Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
декември 26, 2024, 21:45:09
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
Всичко,което ни интересува за бебето и детето - 2 част
Страници:
1
...
14
15
[
16
]
17
18
...
31
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Всичко,което ни интересува за бебето и детето - 2 част (Прочетена 158699 пъти)
leni_beni_
Заслужил майстор на спорта
Отг: Всичко,което ни интересува за бебето и детето - 2 ча
«
Отговор #225 -:
март 02, 2010, 19:49:40 »
A това се прави още първия месец, нали ?
Активен
Mila_
Професор
«
Отговор #226 -:
март 02, 2010, 20:11:37 »
Цитат на: leni_beni_ в март 02, 2010, 19:49:40
A това се прави още първия месец, нали ?
През първия месец се прави преглед за вродена луксация, ние не сме го правили тогава, а сега средата на 3-я. Когато миналия месец попитах педиатърката ми каза, че още е рано
Активен
Mila_
Професор
«
Отговор #227 -:
март 08, 2010, 10:09:09 »
Аз пак имам един въпрос
когато бебо почна да отказва да суче педиатърът ми каза да давам общо изцеденка кърма и АМ около 120 - 130мл. ние сме с Нестле НАН и на кутията пише за бебета 3-4 месеца 180мл
. Предполагам, че все пак има разлика, че половината е кърма, но 130 определено не ни стига. Общо взето има някакъв баланс, защото има поне по едно хранене, което е 100мл. Ох, толкова по-лесно беше когато си се кърмихме
дали да му давам докато откаже шишето
Активен
kali_gali
«
Отговор #228 -:
март 08, 2010, 11:39:08 »
Мила,на кутиите винаги пише повече да се дава,но не бива да се спазва защото адаптираните млека много помпат бебетата.За бебе на 3 месеца 130 е нормално да се дава.Ти защо смяташ че е малко?
Активен
Mila_
Професор
«
Отговор #229 -:
март 08, 2010, 12:17:43 »
Кали и аз така предположих, че на кутиите пише повече, но 50 мл ми се видяха голяма разлика:) Мисля си, че не му стига, защото после плачка и е по- неспокоен:) а ако яде само кърма от шише стига и до 160- 170, но може и да е от лакомия. Незнам дали има разлика в дозите като сме 50/50 кърма и АМ. За сега като давам и АМ гледам общо да не е повече от 130- 140мл.
Активен
kali_gali
«
Отговор #230 -:
март 08, 2010, 16:09:16 »
То детето ще те понасочи.На нас личната ни е казала да не гледам какво пише на кутиите защото е завишено.
Активен
Gery79
Сватбен ГУРУ
На най-важните житейски пътища няма пътни знаци
«
Отговор #231 -:
март 08, 2010, 16:20:53 »
Mila,
да се изкажа и аз по въпроса ти като се има предвид че ние от самото начало сме на адаптирано мляко.Пърvо бяхме на Nan na Nestle но после се оказа че може да имаме алергия към млякото и сега сме на Neocate.
Но както и да е та какво пише на кутиите е просто ориентировъчно.Зависи много от килограмите на едно бебе.Например Оливър веднъж яде 30 мл, после яде 150, веднъж изяде и 200мл. Ама то детето си знае колко да яде. Когато суче не можеш да видиш колко изяжда, но са правени изследвания, че дори когато сучат бебетата не ядат постоянно количество кърма а варира- един ден повече друг по малко, един път повече друг път по-малко.
Аз отдавна се отказах да се притеснявам за яденето.Просто забелязах, че ако Оли изяде един път 30 мл следващото ядене яде повече.
А има и друго някои бебета вечер си набавят калориите и съответно ядат повече вечер, а други през деня.
Спокойно , малко е стресиращо като виждаш колко яде, но ще свикнеш.
Аз си записвам всеки път в колко часа яде и колко мл, и като сметна за деня стойностите всеки ден са доста близки.
Пробвай.
целувки
Активен
ani4ka1710
Сватбен ГУРУ
Никога не е късно да постъпиш правилно!!!
«
Отговор #232 -:
март 08, 2010, 16:57:19 »
Ами Гери ти какво количество му правиш 200мл пък той каквото изяде ли? И ние сме на АМ от началото и всички ми казват да не гледам кутията, ама де да знам, защо има такива големи разлики от това което уж се води от лекарите - 1мес. -110, 2мес.-120,3мес.-130 и т.н съвсем различни стойности от това на кутиите, там са доста по големи и ако не са реални кой им позволява да ги пишат незнам, мисля че трябва да има някаква истина в това все пак.
Активен
kali_gali
«
Отговор #233 -:
март 08, 2010, 17:01:49 »
Ами нали трябва по-бързичко да го изяде бебето та друга кутия да се купи
-това в кръга на шегата.Според мен има значение и размерите на бебето.Има разлика между новородено бебе 3300 и 4500.Но наистина са много завишени.Ако човек ги спазва ще превърне бебето си в сумист,поне според мен.
Активен
Gery79
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #234 -:
март 08, 2010, 17:17:51 »
Ани, ами ние сме пробвали до сега над 4 вида адаптирано мляко докато накрая се спряхме на това защото нищо друго Оли не искаше да яде. Та на всяка кутия пишеше различно- близки стойности но все пак с разлика.
Аз разбира се питах педиатърката защото в началото Оли ядеше адски малко и все пак си вървеше по кривата на развитие нормално. Та тя ми каза че е важно не колко месеца е детето а колко килограма е. Както Кьли ти е казала е съвсем различно едно бебе което е родено 2.200 и друго 4.500. Тъй като млякото на което сме е адски скъпо - 440 гр прах за близо 100лв (знам че е адски много за бг то и за тук е много но е някакво специално базирано на амино киселини и бла бла бла) но ни се плаща от здравната усигуровка. Та аз правя по 130 мл всеки път и понякога добавям като иска но най често Оли изяжда по 650-700мл на ден. Понякога яде на 5 понякога 6 яденета на ден.Ако гледам опаковката трябва да яде 800мл което той никога няма да направи и все пак си си расте нормално.
Така че аз пак казвам опаковка ориентировъчно.
Активен
ani4ka1710
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #235 -:
март 08, 2010, 17:31:47 »
Абсолютно съм съгласна с вас,разбира се че не трябва да се приемат като чиста монета числата които пише, то си е до дете, ами какво да ви кажа нашата винаги плаче след като се наяде, но като и дам бибата и спира, аз мислих че не и стига и първоначално и увеличавах, но тя не спираше да плачка и в крайна сметка и докторката каза че тя просо като яде и може и като биба да си го ползва в някакъв момент и за това плаче, незнам, определено ме е старх да и давам мног оповече да не направим някоя беля та сега яде 130мл, всъщност толкова вода, това с млякото прави повече ама... незнам
Активен
Gery79
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #236 -:
март 08, 2010, 17:42:11 »
Аничка може и да е права лекарката че ползва шишето за биберон.Аз такъв проблем нямам защото нашия хубостник не признава биберони и съм убедена че ако реве след ядене е защото не се е наял ама аз взех да му разбирам номерата вече.
А малката как е с теглото добре ли си върви. Защото знам че е най добре по която крива си е тръгнало детето по нея да си върви до края.И ако вие си я следвате така тогава няма защо да и даваш повече мляко.
Ама сега се замислих та хубаво ползва шишето за биберон ама нали яде и мляко така не се ли спира. Все пак Оливър като се наяде и спира не зависимо колко мл е изял. Може и аз да съм в грешка и бебетата на тази възраст да нямат още контрулируеми реакции за напълване на стомахчето ама ми се струва странно ако е така.
Активен
ani4ka1710
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #237 -:
март 08, 2010, 17:49:42 »
Ами нашата от малка колкото и дадеш толкова изяжда явно си е лакома, и 200 да и направя ще го изяде без спирачки, за това гледам да не и увеличавам, а и при това близо три часа и половина прави между храненията и това също ме навежда на мисълта че си и стига. Ама и тя никога не плаче за ядене, големия ни рев е когато ни се спи понякога и ядене може да прескочи, но като и се спи целия свят е крив.
Инъче се движим добре за сега, по близо кг на месец, на 18,03 сме пак да видим този път колко сме качили.
Активен
Mila_
Професор
«
Отговор #238 -:
март 08, 2010, 20:27:19 »
Благодаря момичета:)
аз днес давах по 140мл и си ги изпиваше до последната капка и след това плачеше, но след като го оригна се успокоява:) може и повече въздух да гълта и да го притеснява, а аз си мисля, че е гладен
Важното е, че е спокоен и си спинка добре
ето няколко таблици, които намерих и могат да са от помощ
Количество кърма необходима за денонощие в грамове:
Възраст на бебето Мин. кол. Макс. кол. Ср. кол.
0-3 седмици 400 800 600
3 седмици-2 месеца 600 900 740
2-6 месеца 680 1130 910
6-9 месеца 680 910 800
9-12 месеца 510 910 710
Според теглото на бебето
Ако вашето бебе не яде никаква твърда храна, тоест е само на мляко, правилото е да му предлагате по 70 мл на всеки 454 грама от теглото му всеки ден. Т.е. теглото на бебето / 454 * 70 = количеството за ден (делите на броя хранения и получавате за 1 хранене).
Таблица за едно хранене според възрастта:
1 седмица - 60гр
2 седмица - 70гр
3 седмица - 80 гр
4 седмица - 90 гр
След това се изчислява по следдния начин: На колкото месеца е бебето по 10 + 100гр., тоест ако бебето е на 3 месеца (навършени): 10*3 + 100 = 130гр
Активен
Дидка
Професор
«
Отговор #239 -:
март 10, 2010, 16:52:47 »
Хайде и аз да питам тука че повечко хора ще го видят
Става въпрос за тия коли - голяма гадост.Почнаха на още от самото начало,свива крачетата, мятка ръцете, прецърва.Оная вечер цялата не спа милата унася се от изведнъж започва да плаче после ще спре следмалко пак .... .Взех капки на Еспумизан L и чай на хип от лайка, копър и анасон.Вече ги давам плътно 2 дена, тоя рев спря но пак е кисела, не спи спокойно,извърта главичка казад към гръбчето, опитва се да плаче но с ръмжене едно такова, тая вечер пак така почне ли да се сърди взимам я спре сложа ли я в кошарата след няколко минути пак същата работа - да не би това вече да е признак за свикване на ръце?
Кажете вие как се справихте с тия колики,какво давахте и как ги преминахте незнам до 3-я месец как ще изкараме така, аз сега мисля като ни свършат тия капки а имаме още малко 1 пръст, да взема други да пробвам белкем от тях се успокои.
И другото което е пъпчето ни още не е паднало, изсъхнало държи се само на самото пъпче но още не е паднало.В нета пише че на някои им седяло и до 20 ден, при вас как беше?
Активен
Страници:
1
...
14
15
[
16
]
17
18
...