Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

декември 26, 2024, 21:41:35

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 13 14 [15] 16 17 ... 31   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Всичко,което ни интересува за бебето и детето - 2 част  (Прочетена 158697 пъти)

maria_lakova
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 4170

Моят сватбен албум

« Отговор #210 -: февруари 11, 2010, 11:12:49 »

Много е възможно да вдига температура от зъб, нищо че до сега не е вдигала, но все пак не е сигурно докато не я прегледа лекар. Със сигурност някои деца вдигат температура от никненето, защото мъжа ми е вдигал за всеки зъб по 39 градуса и свекърва ми се е побървала с него.  girl_impossible
Активен
pikpik
Ентусиаст
**
Публикации: 79

« Отговор #211 -: февруари 11, 2010, 14:01:04 »

Според мен температурата няма нищо общо със зъбите.Ние имаме вече 8 зъба и не ми е вдигал.
Преди да му пробият зъбките ми вдигна температура 38,3 и го заведох на доктор и той ми вика сигурно зъби ще му никнат.Да ама не му изникнаха,а детето продължаваше да има.Заведох го на друг доктор и се оказа,че ушенцето го боли.
Така че Ели според мен най-добре е доктор да я види. smile
Активен
zlatomira__
Професор
Публикации: 457

Обичаме те малко Мишленце

Моят сватбен албум

« Отговор #212 -: февруари 11, 2010, 17:37:51 »

pikpik, не искам да се карам не го казвам с такъв тон, но това че твоето дете не вдига температура при вадене на зъб, не означава, че и другите деца не вдигат!
Мишо, при ваденето на зъб не вдигаше температура, докато стигнахме до кътниците!Още при първия кътник вдигна 39 температура и при всяко зъбче му пада имунитета и има сополки, кашли и киха!
Всяко дете си е индивидуално за него!Моето дете като проходи на 9м, а на приятелката ми 1г3м ,а разликата им е 10 дни, какво и моето ли трябваше да проходи на 1г3м.
Активен
pepche
Сватбар
Публикации: 250

« Отговор #213 -: февруари 11, 2010, 18:09:06 »

Понятието „никнене на зъби\" се употребява, за да опише поникването на първите зъби. Понякога процесът е придружен от силна болка и често протича с възпаление на венците и неустойчиви изхождания.

Симптоми
•   Зачервени, подути венци и зачервяване на бузата, от страната на която расте зъба.
•   Болка, която кара детето да отказва да пие и да се храни.
•   Обилно слюноотделяне.
•   Повишена температура.
•   Диария.

КОНСУЛТИРАЙТЕ СЕ С ЛЕКАР
•   Ако повишената температура, която по ваше мнение е в резултат от поникването на зъбите, продължи повече от два дни, трябва да потърсите лекар. Детето може да страда от бактериална или вирусна инфекция, нямаща нищо общо с никненето на зъбите.

Причини
Преди да поникне, пъпковидният зъб е обвит в малка торбичка в челюстната кост. Когато тръгва да излиза, той пробива венеца, а това причинява възпаление и болка главно при деца на възраст между шест месеца и две години
Активен
Ели .
Публикации: 4472

имаме си Теди - най-сладкото дребси

Моят сватбен албум

« Отговор #214 -: февруари 11, 2010, 18:45:35 »

явно температурата не е от зъбчето !!! Теди е и със зачервено гърло, ще пием едно сиропче и след два дни пак ще ни види лекар, дано с това се разминем smile
Активен
maya_bunny
Професор
Публикации: 456

Моят сватбен албум

« Отговор #215 -: февруари 18, 2010, 18:20:54 »

Здравейте!

Да питам по-опитните мами при колко градуса темп. давате Нурофен напр.? Симче за първи път има темп. и е нещо вирусно, защото много му подна имунитета при никненето на кучешките зъби sad И съм като гърмян заек. И някакси немога да чакам до 38 градуса, защото ще трябва през 10 мин. да меря дали се покачва, а той много не е навит да чака седнал, аз пък се притеснявам от цялата история и така ...
Активен
ina_lemon
Наблюдаващ
Публикации: 2310

Моят сватбен албум

« Отговор #216 -: февруари 18, 2010, 19:58:02 »

Мая, аз изчаквам температурата да се вдигне до 39,3 - 39,5 градуса и тогава давам Нурофен. Даже всъщност давам Панадол и започвам да ги редувам на 4 часа май беше. При нас това се е случвало около 2 или 3 пъти най-много.
И да, меря и следя постоянно Т, но изчаквам да се вдигне доста и да е такав, с която организма вече не може да се бори сам. И задължително и по една ампула витамин Ц на ден, ако даваш такива парацетамоли.

