Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
декември 26, 2024, 22:29:03
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
Всичко,което ни интересува за бебето и детето - 2 част
Страници:
1
...
12
13
[
14
]
15
16
...
31
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Всичко,което ни интересува за бебето и детето - 2 част (Прочетена 158731 пъти)
KlaraFina
Баш Майстор
Отг: Всичко,което ни интересува за бебето и детето - 2 ча
«
Отговор #195 -:
февруари 05, 2010, 20:34:41 »
Gery
, не всички бебета си смучат палчетата. На тези, които го правят им проличава доста рано. Също не всички бебета харесват биби, а това може само да те радва - един навик за отучване по-малко.
С посягането и хващането на играчките, аз имам горчив опит. На консултацията на 4-тия месец, сестрата ми каза, че до то дава, бебата ТРЯБВА вече да посягат към играчките. Е, ми Филипа го направи на 4 месеца и 1 седмица
Активен
mariana
Баш Майстор
«
Отговор #196 -:
февруари 05, 2010, 22:15:36 »
Gery79 както е казала KlaraFina не всички бебета си смучат палеца. Сега се разрових в нашата темичка и видях, че оята щерка си е открила палеца на месец и половина. От тогава си го смуче редовно. като по малко бебче ползваше и биба, но сега вече съвсем не я иска. Успокоява си се като си смуче палеца.
Активен
Gery79
Сватбен ГУРУ
На най-важните житейски пътища няма пътни знаци
«
Отговор #197 -:
февруари 05, 2010, 22:59:17 »
Марианка аз точно твойта сладурка видях и се замислих. Ама ми стана интересно как си лапа ръката а палеца не. И си направих един филм че нещо координацията ни куца. А пък лекарката при която ходим е еднааа.Все се чуствам пришпорвана на прегледа, все едно на конвейр.
Кларафина как мина при вас първата ваксинация че ще водя Оливър на края на месеца.
Активен
Gergancheto
Заслужил майстор на спорта
«
Отговор #198 -:
февруари 06, 2010, 12:14:11 »
Чакайте аз тука нещо да ви питам. Та моята госпожица ака по един път на ден, обикновенно вечер, това значи че поне два часа преди това започва с рев и напъни, почервенява, посинява, направо жал ми става. Вчера така от 18ч. като почна и рев и рев и няма спиране, гушкам я, тя започва да заспива и явно пак й се дохожда защото започва да се надува и пак се разплаква. Звъняхме на една семейна приятелка, която е педиатър (била е педиатър на мъжа ми) та тя каза да свием крачетата до корема и леко с върха на термометъра да дразним дупето и работата стана
Детето се изходи (отново в оргомни количества) и кротна. Изкъпахме се, нахранихме се и заспа като ангелче. Та говорих после с майка ми по телефона и тя е медицинско лице ама не чак лекарка и ми каза че към това се привиквало и шяла да свикне така "мързеливо" и после няма да иска сама да се изходи
Та ако и тая вечер сме така просто не знам какво да правя... Не мога да търпя да го гледам как се мъчи милото
Активен
mariana
Баш Майстор
«
Отговор #199 -:
февруари 06, 2010, 16:39:48 »
Герганче, наистина не е хубаво всеки път с термометъра. Права е майка ти
Само инцидентно, когато не е акала много време. Знам че при кърмачета ме е проблем, ако не се изхожда всеки ден. но защо се пъне
Като се изходи, акото твърдо ли й? Пробвай ти да ядеш разхлабващи неща.Симонка напоследък ака нередовно и й предписаха едно сиропче - Лактулоза. Пише в листовката, че става и за кърмачета. Консултирай се с педиатъра на детето. Другото, което ми идва наум е,че по това време на денонощието колите са най-явни.Да няма колики + да й се ака и за това да се свива и пъне? Ние давахме Колийф за коликите, те съдържат ензим, които разгражда млякото, може да помогнат и за по-лесното изхождане.Нашата педиатърка ми беше споменала и за Био Гайя, когато й казах,че Симона не ака редовно.
Активен
Gergancheto
«
Отговор #200 -:
февруари 06, 2010, 16:55:50 »
Ами Марианче акото си е кашаво, хич не е твърдо, защо така се пъне това детенце
Но мисля че напрежението идва от неизхождането, защото просто след като си свърши работата, все едно гледаш друго дете, няма сила на земята способна да го разплаче...става една спокойна, гледка си, или заспива, зависи от ситуацията, но става изключително спокойно детето.
Педиатърката пък каза че ако даваме капки за колички проблема ще се задълбочи
И ето пак вече е късния следобяд и бебчо още не е акал
Уж кърмените бебета са по редовни с изхождането, пък гледай какво става значи
Активен
maslinka
Публикации: 3663
«
Отговор #201 -:
февруари 06, 2010, 18:12:06 »
Цитат на: Gergancheto в февруари 06, 2010, 16:55:50
Уж кърмените бебета са по редовни с изхождането, пък гледай какво става значи
аз наблюдавам точно обратното
Гери и при нас беше така,докато не се изходеше беше много неспокойна,а след това ставаше съвсем друго бебе
при нас помагаше водата
и аз така мисля за термометъра като майка ти
Активен
KlaraFina
Баш Майстор
«
Отговор #202 -:
февруари 06, 2010, 18:39:52 »
При кърмените бебета няма проблем с непълненето на пампито за разлика от бебетата на АМ. Освен това има разлика между това да не ака известно време, но акито да е меко/течно и това акито да е твърдо (запек!). Ако бебето е само на кърма няма проблем и 2 седмици да не ака, само не знам къде го събират.
Аз пак да кажа, че Филипа си акаше доста редовно и пак почервеняваше от напъване.
Активен
Mila_
Професор
«
Отговор #203 -:
февруари 06, 2010, 20:46:55 »
Гери и при нас има дни, в които почва с напъването сутрин и успява да се изака чак привечер и по същия начин след това са едни усмивки:), а днес например до сега вече има 3 много пълни памперса
предполагам е така докато се регулира всичко, а и влияние има и какво хапваме ние, въпреки че още не съм открила някаква закономерност:)
И аз имам еднин въпрос:) Сега през зимата, когато ходите на разходки на места ката мола например, как обличате бебчовците? аз по принцип много трудно преценявам и да почерпя малко опит от вас
Активен
Gergancheto
«
Отговор #204 -:
февруари 08, 2010, 19:53:43 »
Мила
аз с обличането няма да мога да ти помогна, дано се включат по компетентни мами на по големи бебчовци
Само да кажа за акото че днес бяхме на доктор и ни изписа Дуфалак сутрин по 4-5мл
Плюс капки "Колийф" само вечер като почне да се напъва
На мен хич не ми се иска да я почвам с тоя Дуфалак, ама хайде ще мислим
И само на бързичко да ми кажете кога е първата консултация с ортопед?
Активен
ina_lemon
Наблюдаващ
«
Отговор #205 -:
февруари 08, 2010, 20:00:26 »
От първи навършен до трети месец по принцип трябва да е ортопеда. Това са ми спомените.
Дуфалак недей дава, Герганчик, по-добре си купи Био Гайя. Гона са пробиотични капки, които помагат за цялостно регулиране на чревната флора. Оправят неходенето по нужда, помагат и за колики, ако има, и са много готини, макар и леко скъпички. Но са доста по-евтини от Коллийф, който ако не се лъжа беше около 16лв за има няма 4-5 дни.
Активен
paolla
Ентусиаст
«
Отговор #206 -:
февруари 08, 2010, 22:28:33 »
Герганче, за изхождането и аз съм ЗА Био гая, а също дори и да се налага от време на време термометъра, не се стига до ленивост в изхождането. Петър в началото имаше проблеми, сега си ака по 2-3 на ден и не виждам проява на ленивост.
За обличане навън" домашно панталонче тънък анцунг, боди и блузка, върху тях жилетка, яке и панталон /дебелина като космонавт/, чорапки и ботупки. Ако е разходка е на мядто като МОЛ свалям якето и горния панталон. Завивам го и с одеало, много е зиморничив затова го обличам така, а и ме е страх от настинки.
Активен
ani4ka1710
Сватбен ГУРУ
Никога не е късно да постъпиш правилно!!!
«
Отговор #207 -:
февруари 11, 2010, 08:48:21 »
да и аз ще подкрепя майките за капките Биогая - наистина са малко скъпички, ама то кое не е? Но ние с тях се оправихме, защото като минахме само на адаптирано мляко имахме няколко дни трудности.
А аз искам да питам, то незнам дали тук е мястото, обаче като преварявам водичка - за млякото, за чайчета ами амааааан от този котлен камък, вие как се правяте, незнам тук нашата вода ли е такава , обаче търкам съда да е супер чист без никакви остатъци и накрая като преваря и пак разни частини ми се разкарват във водата. Някой имал ли е този проблем.
А Мила аз не съм ходила в Мола още, но тъй като е доста топличко, ако сте го опаковали с някаквъ космонавт е най добре там да го съблечеш и да остане с по леки дрешки но с нещо на гръбчето като елече , ама аз не съмточно човека за съвети, защото и аз все сечудя кога какво да слагам, още нямаме такива навици с излизанията, като не са толкова чести.
Активен
Ели .
имаме си Теди - най-сладкото дребси
«
Отговор #208 -:
февруари 11, 2010, 09:27:15 »
мами имам нужда от съвет и опит
Теди има вече 6 зъбчета, които изкара със зор, но не и с температура
вчера в 18 ч. ми вдигна 38.3 градуса - свалихме я - да живее Нурофена за 30 минути я свали и тази сутрин в 5ч. пак вдигна лека 37.8. Други проблеми нямаме - нито кашля, нито сополи, гърлото немога да го видя.
Възможно ли тази темпаратура да е от зъбче, след като до сега не е вдигала от зъбче ????
п.с. ще я прегледа и лекар днес, но да си ви питам и вас
Активен
maslinka
Публикации: 3663
«
Отговор #209 -:
февруари 11, 2010, 09:33:53 »
Цитат на: Ели . в февруари 11, 2010, 09:27:15
мами имам нужда от съвет и опит
Теди има вече 6 зъбчета, които изкара със зор, но не и с температура
вчера в 18 ч. ми вдигна 38.3 градуса - свалихме я - да живее Нурофена за 30 минути я свали и тази сутрин в 5ч. пак вдигна лека 37.8. Други проблеми нямаме - нито кашля, нито сополи, гърлото немога да го видя.
Възможно ли тази темпаратура да е от зъбче, след като до сега не е вдигала от зъбче ????
п.с. ще я прегледа и лекар днес, но да си ви питам и вас
Ели аз навсякъде чета че е многопогрешно да се смята че температурата е от зъб,въпреки че 99% от лекарите това казват,нооооооо ако и е паднал имунитета вследствие на никненето на зъби...... и лекичко да е настинала или да е преминало някое вирусче.................. все пак добре си решила да направиш да си я види лекар
и да пишеш какво е станало,стискам палци
Активен
Страници:
1
...
12
13
[
14
]
15
16