Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
декември 26, 2024, 22:01:26
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
Всичко,което ни интересува за бебето и детето - 2 част
Страници:
1
...
21
22
[
23
]
24
25
...
31
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Всичко,което ни интересува за бебето и детето - 2 част (Прочетена 158708 пъти)
Gergancheto
Заслужил майстор на спорта
Отг: Всичко,което ни интересува за бебето и детето - 2 ча
«
Отговор #330 -:
март 17, 2010, 20:13:45 »
Един много мъничък
Инче
какво мазило против слънце можеш да ми препоръчаш
Активен
˙·٠Outono Bolboreta™٠·˙
ヅ
Leader
·٠•●♥☆Щастлива, Слънчева, Успешна ☆♥●•٠·
«
Отговор #331 -:
март 17, 2010, 20:23:14 »
Цитат на: Gergancheto в март 17, 2010, 20:13:45
Един много мъничък
Инче
какво мазило против слънце можеш да ми препоръчаш
Не съм Ина, но искам да споделя моя опит!
Аз ползвам за Коско
Нивеа 50+ утра
,
но за съжаление това, което аз имам го няма в БГ, т.е. на нашето пише
50+ ултра
, а това, което се продава тук пак е 50+, но не пише ултра, може би е същото, нашето сме го купували от Канарските о-ви
На море Коско го заведохме на почти 10 месеца, пътувахме с автобус в двете посоки и нямахме никакви проблеми
Активен
КатиНка
«
Отговор #332 -:
март 17, 2010, 20:33:09 »
Аз пак да благодаря за отговорите по моите въпроси
Нашето чудене е свързано с това, че сме канени на сватба точно, когато бебко би трябвало да бъде само на 1 месец. Сватбата е на наши много много близки приятели и ще бъде в района на Карлово, което не знам на колко км е от София, но не е много далече. Другото пътуване, за което мислим, е за септември, когато бебко би трябвало да е на 2 месеца и малко и ще е до морето, а после и на планина. Със сигурност като дойде време, ще се консултираме с педиатър, но сега нямаме такъв и не мога да се допитам, за това и се допитах до вас като вече минали по този път /някои от вас де
/. А относно климатика в колата, май се оказва проблем за малко бебе, поне така споделят млади родители и не го препоръчват, но да видим какво ще решим ние
Активен
Anichka
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #333 -:
март 17, 2010, 20:44:07 »
Извинявам се, че се намесвам, но ми стана интересен въпроса за пускане на климатик и бебето в колата. Какъв е резона да не се пуска, а е по-добре да се отвори прозорец?
Не става ли по-голямо течение и според мен по-вероятно да изстине бебето, ако има отворен прозорец и се кара да кажем по магистрала със 100км/ч?
Активен
KlaraFina
Баш Майстор
«
Отговор #334 -:
март 17, 2010, 21:17:54 »
Има нещо на което май климатроник ми се вика
, за него знам, че няма проблем, защото въздуха циркулира и се разпределя равномерно навсякъде. При климатика духа много кофти май, а отворения прозорец
, не знам, но ми се струва най-лошия вариант.
Активен
Anichka
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #335 -:
март 17, 2010, 21:34:55 »
да, Веси права си, че климатроника разпределя равномерно въздуха, но се предлага при определени марки коли и е екстра.
Аз си представям как се поставя бебето в кошницата за кола, която е с гръб към таблото и се пуска климатика - според мен няма как да духа централно в бебето. или греша?
Активен
ellie_bellie
Баш Майстор
мрън-мрън, мяу-мяу
«
Отговор #336 -:
март 17, 2010, 21:50:19 »
И на мен ми е много интересно какви са притесненията от климатика. Естествено, че може и да се направи струята да не е насочена към детето. Ние сме с климатроник, но и да не бяхме, нямаше да се поколебая да ползвам климатик. Като ме напече на 40 градуса, по бих се притеснила от това бебето да не се прегрее, отколкото да изстине. А прозорците не отварям, отвън такъв прах влиза, че е ужасно. Климатикът ми вкарва филтриран въздух в купето.
Активен
ina_lemon
Наблюдаващ
«
Отговор #337 -:
март 17, 2010, 22:04:11 »
Ние до преди няколко месеца бяхме с кола с климатик и той винаги е работел, и лятото и зимата. Не съм имала притеснения и то никакви.
Сега сме с друга кола, която е с климатроник и лично за мен усещането в купето е същото. Просто той си поддържа една температура , която му е зададена, а климатика си работи постоянно.
Активен
ivaiva
Баш Майстор
«
Отговор #338 -:
март 18, 2010, 10:02:12 »
аз се намесвам малко късно, за което предварително се извинявам.
първо се извинявам, че вчера докато инчето пишеше съм писала и аз и съм повторила нейното изказване за кошницата за кола... с тази разлика, че на нас лекарка ни каза, че въпреки препоръките да се маха от кошницата на 2 часа, не е добре бебе до 3 месеца да стои в кошницата повече от 40-50 мин, не знам дали е вярно...
за климатиците и климатрониците единственото притеснение според мен е че много изсушават въздуха и ми се струва, че при продължително пътуване ще трябва да се отварят прозорците при спиране, за да влиза естествен въздух.
Кате
, сватбите с малкото ни момче за нас са много болна тема. Както знаеш братът на мъжа ми живеят във Франция, имат дете на 3 г., но още не са женени. бяха го планирали за тази година, като през юни там, а август тук. Но в последствие се отказаха от тукашната сватба и остана само 5ти юни Франция. Отгоре на всичко искат мъжа ми да им е свидетел
, а нашето мъниче ще е едва на 2 месеца. И ние категорично отказахме да пътуваме или да отидем. Много ни е мъчно и на двамата, но няма начин, не мога да подложа малкото на това натоварване. Пък и проблемът според мен не е само в пътя, а и в самата сватба, не е редно толкова малко бебе, сред толкова много хора...
извинявам се малко стана дълъг поста и излязох мъничко от темата, ако прецените ме изтрийте
Активен
KlaraFina
Баш Майстор
«
Отговор #339 -:
март 18, 2010, 10:35:18 »
Разбира се, че много зависи от обстоятелствата и организацията, но пътуването като такова не е проблем за бебетата. Имам приятелка, която направи презокеанско пътуване с двумесечното си бебе. Дори й бяха казали, че е по-добре докато е по-малко, защото само спи. Ние пропътувахме над 1000 км (за два дни) когато Филипа беше на 3 месеца. Неудобството си беше изцяло за моя сметка, тя нищо не усети, въпреки първоначалните ми притеснения.
Ако има нещо, към което съм много резервирана, то е излагането на бебето на много хора. С това дори аз внимавах първите месеци
«
Последна редакция: март 18, 2010, 10:58:35 от KlaraFina
»
Активен
Вероника
«
Отговор #340 -:
март 18, 2010, 10:57:38 »
За пътуването - вчера ми сервираха, че имам още 20 дни, които трябва да имам в Албания -та с две думи май месец ще се ходи.
Е пътя от 11 часа без спирка ще стане 15 сигурно ама кво да се прави
.
За мен сега стои въпроса с котката, че исках по натам да ги "запознавам"
Активен
КатиНка
«
Отговор #341 -:
март 18, 2010, 11:07:23 »
Радвам се, че темата за ранното пътуване предизвика коментари, защото така мога да видя различните предпочитания на младите родители. Това неодобрително мнение за пътуване с кола на малко бебе и използване на климатик ми сподели мой колега, млад татко, който сподели, че бебковците още нямат контролирана терморегулация и охлаждането не е препоръчително /говорим за летен сезон/, също така и от подаването на въздух през климатика, навлиза и влага, която не въздейства добре на бебето. Пак според него, за зимен сезон отоплението в колата не създава притеснение. А за отворения прозорец,тук по-скоро питах за вашето мнение.
Аз почетох малко по въпроса и ние за сега се отказваме от това първо пътуване, когато ще сме само на 1 месец. Копирам един цитат -
"Незрелостта на механизмите на терморегулация се проявява преди всичко през първите 3-4 седмици от живота, когато новороденото, изложено на охлаждане е склонно към хипотермия, а изложено на прегряване - хипертермия."
Нашето пътуване е точно за този период на бебко и вчера взехме решението за нероден Петко, че мама и бебе ще си останат вкъщи, а татито ще ходи сам на сватба
«
Последна редакция: март 18, 2010, 11:09:31 от КатиНка
»
Активен
Gergancheto
«
Отговор #342 -:
март 18, 2010, 11:40:07 »
Kaте
аз мисля че най-добре ще пренециш като му дойде времето, не отказвай веднага
Мъжа ми постоянно викаше "как ще изведем навън бебе на 20 дни и то февруари месец" Е, февруари бяхме навън и то с бебе на 20 дни.... Сега и за почивка гледам да не се настройвам, ще преценя според детето
Ако са почнали да я мъчат зъбки едва ли ще ни е до почивка и на двете, ако бебето е спокойно и ведро мисля че няма да има проблем да прекараме известно време някъде
Имаше една статия в която пишеше че ако плануваме почивка с бебе тя трябва да е поне 20 дни, е при нас това няма как да се случи, но за една седмица се надявам да успеем
Та след всички приказки исках да кажа че когато видите бебчето ще почувствате какво може и какво не може, кое би му се отразило добре и кое не чак толкова добре
Аз лично смятам че ще присъствате на сватбата ама това е моя прогноза
Активен
Вероника
«
Отговор #343 -:
март 18, 2010, 11:45:18 »
Цитат на: Gergancheto в март 18, 2010, 11:40:07
Та след всички приказки исках да кажа че когато видите бебчето ще почувствате какво може и какво не може, кое би му се отразило добре и кое не чак толкова добре
Аз лично смятам че ще присъствате на сватбата ама това е моя прогноза
Абсолютно съм съгласна и смятам че със всяко нещо е така
- предварително планове трудно се правят -сметка без "кръчмаря" Много си заивиси от детето.
В Албания на един българин жена ,у идва с бебе на месец за 1 седмица пшосле се прибраха за имунизации някви, след това като стана на 3 месеца мисля пак дойдоха. Аз за това съм споко и не съм се и притеснявала как ще пътуваме с бебе - както се пътува
Активен
КатиНка
«
Отговор #344 -:
март 18, 2010, 11:49:41 »
Аз също съм съгласна с Гери и Верчето, а и съм си такъв непоклатим оптимист ...
Нямам идея от сега какво ще бъде бебето - спокойно, нервно и т.н. Вече съм
но младоженците запазват стаи за гостите и трябваше да дадем отговор, за това така се разтърсих за инфо малко по-отрано
Още веднъж, благодаря за мненията
«
Последна редакция: март 18, 2010, 11:51:17 от КатиНка
»
Активен
Страници:
1
...
21
22
[
23