Пиши как са се развили нещата, моля те!
Активен
maya_bunny
Професор

Моят сватбен албум

« Отговор #217 -: февруари 18, 2010, 22:46:40 »

Лелеееее, ама не умираш ли от страх докато стане 39, че и нагоре?  crazy Аз до 38 се чудя дали да чакам, че после много бързо се покачва и става един такъв отпуснат, нещастен ... sad И не стои мирен да меря по-често темп., изобщо голяма чуденка кое е правилно и кое не?

Като цяло е по-добре вече, но още съм нащрек и само му досаждам да го пипам по челото, станала съм като един термометър. Веднъж да пробият гадните кучешки зъби и искам 1 месец почивка от зъби, че от дек. са започнали кътниците и само с това се занимаваме. Преди тях първите 8 излезнаха почти без проблем.
Активен
Ели .
Публикации: 4472

имаме си Теди - най-сладкото дребси

Моят сватбен албум

« Отговор #218 -: февруари 19, 2010, 09:11:18 »

Майче - аз давам Нурофен, той е и против болка и когато много плаче вечер преди лягане давам, но досега само един път и в краен случай, но съм по-доволна от Панадола !!!!

Мога да ти препоръчам Дентокинд - хомеопатични хапченца, давам на Теди 3 пъти по едно 1 разтворен в малко водичка !!! Намалява болката и не вдигат висока температура , но пък лекарката ми каза, че от зъби температурата стига до 38.4  - пак си зависи от всяко дете !!!! smile

дано по-бурзо излезнат тези зъбки, че да не мъчат детенцето smile
Активен
maria_lakova
Публикации: 4170

Моят сватбен албум

« Отговор #219 -: февруари 19, 2010, 10:37:07 »

Мая, не бързай с лекарствата за температура наистина докате не вдигне 38. Все пак организма трябва да се бори, иначе не му правиш услуга, а напротив като смъкнеш изкуствено температурата. Можеш да пробваш с компреси ако дава, но панадол или нурофен след 38 градуса!  good
Активен
maya_bunny
Професор

Моят сватбен албум

« Отговор #220 -: февруари 19, 2010, 14:16:57 »

А колко време да оставя организма да се бори, цял ден ли? Днес изкачах 2 часа но все си стои около 37,8 и дадох sad , нали е и противовъзпалително.

Ели, мерси, давам Дентокинд, но зъбите решат ли да болят нищо не помага. Сега май са се кротнали, но още вдига веднъж на ден темп. към обяд сигурно от вируса и ми е притеснено.
Активен
Mila_
Професор
Публикации: 382

Моят сватбен албум

« Отговор #221 -: март 02, 2010, 09:44:00 »

Ние направихме консултация при ортопед и всичко е наред. Останах много доволна от доктора, показа ни упражнения и подходяща поза за носене и май като всички ортопеди забрани всякакви видове проходилки и бънджита и всичко което помага на детето да проходи good

Ето една статия, която той е написал и предполагам ще ви е интересна.

http://www.smartcellsbg.com/?q=bg/node/110
Активен
leni_beni_
Публикации: 2061

Моят сватбен албум

« Отговор #222 -: март 02, 2010, 17:54:32 »

Mila_ , а това изследване от педиатъра ли се назначава ?
Активен
Kiksi
Публикации: 2440

Моят сватбен албум

« Отговор #223 -: март 02, 2010, 18:02:26 »

Ние направихме консултация при ортопед и всичко е наред. Останах много доволна от доктора, показа ни упражнения и подходяща поза за носене и май като всички ортопеди забрани всякакви видове проходилки и бънджита и всичко което помага на детето да проходи good

Аааа... нашият не е забранявал.  pardon Просто ни каза кое кога можем да ползваме.
Въпреки че аз сигурно ще ги пропусна и проходилките, и бънджитата, освен ако не ми се появи спешна нужда от някакво "хендс фрии", каквито всъщност доста често се оказват тези приспособления.

leni_beni_ - да, от педиатъра, по негова преценка ти дава талон (но не задължително да го направи, ако прецени, че няма проблем). Но много майки така или иначе предпочитат да заведат детето си, за да са спокойни.
При нас педиатърката каза, че няма проблем, но аз се притеснявах, защото Малена беше тръгнала да излиза с увита пъпна връв около рамото и крачето и тя ми даде талон и ортопедът също потвърди, че нещата са наред.
20 лв. струваше прегледът с талон и 40 лв. - без талон /заради ехографията/.
Активен
Mila_
Професор
Публикации: 382

Моят сватбен албум

« Отговор #224 -: март 02, 2010, 19:06:45 »

Mila_ , а това изследване от педиатъра ли се назначава ?

И нашата педиатърка каза, че според нея няма нужда, но за да сме спокойни да направим консултация:) ние бяхме без направления и прегледа с ехограф беше 30лв. Ортопедът каза, че е добре да направим още една консултация 6-я месец smile
Активен
Страници: 1 ... 13 14 [15] 16 17 ... 31   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: