Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

декември 26, 2024, 22:01:27

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 31   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Всичко,което ни интересува за бебето и детето - 2 част  (Прочетена 158709 пъти)

jasmine
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1188

Моят сватбен албум

« Отговор #75 -: ноември 02, 2009, 16:11:58 »

Аз незнам дали е тук мястото ,но не намерих такава тема sad.Искам да питам за добър детски лекар в Бургас sad.Очаквам бургаските мами да споделят мнение Girl_hide
Активен
darling
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1371

....братска обич.....

Моят сватбен албум

« Отговор #76 -: ноември 03, 2009, 20:16:51 »

Моля ви кажете ми дали може да дам на бебе на 2 месеца Осцилококцинум, няколко гранулки например разворени във вода ????? Зная че Harmonia би  могла да ми каже но не смея да я безпокоя.
На Сашко носът му започва отново да хърка и направо изпадам в ужас....вече му дадох и Еуфорбиум а лекарката ми изписа и едни капки, които били за очи, но ми се иска малко да му подсиля организма с имуностимулант и то още днес, докато нещата са в началото.
Благодаря предварително на тези които ще споделят нещо по въпроса.
« Последна редакция: ноември 03, 2009, 20:19:27 от darling » Активен
Kiksi
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2440

Моят сватбен албум

« Отговор #77 -: ноември 03, 2009, 20:21:04 »

jasmine , нашата педиатърка е д-р Миразчийска и сме много доволни от нея, поне засега! Майка ми работеше с нея и затова имах информация от "първа ръка". На мен ми хареса много това, че е запозната не само с ранното захранване (българската школа), както повечето педиатри, но и с късното (английската школа) - обясни ми и за двата варианта и каза тя какво препоръчва, но каза също, че крайното решение си е мое, само държи да я уведомявам какво съм решила.
Което ми се стори супер, защото повечето педиатри натрапват ранното захранване и се цупят като не ги послушаш или ако заведеш детето на друг педиатър, а тя каза, че спокойно мога да се консултирам и с други лекари, защото, цитирам: "Всеки иска най-доброто за детето си".
За мен това са двата фактора, които затвърдиха мнението ми, че съм направила наистина правилния избор на педиатър.

Ти искаш да сменяш вашия в Несебър или просто искаш да отидеш на частен преглед за друго мнение? Д-р Миразчийска имаше преди и кабинет в Св.Влас (частен прием), ама май само лятото работи там, но мога да питам, че ти е по-близо.
Иначе на частно можеш да отидеш в Бургас при д-р Маргарита Димитрова - тя май е шефка на Неонатологията и я водят за много добра, много мами водят дечицата си при нея,но не работи по каса.
Активен
Ели .
Публикации: 4472

имаме си Теди - най-сладкото дребси

Моят сватбен албум

« Отговор #78 -: ноември 03, 2009, 20:33:34 »

дарлинг - аз давам от октомври месец насам по една доза на седмица, а сега като със сополи всеки ден до 7 дневен прием, ние сме на границата с антибиотикк !!!!
Активен
darling
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1371

....братска обич.....

Моят сватбен албум

« Отговор #79 -: ноември 03, 2009, 20:44:39 »

Милата ми класавица и тя болничка ! При нас уж бяха отшумяли..... Аз се порових в нета и май щерискувам с половин дозичка тази вечер, макар че малко ме е страх.
Активен
mariana
Баш Майстор
**
Публикации: 1535

« Отговор #80 -: ноември 05, 2009, 18:22:59 »

Леле  това грипаво време  girl_impossible Дано Теди и Сашко бързо се оправят good
И мен ме беше хванала една настинка, та се разхождах с една маска. Симонка за сега я опазвам, въпреки че излизаме често навън.
Аз искам да питам правите ли масажи, че нашата педиатърка каза чак от третия месец. А аз съм чела че се почват от първия.
Активен
maslinka
Публикации: 3663

Моят сватбен албум

« Отговор #81 -: ноември 05, 2009, 18:30:02 »

