Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

декември 26, 2024, 22:09:37

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 22 23 [24] 25 26 ... 31   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Всичко,което ни интересува за бебето и детето - 2 част  (Прочетена 158716 пъти)

Рубин
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2491

« Отговор #345 -: март 18, 2010, 17:28:01 »

Мацки,ами аз да ви питам за нещо което вчера милото ми каза-рязахте ли етикетите на бебешките дрешки??? *crazy*Милото ми казва да ги режем,защото на него все му пречат и така прави!Вие махали ли сте ги?
Активен
ellie_bellie
Баш Майстор
**
Публикации: 1738

мрън-мрън, мяу-мяу

Моят сватбен албум

« Отговор #346 -: март 18, 2010, 18:25:32 »

На мен много рядко ми се е случвало да ми пречи етикет и да съм рязала. Не смятам да режа тези, които имат, но също ми беше направило впечатление, че 90% от дрешките, които имаме, нямат всъщност етикети, а размерите са написани от вътрешната страна като с печат (не знам как по-ясно да го обясня).
Активен
KlaraFina
Баш Майстор
**
Публикации: 1620

« Отговор #347 -: март 18, 2010, 18:36:50 »

но също ми беше направило впечатление, че 90% от дрешките, които имаме, нямат всъщност етикети, а размерите са написани от вътрешната страна като с печат (не знам как по-ясно да го обясня).
Ей за това не смяташ да режеш. При някий дрешки е помислено и за това - или са с печат или етикета е зашит на ръба от страни на дрешката. Няма да забравя едни дрешки, който майка ми беше изпратила, на някаква пловдивка фирма - бяха толкова калпаво и абсолютно несъразмерно ушити, но етикетите с марката на фирмата, които бучеха ужасно, ги имаше поне на две места по дрешките. Така се бях подразнила тогава, че всичко махнах, а после дали ги използвах изобщо не си спомням.
Активен
ellie_bellie
Баш Майстор
**

мрън-мрън, мяу-мяу

Моят сватбен албум

« Отговор #348 -: март 18, 2010, 18:49:10 »

Сигурно си права, Веси. Всъщност сега като се замислих, единствено имам 2-3 неща на H&M и само те са с етикети, всички други нямат.
Активен
mariana
Баш Майстор
**
Публикации: 1535

« Отговор #349 -: март 18, 2010, 21:07:13 »

Аз режа  етикетите, особено пък на бодитата.Не съм рязала само на горни дрехи и то само ако са от плат , иначе всички хартиени бодат ужасно.
Активен
Рубин

« Отговор #350 -: март 18, 2010, 21:41:59 »

Ами да и аз си мислех само за тези дрешки които имат пряк контакт с телцето-вратлето в повече случаи! good
Явно мъжо много добре разсъждава! yahoo
Активен
hukuta
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1022

Мама на сладко бебе Ивелина

Моят сватбен албум

« Отговор #351 -: март 18, 2010, 21:48:06 »

Аз режа всички етикети...обрива се вратлето на бебето от тях  nea и кой знае как бодат.
Активен
Вероника
Публикации: 3502

Моят сватбен албум

« Отговор #352 -: март 18, 2010, 22:49:47 »

Мале Руби, от къде ти идват подобни неща  tease даже не съм се замисляла  crazy
Аз обаче сега като ви чета, че ги режете се сещам че понякога и май винаги етикета не може да се среже до дъно и остава едно като ръбче  -е то не ръби ли?
Активен
Рубин

« Отговор #353 -: март 19, 2010, 09:45:06 »

Вероника,ама не ми идват на мен,а на мъжо!Той се сети и добре че го направи че аз нямаше да се досетя сигурно crazy!
А това че остава когато се отреже-това същото ми каза мъжо снощи когато му казах че е много прав за рязането!А той милия знае какво е защото е с много чувствителна кожа и всичко го дразни!Та той ми казва сега да съм разшивала че иначе някои не се махали изцяло!
Питате ли ме какво ми беше когато за пръв път пусках перлня-един етикет няма да видя една дреха става ли за нея или не! pardon
Активен
rozovka
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1031

« Отговор #354 -: март 22, 2010, 17:56:29 »

Момичета, в голяма чуденка съм за нещо  girl_impossible - моля, нека по-опитните мами да кажат!

Въпросът ми е къде (в какво) спи новороденото бебе, докато спи в спалнята на родителите. Чуденката ми е следната - аз си представям в детската стая да му сложа легълцето, повивалници и там всичките му дрешки и играчки по шкафовете. В същото време нали през нощта е при вас, във вашата спалня. Вие как постъпихте - чисто и просто леглото му е във вашата (родителската) спалня и там си му е мястото ли? Или го местите леглото през нощта при вас, а през деня в детската (това малко странно ми се струва, ама като не знам...) Или си има легло в детската, а през нощта при вас спи във второ легло или в кош за новородено? Моля ви кажете ми, защото ще обзавеждаме нов дом и хич не ми е ясна тая работа с леглото на бебока? 
« Последна редакция: март 22, 2010, 17:58:01 от rozovka » Активен
Рубин

« Отговор #355 -: март 22, 2010, 19:24:56 »

rozovka,виж сега аз какво мисля!
Преди щяхме да имаме отделна стая за бебка и аз исках,а и наи добре ако имаш възможност за детска стая,бебешока да спи от начало в нея!Аз нямаше да местя нито легълцето,нито нищо!Смятах да сложим в детската едно диванче и да се спи евентуално от мен там ако и като се наложи!
За мен това е наи доброто решение!
Активен
ellie_bellie
Баш Майстор
**

мрън-мрън, мяу-мяу

Моят сватбен албум

« Отговор #356 -: март 22, 2010, 19:47:57 »

Розовка, смятам, че при всеки е различна ситуацията. Има бебета, които от самото начало си спят в детска стая. На една моя приятелка бебето беше по този начин. За нощното кърмене тя е ставала, кърмила го е на стола в детската стая и си е лягала обратно в спалнята.
Ние ще държим бебето при нас в сгъваема кошара и ще ми е на една ръка разстояние. Мъжът ми спи много дълбоко и едва ли ще се буди през нощта. Преди 2 дни така яко се закашлях и може би 10 минути се драх преди да стана да си взема мед и сироп и той нищо не разбра от цялата работа.  blush
Активен
ina_lemon
Наблюдаващ
Публикации: 2310

Моят сватбен албум

« Отговор #357 -: март 22, 2010, 19:51:24 »

rozovka,виж сега аз какво мисля!
Преди щяхме да имаме отделна стая за бебка и аз исках,а и наи добре ако имаш възможност за детска стая,бебешока да спи от начало в нея!Аз нямаше да местя нито легълцето,нито нищо!Смятах да сложим в детската едно диванче и да се спи евентуално от мен там ако и като се наложи!
За мен това е наи доброто решение!

Защо с появата на бебето да трябва да се отделят двамата -мама и татко -  един от друг?
И откога най-доброто за едно бебе е да отделено от мама, след като девет месеца е било близо до сърцето и?
Изобщо не отчитам чисто техническите неудобства на това с отделните стаи.
Прекрасно е това да може да се осигури детска стая на детето, надявам се и аз да мога да го направя след година-две, но в самото начало на живота му ...... това е доста неразбираемо за мен. И като мотиви и като всичко.
Активен
ellie_bellie
Баш Майстор
**

мрън-мрън, мяу-мяу

Моят сватбен албум

« Отговор #358 -: март 22, 2010, 19:56:29 »

Ина, съгласна съм с теб. Аз единствено бих се отделила сама с бебето ако мъжа ми не може да спи през нощта. При положение, че работи по 60 часа седмично и учи в същото време, безсънието би могло да го довърши. Стресът и без бебе му идва доста. Но мисля, че и така ще се оправим.
Активен
Рубин

« Отговор #359 -: март 22, 2010, 20:43:28 »

Хайде да доуточня,че маи пак останах неразбрана!
Имах предвид че дивана ще е в случаи к които аз трябва да ставам вечер ту за хранене,ту по време на колики и когато бебе е неспокоино!Не мисля че е по добре това бебето да плаче и да буди таткото,както е  и нашия,и на другия ден да е като парцал,като се има в предвид че по цял ден има ужасно много работа и се занимава със сериозни суми и една малка грешка ще му коства много!Ще ме извинявате,ама моя мъж не вярвам да продължава да спи след плачкане на беба!Като знам че тв не мога да пусна без да го събудя!
Аз казвам кое  е наи-добре ако се гледа бебе в отделна стая!
Ние за сега ще сме в една стая и нямаме избор!Но ако имах такъв щях да избера отделна стая за малкото бебе,а  там казах не диван за вечно преместване на маиката(както бях разбрана),а място където мама може да седне спокоино,да нахрани бебето и през това време да не се пречи на бащата да почива!Верно,че и той е родител,ама все пак този човек по цял блъска и изхранва семеиство good!
Активен
Страници: 1 ... 22 23 [24] 25 26 ... 31   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: