Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
декември 26, 2024, 22:23:15
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
Всичко,което ни интересува за бебето и детето - 2 част
Страници:
1
...
19
20
[
21
]
22
23
...
31
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Всичко,което ни интересува за бебето и детето - 2 част (Прочетена 158725 пъти)
Вероника
Заслужил майстор на спорта
Отг: Всичко,което ни интересува за бебето и детето - 2 ча
«
Отговор #300 -:
март 16, 2010, 17:39:53 »
Лени
, сега вече лекинко завиваме от темата но е така - именно
всеки се бърка и всеки смята че това което прави той е правилно - мдаа за себе си е прав но всеки може да прецени сам.
Та за възгавниците, леля беше тук преди и малко и тя каза -амааа как без възглавница не може, все нещо трявба да има под главата
Сега да кажа, че аз чета и се информирам и доколкото разбрах не необходима възглавница. Моите близки казват че са слагали и няма проблем. Аз няма как да имам твърдо мнение след като нямам опита но точно зарадо това, че съм информирана - чета, питам и се интересувам от мнението на педиатри избирам как да бъде с моето дете.
Активен
ellie_bellie
Баш Майстор
мрън-мрън, мяу-мяу
«
Отговор #301 -:
март 16, 2010, 17:47:44 »
Вероника
, аз няма да използвам възглавница, нито олекотена завивка. Не съм си и купила даже. Възглавница ще въведа към 2-годишна възраст.
Активен
Вероника
«
Отговор #302 -:
март 16, 2010, 17:50:57 »
Цитат на: ellie_bellie в март 16, 2010, 17:47:44
Вероника
, аз няма да използвам възглавница, нито олекотена завивка. Не съм си и купила даже. Възглавница ще въведа към 2-годишна възраст.
И аз няма да използвам, а за олекотената завика чак догодина то сега ква ти завивка ама иначе си купих абсолютно неориентирано. то всичко накуп като купуваш малко не мислиш
Активен
Mila_
Професор
«
Отговор #303 -:
март 16, 2010, 18:21:55 »
Цитат на: Вероника в март 16, 2010, 17:50:57
И аз няма да използвам, а за олекотената завика чак догодина то сега ква ти завивка ама иначе си купих абсолютно неориентирано. то всичко накуп като купуваш малко не мислиш
и аз не използвам възглавница, само слагам едно тензухче или калъфка, ако нещо повърне или се лигави, за да не сменям чаршавчето. Използвам една малка възглавничка (сигурно 1-2 см) на повивалника, защото когато е напълно легнал не мога да ме вижда и се изнервя
Активен
ivaiva
Баш Майстор
«
Отговор #304 -:
март 17, 2010, 09:50:04 »
а защо не олекотена завивка?
за възглавницата знам, че към 3-4 месец чак се слага, ама завивка, защо не?
аз съм купила и възглавничка и завивка...
Активен
Вероника
«
Отговор #305 -:
март 17, 2010, 09:55:18 »
Иве и аз съм купила и възглавница и завивка олекотена ама никак не ее подходящо за новородено, а в нашия случай после става и топличко и не е за такъв тип завивки.
Активен
beb4eto_na_me4o
Сватбен ГУРУ
Невероятно е да си родител....
«
Отговор #306 -:
март 17, 2010, 09:56:38 »
Миличка, за олекотените завивки поне по книжките пише, че не се препоръчват в началото, защото спарват, а и не позволяват на телцето да диша, нали са пълни с изкуствена вата. Ние имаме едно комплектче с олекотена завивка, иначе сме взели 2 само с чаршафчета, за по-хладното време имаме две памучни одеалца, които са 100% памук. Поне на първо време тях ше ползваме, да ти кажа...
Активен
ivaiva
Баш Майстор
«
Отговор #307 -:
март 17, 2010, 10:14:09 »
не знаех за завивките,
аз имам памучно одеалце, но за нас в началото ще ни е студено с памучно одеало.
от мен и брат ми имаме една дебела вълнена пелена, както и едно одеалце пак вълнено - освен тях да използвам в началото
милички, аз питах и в друга тема, но и тук да кажа, какво мислите за уредите за пречистване (йонизиране на въздуха) дали са необходими?
Активен
KlaraFina
Баш Майстор
«
Отговор #308 -:
март 17, 2010, 10:24:15 »
И аз да кажа за завивките, запаряват тези, на които материата отгоре, т.е. не пълнежа, е изкуствена. Ако плата на завивката е памучен, не запаряват. При нас такива препоръчват и ние такива ползвахме в началото. После купи една от Икеа, изкуствена от всякъде, и е голям ужас, Филипа е изпотена перманентно. Да, памучните одеяла найстина са най-добрия вариант. За вълнените
За съжаление не си спомням добре кои материи и пълнежи трябваше да се избяхват защото могат да предизвикат алергии. Със сигурност се сещам за завивките и възглавниците от пух, но имаше и други.
Активен
ivaiva
Баш Майстор
«
Отговор #309 -:
март 17, 2010, 10:28:25 »
нашата олекотена завивка е с памучно покритие и уж е противоалергична и специална за бебчовци, още повече ще я слагам в чаршафче...
не знам какво трябва да се ползва, но може би и педиатърката като дойде у дома и ще каже
Активен
Вероника
«
Отговор #310 -:
март 17, 2010, 10:34:29 »
Да точно така беше -запарявали ама и те са много огромни бе
хич не виждам едно новородено завито с таз огромна завивика.
ЗА зимните бебета - ми спални чувалчета може би,. одеалца и т.н.
Абе незнам уж много четох и много гледах ама сега незнам нищо.
Като се пръкне сама ще преценя кое как
Аман вече- звъглавници, завивики и бла бла.
ivaiva
ти щом си питала вече и тук ще ти кажат същото, Аз ще изчакам с подобна покупка защото не е малко пари, а може да се окаже напълно излишна
Активен
beb4eto_na_me4o
Сватбен ГУРУ
Невероятно е да си родител....
«
Отговор #311 -:
март 17, 2010, 10:45:46 »
Вълнените одеалца също са позволени. Препоръчва се да се избягват - според мен направо да не се ползват изобщо, поларените завивки и одеала, тъй като е трудно да се прецени качеството на полара - тук масово се продават какви ли не китайски и турски измислици за полар, които масово пък предизвикват алергии при бебетата, а и при възрастните.
Като цяло простичкото правило, което присъства навсякъде по книжките, е че за бебето е най-добре да ползва естествени материи като памук и вълна, между другото, пухът сам по себе също е позволен...Притеснението за алергия идва от факта, че пак в масовото производство изделията от пух всъщност са с пълнеж минимум пух и максимум пера, които за съжаление предизвикват най-често алергиите, задържат акари и какво ли още не. Аз не бях наясно доакто не започнахме покрай нашия бизнес да търсим производител, който да може да произвежда изделия с пълнеж от 100% пух, без пера...е, намерихме, ама ако знаете колко време се чака за подобна възглавница или юрган, ще ви стане ясно и защо в производството мешат смело пуха с перата...А разликата в усещането и качеството е...от небето до земята. Отклоних се от темата,съжалявам, ама реших, че ще ви е интересно
Активен
Zahira
«
Отговор #312 -:
март 17, 2010, 12:00:00 »
Олекотените завивки и поларени одеала не се препоръчват за бебета. Аз имам едно вълнено одеалце още от мъжа ми, чаршафосвам го и с него завивам Анди. Имам и одеала, които се превръщат в порт-бебета, и тях ползвам.
Активен
Gergancheto
«
Отговор #313 -:
март 17, 2010, 14:24:30 »
Аз пък не ползвам олекотена защото ми стои като палатка над бебето
Не знам дали разбирате какво се опитвам да обясня, но въобще не покрива телцето му...и ми се струва че му е ужасно студено с нея
Активен
КатиНка
«
Отговор #314 -:
март 17, 2010, 14:53:59 »
Момичета, може ли някой да ми каже от личен опит от кога могат бебета да пътуват /с кола/ на по-дълъг път, също така и от кога могат да ходят на море??? Има ли нещо като писани/неписани правила за "трябва" и "не трябва"??? Ще ме улесните много в представите ми за нашия летен бебок кога бихме могли да започнем да го разхождаме и по други градове, села, планини и морета
Активен
Страници:
1
...
19
20
[
21
]
22
23
...