Аз искам да питам правите ли масажи, че нашата педиатърка каза чак от третия месец. А аз съм чела че се почват от първия.
аз знам от 4 кг а не от месеци.но ние и правим на Дея от 10тия ден въпреки че беше 2,500кг blum
Активен
jasmine
Сватбен ШАМАН
*

Моят сватбен албум

« Отговор #82 -: ноември 13, 2009, 16:40:55 »

Хайде да питам мамите ,които дават АМ кое мляко е по-добро -Нутрилон или НАН-а?
Активен
mariana
Баш Майстор
**

« Отговор #83 -: ноември 15, 2009, 15:20:02 »

Давате ли Зимафлуор? Аз го купих и съм давала един - два пъти, но нещо много противоречиви мнения за този флуор има  girl_impossible
И друго питане вече два пъти се случва когато Симонка ака вечер и през ноща акото й да е зелено, ама много зелено. Иначе сутрин пак й е жълтичко. Дали не й е студено или пък я боли коремче  huhhuh.gif Иначе не се присвива и не е неспокойна както беше преди. Чудя се да звъня ли утре на педиатърката!?
Активен
Kiksi
Публикации: 2440

Моят сватбен албум

« Отговор #84 -: ноември 15, 2009, 16:00:58 »

Марианка, не се шашкай - нашето отдавна става зелено и се случва доста често. Стандартното обяснение на докторите е - детето е настинало. Така мислеше и нашата баба като беше тук и само се шашкаше, че е изстинала беба, а то нямаше такова нещо.

Аз се разрових и поразчетох и като причини за зеленото бебешко ако открих следното:
- настинка (но не е задължително)
- колики
- детето е сукало повече предно мляко (примерно даваш и от двете гърди, но без да е изсукало докрай първата)
- майката е хапвала повечко млечни продукти
- може да е признак за алергия към белтъка на кравето мляко (но не е задължително, а и обикновено е придружено от обриви като лишеи)
- контакт с въздуха - акото като влезе в контакт с въздуха и може да стане зелено, като това може да стане не само "навън" в памперса, но и още в стомахчето

На мен последното ми се струва най-вероятната причина.
И нашето по-често сутрин е жълто, но в пика на коликите беше нон-стоп зелено, а и сега от време на време.
Активен
jasmine
Сватбен ШАМАН
*

Моят сватбен албум

« Отговор #85 -: ноември 15, 2009, 21:37:52 »

И на Дени акото му е зелено от 2 дена huhhuh.gif,досега не се беше случвало huhhuh.gif
Активен
Ели .
Публикации: 4472

имаме си Теди - най-сладкото дребси

Моят сватбен албум

« Отговор #86 -: ноември 15, 2009, 21:41:50 »

аз знам, че може да е от колики, температура или никнете на зъбчета !!! на второ зъбче беше така еднократно зелено акото и на другия ден на обяд го видяхме , че е пробило !!!
Активен
mariana
Баш Майстор
**

« Отговор #87 -: ноември 16, 2009, 11:22:48 »

Точно това е, че никоя причина не ми се струва вероятна  nea освен последната, ама това ми звучи малко странно да си промени цвета. Не е настинала, не я боли коремче /поне видимо/, не е сукала само предно мляко, защото яде от едната гърда на хранене, млечни продукти чак толкова пък не съм яла ... не знам от какво може да е  crazy нощес при едната смяна пак беше леко зелено, а сутринта си беше жълтичко  pardon
Активен
maslinka
Публикации: 3663

Моят сватбен албум

« Отговор #88 -: ноември 16, 2009, 11:39:41 »

аз съм срещала като вероятна причина за зеленото ако и прехранването и недохранването и претоплянето и изстиването tease tease tease
Активен
hristi
Сватбен ГУРУ
Публикации: 512

щастлива госпожа

Моят сватбен албум

« Отговор #89 -: ноември 16, 2009, 20:32:59 »

момичета искам да ви питам -като пътувате с колата само вие и бебчето къде го слагате отзад или отпред,срещам и двата варианта .......кое  според вас е по-правилно
Активен
Страници: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 31   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: