Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

декември 27, 2024, 10:48:32

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 31   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Всичко,което ни интересува за бебето и детето - 2 част  (Прочетена 158746 пъти)

goldi
Баш Майстор
**
Публикации: 1871

Моят сватбен албум

« Отговор #60 -: октомври 14, 2009, 11:18:48 »

При нас ни дадоха направление някъде две седмици след като се роди за да може докато навърши един месец да сме минали преглед. Но явно всяко джипи действа различно.
Активен
Nataliya
Баш Майстор
**
Публикации: 1630

Щастлива мама

Моят сватбен албум

« Отговор #61 -: октомври 15, 2009, 08:17:43 »

При нас педиатърката ни препоръча да отидем на ортопед до края на втория месец и ни насочи при кого. Заведохме Дари, когато беше на месец и половина без направление.
Мисля, че е по-добре да се отиде по-рано, за да се вземат мерки на време ако има нужда.
Активен
Rodi
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1384

Моят сватбен албум

« Отговор #62 -: октомври 15, 2009, 11:51:04 »

Ами и аз знам че е добре да се отиде, ама наща педи не казва нищо ако не я бях попитала нямаше да каже , иначе и тя ми каза къде ама е на частно и аз ще преценя къде ще го заведа.
На какви други специалисти трябва да се води бебо докато е малък smile
Активен
maj4eto
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2067

Моят сватбен албум

« Отговор #63 -: октомври 22, 2009, 09:20:50 »

Момичета,а вие как и на какво учите децата си-в смесъл на чао,боц и тем подобни...
Хана за сега дава Боц  pardon Но все имам  чувството че малко и говоря и уча...нали само аз се занимавам с нея по цял ден,няма баби и дядовЦи sad А четох че деца на по 6 месеЦа вече мама казвали и дай и т.н. crazy
А вашите от кога взеха да казват нещо...Мой много объркано стана...
Активен
darling
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1371

....братска обич.....

Моят сватбен албум

« Отговор #64 -: октомври 22, 2009, 11:01:37 »

Eй, Майче и ти като мен очакваш бебето да проговори на три месеца funnytooth funnytooth И аз все казвам, това бебе не казва ни ау, ни агу ни нищо... А мъжа ми се подиграва че казвало мама, защото като го залях с повече вода докато го къпихме  без да искам-разбира се ,той нададе вой с ясното Мааа  funnytooth
Но от опита с баткото, мога да ти кажа че всяко дете проговаря на различен етап. Важното е ти да не спираш да говориш и то правилно, не на бебешки. Обяснавай всичко.  Пускай песнички, телевизор... В един момент детето се отпушва и казва много думи на веднъж или пък дума по дума постепеннно при други деца.
Все пак си мисля че на шест месеца е малко раничко crazy
 Offtopic Много е хубава снимката на аватара. Малката е голяма хубавица !
Активен
Zahira
Публикации: 2242

Моят сватбен албум

« Отговор #65 -: октомври 28, 2009, 11:33:42 »

Горе долу на каква възраст бебенцата започват да разреждат храненията на интервали по-големи от 3 часа? Защото напоследък забелязвам, че Анди си прави по-големи паузи, а аз седя и я чакам едва ли не на третия час да й давам да яде. Вчера следобед имаше 5 часова пауза в която не яде, така дълбоко беше заспала, а на нас това да ни се случи просто не е истина sarcastic аз чак се притеснявам.
Активен
Ели .
Публикации: 4472

имаме си Теди - най-сладкото дребси

Моят сватбен албум

« Отговор #66 -: октомври 28, 2009, 12:41:05 »

МАйче з Теди я уча на да показва чао, да дава боц и др. За чао маха, когато е на кеф, боц сама още не ми дава, а за думичка освен едно 'айе' нещо като хайде май ще означава, като излизаме друго не е казала досега !! Всичко с времето си казвам аз .... пея й песнички, изграем си , така чее и тя някой ден ще ми каже 'мама'. Иначе вече взе да се осъферва и като изчезна и я оставя при бабите плаче и за мене и за баща си .

Аз искам да ви питат мами на по-големи дечковци - освен мляко с бисквити какво друго мога да дам на Теди вечер преди лягане. Не иска бисквити и ми се буди гладна в 5.30 и пак заспива веднага и си мисля, че ако се засити ще спинка без пауза, но бисквити не искаааа...
Активен
Петето
Публикации: 2476

Дива и щастлива.....

Моят сватбен албум

« Отговор #67 -: октомври 28, 2009, 13:27:04 »

Ели, на мен Ради (liali) ми даде страхотна идея за вечерното мляко  good Взимам една каша (от готовите в бурканче) от серията на Хип Лека нощ (има най-различни видове, със син етикет са и бурканчетата са от тъмно стъкло) и го смесвам с млякото. Гого изяжда общо 240 мл вечер, та аз правя 140 мляко и добавям половината бурканче  good Тези кашички са много вкусни и доста засищат!
Активен
darling
Сватбен ШАМАН
*

....братска обич.....

Моят сватбен албум

« Отговор #68 -: октомври 29, 2009, 18:06:57 »

И аз съм давала каша, но разредена, като за шише. Но Жорко най-много си търсеше млякото с бисквити. А можеш ли да смениш бисквитките ?
Мами, аз напоследък съм много притеснена от новият грип. Дори съм спряла баткото от училище, но колко време може да е това crazy Купила съм Цитросепт от който пием всички, но въпреки това съм неспокойна. Моля ви споделете вие какво правите ? И дали високата температура  е ключовият симптом ?
Активен
Дилия
Новак
*
Публикации: 12

сем.Иванови

Моят сватбен албум

« Отговор #69 -: октомври 29, 2009, 18:08:44 »

здравейте майчета аз досега не съм ви писала,но надникнах и си викам я да ви пиша   smile
моя Дарко е на 1годинка и по въпроса за маймунджалъците ги знае много-чао,боц,дзак(и се крие с рачички) като види дядо си му посочва вентилатора да му върти перката,1год.показва,колко голям ще порасне и посочва това което иска,всяка червена кола е нашта-абе няма вече скука
но не говори мама,тата да ама друго не
по други въпроси пишете ми ако мога ще ви пиша
айде бб че пачим
Активен
KlaraFina
Баш Майстор
**
Публикации: 1620

« Отговор #70 -: октомври 29, 2009, 23:04:07 »

darling, до сега четох за "новия грип", както му казват. Симптомите са точно както при нормалния грип - висока температура (над 38 градуса), болка в мускулите и ставите, кашлица (в началото суха), болка в гърлото, хрема, главоболие и отпадналост. В редки случай диария и повръщане. Температурата определено е ключов симптом.

Вирусът не се пренася на голямо разстояние във въздуха, за да се заразиш се изисква близък контакт.

Разбирам притесненията ти около училището на Гошко, децата са най-бързите разпространители на зарази. Можеш да го ваксинираш и да се снабдите вкъщи със дезинфекциозно средство за ръце.

Най-сигурния начин да се предпазите от грипа е да се ваксинирате цялото семейство, без Сашко, разбира се, но така и него ще предпазите. Аз в началото бях категорична, че ще се ваксинирам, след това започнаха да идват разни доклади за страничните ефекти на ваксината и това, че в нея има живак. Тогава се отказах от ваксинация. Тази вечер пак говориха по телевизията (те всяка вечер за това приказват де) и отново се размислих.

Ако ми зададеш по-конкретни въпроси, със сигурност ще мога да ти отговоря, защото в страницата която споменах в моята тема има отговори на хиляди такива и отговорите са от тукашните Агенция по заразни и паразитни болести, агенциата по лекарствата и здравното министерство.
Активен
darling
Сватбен ШАМАН
*

....братска обич.....

Моят сватбен албум

« Отговор #71 -: октомври 29, 2009, 23:53:04 »

Благодаря ти Веси !
И аз до преди малко четох, а една приятелка от САЩ ми изпрати част то препоръките там. И в тях се посочва да се спазва дистанция от 1 метър и разбира се никакво пипане по лицето, особено нос и уста освен в случаите когато се храним или мием, и да се използват мокри кърпички с алкохол, когато не могат да се измият ръцете. Това, което ме впечатли беше жабурене 3 пъти на ден със солена вода или пиене на топли течности на често, защото вирусът вирее в устната и носната кухина а по гореспоменатите начини се изхвърля на вън или преминава в стомаха където не вирее, така да се каже. Освен това всмъркване или впръскване на солена вода в носа и издухване, както и прием на много витамин С. Да ти кажа макар й да стоя по цял ден у нас незная дали мога да спазя всичко това, но детето го зареждам с мокри кърпички и ще го налвам с чайове.
А относно ваксината за конкретният грип при нас в България я очакват януари до края на февруари Oh my ... и познай какъв бой ще падне за нея, защото доколкото разбрах личните лекари ще преценят на кой да я слагат. А за общата противогрипна незная дали има смисъл crazy
А високата температура ведната ли се появява или след няколко дни ?
Активен
Zahira
Публикации: 2242

Моят сватбен албум

« Отговор #72 -: октомври 30, 2009, 08:54:51 »

И мен са ме налегнали въпросителни относно новия грип. Мъжа ми пътува често извън страната и се притеснявам тъй като по летищата общо взето се разминават хора от всички точки на света. Предложих му да се ваксинира поне за обикновен грип, но нещо не гледа насериозно. Аз пък заради кърменето също не мога да се ваксинирам. Освен ограничаване на контактите с външни лица друго не виждам като предпазна мярка.
Активен
KlaraFina
Баш Майстор
**
Публикации: 1620

« Отговор #73 -: октомври 30, 2009, 15:47:58 »

Ние съвсем вече сме  Offtopic, но въпроса си е съвсем актуален.

darling, ти си по-информирана от мен  blum
Аз не съм чувала засолената или топла вода, но ще пробвам, нищо не коства. Със сигурност мога да кажа, че вит. С има ефект само преди да се разболее човек, след това  nea. Също така трябва да се избягва пипане на очите, че така заразата също се разпространява.

Zahira, при нас препоръчват дори кърмещите да се ваксинират. Ама то ще препоръчват като са се набутали с 18 милн. ваксини.
« Последна редакция: октомври 30, 2009, 15:50:38 от KlaraFina » Активен
ellie_bellie
Баш Майстор
**
Публикации: 1738

мрън-мрън, мяу-мяу

Моят сватбен албум

« Отговор #74 -: октомври 30, 2009, 18:35:41 »

Zahira...Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ, и тук препоръчват на всички да се ваксинират - най-вече на бременни и кърмачки. Обяснението е следното: тук има два вина протовогрипни ваксини - едната е спрей, който се пръска в носа, а другата е инжекция с мускула. Спрейната ваксина се счита недобра за бременни и кърмачки, защото съдържа живи грипни бактерии, докато в другата има мъртъв грипен вирус и не може да те зарази. На теб лекар ли ти каза, че не можеш да се ваксинираш?
Аз не съм фен на противогрипните ваксини, въпреки че се ваксинирах, но това е тема на друг разговор.
Активен
Страници: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 31   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: