш Майстор
«
Отговор #369 -:
март 23, 2010, 10:03:23 »
Рубин, чети етикетите. Аз пера белите дрехи на 60 градуса и всички светли дрешки, които майка ми беше пратила за Филипа се спраха.
Активен
Рубин
«
Отговор #370 -:
март 23, 2010, 10:04:35 »
Чета мила,ама повече от 40 не се позволява!А иначе аз съм за прането на около 60 гр!
Активен
rozovka
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1031
«
Отговор #371 -:
март 23, 2010, 10:07:42 »
Ей, ей, не се карайте, наистина благодаря на всички за мненията и предложените решения! Аз просто не виждам как поне до 6 месеца, а може би година (нямам още опит) бебето може да спи в друга стая - нали трябва да го чуваш как диша, може да се закашля, нещо такова... откъде да знам, а ти докато дотърчиш от другата стая, минава време. В началото бебокът е доста безпомощен, и май мама трябва да го обгрижва денонощно. Аз бих искала да го сложа в другата стая не защото искам да си хъркам необезпокоявана до таткото, а защото (ама не ми се смейте) много обичам да е подредено и всичко да си е на мястото и да е ясно кое къде седи, и разни временни легла бутнати по ъглите ме дразнят
. А да обзаведа детска стая и в нея да няма легло пак ми нарушава чувството за симетрия
.
Снощи повдигнах този фундаментален въпрос пред таткото и горе-долу стигнахме до следното решение: ще обзаведем детската стая с дървено легълце и повивалник и там разните шкафове и джунджурии, а в нашата спалня ще сложим една от тези преносимите кошари, например такава
http://www.kasidabg.com/children-room_kosharki-legla_brevi-kosharki-products_id-10046.html
. В началото няма да има особен смисъл от двете легла може би, защото не виждам кога точно ще го слагам бебока в леглото в детската стая, но пък сега не мога да я оставя без легло така недообзаведена, разберете ме
.
Ох сега си чета първия пост, където съм изказала предположение как леглото се мести от родителската в детската стая - просто си представих как слагаме едно дървено легло ама без колелца, и сутрин сънени го нарамваме с таткото и взимаме завоя към детската стая, а бебокът се кокори вътре и се пита "Тия луди ли са ...?"
- изтрещявам вече май ...
Много благодаря на всички момичета за мненията и приемам още и всякакви предложения
!
«
Последна редакция: март 23, 2010, 10:12:02 от rozovka
»
Активен
ivaiva
Баш Майстор
«
Отговор #372 -:
март 23, 2010, 10:52:51 »
тук голяма тема се е разразила...
а точно този проблем и мен ме тревожеше
ние също обзаведохме детската стая и всички неща са там. Имах и идея да преместя леглото в нашата спалня, но още не съм решила как да го направим.
Също имаме и клик-клак диван в детската стая, което пък ще ми даде възможност ако се налага да оставим таткото да се наспи, когато е много уморен
а можем и двамата да спим при бебо, или понякога бебо да спи в коша на количката при нас...
не знам ще видим, бебо сам ще си каже какво иска...
за етикетите и аз много се чудех и в началото започнах да ги режа. Но братовчетката на мъжа ми ми даде дрешки от нейното бебче и ми направи впечатление, че не са с изрязани етикети... мисля си, че е индивидуално
Активен
ina_lemon
Наблюдаващ
«
Отговор #373 -:
март 23, 2010, 11:02:38 »
Аз етикети не съм рязала изобщо.
Не е имало проблем, но предполагам доста си зависи от чувствителността на кожата на бебето. Ето, както мъжа на
Рубин
, /сори, ако бъркам човека/, е с деликатна кожа, човека си има едно наум. На мен не би ми дошло на ум дори, но не съм се сблъсквала с подобен род проблеми.
За прането
- прала съм и на 30 и на 40 и на 50-60 градуса. Гледам какъв е преобладаващия цвят на дрехите в пералнята. И наистина, когато вземат да се появяват повече петна, от захранване, от наакване и прочие, се изисква по-висока температура, за да излязат.
Активен
Рубин
«
Отговор #374 -:
март 23, 2010, 11:06:57 »
Да
Инче
за моя мъж става въпрос и наистина се зачервява и обринва от тях!
И затова на него му доиде на ум!Аз нямаше да се досетя!
Сега се замислям дали да ги режа???Ама мъжо държи да ги махаме!
Ох,а за прането-ще взема първото пране да е на 30 гр.,а след това вече на 40!И опак разбитрасе ще се съобразявам и с цвят и с етикет!
Активен
Страници:
1
...
23
24
[
25
]
26
27
...