Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

декември 26, 2024, 21:43:19

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 31   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Всичко,което ни интересува за бебето и детето - 2 част  (Прочетена 158698 пъти)

Anichka
Сватбен ГУРУ
Публикации: 984

Моят сватбен албум

« Отговор #90 -: ноември 16, 2009, 20:46:55 »

Бебето под 1 годинка се вози на задната седалка САМО, като car seat-a е поставен в адапторите и е с гръб към вас.
ето примерни снимки:

Детенце над 1 годинка се вози отново на задната седалка, но вече с лице напред.

« Последна редакция: ноември 16, 2009, 21:07:35 от Anichka » Активен
ellie_bellie
Баш Майстор
**
Публикации: 1738

мрън-мрън, мяу-мяу

Моят сватбен албум

« Отговор #91 -: ноември 16, 2009, 20:53:06 »

Ани, да ама това е тук в САЩ. А в България им дават както искат и където искат да си ги слагат  crazy
hristi, ти като се замислиш, би ли се чувствала комфортно ако бебето ти е на предната седалка? След като едно 5-годишно дете не е редно да се вози на предна седалка, защо хората са решили, че е уместно за едно бебе да е отпред? Аз не бих сложила детето си отпред никога, дори и да имах опцията.
Активен
Anichka
Сватбен ГУРУ
Публикации: 984

Моят сватбен албум

« Отговор #92 -: ноември 16, 2009, 21:06:46 »

БГ, САЩ, Европа - каква ли е разликата при челен удар, когато се отворят въздушните възглавници и....
не искам да си продължа изречението.

Активен
cherry_tea
Професор
Публикации: 364

« Отговор #93 -: ноември 16, 2009, 21:56:18 »

Убедена съм, че повечето майки четящи форума, включително и Нristi са наясно с безопасните начини за превозване на млако дете в автомобила.  good Според мен нейното питане по-скоро беше свързано със сигурността, когато майката шофира колата и няма други пътници - тогава е трудно да се следи и да се реагира за задавяне на детето, пъвръщане, плач и др.

А в България им дават както искат и където искат да си ги слагат  crazy
Не съвсем...  nea

Освен това в Бг има санкции за неправилно превозване на дете:
"При превозване на деца без необходимите обезопасителни системи се налага санкция от 50лв." (извадка от Актуални глоби и наказания за нарушения на ЗДвП / 2007 г./)

И последно - Бг си е Бг, това е ясно, но също така за запознатите е ясно, че като член на ЕС и тук трябва да се прилагат и спазват съответните общовалидни за цяла Европа директиви. 
Активен
hristi
Сватбен ГУРУ
Публикации: 512

щастлива госпожа

Моят сватбен албум

« Отговор #94 -: ноември 16, 2009, 23:53:00 »

леле ама вие ми се накарахте просто питах защото съм виждала и двата варианта..............и се замислих че като съм сама с детето и той е отзад няма да го виждам и ако се разплаче или задави няма да мога да реагирам на момента,за това исках да разбера вие как ги возите,
      и мамите чужденки да ме извинят но това че живеем в BG не значи че сме безотговорни майки няма нищо по важно от сигурността на детето
Активен
ellie_bellie
Баш Майстор
**
Публикации: 1738

мрън-мрън, мяу-мяу

Моят сватбен албум

« Отговор #95 -: ноември 17, 2009, 00:22:08 »

hristi, съжалявам, ако съм реагирала по-остро, не съм искала да внеса съмнение за това дали си добра майка. give_rose Целта ми съвсем не е била такава. Ясно е това, че всички имаме различно мнение по въпроса, но аз лично смятам, че изключително опасно детето да бъде на предната седалка. Представи си ситуацията - детето е отпред и се задавя, ти какво правиш? Продължаваш да караш и как точно помагаш на детето в движение? Най-много да се блъснете, ако ти правиш нещо друго, освен само да караш. В гореизброените случай, просто трябва да се спре, ако си сама в колата. Но бебето си остава най-предпазено отзад. Ако е по диагонал на шофьора, ще можеш да виждаш какво става, продават и огледала, които можеш да монтираш в колата.
Много бих искала да чуя мнението на майка, която си вози детето отпред и да сподели предимствата на това детето и да е там и как тя кара и се занимава с детето по едно и също време.
Пак повтарям, изобщо не се стремя да упреквам нечии способности да бъде добра майка, просто провокирам мисленето ви.
« Последна редакция: ноември 17, 2009, 00:26:49 от ellie_bellie » Активен
mariana
Баш Майстор
**
Публикации: 1535

« Отговор #96 -: ноември 17, 2009, 11:32:16 »

Може да  е по-безопасно отзад, обаче въобще не ми е спокойно като не я виждам  nea
Един път сме пътували само за сега и то на много кратко разстояние и си  сложих столчето на предната седалка  pardon Само за сведение от дясно нямам въздушна възглавница, защото в БГ повечето караме стари коли  pardon
Освен това не виждам много разлика дали аз ще се изтряскам челно в някой или мен ще ме изтряскат странично, точно където е бебето!
Активен
cherry_tea
Професор
Публикации: 364

« Отговор #97 -: декември 13, 2009, 16:45:04 »

Имам въпрос към майките, които са гледали зимни бебета. Как/ колко дебело ги обличате, когато се наложи да излезете навън?
Активен
KlaraFina
Баш Майстор
**
Публикации: 1620

« Отговор #98 -: декември 13, 2009, 18:17:36 »

Когато излизаме я пъхам с домашните дрехи направо в космонафтчето и после закопчавам капака на кошчето на количката. Когато влизаме в затворени помещения като магазини, винаги я разкопчавам, че понякога я вадя от космонафтчето.
Домашните дрехи са боди и още нещо отгоре -рокличка, анурак... Чорпогащи под панталонки никога не съм й обувала.
Твоето бебенце е още малко - до 2 месечна възраст не могат сами да си регулират температурата, което означава, че както трябва да се пазят от измръзване, така и от прегряване.
Активен
maslinka
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 3663

Моят сватбен албум

« Отговор #99 -: декември 13, 2009, 20:11:35 »

Когато излизаме я пъхам с домашните дрехи направо в космонафтчето и после закопчавам капака на кошчето на количката. Когато влизаме в затворени помещения като магазини, винаги я разкопчавам, че понякога я вадя от космонафтчето.
Домашните дрехи са боди и още нещо отгоре -рокличка, анурак... Чорпогащи под панталонки никога не съм й обувала.
и аз така,само че и обувам чорпогащник или ританки под панталонките
Активен
Gergancheto
Публикации: 2366

Моят сватбен албум

« Отговор #100 -: декември 13, 2009, 20:22:32 »

А има ли правило кога за пръв път се режат ноктите на бебето?  blush 
Активен
kali_gali
Публикации: 2243

Моят сватбен албум

« Отговор #101 -: декември 13, 2009, 20:26:02 »

Ами аз за правило не знам-знам за суеверия и за наставления на педиатри.На мен педито ми беше казала до 40 дни не,но от суеверие,а защото много се възпалявали ако се режат преди това.И аз не съм рязала.
Активен
plamik
Баш Майстор
**
Публикации: 1835

Моят сватбен албум

« Отговор #102 -: декември 13, 2009, 20:34:49 »

Може ли да се намеся по темата за безопасността на детето, когато майката кара колата и е сама с него. Ще задам само един единствен въпрос, момичета нямате ли огледало за задно виждане в колата? Ами сложете столчето там където ще имате видимост към детето. И ако случайно се задави или изникне друг проблем просто отбивате и спирате. Кумата ни така си превозваше щерката. На задната седалка зад нея, там има видимост, там е сложила кошчето, столчето. Що се отнася до ударите...по-добре да не ни се случват и е вярно това, че в Бг се карат стари коли и не всички имат въздушни възглавници или колани на задните седалки. И накрая и на мен ми се струва нередно малко дете да се вози на предна седалка. Дано не съм много  Offtopic и не обидя някой, просто изказвам мнение.
Активен
KlaraFina
Баш Майстор
**
Публикации: 1620

« Отговор #103 -: декември 13, 2009, 20:36:10 »

При нас препоръчват да не се режат ноктите, а да се пилят с пиличка или да се белят. Те са толкова меки в началото, че на мен ми беше много трудно да ги пиля и започнах доста рано да ги режа. Освен това, ноктите на бебетата се изрязват винаги под права линия (не се следи извивката на накъта) точно за да се избегнат възпаляния.
« Последна редакция: декември 13, 2009, 20:39:17 от KlaraFina » Активен
Gergancheto
Публикации: 2366

Моят сватбен албум

« Отговор #104 -: декември 13, 2009, 20:38:27 »

Кали това имах предвид не за суеверия и такива глупости, просто сами факт че съществуват ръкавички който да го предпазват от това да се надере означава че в самото начало не е препоръчително да се режат  crazy Иначе всички ще им режат ноктенцата, а няма да им слагат ръкавички ... та за това питам  blush

Нов отговор гледам че има докато пишех  blum
КлараФина и аз като съм им виждала ноктите не знам как ще го пилиш това чудо, то направо се късат като хартийка, такива тънички и нежни  blush
Активен
Страници: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 31   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: