Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
декември 26, 2024, 22:14:44
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
Всичко,което ни интересува за бебето и детето - 2 част
Страници:
1
...
20
21
[
22
]
23
24
...
31
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Всичко,което ни интересува за бебето и детето - 2 част (Прочетена 158721 пъти)
Gergancheto
Заслужил майстор на спорта
Отг: Всичко,което ни интересува за бебето и детето - 2 ча
«
Отговор #315 -:
март 17, 2010, 14:56:27 »
Кате и аз ще следя отговорите на този въпрос
Активен
Вероника
«
Отговор #316 -:
март 17, 2010, 14:56:42 »
Кате според мен когато вие решите
за пътуването за морето май също, имам познати чакат да стане на 3 години и познати които не чакат ами си ходят с малко бебе
А и друго се сещам за в Америка , там където са нон-стоп на коли мислите ли че чакат няква възраст.
ellie_bellie
ще каже
Активен
leni_beni_
«
Отговор #317 -:
март 17, 2010, 15:03:40 »
Аз мисля, че когато си прецените . Те бебчовците се успокояват в кола от подрусването и шума и така или иначе си спинкат през повечето време.
Що се отнася до морето, има различни мнения по въпроса. Ясно е, че няма да го изложиш на пряко слънце. Някъде бях чела точно за това, ама не се сещам много. Ако го изровя ще споделя веднага
Активен
ina_lemon
Наблюдаващ
«
Отговор #318 -:
март 17, 2010, 15:15:58 »
За пътуването
- ако е по-дълго е по-добре да се тръгне с коша за новородено, за да може бебето да е легнало през повечето време. Ако решите да пътувате с кошницата за кола, на всеки 2 часа бебето трябва да се вади от него, за да му се изпъне гръбчето .Вярно е, че кошниците имат сравнително анатомична форма, но все пак. На моята кошница с огромни червени букви пишеше, че максималният постоянен престой в нея е 2 часа.
За морето
- няма проблеми. Не се излага бебето на пракя слънчева светлина, маже се с висок фактор, аз ползвах миналото лято 50 - ти, носи се шапка задължително. На плажа сутрин и следобед, и то под чадър и така, няма проблеми.
За планина
- трябва да се гледа надморската височина, да не е много голяма, защото от налягането започват да ги болят главата и ушичките и плачат яката. По пътя - биба, за да може да преглъща повече. Ако не ползва биба - по-често слагане на гърда, отнво за да преглъща.
Ние заведохме Стилиан на почивка на хижа Здравец когато беше на 9-10 месеца, а на плаж преди това още. Не сме имали никакви проблеми изобщо, но за планината пътуваше в кошницата и спирахме на час и полоина - два, за да се изпъне детето.
Това е, което аз знам.
Активен
Вероника
«
Отговор #319 -:
март 17, 2010, 15:17:37 »
Тъкмо за коша за кола щях да пиша и Ина подробно е обяснила.
Активен
ivaiva
Баш Майстор
Отг: Всичко,което ни интересува за бебето и &
«
Отговор #320 -:
март 17, 2010, 15:19:19 »
според мен също няма пречка бебчо да ходи на море.. или планина около 2рия месец (за да минат 40те дни).
за пътуването ми се струва, че също няма проблем, стига да не е в тези кошници, а в легналия зимен кош на количката, защото за кошниците казват, че не е добре бебчо да стои в тях повече от 40-50 мин.
т.е. всичко си зависи от разстоянието и това къде отивате
«
Последна редакция: март 17, 2010, 15:42:03 от ivaiva
»
Активен
leni_beni_
«
Отговор #321 -:
март 17, 2010, 15:25:06 »
Това за кошниците за кола не го знаех . Добре, че споделихте
Активен
КатиНка
«
Отговор #322 -:
март 17, 2010, 15:41:13 »
Благодаря много за мненията
Особено на
ina_lemon
, тъй като има и личен опит
Един допълнителен въпрос - относно климатика в колата, как влияе на малкото бебе /1-2-3 месеца/? Може ли да се ползва изобщо или е по-добре да се отвори прозорец?
Активен
Рубин
«
Отговор #323 -:
март 17, 2010, 15:47:20 »
Подхванахте точно тази тема която ме засягаше и съм мислила да попитам!ие живот и здраве ще искаме след като беба се роди да отидем при нашите за около месец!И аз се питах колко време след раждането може да се пътува?До там е около 5 часа път и може ли например с новородено на 2-3 седмици да се пътува???
Активен
Вероника
«
Отговор #324 -:
март 17, 2010, 16:27:57 »
Цитат на: Рубин в март 17, 2010, 15:47:20
Подхванахте точно тази тема която ме засягаше и съм мислила да попитам!ие живот и здраве ще искаме след като беба се роди да отидем при нашите за около месец!И аз се питах колко време след раждането може да се пътува?До там е около 5 часа път и може ли например с новородено на 2-3 седмици да се пътува???
Руби
аз без да питам който и да е било , може да го замъкна това бебе в Албания ако се наложи и пътя си е 11 часа. Всеки си преценя как ще си гледа детето
Активен
ellie_bellie
Баш Майстор
мрън-мрън, мяу-мяу
«
Отговор #325 -:
март 17, 2010, 17:46:11 »
Ина
много изчерпателно е отговорила, но понеже
Вяра
ме е споменала, ще допълня и аз.
Вярно е, разстоянията тук са дълги и че много пътуваме. Препоръчва се да се прави почивка на 2 часа. Но така или иначе бебето ще огладнява на 2-3 часа и ще трябва да се кърми/храни, което означава, че ще го вадиш от коша за пътуване. При нас легнало положение на коша за колата няма, така че е задължително почивката.
Рубин
, специално с това пътуване, което мислиш на 2-3 седмици, трябва да го решиш като дойде време. Засега според мен има много условности. Трябва да видиш колко време ще ти трябва да се възстановиш след раждането. Ако се наложи секцио по спешност съм убедена, че няма да ти се лашка в кола толкова дълго време и толкова кратко след операцията. Ако раждаш вагинално пак зависи, как се чувстваш ти самата, ще сте свикнали ли с бебка, може изобщо да не ти се иска да си напускаш къщата за такова пътуване толкова скоро. Но може пък и да е ок. Най-добре е - изчакай си да видиш как ще се наредят нещата, пък живи и здрави ще пътувате когато ви е удобно и пожелаете. Иначе за самото бебе няма проблем, стига да е здраво.
Активен
Рубин
«
Отговор #326 -:
март 17, 2010, 17:58:25 »
Ами за нас ще е по добре да отидем там колкото се може по скоро след раждането,а може и след месец де!Тук нямам абсолзтно никои и мислим да ходим натам за околоедин месец!Ще видим!
Но мен това ме интересуваше,ако всичко е нормално дали може!Разбирасе с почивки и на всеки 2 часа задължително почивка!
Активен
KlaraFina
Баш Майстор
«
Отговор #327 -:
март 17, 2010, 18:17:08 »
Цитат на: ina_lemon в март 17, 2010, 15:15:58
За морето
- няма проблеми. Не се излага бебето на пракя слънчева светлина, маже се с висок фактор, аз ползвах миналото лято 50 - ти, носи се шапка задължително. На плажа сутрин и следобед, и то под чадър и така, няма проблеми.
Ей това при нас е забранено за малки бебета, каквото ще е на КатиНка. Никакви противослънчеви мазила до 6-тия месец, а до скоро забраната е била и до годинка.
Личното ми мнение е, че 5 часа път са си съвсем ок за малко бебе. Дори е много по-лесно за родителите, защото то само спи. Както са казали момичетата, по една или друга причина ще вадите бебето от столчето от време на време щом трябва. Или както Ина е казала, направо с коша от количката, щом е възможно, защото при нас не става тая работа, и хич няма да усетите пътя.
Активен
ina_lemon
Наблюдаващ
«
Отговор #328 -:
март 17, 2010, 18:36:16 »
Ами аз говоря лично за моята количка, на която коша за новородено има приставки, в които влизат предпазните колани на колата. Не всички колички го имат това, и затова които го нямат да си ползват кошницата.
А за мазилата да, и аз знам, че е забранено до 6 месец, ама нещо не съм в час явно кога ще се роди на Катинка бебчето. Иначе аз Сми-то го наплесках за сефте юни месец , когато той беше доста над тези месеци. А преди това беше хванал супер готин тен, хихихххих!!!
Активен
ellie_bellie
Баш Майстор
мрън-мрън, мяу-мяу
«
Отговор #329 -:
март 17, 2010, 19:21:36 »
Ина
, ясно е, на мен ми беше мисълта за кошовете, че при нас са забранени тези кошове, които вие ползвате и имат легнало положение. Единствено мога да ползвам седалка за кола, ей такава например и тя не ляга.
На мен като цяло ми е объркано като казвате кош или кошница или нещо друго за кола, защото автоматично си мисля само за варианта, който аз мога да ползвам, пък вие имате 2 опции реално.
За мазилата на нас ни дават да слагаме и под 6 месеца, стига да са без парфюми и аромати в тях и други химии.
«
Последна редакция: март 17, 2010, 19:26:06 от ellie_bellie
»
Активен
Страници:
1
...
20
21
[
22
]