Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

декември 26, 2024, 21:48:57

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 17 18 [19] 20 21 ... 31   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Всичко,което ни интересува за бебето и детето - 2 част  (Прочетена 158701 пъти)

ellie_bellie
Баш Майстор
**
Публикации: 1738

мрън-мрън, мяу-мяу

Моят сватбен албум

« Отговор #270 -: март 12, 2010, 22:11:31 »

Охоо, аз я намерих и ще я купя в най-скоро време. Мерси, Кларафина!  give_rose
Добре, че завърших преди да забременея и мога да чета на спокойствие  ROFL
Активен
Рубин
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2491

« Отговор #271 -: март 14, 2010, 19:29:34 »

Момичета,не знам дали тк му е мястото да питам???
А вие кога почнахте с прането на дрешките и ако още не сте,кога смятате да почвате?аз си мислех че към 35 седмица вече трябва да се почва???
Активен
hukuta
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1022

Мама на сладко бебе Ивелина

Моят сватбен албум

« Отговор #272 -: март 14, 2010, 19:58:14 »

Рубин аз като влязох в 9-я изпрах всичко, изгладих го, подредих и зачаках  blush
Активен
KlaraFina
Баш Майстор
**
Публикации: 1620

« Отговор #273 -: март 14, 2010, 21:49:53 »

Рубин, що се чудиш бе момиче? Ако си готова с пазара, пери, ако не - пак пери каквото си купила, че аз като родих 3 седмици по-рано без предупреждение  girl_impossible добре, че бях изпрала всичко.
Активен
kali_gali
Публикации: 2243

Моят сватбен албум

« Отговор #274 -: март 14, 2010, 21:56:48 »

Момичета,не зная дали тука е мястото да питам,но не знам къде другаде.Моля дайте линкова за бели шумове за успокоение за бебе.Някъде съм срещала из форума,но не помня къде.
Активен
ellie_bellie
Баш Майстор
**
Публикации: 1738

мрън-мрън, мяу-мяу

Моят сватбен албум

« Отговор #275 -: март 15, 2010, 06:07:01 »

Момичета,не зная дали тука е мястото да питам,но не знам къде другаде.Моля дайте линкова за бели шумове за успокоение за бебе.Някъде съм срещала из форума,но не помня къде.
Кали, дано да ти свършат тези работа:
http://dox.abv.bg/files/listtree?eid=53898990
Активен
kali_gali
Публикации: 2243

Моят сватбен албум

« Отговор #276 -: март 15, 2010, 08:30:20 »

Благодаря,но ми иска регистрация.Трябва ли да е регистрирам или има възможност и без?
Активен
Mila_
Професор
Публикации: 382

Моят сватбен албум

« Отговор #277 -: март 15, 2010, 08:53:44 »

Кали аз бях пускала във форума ето това: http://babysleepnoise.com/index.html  girl_wink
Активен
Рубин

« Отговор #278 -: март 15, 2010, 10:09:19 »

Мами,аз да ви питам при стерилизиране как се съхраняват после шишетата и дрр аксесоари???Или помпата например!Защото скоро ще трябва и това да направя,а се чудя как се съхраняват?? crazy
Активен
Kiksi
Публикации: 2440

Моят сватбен албум

« Отговор #279 -: март 15, 2010, 11:11:41 »

Кали, според мен грешката ти е, че не носиш Тео на ръце - знам, че си против това, но съм убедена, че на този етап бебето няма как да свикне - и Малена е доказателството и тя като Тео много ревеше и нон-стоп е била на ръце, но сега това се налага единствено, ако е крива, защото й се спи. Иначе почне ли да се заглежда и заиграва, нещата се успокояват и носенето на ръце далеч не е първото и единствено желание на бебето - напротив, при нас поне рядко се налага /освен за приспиване и в някои супер криви дни, които са рядкост/.

Та мисълта ми беше, че ако докато пускаш сешоара, гушкаш Тео, ще има ефект. Ние правихме следното: Сядахме и слагахме Малена на краката си /над коляното/ по корем или по гръб или странично и леко подрусвахме краката си, а в другата ръка - сешоара /гледаш да не е близо до ухото на бебето/ или на пода държахме сешоара /но не го оставяй без надзор/ и това помагаше.  good
Т.нар. правила на д-р Карп обикновено се препоръчва да се използват комбинирано, иначе невинаги има ефект - значи гушваш Тео, полюшваш го, бибата в устата евентуално, пускаш сешоара и така.

Линкът, който Мила е дала, е много хубав, ние ги изтеглихме тези шумове, някой път ги ползвам за приспиване тези шумове, но определено са с по-слаб ефект от сешоара при нас /аз и него вече ползвам само за приспиване/, та тези шумове ги ползвам в комбинация с малко сукане, за да заспи понякога, а и като заспи ги оставям за фон, защото така спи много по-спокойно.
Активен
Kiksi

Моят сватбен албум

« Отговор #280 -: март 15, 2010, 13:50:48 »

Мами,аз да ви питам при стерилизиране как се съхраняват после шишетата и дрр аксесоари???Или помпата например!Защото скоро ще трябва и това да направя,а се чудя как се съхраняват?? crazy

Рубинче, аз за тази цел си бях взела една голяма пластмасова кутия, от тези с капак, където да съхранявам стерилизираните неща. Но те така или иначе, не могат да останат супер дълго време стерилни, та после преминах на оставяне директно в самия стерилизатор - изливах само водата, а нещата стояха вътре, стерилизирах всичко веднъж на ден /примерно залъгалки и помпата за нос, но внимавай, че не всичко става, аз стопих една на Чико, докато с тази на Камера нямах проблем/, шишета и помпа - преди всяко ползване.
Активен
Рубин

« Отговор #281 -: март 15, 2010, 14:04:31 »

О,това е мн неприятно с разтапянето! nea
Ами аз имам предвид сега когато трябва да се подготвям за бебка и ще гледам колкото се може по нататък да е!Благодаря мила! give_rose
Активен
Kiksi

Моят сватбен албум

« Отговор #282 -: март 15, 2010, 14:07:57 »

Рубинче, сега просто си ги измий, а после като му дойде време да ги ползвате, ще ги стерилизираш непосредствено преди самата употреба. За всеки случай можеш да си вземеш една такава кутия, удобна е, аз всичките шишета, биберони и т.н. съм ги набутала там, дори и нестерилизирани, поне е отлично място за съхранение на многото подобни вещи.  good
Активен
Рубин

« Отговор #283 -: март 15, 2010, 14:19:56 »

Добре,аз ще ги измия сега,а за болницата ще ми е нужно ли?А аз питах точно по тази причина-нали имам и помпа и да я стерилизирам ли сега и как да я съхраня! pardon
А за тази кутия,наистина изглежда удобно!А нея добре ли е да се стерилизира или превари по точно?
Активен
Kiksi

Моят сватбен албум

« Отговор #284 -: март 15, 2010, 14:33:25 »

Ами тя моята кутия е доста голяма - да събира повечко работи  pardon и нямаше как да се стерилизира или извари, затова я измих с гореща вода и бебешко веро.  good

А пък за болницата - дори и да стерилизираш сега или по-късно, то няма как помпата да остане стерилна повече от 24 ч мисля, една приятелка си я беше стерилизирала /но тя ражда планирано секцио и го направи предния ден/ и я сложи в оригиналната кутия, като уви помпата в стерилни марли. На мен ми се вижда безсмислено малко, защото така или иначе едва ли още на следващия ден след раждането ще я ползваш, а тя няма как да остане много дълго време стерилна.

Така или иначе не смятам, че е нужно помпата да е стерилна в болницата, защото ти ще я използваш или да облекчиш напрежението в гърдите, ако имаш много кърма или да стимулираш лактацията, ако нямаш много. Но бебето ще си суче директно от теб в болницата, т.е. то няма да има пряк контакт с млякото в помпата, защото няма да се цедиш и да му даваш от шише, поне докато сте в болницата.

Е, възможно е и така да стане, но единствено, ако бебчето е в кувьоз и не ти го дават. Така в болницата много момичета се цедяха и носиха изцедената кърма в неонатологията да им хранят бебчетата с изцедена кърма, но ползваха шишета и бибероните на болницата - персонала си имаше грижата те да са стерилни. А помпите си понеже нямаше как да ги стерилизират, ги миеха с гореща вода от чешмата, само едното момиче си носеше термокана и заливаше помпата с гореща вода от каната, но според мен тя в термоканата едва ли става по-гореща, отколкото от чешмата. Но и това е вариант, ако се стигне до там, което разбира се, мила, не ти го пожелавам.

Ох, много дълго стана, дано съм го обяснила ясно, Рубинче. Ако има нещо питай.  give_rose
Активен
Страници: 1 ... 17 18 [19] 20 21 ... 31   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: