Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

декември 26, 2024, 21:34:28

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 16 17 [18] 19 20 ... 31   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Всичко,което ни интересува за бебето и детето - 2 част  (Прочетена 158691 пъти)

leni_beni_
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2061

Моят сватбен албум

« Отговор #255 -: март 11, 2010, 11:13:38 »

Gergancheto , ще съм ти благодарня  give_rose Когато имаш време......няма да раждам утре, така че може да почака  girl_wink
Активен
ellie_bellie
Баш Майстор
**
Публикации: 1738

мрън-мрън, мяу-мяу

Моят сватбен албум

« Отговор #256 -: март 11, 2010, 15:51:03 »

Това с обръщането на една страна и аз съм го забелязала по снимките от форумските бебета. Много интересно, но тук препоръчват бебето да спи единствено по гръб. Има цяла теория защо това било по-добре и също начини как да на се допусне сплескването на главичката.
Активен
leni_beni_

Моят сватбен албум

« Отговор #257 -: март 11, 2010, 16:28:46 »

Относно слагането на една страна, като довод съм чувала и друго - за да не се задави и задуши ако повърне.
Активен
KlaraFina
Баш Майстор
**
Публикации: 1620

« Отговор #258 -: март 11, 2010, 17:14:58 »

ellie_bellie, какъв е начинът да се избегне сплескване на главата когато бебето лежи по гръб, освен да се варира положението на главичката. И при нас е "закон" бебето да спи по гръб докато започне да се обръща самичко и за да не се сплесква главата се пропоръчват едни гигантски възглавници, в които главата буквално потъва. Ние нашата възглавница не я използвахме първите две седмици заради шината на Филипа и тя успя за това време да си я деформира  sad

Относно задавянето ако повърне, в моята книга пише, че бебетата инстинктивно си обръщат главата настарани когато повърнат, така, че няма риск от задушаване. Аз нямам лични наблюдения, защото Филипа никога не е повръщала.
Активен
Gergancheto
Публикации: 2366

Моят сватбен албум

« Отговор #259 -: март 11, 2010, 17:17:20 »

Gergancheto , ще съм ти благодарня  give_rose Когато имаш време......няма да раждам утре, така че може да почака  girl_wink

Намерих го http://www.smartcellsbg.com/?q=bg/node/110
Активен
leni_beni_

Моят сватбен албум

« Отговор #260 -: март 11, 2010, 17:24:20 »

Gergancheto , излиза ми за крачетата на бебето  pardon
Да, намерих го smile
« Последна редакция: март 11, 2010, 17:26:51 от leni_beni_ » Активен
ellie_bellie
Баш Майстор
**
Публикации: 1738

мрън-мрън, мяу-мяу

Моят сватбен албум

« Отговор #261 -: март 11, 2010, 17:29:21 »

ellie_bellie, какъв е начинът да се избегне сплескване на главата когато бебето лежи по гръб, освен да се варира положението на главичката.  
-Клара, именно това е. Препоръчват поне по 1 час на ден стоене на коремче, като детето е наблюдавано през това време. Слагането на бебето по корем развива и двигателните функции. Може този час да бъде разпределен на интервали, не наведнъж. Кърменето също спомага, защото различните позиции на кърмене не притискат главата на бебето точно на едно и също място и така главичката си "почива". За бебета на АМ казват да не ги хранят докато са легнали, ами на ръце и пак да се сменят позициите.
Друго - ако има играчки, които висят над леглото - да им се сменя позицията - бебето обръща главата си към тях. Същото се отнася и за висящи играчки в количката. Смята се, че до към 18 месец дори и да има сплесквания, главичката придобива по-кръгла форма от само себе си. И това следващото като го прочетох, щях да падна - ако положението е много зле, може да му бъде предписан специален шлем  Oh my ..., който да се носи по 23 часа в денонощието 7 дни в седмицата.
Активен
goldi
Баш Майстор
**
Публикации: 1871

Моят сватбен албум

« Отговор #262 -: март 11, 2010, 20:32:50 »

На две семейства наши приятели, дечицата са отзад със сплескана глава, защото спяха по гръб и главата не я обръщаха нито на ляво, нито на дясно. Но едното сега е на 4 години и се позаличи, но като бебе беше направо със страшно сплескана глава. Но то самичко така си заставаше. Толи например пък спи по гръб, но главата или на ляво, или на дясно, и аз по едно време си виках, че ще стане като краставица.
Активен
Nataliya
Баш Майстор
**
Публикации: 1630

Щастлива мама

Моят сватбен албум

« Отговор #263 -: март 12, 2010, 09:00:47 »

Първите месеци ние слагахме Дари настрани без възглавница като на всяко хранене сменяхме посоката. Тя повръщаше доста и единствено така бях спокойна донякъде. Не бих разчитала, че инстинктивно ще се завърти като тръгне да повръща. Първия месец бебчетата така или иначе трудно контролират завъртането на главата. А възглавница не сме слагали, защото просто трябваше да я перем стотици пъти заради това връщане.  huhhuh.gif
Аз искам да ви попитам как успяхте да научите бебчовците да заспиват вечер сами? crazy
Активен
goldi
Баш Майстор
**

Моят сватбен албум

« Отговор #264 -: март 12, 2010, 09:26:25 »

Аз искам да ви попитам как успяхте да научите бебчовците да заспиват вечер сами? crazy

И аз, и аз, че при нас ако не е люлката или люшкането на леглото не знам как щяхме да я приспиваме
Активен
ani4ka1710
Сватбен ГУРУ
Публикации: 871

Никога не е късно да постъпиш правилно!!!

Моят сватбен албум

« Отговор #265 -: март 12, 2010, 09:30:05 »

Това със заспиването сами е направо задача с превишена трудност имам чуството.. някой деца още като се родят са така, но ние за съжаление не сме от тях, дори и през деня много много рядко сама да заспи както играе, това както беше казала кикси някъде, веднъж на високоска ни се случва.
Активен
Gery79
Сватбен ГУРУ
Публикации: 974

На най-важните житейски пътища няма пътни знаци

Моят сватбен албум

« Отговор #266 -: март 12, 2010, 09:48:13 »

Аничка колкото повече чета постовете ти се убеждавам че децата ни имат много сходни черти. И нашия досега не е заспивал сам. Или със сучене или носене.Ако го оставя сам той така почва да нервничи че става една - не ти е работа. Ама късмет да видим кога ще почнем и ние да играем че и да заспиваме
докато го правим.Лошото е че нашия хубавец биберони не признава, то за добро или лошо де но и с биберон не може да се унесе.

За лежането по лице стои две три мин и започва рев ама гледам уж по често да го правя та да свикне.

« Последна редакция: март 12, 2010, 10:07:36 от Gery79 » Активен
KlaraFina
Баш Майстор
**
Публикации: 1620

« Отговор #267 -: март 12, 2010, 10:59:55 »

В детската градина онзи ден един татко разказа за метода на Ана Валгрен (Anna Wahlger) за научаване на децата да заспиват сами, да спят цяла нощ, да нямат нужда от биба за успокоение и т.н. Таткото има две деца с много различен темперамен и навици, приложили са метода и върху двете на различна възраст (10 и 17 месеца) и е дал резултат само за три дни, точно както пише в книгата. Метода се гради върху идеята леглото на детето се се превърне в сигурно място за него, място, където няма нужда от мама и татко, за да се чувста спокойно. Аз искам да прочета книгата, но не знам кога ще успея, че съм се захванала със 100 други неща. Това е сайта на авторката, видях, че има дори форум на английски. Книгата й също е преведена на английски
http://www.annawahlgren.com/index.php/shopproduct/svenska/books/a-good-night-s-sleep-this-is-how-you-can-truly-help-your-baby-to-sleep-through-the-night
Активен
hukuta
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1022

Мама на сладко бебе Ивелина

Моят сватбен албум

« Отговор #268 -: март 12, 2010, 11:54:10 »

Аз също като Наталия слагах моята Ив в странично положение като на всяко кърмене сменях страната и смея да твърдя, че изобщо не й е сплескана главата отникъде  pardon И така докато не започна сама да се обръща по гръбче да спи и започна сама да си извърта само главичката на ляво или на дясно.
Относно приспиването вечер-в началото беше кошмар, все на ръце, люшкане, пеене, разхождане и така поне по половин час, че и повече  nea Но откакто стана на 2 месеца и половина някъде започнах да правя следното, слагам я на спалнята върху възглавницата за кърмене, завивам я и лягам до нея...и така започна да заспива след около 10мин, но след месец започна да заспива сама докато я кърмя за приспиване или дори и да не е заспала е достатъчно унесена и като я сложа в кошарата заспива  Wink нооо за целта трябва да е доста изморена, т.е. преди баня трябва да е имало стабилна игра, за да се изтощи и да не е спала в последния час-час и половина преди банята  pardon Та така...игра му е майката...поне при нас  smile
Активен
goldi
Баш Майстор
**

Моят сватбен албум

« Отговор #269 -: март 12, 2010, 22:04:49 »

Веси намирай време и чети книгата и бързо споделяй..........
Активен
Страници: 1 ... 16 17 [18] 19 20 ... 31   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: